Loading...
 Start Page
Η Νέα Δημοκρατία από πολύ νωρίς χτύπησε το «καμπανάκι» της αποτυχίας

Για τα δυόμισι καταστροφικά χρόνια της διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ που οδήγησαν την χώρα στη φτώχεια, την ανεργία, τα λουκέτα και την κοινωνική αποδόμηση μίλησε σε συγκέντρωση γυναικών ο Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ κ. Ν. Νικολόπουλος. 

Συγκεκριμένα είπε: «Οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου από το 2009 έως σήμερα αγνόησαν τις πραγματικές προσκλήσεις των καιρών, υποτίμησαν τη μεγάλη διεθνή κρίση, καθυστέρησαν δραματικά στη λήψη μέτρων και μετέτρεψαν μια κρίση χρέους της χώρας σε οξεία κρίση δανεισμού.

Έβαλαν τη χώρα στο ΔΝΤ χωρίς ουσιαστική διαπραγμάτευση με πρόχειρο σχέδιο, υψηλό οικονομικό και κοινωνικό κόστος και ανέφικτους στόχους.»

Ο κ. Νικολόπουλος επεσήμανε ότι μια ομάδα περί τον κ. Παπανδρέου, ερήμην της Βουλής, των κομμάτων, των θεσμών ακόμα και της ίδιας της κυβέρνησης του, οδήγησαν την χώρα σε αδιέξοδα και στην υπογραφή μέτρων που κατέστρεψαν τον οικογενειακό προϋπολογισμό, όπως φόροι, μειώσεις μισθών και συντάξεων κ.α. Ο Τομεάρχης Εργασίας τόνισε εμφαντικά : «Η Νέα Δημοκρατία από πολύ νωρίς χτύπησε το «καμπανάκι» της αποτυχίας.

Αρνήθηκε τα αντικοινωνικά αλλά και αναποτελεσματικά μέτρα και αντιπρότεινε από το Καλοκαίρι του 2010, μέτρα για την ανάπτυξη και την αντιμετώπιση των απαιτήσεων των δανειστών μας.

Δυστυχώς όχι μόνο δεν εισακούσθηκε αλλά και λοιδορήθηκε επί πλέον. Η κατάσταση της χώρας επιδεινώθηκε πολύ. Οι συντάξεις και οι μισθοί υπέστησαν μια ακόμη μείωση. Εξέλιξη με την οποία δεν συμφωνήσαμε ποτέ αλλά αποδεχτήκαμε ως αναπόφευκτο μέρος του όλου σχεδίου διάσωσης της χώρας. Γνωρίζουμε ότι οι περικοπές στις συντάξεις και στους μισθούς δεν είναι η λύση».

 

Μιλώντας για την αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ ο κ. Νικολόπουλος είπε: «Αγωνιά ο κ. Βενιζέλος να απαλλαγεί από τις ευθύνες του Παπανδρεϊσμού και να εμφανίσει την θητεία του στο Οικονομικών ως επιτυχή. Μιλά για μια αυτοδύναμη Ελλάδα, αυτός που φρόντισε ακριβώς για τα αντίθετα: Την έδεσε με αλυσίδες» και κατέληξε: «Καθώς εισήλθαμε στην προεκλογική περίοδο είναι προφανής η αγωνία του κ. Βενιζέλου να αποστασιοποιηθεί από τις ευθύνες της κυβέρνησης Παπανδρέου, που οδήγησαν τη χώρα στην περιδίνηση μιας πρωτοφανούς κρίσης και στα πρόθυρα της οικονομικής και κοινωνικής τραγωδίας. Το ίδιο αγχωτική είναι η προσπάθειά του να εμφανίσει τη θητεία του στο υπουργείο οικονομικών ως επιτυχημένη λόγω της κατάληξης του «κουρέματος» και της δανειακής σύμβασης.

Ο αρχηγός του κόμματος που οδήγησε τη χώρα δέσμια στο ΔΝΤ και στην επιτροπεία, που καταβαράθρωσε την αυτοπεποίθηση των πολιτών, που απαξίωσε το όνομα της Ελλάδας σε παγκόσμιο επίπεδο.    

Οι πολίτες, όμως, έχουν μνήμη και κρίνουν. Και δεν λησμονούν τις ευθύνες όσων μας έφεραν ως εδώ. Και δεν λησμονούν και τις ευθύνες του κ. Βενιζέλου σε όλες τις κυβερνητικές του θητείες, και ιδιαίτερα κατά την πρόσφατη υπό τον Γ. Παπανδρέου.  

Η ρητορική υπερβολή του κ. Βενιζέλου δεν είναι ικανή ούτε να του εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας ούτε να τον αναγάγει, όπως αυτοπροβάλλεται, σε ρόλο εγγυητή για τη πορεία της χώρας». 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος