Loading...
 Start Page
ΠΡΟΕΔΡΕ ΒΑΛΕ ΦΡΕΝΟ ΣΤΗ ΣΠΑΤΑΛΗ

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, μέσω της ΗΔΙΚΑ, είναι έτοιμο να καταβάλει ποσό 4.700.000€ για την κωδικοποίηση και ψηφιοποίηση της νομοθεσίας και της νομολογίας των οργανισμών της Κοινωνικής Ασφάλισης, ενώ με αντίτιμο στη χειρότερη περίπτωση 2.000 ευρώ το χρόνο, για πάνω από 300 ώρες χρήση το χρόνο,  μπορεί να έχει και ήδη έχει πρόσβαση σε ψηφιοποιημένη βάση.

«Το Υπουργείο θα αποσβέσει τη δαπάνη των 4.700.000 € σε….2.350 χρόνια»

 Ο εκπρόσωπος του «Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος» στη Βουλή των Ελλήνων κ. Νίκος Ι. Νικολόπουλος, κάνει έκκληση στον πρωθυπουργό και στο αρμόδιο Υπουργό Εργασίας, τώρα να σταματήσουν τη σκανδαλώδη σπατάλη 4.700.000 ευρώ για την κωδικοποίηση και την ψηφιοποίηση της ασφαλιστικής νομοθεσίας κάποιων φορέων κοινωνικής ασφάλισης !!!

Η κατάσταση στα ασφαλιστικά ταμεία είναι τραγική δήλωσε πριν από μερικές ημέρες ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, περιγράφοντας την εικόνα που επικρατεί στο χώρο της κοινωνικής ασφάλισης, προκειμένου να δικαιολογήσει τις πρωτόγνωρες νέες περικοπές που νομοθέτησε η Κυβέρνηση, με θύματα τους χαμηλοσυνταξιούχους γέροντες, τις πολύτεκνες μητέρες  και τα ανυπεράσπιστα ΑΜΕΑ.

Η κατάσταση αυτή που περιέγραψε ο Υπουργός ακουμπά, όμως, απ’ ότι φαίνεται, αποκλειστικά τους σφαγιαζόμενους νεόπτωχους ασφαλισμένους και τους ανήμπορους Έλληνες πολίτες. Δεν αφορά, σίγουρα, όπως με πληροφορούν, τις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων και συγκεκριμένα την υπαγόμενη στον ίδιο τον Υπουργό ΗΔΙΚΑ.

Ο τ. Υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας με ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στο Κοινοβούλιο, εκπέμπει SOS εκτός από την πολιτική ηγεσία ακόμα και προς τους οικονομικούς Εισαγγελείς, όπου στο μήνυμά του τονίζει:

Επειδή τα 4.700.000 € που προϋπολογίστηκαν για την κωδικοποίηση και ψηφιοποίηση της νομοθεσίας και της νομολογίας των οργανισμών της Κοινωνικής Ασφαλίσεως τελούν σε κραυγαλέα απόκλιση με την σύγχρονη κοινωνικοοικονομική πραγματικότητα της χώρας και αποτελούν δώρο σε όσους έχουν ήδη κωδικοποιήσει και ψηφιοποιήσει το σύνολο της νομοθεσίας αλλά και της νομολογίας, και επομένως είτε για τους ίδιους είτε για τους όποιους ενδιάμεσούς τους, είτε χρήστης  το κόστος παροχής της όποιας υπηρεσίας τους θα είναι σχεδόν μηδενικό, το Υπουργείο θα αποσβέσει τη δαπάνη των 4.700.000 € σε 2.350 χρόνια, για υπηρεσίες που δίδονται σχεδόν τζάμπα, σε σχέση με το εάν επέλεγε να νοικιάζει τη σχετική πλατφόρμα ακόμη με το μεγαλύτερο σημερινό κόστος των 2.000 ευρώ κατ’ έτος.

Επειδή μου λένε ότι προσφορές στους ως άνω διαγωνισμούς της κωδικοποίησης και της ψηφιοποίησης έχουν υποβάλει προσφορές μεταξύ άλλων και γνωστές από το παρελθόν εταιρείες εθνικών προμηθευτών και παγίως συναλλασσομένων, σε διάφορες υποθέσεις παροχής νομικών, τεχνικών κλπ συμβουλών, με το Δημόσιο αλλά και διάφοροι φορείς γνωστών καθηγητών, που υπήρξαν οι ίδιοι υπουργοί ή συνδέονται άμεσα με Πρώην Πρωθυπουργό, νυν ή πρώην Υπουργούς αλλά και Αρχηγούς Κομμάτων της συγκυβέρνησης.

Επειδή τα παραπάνω δεν μπορεί να συμβαίνουν σε μια χώρα στην οποία το ίδιο γαλαντόμο Υπουργείο οδηγεί  στην απόγνωση τους χαμηλοσυνταξιούχους γέροντες, τις πολύτεκνες μητέρες και τα ανυπεράσπιστα ΑΜΕΑ.

Στη συνέχει προειδοποιεί τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό για το εκκολαπτόμενο ηθικό και οικονομικό σκάνδαλο λέγοντας επειδή τα παραπάνω ποσά ηχούν εξωφρενικά και διαγράφουν υπόνοιες τέλεσης βαρύτατων αδικημάτων για τα μέλη της διοίκησης και τους υπαλλήλους της ΗΔΙΚΑ αλλά και πολιτικές ευθύνες  για την ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου.

 Επειδή μου λένε ότι τα 4.700.000 ευρώ δεν θα είναι το τελικό ποσό το οποίο θα καταβληθεί από το Υπουργείο και την ΗΔΙΚΑ αλλά πολλαπλάσιο, αφού ο ανάδοχος θα έχει στη συνέχεια εξασφαλισμένες δια παντός και τις αναγκαίες επεκτάσεις της σύμβασης της κωδικοποίησης και της ψηφιοποίησης της νομοθεσίας και της νομολογίας των οργανισμών της Κοινωνικής Ασφαλίσεως, κάθε φορά που θα μεταβάλλεται η νομοθεσία ή θα δημιουργείται νέα νομολογία ή θα εκδίδονται νέες κανονιστικές αποφάσεις, με αποτέλεσμα αυτό να συνεπάγεται νέα κρατική επιβάρυνση.

Και εν κατακλείδι ερωτά τον κ. Σαμαρά και τον κ. Βρούτση εάν όλα τα παραπάνω τελούν σε γνώση τους, εάν θεωρούν ότι τα παραπάνω έργα και ο προϋπολογισμός τους αποτελούν σύννομες πράξεις ή σκάνδαλο και σε ποιες ενέργειες θα προβούν ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων μετά από την ερώτησή του;

Ενώ τέλος ζητά ο κ. Ρουπακιώτης να ενημερώσει την εθνική αντιπροσωπεία αν για την υπόθεση αυτή έχουν επιληφθεί ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και οι Οικονομικοί Εισαγγελείς; Αν δεν έχουν επιληφθεί, προτίθενται να επιληφθούν; Σε ποιες ενέργειες θα προβούν σχετικά με όσους προέβησαν στην παραπάνω κοστολόγηση και σχετικά με όσους από τη διοίκηση της ΗΔΙΚΑ και το αρμόδιο Υπουργείο ενέκριναν την κοστολόγηση αυτή;

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος