Loading...
 Start Page
«Για την αναδουλειά δεν φταίει η αργία της Κυριακής. Ευθύνεται η ασφυκτική οικονομική κατάσταση των μνημονιόπληκτων Ελλήνων»

Στο μέγα ζήτημα της αργίας της Κυριακής τοποθετήθηκε με το πιο επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο και λόγο ο Αχαιός ανεξάρτητος Βουλευτής, εκφράζοντας και την ξεκάθαρη θέση του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κινήματος.

Ο τ. Υφυπουργός Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος απέστειλε επιστολή σον πρόεδρο και τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου, καθώς επίσης και σε όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους της χώρας και στην Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.

Ο Νίκος Νικολόπουλος μεταξύ άλλων τονίζει ότι : «Η Κυριακή στην Χριστιανική Ορθόδοξη Ελλάδα είναι… ακόμη αργία σε πείσμα όλων των ξένων “τοκογλύφων” δανειστών μας και Αιβασιλιάτικο θα αποδειχτεί το  δώρο που τους χάρισε ο κ. Χατζηδάκης με εντολή Σαμαρά δηλαδή την απαρχή της κατάργησης της ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ. Όπως ακριβώς συνέβη κατά την αλήστου μνήμης εποχή των εκσυγχρονιστών Σημίτη με την αποτυχημένη προσπάθεια του κ. Χρυσοχοίδη τον Δεκέμβρη του 2008.

Η Ελληνοχριστιανική παράδοση έφτιαξε ήθη και έθιμα και έτσι έγινε αδιανόητο τη Κυριακή να δουλεύει ο άνθρωπος.  Θεσμικά καθιερώνεται μάλιστα και με νόμους και διατάγματα η αργία της Κυριακής από τον ίδιο τον Μέγα Κωνσταντίνο» και ξεκαθαρίζει : «πως το  ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ Κίνημα θέλω πιστεύει ότι η λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή υπονομεύει τη θεσμοθετημένη αργία της Κυριακής και οδηγεί στην οριστική κατάργηση του ωραρίου, στην πλήρη απελευθέρωση της αγοράς και στη διάλυση του οικονομικού ιστού της χώρας που στηρίζει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Τέλος θεωρεί ότι:

«Είναι τραγικά αστείο, σε μια εποχή που η φτώχεια του ελληνικού λαού βαθαίνει και η καταναλωτική του δύναμη ολοένα και μικραίνει, η τρικομματική Κυβερνητική “ΕΠΕ” να παρουσιάζει ως δομική μεταρρύθμιση το Κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων, που είναι μάλλον βέβαιο πως θα εξουθενώσει και θα οδηγήσει σε οριστικό λουκέτο πολλές χιλιάδες ακόμα μικρομεσαίων και οικογενειακών, εμπορικών επιχειρήσεων,

 Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής που έστειλε σήμερα ο Αχαιός Βουλευτής στους εμπόρους .

Νικολόπουλος: «Η ισοπέδωση της νοηματοδότησης της Κυριακής αργίας αποτελεί πλήγμα στην διαμόρφωση της ίδιας, της εθνικής συνείδησης».

Προς τον Πρόεδρο κ. Γ. Ρώρο

και τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών

Αγαπητέ Πρόεδρε και αγαπητοί φίλοι, μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας

Όπως καλύτερα από καθέναν εσείς γνωρίζετε, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΣΕΕ, το εμπόριο στα χρόνια του μνημονίου «γύρισε» 15 χρόνια πίσω σε επίπεδο τζίρου και απασχόλησης.

Οι οκτώ στις δέκα εμπορικές επιχειρήσεις δηλώνουν μείωση κερδών και πωλήσεων ενώ υπολογίζεται ότι κάθε μέρα του 2012, περίπου 1.000 εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά τους!

Όλα αυτά, τα ανατριχιαστικά στοιχεία, δεν είναι αποτέλεσμα ενδογενών στρεβλώσεων του εμπορίου, όπως θα ήταν για παράδειγμα το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, αλλά του εκρηκτικού μείγματος της έλλειψης ρευστότητας και τραπεζικής χρηματοδότησης, σε συνδυασμό με την κάθετη πτώση της αγοραστικής δύναμης των Ελλήνων.

Δηλαδή, είναι αποτέλεσμα του φαύλου κύκλου της ύφεσης που τρώει τα σωθικά της χώρας.

Κατά συνέπεια, οποιοσδήποτε λόγος γίνεται για διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων - πολύ περισσότερο για απελευθέρωση του Κυριακάτικου ανοίγματοςαποτελεί στην καλύτερη των περιπτώσεων, «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε» και ευθύ αποπροσανατολισμό από τα δομικά προβλήματα του εμπορίου, που η κυβέρνηση δεν μπορεί ή δεν θέλει να διορθώσει.

Φοβάμαι, ωστόσο, ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο αθώα και πως αυτή η συζήτηση που άνοιξε λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων του 2012 δεν είναι ένα ακόμα «προϊόν» της κυβερνητικής ανεπάρκειας και της ανικανότητας του υπουργείου Ανάπτυξης να θεσπίσει ένα ουσιαστικό, σύγχρονο καθεστώς λειτουργίας του εμπορίου.

Συμμερίζομαι την άποψη ότι πίσω από αυτή την πρόταση μπορεί να βρίσκονται οι μεγάλες πολυεθνικές αλυσίδες και μία γενική στόχευση πλήρους αποσάθρωσης και τελικής εξόντωσης της μικρής και μικρομεσαίας εμπορικής δραστηριότητας.

Και επειδή, ως γνωστόν, το μεγάλο κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα ή θρησκεία, πίσω από αυτή την πρόταση βρίσκεται μία στοχευμένη προσπάθεια αλλοίωσης της ίδιας της εθνικής υπόστασης.

Γιατί, προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, θέλω να τονίσω ότι στην Χριστιανική Ορθόδοξη Ελλάδα, η Κυριακή είναι ακόμα αργία, σε πείσμα  των ξένων δανειστών και του απρόσωπου κεφαλαίου!

Θυμίζω ότι ο «μποναμάς» που πριν λίγες μέρες επιχείρησε να… πουλήσει ο κ. Χατζηδάκης στους δανειστές και στις πολυεθνικές αλυσίδες ως «δομική μεταρρύθμιση στην ελληνική αγορά», αποτελεί επανάληψη της αποτυχημένης προσπάθειας του κ. Χρυσοχοίδη τον Δεκέμβρη του 2008, από την «εκσυγχρονιστική» τότε, κυβέρνηση του Κ. Σημίτη

Και ναι μεν -δεν ξέρω αν όντως αληθεύει ότι- ο κ. Χρυσοχοίδης είναι ένας από τους τότε σοσιαλιστές εκσυγχρονιστές που θα ήθελαν να ενταχθούν στο νέο κόμμα του κ. Σαμαρά ή αν ο κ. Σαμαράς θα ήθελε την δημιουργία ενός τέτοιου κόμματος με την παρουσία ανθρώπων που έχουν πολλάκις δώσει αποτυχημένο δείγμα γραφής στην διαχείριση εξουσίας, ξέρω ωστόσο ότι αυτό το «ξαναζεσταμένο φαί» που σερβίρει ως νέο ο κ. Χατζηδάκης, ενέχει σήμερα πολύ περισσότερους κινδύνους για το εμπόριο, και για τον λαό μας ευρύτερα.

Τονίζω λοιπόν ότι το ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ Κίνημα πιστεύει πως η λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή υπονομεύει τη θεσμοθετημένη αργία της Κυριακής και οδηγεί στην οριστική κατάργηση του ωραρίου, στην πλήρη απελευθέρωση της αγοράς και στη διάλυση του οικονομικού ιστού της χώρας που στηρίζεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Είναι τραγικά αστείο, σε μια εποχή που η φτώχεια του ελληνικού λαού βαθαίνει και η καταναλωτική του δύναμη ολοένα και μικραίνει, η τρικομματική κυβέρνηση, με ψήφους «δεξιούς» και «αριστερούς» να παρουσιάζει ως δομική μεταρρύθμιση το Κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων, που είναι μάλλον βέβαιο πως θα εξουθενώσει και θα οδηγήσει σε οριστικό λουκέτο πολλές χιλιάδες ακόμα μικρομεσαίων και οικογενειακών, εμπορικών επιχειρήσεων, χωρίς μάλιστα ούτε καν να έχει επιδιώξει διάλογο και συμφωνία με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης θα έπρεπε να μελετάει και να παρουσιάζει δράσεις που θα προσφέρουν ανάσες στις εμπορικές επιχειρήσεις, που θα χτυπάνε αλύπητα το ασύδοτο παραεμπόριο και θα σηκώνουν ασπίδα στα ελληνικά προϊόντα και στα ελληνικά καταστήματα. 

Το τελευταίο που μας λείπει σήμερα είναι… ένα επιπλέον οκτάωρο! 

Και πέραν τούτων, κανένας δεν μπορεί να απαξιώνει την παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα, την ίδια την Ελληνορθόδοξη παράδοση, που διατηρείται επί αιώνες.

Η Κυριακή είναι μέρα του Θεού και του ανθρώπου!

Μέρα ξεκούρασης και αποτοξίνωσης. Μέρα, κατά την οποία όλοι μπορούν να καθίσουν στο οικογενειακό τραπέζι και να απολαύσουν τα «δώρα» της ίδιας της ζωής και όχι του επαγγελματικού κάματου.

Σας θυμίζω ότι οι Ιουδαίοι κράτησαν ως αργία το Σάββατο, αλλά από τους πρώτους Αποστολικούς χρόνους οι Χριστιανοί καθιέρωσαν την Κυριακή, που έγινε η Ανάσταση, ως μέρα ευχαριστίας στον Θεό.

Από τότε, 2000 χρόνια σχεδόν, η Κυριακή καθιερώθηκε ως ημέρα κατάπαυσης και ανάπαυσης.

Θεσμικά καθιερώθηκε μάλιστα και με νόμους και διατάγματα από τον ίδιο τον Μέγα Κωνσταντίνο.

Για όλους αυτούς τους λόγους, πώς είναι δυνατό λοιπόν, να δεχτεί κανείς άκριτα και αβασάνιστα το Κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων και μάλιστα, σε μια περίοδο που περισσότερο από ποτέ θα έπρεπε να στηρίζουμε κάθε τι «εθνικό» και «ελληνικό», κάθε στοιχείο που μας ενώνει και δεν μας χωρίζει;

Εμείς, ως ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ Κίνημα, με όλες μας τις δυνάμεις, θα αντισταθούμε σε αυτή την ισοπέδωση. Θα συνεχίσουμε να επισημαίνουμε πως η κυβέρνηση οφείλει να στηρίξει έμπρακτα την μικρομεσαία εμπορική επιχείρηση της Ελλάδας, συνυπολογίζοντας την θρησκευτική και πολιτισμική παράδοση της χώρας. 

Και κάτι τελευταίο:

Είναι μάλλον βέβαιο πως αν οι Έλληνες έμποροι, οι Έλληνες πολίτες και τα ελληνικά κόμματα παραδοθούν σε τέτοιου είδους αλλαγές, τότε θα έχουν επιτρέψει σε εκείνους που επιβουλεύονται την πατρίδα μας, να κάνουν και τα επόμενα βήματα, αφού θα έχουν πετύχει το πρώτο.

Το ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ Κίνημα λέει ένα ξεκάθαρο ΟΧΙ στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου του Υπ. Ανάπτυξης και καλεί τους πάντες να ακυρώσουν στην πράξη κάθε προσπάθεια ακύρωσης της ελληνικής κοινωνίας!

Προχωρούμε και ένα βήμα πιο πέρα όμως:

Ζητάμε η θέσπιση και καθιέρωση του ωραρίου των καταστημάτων να περάσει στην απόλυτη και αποκλειστική ευθύνη των δήμων και των Περιφερειών, ώστε σε κάθε νομό και σε κάθε περιοχή, οι έμποροι σε συνεργασία με τις αυτοδιοικητικές αρχές να αποφασίζουν για το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών επιχειρήσεων, με βάση τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.

Για εμάς, καλό είναι αυτό που είναι καλό για τους πολλούς, αυτό που είναι καλό για τις τοπικές κοινωνίες και τις τοπικές οικονομίες. Τέρμα πια στο κράτος – «δερβέναγα», που από το κέντρο της Αθήνας θα αποφασίζει ότι το ίδιο ωράριο πρέπει να έχει ένα κατάστημα στην Κοζάνη με ένα κατάστημα στο Ρέθυμνο!

 

Με εκτίμηση,

Νίκος Νικολόπουλος

Βουλευτής Αχαΐας

Συντονιστής ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κινήματος

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος