Loading...
 Start Page
ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ. Νίκος Νικολόπουλος : «Ας πουν οι ηρακλειδείς της Κυβέρνησης τι τους παρήγγειλαν οι Υπουργοί που δεν τους δέχτηκαν. Θα κλείσει το ΤΑΣ ή όχι;»

«Όσοι κυβερνητικοί Βουλευτές προσέρχονται στις συγκεντρώσεις, των προς απόλυση υπαλλήλων, εάν πράγματι θέλουν να είναι με τους εργαζομένους και όχι με την βόλεψη τους, να γνωστοποιήσουν στα κόμματα τους πως δεν θα ψηφίσουν το φορολογικό μεθαύριο  στην Βουλή».

Είναι πρωτοφανές για κοινοβουλευτικά κόμματα, παραμονές των Χριστουγέννων, αντί για δώρα και ευχές να κοινοποιούν και να προαναγγέλλουν απολύσεις, διώξεις, μεταθέσεις κ.α. Επίσης είναι απίστευτο να πιέζουν την Δικαιοσύνη μία μέρα πριν τα Χριστούγεννα, να «βάλει φρένο» στα «δικαστικά μπλόκα» κατά της διαθεσιμότητας με τον «μπαμπούλα» της δανειακής δόσης …» είπε μεταξύ άλλων ο τ. Υφυπουργός Εργασίας και συντονιστής του Χριστιανοδημοκρατικού κινήματος, κ. Νίκος Νικολόπουλος, κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε σήμερα στο πολιτικό του γραφείο στην Πάτρα με εκπροσώπους εργαζομένων, οι οποίοι μπήκαν στις λίστες διαθεσιμότητας από την «τροϊκανή» συγκυβέρνηση και αφού τους άκουσε στην συνέχεια δήλωσε, ότι παραμένει σταθερά  αλληλέγγυος στον αγώνα τους και δεσμεύθηκε να επαναφέρει το θέμα μέσω του Κοινοβουλευτικού ελέγχου και να πιέσει την Κυβέρνηση να σταματήσει το προγκρόμ των διώξεων και απολύσεων.

Εξάλλου αίσθηση έκανε η πρόταση του Νίκου Νικολόπουλου να ζητήσουν οι εργαζόμενοι από εκείνους τους Βουλευτές, που ως «μετανοούσες Μαγδαληνές» δηλώνουν συμπαράσταση, παρότι ψήφισαν τον νόμο της διαθεσιμότητας  εάν πράγματι θέλουν να είναι με τους εργαζομένους και όχι με την βόλεψη τους, να γνωστοποιήσουν στα κόμματα τους πως δεν θα ψηφίσουν το φορολογικό μεθαύριο  στην Βουλή, εάν η τρικομματική Κυβέρνηση «ΕΠΕ» επιμείνει στο κλείσιμο του ΤΑΣ.

Συγκεκριμένα, ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής, επεσήμανε: «Μόλις πριν λίγες μέρες τόνισα πως η κυβέρνηση όφειλε να έχει ήδη κοινοποιήσει τις κενές θέσεις που υπάρχουν -και θα υπάρξουν τα επόμενα δύο χρόνια- στη δημόσια διοίκηση, αλλά και το χρονοδιάγραμμα απορρόφησης των εργαζομένων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, στην θέση όσων αποχωρήσουν συνταξιοδοτούμενοι.

Μέχρι σήμερα δεν το έπραξε.

Αυτό σημαίνει ότι, είτε το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης παραμένει ανέτοιμο και ανίκανο να διαχειριστεί την κατάσταση, είτε ότι η κυβέρνηση ψεύδεται και πίσω από την διαθεσιμότητα κρύβει απολύσεις».  

Σε δηλώσεις του προς τα ΜΜΕ, αμέσως μετά την συνάντηση, ο τ. υφυπουργός Εργασίας,  κάλεσε την κυβέρνηση σε αυστηρό τόνο να αλλάξει ρώτα και δήλωσε: «Σήμερα μετά την συνάντηση που είχα με τους εργαζόμενους σε υπηρεσίες της Αχαίας, διαπίστωσα για μία ακόμη , ότι σε αυτήν τη χώρα εξακολουθούν να υπάρχουν άνθρωποι, που θέλουν να σταθούν όρθιοι μέσα στην καταιγίδα.

Και θα τα καταφέρουν, αφού το θέλουν».

«Οι  συνεταίροι της τροϊκανής Κυβέρνησης θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι κάθε επιπλέον άνεργος, στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα, δημιουργεί τεράστια πληγή στην κοινωνία, αλλά και στην ίδια την οικονομία.

Η τριμερής κυβέρνηση, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, έχει μία καλή αφορμή μετά τα ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΜΠΛΟΚΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ να πάψει επιτέλους να εμμένει σε προχειρότητες που είναι βέβαιο πως δεν θα της βγουν και οδηγούν τη χώρα σε απόλυτο μπάχαλο…», κατέληξε ο Αχαιός πολιτικός.

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος