Loading...
 Start Page
Σπατάλες για αμαρτωλές ΜΚΟ
Οι Υπουργοί Εξωτερικών από το 2000-2010 έδωσαν 9,5 εκατ. ευρώ σε φιλικές ΜΚΟ

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ο Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΤΙ ΠΟΙΙΕΙ ΤΗΝ ΝΗΣΣΑΝ;

ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ «ΔΗΘΕΝ» ΚΑΙ ΤΩΝ «ΤΙΠΟΤΑ» ΤΗΣ HIGH SOCIETY

Οι Έλληνες δεν «τα ‘φαγαν μαζί τους» στην δεξίωση στον Β. Πόλο που στοίχισε 600.000 ευρώ

Γιατί διερωτώνται οι χειμαζόμενοι πολίτες ενώ ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος περίπου 10 προσώπων που διατέλεσαν μέλη του Δ.Σ. της Μ.Κ.Ο. «Κύκλος της Πάτμου» για κακή διαχείριση κονδυλίων και που υπολογίζονται σε περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ, ο κ. Αβραμόπουλος δείχνει τόση μεγάλη ευαισθησία και δεν δίνει στην δημοσιότητα όλα τα στοιχεία; Όταν ακόμα και από τον τραπεζικό λογαριασμό της ΜΚΟ είχαν μεταφερθεί ποσά σε λογαριασμούς μελών της, για εξόφληση προσωπικών δανείων, λειτουργία Off shore εταιρείας για ανακαίνιση ακινήτων κ.α.;

Μήπως έτσι αναγνωρίζει ο Υπουργός Εξωτερικών ότι υπάρχει και πολιτική ευθύνη για τη διασπάθιση και την λεηλασία του δημοσίου χρήματος ή μήπως γιατί αυτά είναι πρόσωπα της δήθεν «καλής κοινωνίας» που συχνά φωτογραφίζονται με την πολιτική και μιντιακή διαπλοκή και έτσι δικαιολογείται η σιωπή και το «κουκούλωμα»…;

Ο κ. Αβραμόπουλος ας βγει επιτέλους από το «γυάλινο πύργο του Υπουργείου του» και αν τολμά ας περπατήσει μέσα στο πεινασμένο λαό, για να ακούσει «ιδίοις ώσιν» τι λένε οι άνεργοι, οι νεόπτωχοι της μεσαίας τάξης, που σήμερα άκουσαν ότι κατασπαταλήθηκαν σε 431 ΜΚΟ 115.388.814 ευρώ!!! Δημοσίου χρήματος, ενώ αυτοί ψάχνουν το φαγητό τους στους κάδους των σκουπιδιών ή στις ουρές των συσσιτίων….

 Αυτά μεταξύ άλλων απάντησε όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους, σχετικά με το θέμα της ΜΚΟ «Κύκλος της Πάτμου», αλλά και το αφιέρωμα της εφημερίδας “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ” για τις ΜΚΟ, ο συντονιστής του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κινήματος Νίκος Νικολόπουλος και συνέχισε:

«Πριν από λίγο καιρό με ερώτηση μου στην Βουλή κατήγγειλα για πολλοστή φορά ότι υπάρχουν κρατικοί φορείς – θύλακες και αξιωματούχοι, οι οποίοι κάνουν αλόγιστες σπατάλες, αναφέροντας περιπτώσεις συγκεκριμένων «αμαρτωλών» ΜΚΟ ζήτησα δε, να διερευνηθούν και να δοθούν τα πορίσματα στην Δικαιοσύνη και στο φως της δημοσιότητας. Μάταια …. «φωνή βοώντος εν τη ερήμω»…

Όποιος πολίτης ψάξει τις δαπάνες του Υπ. Εξωτερικών, μέσω του προγράμματος «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», δεν θα βρει τίποτα σχετικό με τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ των «μυστικών κονδυλίων». Πουθενά δεν θα δει στοιχεία για τις ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Εξωτερικών, μεταξύ των οποίων και η ΜΚΟ «Κύκλος της Πάτμου» ή εκείνη της κ. Μαργαρίτας Παπανδρέου για την «συναδέλφωση γυναικών Ελλάδος και Τουρκίας» (Κ.Ε.Δ.Ε.) ή πολύ περισσότερο για την ΜΚΟ του κ. Αντρίκου Παπανδρέου που ασχολείται με την κλιματική αλλαγή και που έγινε πρωτοσέλιδο στην Ελβετική εφημερίδα “la liberte” με την έκφραση “gross sous”, σε ελεύθερη μετάφραση “Η μεγάλη ρεμούλα”, που ακόμη περιμένω απάντηση εδώ και πάρα πολλούς μήνες από τους αρμόδιους Υπουργούς κ.α. πολλές».

Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, παρέπεμψε τους δημοσιογράφους στους κοινοβουλευτικούς αγώνες μιας 15ετίας και είπε:

«Από την εποχή του Γιωργάκη που «φούντωσε» η «φάμπρικα» των ΜΚΟ αλλά και στην συνέχεια κατά την θητεία των επόμενων Υπουργών Εξωτερικών, που το «πάρτι» συνεχίζονταν, μετέφερα κατά καθήκον, συνεχώς και αδιαλείπτως ερωτήματα στην Βουλή των Ελλήνων, που μου έθεταν οι «υποψιασμένοι» Έλληνες φορολογούμενοι …. σχετικά με την προκλητική κρατική χρηματοδότηση και την σκανδαλώδη δράση ορισμένων εξ αυτών των ΜΚΟ.

Παρότι με υπογραφή του τότε Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κ. Καραμανλή είχα οριστεί Γραμματέας Πολιτισμικών Οργανώσεων καθώς και των ΜΚΟ, εν τούτοις όμως οι Κυβερνητικοί, στην καλύτερη περίπτωση, με αντιμετώπιζαν με παγερή αδιαφορία και διαπορούσαν με ποια λογική τα βάζω με τους ισχυρούς.

Το «παράσημο» για τις αποκαλύψεις που «χαλούσαν την σούπα» των βολεμένων και «χορτασμένων», από το πρυτανείο του Κράτους ήταν να μένω περιέργως «εκτός κυβερνητικού νυμφώνος» επειδή ήμουν -όπως έλεγαν- δυσκολοδιαχείριστος», αποκάλυψε ο παραιτηθείς Υφυπουργός Εργασίας για πρώτη φορά.

Ενώ προκάλεσε κάθε Έλληνα φορολογούμενο πολίτη να μπει στα site www.hellenicparliament.gr και www.nikosnikolopoulos.gr και να δει -όπως είπε- όχι τι ζητούσα εγώ, αλλά τι απαντούσαν οι Υπουργοί, που σήμερα μετά το κατηγορητήριο, πρέπει να παραιτηθούν και να εξαφανισθούν…».

Ο Αχαιός πολιτικός προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας: «Όσο τα ερωτήματα μένουν αναπάντητα και από το σημερινό Υπουργό Εξωτερικών κ. Δ. ΑβραμόπουλΟ, τόσο θα αυξάνονται οι υποψίες του λαού πως βρισκόμαστε μπροστά σε μία «πολιτική ομερτά», που μόνον η αποφασιστικότητα του λαού και της Δικαιοσύνης μπορεί να την «τσακίσει» και να μας απαλλάξει.

Δεν είναι δυνατόν ακόμα και σήμερα που οδηγούνται οι καταχραστές του δημοσίου χρήματος ολοταχώς στο εδώλιο του κατηγορούμενου, με διώξεις σε βαθμό κακουργήματος, ο κ. Αβραμόπουλος να μην δίνει στην δημοσιότητα τα ονόματα του ΔΣ της ΜΚΟ «Κύκλος της Πάτμου», καλυπτόμενος πίσω από τα «προσωπικά δεδομένα».

Είναι δυνατόν να αρνείται ο λαλίστατος κ. Υπουργός το δικαίωμα στον δοκιμαζόμενο και άγρια φορολογούμενο λαό να πληροφορηθεί:

- Πόσες και ποιες ΜΚΟ δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και χρηματοδοτούνται από το υστέρημα του μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών και γενικότερα μέσω του κρατικού «κουρβανά»;

- Με τι ποσά και για ποιο σκοπό έχουν επιχορηγηθεί μέχρι σήμερα όλες οι ΜΚΟ και η «Κύκλος της Πάτμου», καθώς επίσης και εκείνη που ίδρυσε η μητέρα του πρ. Πρωθυπουργού κ. Μαργαρίτα Παπανδρέου η «Κ.Ε.Δ.Ε.», η «ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΙΠΠΑΣΙΑ» και όλες οι άλλες.

Γιατί άραγε ορισμένοι κρατικοί λειτουργοί και κάποιοι άλλοι πολιτικοί αξιωματούχοι προφανώς τέτοιες ανησυχίες δεν έχουν.. Προφανώς δεν έχουν αντιληφθεί ή δεν θέλουν να καταλάβουν σε ποια ακριβώς χώρα ζουν, αναρωτήθηκε ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος και επετέθη λεκτικά κατά του σιωπούντος Υπουργού Εξωτερικών.

«Ακόμα και σήμερα ο «αλέκιαστος», ο «μηδέποτε» και για «ΤΙΠΟΤΑ» κατά την πολύχρονη διαχείριση δημοσίου χρήματος κατηγορηθείς για σπατάλη, είτε στο Δήμο, είτε στο Υπουργείο Υγείας, είτε στο Υπουργείο Εξωτερικών, παρότι συγκρούσθηκε και με «πιράνχας» στο χώρο της Υγείας (εμβόλια, φαρμακευτική δαπάνη, διαγνωστικά κέντρα, Ερρίκος Ντυνάν κ.α.) και μυστικά κονδύλια διαθέτει για το καλό της Ελλάδος και των Ελλήνων, ο εντιμότατος Υπουργός κ. Δ. Αβραμόπουλος.

Παρόλο επίσης που η πολιτική κουλτούρα του και η κομματική συνεπής… διαδρομή του -από τον «Ρήγα», τον «Ανδρέα» έως τον «Αντώνη»- καταλαβαίνω ότι δεν του επιτρέπει να παραβιάσει τα «ιερά προσωπικά δεδομένα» για να μας πει ποιοι το «δίλεπτο της χήρας και του άνεργου» το έκαναν «χαβιάρι».

Παρόλα αυτά όμως οι Ελληνίδες και οι Έλληνες για πρώτη φορά αξιώνουν ως πληρεξούσιος

του λαού να παραβιάσει ο κ. Υπουργός το πολιτικό savoir vivre και να τους πληροφορήσει

ως υπεύθυνος πολιτικός προϊστάμενος, ποιοι αντικατέστησαν τους υπερπατριώτες

εφοπλιστές στo ΔΣ της ΜΚΟ «Κύκλος της Πάτμου» και συνέχισαν να εμπαίζουν «Θεώ

και ανθρώποις», κατασπαταλώντας πολύτιμους οικονομικούς πόρους της δόλιας

πατρίδας, για την διασκέδαση τους και την ματαιοδοξία τους.

Εκτός και εάν όλα τούτα είναι «ΑΝΕΥ ΑΞΙΑΣ» και «ΑΝΕΥ ΣΗΜΑΣΙΑΣ» όπως συχνά

αξιολογεί την αντίσταση στις εντολές της Τρόικα, ο αξιότιμος κ. Υπουργός των

Εξωτερικών. Τότε όμως θα δικαιούται ο Έλληνας πολίτης να αναφωνεί «όμοιος ομοίω

αεί πελάζει».

Το ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ Κίνημα ζητά -σήμερα- από τον Εξοχότατον και

Εντιμότατον Υπουργόν Εξωτερικών, να δώσει αμέσως στην δημοσιότητα τα ονόματα του

«αμαρτωλού» Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς επίσης και όλα τα προγράμματα που

εγκρίθηκαν της «Κύκλος της Πάτμου» και των «αμαρτωλών» ΜΚΟ.

Επίσης να πει ποια ποσά υπέγραψε χωριστά καθένας εκ των διατελεσάντων Υπουργών

Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, προγράμματα, εντάλματα κ.α.»

ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΘΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ

Η συντονιστική επιτροπή του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κινήματος κατά την

πρώτη Παναττική συνδιάσκεψη μου έδωσε εντολή να ζητήσω με ερώτηση μου που

θα κατατεθεί στην Βουλή αμέσως μετά τις γιορτές, από τον κ. Πρωθυπουργό

Α. Σαμαρά να απαντήσει ο ίδιος στην Εθνική Αντιπροσωπεία και όλοι οι συναρμόδιοι

Υπουργοί της τρικομματικής συγκυβέρνησης στα παρακάτω ερωτήματα:

- Νοιώθει πως έχει ακόμα την ηθική και πολιτική νομιμοποίηση, να απαιτεί και να επιβάλει αδιακρίτως περικοπές για στοιχειώδεις κοινωνικές δαπάνες, που να δημιουργούν συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης, όταν καλύπτει με την «αδράνεια του» να απαντώνται τέτοια φαινόμενα ολοφάνερης και αυταπόδεικτης λεηλασίας του δημοσίου χρήματος;

- Τι προτίθεται να πράξει ο Πρωθυπουργός, ώστε να πάψουν να υπάρχουν κρατικοί φορείς-θύλακες σπατάλης δημοσίου χρήματος τους οποίους, δεν αγγίζουν οι περικοπές και η περιστολή των δαπανών;

- Πώς απαντά ο κ . Πρωθυπουργός καθώς και οι κ.κ. Υπουργοί στους πολίτες οι οποίοι, λόγω της οικονομικής κρίσης, αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τις άμεσες βιοτικές δαπάνες τους, αλλά βλέπουν οι εντιμότατοι φίλοι της εξουσίας, οι επώνυμοι της «υψηλής κοινωνίας», άνθρωποι με ιστορία σε σαλόνια , σε αγώνες σε χρήμα και δίπλα σε Πατριάρχες και Πρωθυπουργούς να συνεχίζουν την «κραιπάλη» με χρήματα των «κορόιδων» των φορολογούμενων;

- Τελικά λεφτά υπάρχουν μόνο για χορηγίες στις ΜΚΟ;

- Δεν είναι εξαιρετικά προκλητικό αυτό;

- Θα μας πείτε επιτέλους σε τι ύψος ανέρχονται τα προγράμματα που έχουν εγκριθεί και ποιες είναι οι χορηγίες που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα από υπουργεία και κρατικούς οργανισμούς στην φερόμενη ΜΚΟ και σε όποιες άλλες παραφυάδες των πολιτικών προσώπων των πολιτικών οικογενειών και των μεγαλοπαραγόντων;

- Αλήθεια είναι κρατικό μυστικό που δεν πρέπει να μαθευτεί ποιος ήταν ο αρμόδιος Υπουργός και οι αρμόδιοι κρατικοί λειτουργοί από κάθε υπηρεσία ή οργανισμό που εισηγήθηκαν να εγκριθούν όλα αυτά τα προγράμματα των 5 εκατομμυρίων ευρώ;

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ.

ΝΑ ΔΩΣΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΩΡΑ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ

ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ΝΑ ΣΤΑΛΟΥΝ ΣΤΑ ΜΜΕ…

Ο κ. Α. Σαμαράς οφείλει να δώσει εντολή στον κ. Δ. Αβραμόπουλο και σε όλους τους συναρμόδιους Υπουργούς» τόνισε ο Νίκος Νικολόπουλος και έκλεισε τον κύκλο των απαντήσεων λέγοντας :

«Το ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ Κίνημα απαιτεί να έρθουν στην Βουλή και

- Να καταθέσουν την λίστα με τα υπουργεία και τους κρατικούς οργανισμούς που έχουν προσφέρει χορηγία στην ΜΚΟ «Κύκλος της ΠΑΤΜΟΥ» και σε όλες τις άλλες.

- Να καταθέσουν τα σχετικά έγγραφα, τις αποφάσεις χρηματοδότησης και τον πλήρη φάκελο με βάση τον οποίο υποβλήθηκε το αίτημα χρηματοδότησης.

- Να καταθέσουν την απόφαση ένταξης, το χρηματικό ένταλμα και όλα τα παραστατικά και τιμολόγια που υποβλήθηκαν και εγκρίθηκαν αυτές οι δαπάνες.

- Να καταθέσουν τον πίνακα μισθοδοσίας των πολιτικών αξιωματούχων, στον οποίο να εμφανίζεται η ιδιότητα, η αποζημίωση και ο χρόνος έναρξης και λήξης θητείας ενός εκάστου.

- Να καταθέσουν ο Υπουργός Οικονομικών τις φορολογικές δηλώσεις των δύο τελευταίων ετών της ΜΚΟ «Κύκλος της Πάτμου».

ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ

ΕΓΙΝΑΝ ΠΙΣΙΝΕΣ, PORSCHE, ΜΑΥΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ

Κύριε Σαμαρά – κύριε Αβραμόπουλε απαντήστε στους Έλληνες:

- Πόσα από τα εκατομμύρια των επιδοτήσεων σε ΜΚΟ έγινα πισίνες, Porsche, εξοχικά σε Μύκονο, κοστούμια vercase, ταξίδια σε Παρίσι – Λονδίνο και Νέα Υόρκη; Μήπως υπήρξε και «μαύρο πολιτικό χρήμα»;

- Είναι αλήθεια κ. Πρωθυπουργέ ότι για συμπόσιο στην Κασπία, η Μ.Κ.Ο. επιχορηγήθηκε με μεγάλο χρηματικό ποσό;

- Είναι αλήθεια κ. Αβραμόπουλε ότι το συγκεκριμένο συμπόσιο αναβλήθηκε με το πρόσχημα λόγων ασφαλείας χωρίς το αδιάθετο ποσό να επιστραφεί στο Υπουργείο;

- Είναι επίσης αλήθεια ότι για συμπόσιο στο Νείλο, η Μ.Κ.Ο. έλαβε μεταξύ άλλων, χρηματοδότηση από το Ελληνικό Δημόσιο, ενώ ταυτόχρονα απέσπασε και άλλο χρηματικό ποσό για τον ίδιο ακριβώς λόγο από Ελληνική Τράπεζα και ότι ενώ η αποπληρωμή της ρήτρας πραγματοποιήθηκε από τη δωρεά της ελληνικής τράπεζας, τα συγκεκριμένα παραστατικά υποβλήθηκαν ως δικαιολογητικά στο Ελληνικό Δημόσιο;

- Τέλος , είναι αλήθεια κ. Πρωθυπουργέ ότι στα παραστατικά που υποβλήθηκαν για έλεγχο στους αρμόδιους ελεγκτικούς φορείς, συμπεριλαμβάνονταν, μεταξύ άλλων:

- α) λειτουργικά έξοδα διαμερίσματος σε κεντρική περιοχή της Αθήνας, που αποτελούσε μόνιμη κατοικία μέλους της Μ.Κ.Ο., και όχι επίσημη έδρα του σωματείου,

- β) έξοδα αγοράς προϊόντων σούπερ-μάρκετ κ.λπ., καθώς και έξοδα γευμάτων σε εστιατόρια

- γ) έξοδα μετακίνησης μέλους της Μ.Κ.Ο. και συγγενικών του προσώπων, για σκοπούς άσχετους με τη δραστηριότητα του σωματείου;

Ε. τι να πει κανείς μετά από αυτή την «ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΓΥΦΤΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΠΟΥΔΑΙΟΦΑΝΩΝ ΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ» ΤΟ Ευαγγελικό «μαστίγιο» του ταιριάζει απόλυτα.

«Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριταί ότι ομοιάζετε τάφοις κεκονιαμένοις οίτινες έξωθεν φαίνονται ωραίοι’ έσοθεν δε, γέμουσιν οστέων νεκρών και πάσης ακαθαρσίας….» (Κατά Ματθαίον: “Ο έλεγχος κατά των φαρισαίων”)

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος