Loading...
 Start Page
«Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΒΟΚΑΡΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΑΣ ΕΥΝΟΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣ ΑΠΟΛΥΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΕΙΣ»

Μιλώντας χτες (Σάββατο) στην Γενική Συνέλευση των υπαλλήλων του Ταμείου Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (ΤΑΣ)  ο παραιτηθείς Υφυπουργός Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος μεταξύ άλλων είπε: «Η προστασία του δικαιώματος στην εργασία, στην σημερινή Ελλάδα. αποτελεί υποχρέωση και ευθύνη όλων όσων πιστεύουμε πως η διάσωση της χώρας δεν περνάει μέσα από την εξόντωση του λαού της» και συνέχισε:

 «Εάν η κυβέρνηση είχε ένα συγκεκριμένο σχέδιο, όφειλε να έχει ήδη παρουσιάσει τις κενές θέσεις που υπάρχουν στη δημόσια διοίκηση, καθώς και αυτές που θα «ανοίξουν» τα επόμενα δύο χρόνια λόγω συνταξιοδοτήσεων, διαβεβαιώνοντας με ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα τους πάντες ότι δεν θα υπάρξει καμία απόλυση. Μέχρι τώρα δυστυχώς όμως δεν έχει υπάρξει τίποτα τέτοιο. Άρα είτε τα Υπουργεία είναι ανίκανα να προσδιορίσουν τις θέσεις στις οποίες θα απορροφηθούν οι εργαζόμενοι που τίθενται σε διαθεσιμότητα, είτε πρόκειται για έμμεσες απολύσεις, που μάλλον είναι και το πιθανότερο, παρά τα όσα ακούμε από τους κυβερνητικούς Βουλευτές.

Άκουσα συγκεκριμένα τον κυβερνητικό Βουλευτή να λέει πως μίλησε σήμερα με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Α. Μανιτάκη και πως του είπε ότι δεν έχει ιδέα, ούτε καν για την επίσημη ανάρτηση στο site του Υπουργείου. Αυτό σημαίνει ότι, είτε το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης παραμένει ανέτοιμο και ανίκανο να διαχειριστεί την κατάσταση, είτε ότι η κυβέρνηση ψεύδεται και πίσω από την διαθεσιμότητα κρύβει απολύσεις…

Επίσης με την ίδια έκπληξη άκουσα από τον ίδιο κυβερνητικό Βουλευτή, πως τάχα είμαστε όλοι οι Βουλευτές -και οι εννέα- μαζί σας, δίπλα σας σε αυτό τον αγώνα για να μην σας «πετάξουν» στον δρόμο. 

Δεν είναι καθόλου έτσι. Δεν είμαστε μαζί.

Πώς μπορεί να είμαστε μαζί ή να είναι μαζί μας και μαζί σας οι Βουλευτές, που ψήφισαν τον νόμο για την διαθεσιμότητα και την απόλυση σας. Αυτοί είναι απέναντι σας. Είναι οι υπεύθυνοι της τραγωδίας που θα ζήσουν οι οικογένειες σας. Είναι αυτοί που νομιμοποίησαν με την ψήφο που τους δώσατε την «θανατική ποινή» που αποφάσισε η κυβερνητική Τρόικα κατόπιν εντολής των ξένων δανειστών.

Θέλω ακόμα να τονίσω» είπε ο Νίκος Νικολόπουλος «πως είναι «ύποπτο» το γεγονός ότι διάλεξαν  οι «αθεόφοβοι» δύο μέρες πριν τα Χριστούγεννα μέσω του site να σας ανακοινώσουν πως όχι μόνο κλείνει το ΤΑΣ αλλά εξεδόθη και πως εξεδόθη η εργασιακή «θανατική ποινή» σας.

Είναι προφανές γιατί διάλεξαν, να στείλουν σε εσάς την «ληξιαρχική πράξη του εργασιακού σας θανάτου την παραμονή της πληρωμής της επιδότησης, των 15 χιλιάδων σεισμοπαθών δικαιούχων, που χρόνια τώρα τους εμπαίζουν».

Θέλουν να βάλουν απέναντι σας τους σεισμοπαθείς και να σας κάνουν αντιπαθείς στην κοινωνία  και με τα κανάλια της διαπλοκής να λένε : «Βλέπετε οι ‘’βολεμένοι’’ δημοσιο υπάλληλοι δεν συμμερίζονται τους ξεσπίτωτους».

Αυτό δεν κάνουν συνέχεια στα τρία χρόνια ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΤΡΟΙΚΑΝΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. Βάζουν τους πολίτες και τους εργαζόμενους απέναντι, μέσω της μιντιακής διαπλοκής..

Εμείς σαν ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ Κίνημα πιστεύουμε πως στόχος μας πρέπει να είναι η ορθότερη και αρτιότερη λειτουργία του ευρύτερου δημόσιου τομέα και όχι ο πολλαπλασιασμός των ανέργων. Η χώρα δεν έχει κανένα περιθώριο.

Κάθε επιπλέον άνεργος, στον δημόσιο η ιδιωτικό τομέα, δημιουργεί τεράστια πληγή στην κοινωνία, αλλά και στην οικονομία. Το παραδέχεται ακόμα και η τρόικα, αλλά δυστυχώς η κυβέρνηση εμμένει σε προχειρότητες που είναι βέβαιο πως δεν θα της βγουν…»

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΤΑΕΤΟΣ…

«Εκπροσωπώντας το ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, τονίζω το κράτος και οι υπηρεσίες του δεν είναι… χαρταετός για να τον απλώνει και να τον μαζεύει κανείς κατά τα γούστα του. Οι εργαζόμενοι δεν θα γίνουν πειραματόζωα στα εργαστήρια των μνημονίων και ο λαός μας, θα τιμωρήσει αυτούς που προσπαθούν να του ενσπείρουν διχόνοια»

Εξάλλου τόνισε ο Αχαιός Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, στην επιστολή του -που διαβάστηκε από τους εργαζόμενους του ΤΑΣ στην νέα Κυριακάτικη σύσκεψη λόγω προγραμματισμένης από μέρες εκδήλωσης του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κινήματος που είχε στην Αιτωλοακαρνανία- επανέλαβε κάποια από τα σημεία που και χτες στην γενική σας συνέλευση τόνισε δια ζώσης με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο:

«Γνωρίζω πολύ καλά -όσο λίγοι- αφού υπήρξα μέλος αυτής της Κυβέρνησης ότι οι Σαμαράς – Βενιζέλος – Κουβέλης συμφώνησαν και ανέλαβαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις δραστικού περιορισμού του ευρύτερου δημοσίου τομέα και επειδή το ελληνικό κράτος ουδέποτε απέκτησε μια ολοκληρωμένη στρατηγική μελέτη αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών του, επιδίδονται σε «ασκήσεις κοπτορραπτικής» στην πλάτη 20.000 υπαλλήλων, ενδεχομένως και πολύ περισσοτέρων,  όπως σιγά – σιγά αποκαλύπτεται.

Σε προσωπικό επίπεδο, γνωρίζετε πως εναντιώθηκα από την πρώτη στιγμή σε οποιοδήποτε νέο «μαχαίρι» στις πλάτες του ελληνικού λαού και για τον λόγο αυτό παραιτήθηκα και από την θέση του Υφυπουργού Εργασίας.

Ως εκ τούτου, κάθε μέτρο που θα προσθέτει νέους ανέργους και θα επιτείνει την ανασφάλεια στον λαό θα με βρίσκει πάντα αντίθετο.

Η συμπαράστασή μου στο δικό σας πρόβλημα είναι δεδομένη. Και να είστε βέβαιοι πως μαζί  θα δώσουμε τον αγώνα μέχρι τέλους.

Κλείνοντας, τόνισε ο τ. Υφυπουργός Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος,  «επιτρέψτε μου να εκφράσω την οργή μου από το γεγονός πως η επικείμενη κατάργηση της Γ.Γ.Δ.Ε. (και των ΤΑΣ), όχι μόνο στρέφεται κατά μίας περιοχής υψηλού σεισμικού κινδύνου, αλλά έρχεται στο προσκήνιο την στιγμή που χιλιάδες συμπολίτες μας αναμένουν με τεράστια αγωνία τα χρήματα που το κράτος τους οφείλει από τον σεισμό του 2008.

Κάποιοι παίζουν στις πλάτες των υπαλλήλων του ΤΑΣ και στις πλάτες των σεισμοπλήκτων της Αχαΐας.

Και αυτό δεν μπορεί να γίνει δεκτό ή ανεκτό». 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος