Loading...
 Start Page
ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΞΕΛΕΞΕ ΧΤΕΣ ΣΥΝΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΝΩ ΟΜΟΦΩΝΑ ΔΕΧΤΗΚΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΑΜΧΙΑ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Η πρώτη Παναττική συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα με την συμμετοχή όλων των πυρήνων που έχουν δημιουργηθεί σε δήμους του Λεκανοπεδίου.

Ο συντονιστής του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κινήματος Νίκος Νικολόπουλος, μετά την πολιτική εισήγηση παρουσίασε το οργανόγραμμα, καθώς επίσης και την πολιτική «πλατφόρμα» για την «        ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ των ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ του ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ».

«Εμείς μιλάμε για Ενωμένες Δημοκρατικές Δυνάμεις του Ελληνισμού, απέναντι στην πολιτική της υποτέλειας και των ατέρμονων και αναποτελεσματικών θυσιών του λαού, αλλά και απέναντι σε κάθε πολιτική μισαλλοδοξίας», είπε μεταξύ άλλων ο τ. Υφυπουργός Εργασίας και τόνισε:

«Ουδέποτε τέθηκε ζήτημα προσχώρησής μου στους «Ανεξάρτητους Έλληνες», από καμία πλευρά.

Ουδέποτε τέθηκε και ζήτημα  κατάργησης ή συγχώνευσης του «Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος» με τους “Ανεξάρτητους Έλληνες”».

ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΖΥΜΩΣΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ…

Συνεχίζοντας ο Αχαιός πολιτικός αποκάλυψε ότι:

«Οι συζητήσεις και οι ζυμώσεις συνεχίζονται με όλους τους παράγοντες της πολιτικής ζωής, με τους οποίους ανταλλάσσω απόψεις και μοιράζομαι προβληματισμούς και αγωνίες.

Επαναλαμβάνω όμως ότι όλες αυτές οι συζητήσεις και οι ζυμώσεις γίνονται υπό το φως της δημοσιότητας.

Διαπιστώνουμε πως υπάρχει θετικό έδαφος και  γι’ αυτή την «ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» που εμείς, οι Χριστιανοδημοκράτες, υποστηρίζουμε από την πρώτη στιγμή.

Με την ευκαιρία ξεκαθαρίζω ότι για το «Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα» τουλάχιστον, οι ζυμώσεις αυτές δεν αποσκοπούν στην δημιουργία νέου κόμματος ή στη συγχώνευση πολιτικών δυνάμεων. Αποσκοπούν στην δημιουργία ενός ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, με διακριτό πολιτικό και ιδεολογικό στίγμα η κάθε μία, που όμως μπορούν να ενωθούν απέναντι στο ζητούμενο της εποχής και του λαού της χώρας, απέναντι στον «κοινό εχθρό» που θέλει την υποτέλεια και την φτωχοποίηση της πατρίδας και του λαού μας».

Ο Νίκος Νικολόπουλος κατέληξε λέγοντας: «Είναι σαφές λοιπόν, ότι δεν «υιοθετούμε» καμία πρόταση ή αντίληψη προσχώρησης ή ενσωμάτωσης σε κάποιον πολιτικό οργανισμό. Αυτό όμως δεν αντίκειται στην βαθιά πίστη μας ότι η αποτίναξη των δεσμών του μνημονίου και η πορεία ανάκαμψης της χώρας δεν μπορεί να υλοποιηθεί από κανένα κόμμα μεμονωμένα, παρά μόνο από μία ¨ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, που μπορούν να αφήσουν κατά μέρος τις όποιες άλλες διαφορές τους και να ομονοήσουν στο μείζον, που αυτή τη στιγμή είναι η απελευθέρωση της χώρας και των δυνάμεών της, από λογικές ασφυκτικής λιτότητας και δόσεις, που προσφέρουν μόνο αμφισβητήσιμες ανάσες αλλά όχι πραγματική λύση».

15ΜΕΛΗΣ ΣΥΝΤΟΣΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τέλος η νέα συντονιστική επιτροπή του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κινήματος, αποφάσισε μέσα στο 2013 να «απλώσει και να στήσει» ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ «αντένες»  σε κάθε γειτονιά, σε κάθε ενορία της Αθήνας και όλης της Αττικής.

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

Ομόφωνα εξάλλου δέχθηκε το ψήφισμα στο οποίο μεταξύ άλλων διαπιστώνεται :

«Πως είναι πάρα πολλοί αυτοί που, είτε βρίσκονται στη Νέα Δημοκρατία σήμερα, είτε άλλαξαν επιλογή τα τελευταία χρόνια, είτε ανήκουν στον ευρύτερο χώρο του κέντρου και της δεξιάς παραμένουν ανένταχτοι.

Αυτοί όλοι εκτιμούν πως οι μνημονιακές επιλογές της ηγεσίας της ΝΔ σήμερα, οδηγούν αφενός μεν σε περαιτέρω συρρίκνωση των εισοδημάτων των Ελλήνων πολιτών οδηγώντας τους σε άμεση φτωχοποίηση αφετέρου εξαφανίζουν την απήχηση της ΝΔ στο λαό, με φυσικό επακόλουθο, να την εξαερώνουν πολιτικά», καθώς επίσης σε άλλη παράγραφο υπογραμμίζεται :  

«Πέραν τούτου, είναι επίσης πάρα πολλοί αυτοί που πιστεύουν πως ο πολυδιασπασμένος σήμερα χώρος του δημοκρατικού, κοινωνικού φιλελευθερισμού, πρέπει να ξαναβρεί την «σφριγηλότατα» και την ενότητά του και αυτό μπορεί να συμβεί μέσα από μία παράταξη, στα χνάρια των ιδρυτικών αρχών της ΝΔ, που θα είναι σύμφωνη με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, αλλά και επανατοποθετούμενη έναντι των εθνικών και λαϊκών προταγμάτων και συμφερόντων».  

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος