Loading...
 Start Page
«Άδικη και ατελέσφορη φοροεπιδρομή…»

«Δεν μπορώ να δώσω πολιτική νομιμοποίηση σε μια αποσπασματική πράξη, μιας καθόλα οργανωμένης προσπάθειας που οδηγεί στην καταστροφή» τόνισε ο Βουλευτής και συντονιστής του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος, Νίκος Νικολόπουλος, μιλώντας στην επιτροπή της Βουλής για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Ο τ. Υφυπουργός Εργασίας εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του με το πνεύμα και την ουσία του νέου νομοσχεδίου, το οποίο, όπως τόνισε, εξυπηρετεί μόνο την αναγκαιότητα της κυβέρνησης να διασφαλίσει τα δημόσια έσοδα που συμφώνησε με την τρόικα, κάτι πάντως που είναι εξαιρετικά αμφίβολο ότι θα συμβεί.

«Η φοροδιαφυγή δεν θεραπεύεται με γενική φορολογική επίθεση, αλλά με σύλληψη της φορολογητέας ύλης που αποκρύπτεται. Αν απ’ αυτό εδώ το νομοσχέδιο αγνοήσουμε τα ωραία κείμενα που παρατίθενται στην εισαγωγή περί της δίκαιης κατανομής βαρών κλπ κλπ και τα οποία έχουν αντιγραφεί από τα προηγούμενα Ν.Σ., η ιδέα να θεωρηθούν τα παιδιά ως τεκμήρια, κι από την άλλη το 42% φόρου στα εισοδήματα των όσων απέμειναν από την πάλαι ποτέ μεσαία τάξη, είναι δίκαιη αντιμετώπιση; Όχι! Είναι αδίστακτη και αδυσώπητη αντιμετώπιση εκείνων που προσέφεραν τα μέγιστα μέχρι σήμερα για την χώρα. Είναι απορίας άξιο κύριε Υπουργέ, πως δεν αντιλαμβάνεστε ότι αφαιρώντας από μια οικογένεια, που ήδη διαβιεί υπό οριακές συνθήκες,  ένα μηνιαίο μισθό τον χρόνο - διότι αυτό κάνετε - δεν τους δυσκολεύετε τις διακοπές στην Μύκονο που συνεχίζουν να κάνουν κάποιοι γόηδες συνάδελφοί σας, αλλά τους κόβετε το κουλούρι των παιδιών τους στο σχολείο, τους στερείτε το φροντιστήριο, την σχολική εκδρομή» τόνισε ο κ. Νικολόπουλος απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών.

 Ο Αχαιός πολιτικός έκανε λόγο για πλήρη εξαθλίωση του λαού που έχει ήδη υποστεί πάρα πολλά, ακόμα και των ανέργων από τους οποίους περικόπτονται πόροι και επιδόματα, ενώ πρόσθεσε πως πέρα από άδικη, η νέα φορολογική επίθεση θα είναι και ατελέσφορη.

«Είτε είναι προϊόν πανικού, είτε ταχυδακτυλουργίας μέσω της οποίας υποκρινόμαστε ότι προϋπολογίζουμε τα έσοδα, για να πείσουμε την τρόικα ότι σοβαρευτήκαμε» υπογράμμισε ο Αχαιός πολιτικός, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση παραγνωρίζει το «ουκ να λάβεις παρά του μη έχοντος», από την ίδια φορολογική βάση που επί χρόνια στερείται και πλήττεται, ενώ το δημόσιο χρήμα συνεχίζει να ρέει σε διάφορα «κανάλια διανομής» συγκεκριμένων συμφερόντων.

Ο Βουλευτής αναφέρθηκε επίσης στην «κρυφή ατζέντα» της κυβέρνησης, αναφερόμενος στις προϋποθέσεις που έθεσε η ίδια η τρόικα για να εκταμιευτεί το σύνολο των δόσεων που οφείλονται στην Ελλάδα: «Ο κ. Μορς ανέφερε πως 2 δις θα δοθούν τον Ιανουάριο, εφόσον η κυβέρνηση προχωρήσει στην κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου και αναπροσαρμόσει τα τιμολόγια ρεύματος. Επιπλέον, η δόση των 2,8 δισ. ευρώ του Φεβρουαρίου προϋποθέτει για την προσαρμογή του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής και η δόση των 2,8 δισ. ευρώ του Μάρτιου θα χορηγηθεί εφόσον τηρηθεί η διαθεσιμότητα και η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης. Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι κάθε μέτρο που θα καταπίπτει στα δικαστήρια, θα πρέπει να αντικαθίσταται με άλλα, ισοδύναμα. Ωστόσο, είναι περίπου κοινό μυστικό πως μέχρι τον Μάρτιο θα υπάρχει υστέρηση εσόδων και κατά συνέπεια, θα επιβληθούν και πρόσθετα μέτρα…».

Καταλήγοντας, ο κ. Νικολόπουλος επεσήμανε πως η επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας δεν έχει πιθανότητες να πραγματοποιηθεί, αν δεν αλλάξει ριζικά ο τρόπος φορολόγησης φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων, αν δεν υπάρξει δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών και το κυριότερο μείωση των φορολογικών συντελεστών σε σημείο που να μην υπάρχουν κίνητρα για φοροδιαφυγή. «Η ελληνική οικονομία χάνει μία ακόμα ευκαιρία να μπει σε σωστές ράγες, προκειμένου η χώρα να αρχίσει να ανακάμπτει και να εισέλθει σε διαδικασία ανάπτυξης» κατέληξε.

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος