Loading...
 Start Page
Μεγάλο το θέμα με τις απευθείας αναθέσεις στο Δήμο Αιγιαλείας
Ο Σταικούρας προαναγγέλλει «δημοσιονομικό έλεγχο στο Δήμο Αιγιαλείας

ενώ μιλά για συνδρομή του αρμοδίου επίτροπου του Δικαστηρίου».

Μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις που έφθασαν στο κοινοβούλιο από το συντονιστή του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κινήματος κ. Νίκος Ι. Νικολόπουλος για απευθείας αναθέσεις που συνολικά φθάνουν τα 3.000.000 ευρώ, που συστηματικά τα τελευταία χρόνια συμβαίνουν μεταξύ των οποίων συμβαλλομένων υπάρχουν και συγγενείς, συνεργάτες και φίλοι, , οι Υπουργοί παρ’ ότι πέρασε ο χρόνος που προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής, αποκαλύπτουν την χρονική αδυναμία συμμόρφωσής τους, αφού όπως δικαιολογούνται δεν έχουν ακόμα συγκεντρώσει το απαραίτητο υλικό, για να απαντήσουν στα ξεροκέφαλα ερωτήματα των φορολογουμένων πολιτών, αλλά και των δημοτών που πληρώνουν δημοτικά τέλη.

Έτσι ο αν. Υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταικούρας προκειμένου να απαντήσει στο εάν, οι απευθείας αναθέσεις έγιναν κατά παράβαση του νόμου 3871/2010 άρθρο 20,1 , υπογραμμίζει: «στα αναφερόμενα θα πρέπει να έχουν εξευρεθεί ή να εξευρεθούν από τον αρμόδιο επίτροπο του Δικαστηρίου».

Επίσης ο ίδιος ο κ. Υπουργός στην ίδια απάντηση με Α.Π.Γ.Κ.Ε 1159951/21-11-12 τονίζει ότι «θα ληφθούν υπόψη όλα τα αναφερόμενα στην ερώτηση, κατά τον δημοσιονομικό έλεγχο στο Δήμο Αιγιαλείας, σύμφωνα με τις διατάξεις ν.3492/ 2006», προαναγγέλλοντας έναν επικείμενο ουσιαστικό έλεγχο.

ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: “ΜΟΛΙΣ ΕΧΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης στην απάντησή του με Α.Π. 1431/28-11-12 μεταξύ άλλων σημειώνει σχετικά «με τις απευθείας αναθέσεις στο Δήμο Αιγιαλείας σας γνωρίζουμε ότι, το Υπουργείο Εσωτερικών έχει ζητήσει στοιχεία από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Ιονίου και το Δήμο Αιγιαλείας με το υπ’ αριθμ. Πρωτ. 43352/ 16.11.12 έγγραφο και ευθύς μόλις περιέλθουν οι σχετικές απαντήσεις, θα ενημερωθεί η Εθνική Αντιπροσωπεία με νεότερο έγγραφό μας».

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ “ΣΙΓΗ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ”

Όσον αφορά την απάντηση του κ. Α. Ρουπακίωτη, η Βουλή δεν έχει καμία μέχρι σήμερα ενημέρωση, παρ’ ότι ο Υπουργός ήταν υποχρεωμένος εντός 25 εργάσιμων ημερών να έχει απαντήσει.

Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΘΕΤΩ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Αύριο ο τ. Υφυπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Νίκος Ι. Νικολόπουλος επανακαταθέτει το ΔΕΚΑΤΡΙΑ (13) συγκεκριμένα ερωτήματα και ζητά μέσω του ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ την Κατάθεση όλων των σχετικών (Α.Κ.Ε.) απαιτώντας να δοθούν στην Εθνική Αντιπροσωπεία και στο site όλους τους σχετικούς υπηρεσιακούς φακέλους:

Αξίζει να μνημονευθούν τέλος ποια στοιχεία ζητά να καταθέσουν οι αρμόδιοι Υπουργοί στην Εθνική Αντιπροσωπεία τα οποία και θα αναρτηθούν στο site της Βουλής και θα βγουν στο φως της δημοσιότητας του διαδικτύου.

1. Όλα τα έγγραφα που έχουν δοθεί στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στους Οικονομικούς Εισαγγελείς, στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοικήσεως, στο ΣΔΟΕ, στους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, στο Ελεγκτικό Συνέδριο, στον αρμόδιο Επίτροπο του Δικαστηρίου και στου αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες που διενεργούν ή και θα διενεργήσουν τον μελλοντικό δημοσιονομικό έλεγχο στο δήμο Αιγιαλείας και τέλος ότι σχετικό διαθέτει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

2. Να κατατεθεί κατάλογος με τους δικαιούχους της κάθε μιας χωριστά απευθείας ανάθεσης έργου και κάθε πρόχειρο διαγωνισμού.

3. Να κατατεθούν και όλες οι σχετικές πράξεις.

4. Τα σχετικά συμφωνητικά, χωρίς στα όσα έχουν πρωτόκολλο και αριθμό διαδικτυακής ανάρτησης στη Διαύγεια και χώρια όσα δεν έχουν ούτε καν πρωτόκολλο ούτε καν αριθμό διαδικτυακής ανάρτησης;

5. Να κατατεθούν όλα!!! Τα σχετικά σημειώματα της νομικής υπηρεσίας του Δήμου και του Νομικού Συμβουλίου του κράτους που τεκμηριώνεται η διοικητική νομιμότητα αυτών των εγγράφων;

6. Να κατατεθούν οι τεχνικές εκθέσεις και οι προϋπολογισμοί που έχουν υπογραφεί μόνο από τον κ. Δήμαρχο και μόνο από αυτόν και να κατατεθεί το σχετικό σημείωμα της υπηρεσίας που διευκρινίζει εάν ο Δήμαρχος έχει υπογράψει ως Πολιτικός Μηχανικός.

7. Να κατατεθούν όλοι οι προϋπολογισμοί έργων με ανάθεση, που υπογράφονται μόνον από τον Δήμαρχο.

 8. Να κατατεθεί το έγγραφο που εξηγεί για ποιους συγκεκριμένους λόγους, ενώ ο Δήμος διαθέτει πλήρως επανδρωμένη τεχνική υπηρεσία, με τους κατάλληλους Πολιτικούς Μηχανικούς, αυτοί δεν υπογράφουν τις μελέτες.

Να κατατεθούν όλες οι τεχνικές εκθέσεις και μελέτες που έχει υπογράψει, η πλήρως επανδρωμένη τεχνική υπηρεσία του Δήμου Αιγιαλείας.

Να κατατεθεί η απάντηση της Τεχνικής Υπηρεσίας στο ερώτημα εάν και ποιοι επωφελούνταν από τη μη υπογραφή των μελετών, από την πλήρως επανδρωμένη τεχνική υπηρεσία με τους κατάλληλους Πολιτικούς Μηχανικούς του Δήμου και εάν τούτο γινόταν επι ζημία του δημοσίου και δημοτικού συμφέροντος.

9. Να κατατεθούν όλες οι συμβάσεις που πληρώθηκαν νωρίτερα από τη συμβατική προθεσμία και τα σχετικά εντάλματα πληρωμής.

10. Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα και οι αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Αιγιαλείας, για όσες δικαστικές αποφάσεις δεν έχουν ασκηθεί ένδικα μέσα (ανακοπές, κλπ) για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος και της περιουσίας του Δήμου Αιγιαλείας.

11. Να κατατεθούν όλα τα σχετικά έγγραφα, για συμβάσεις μίσθωσης μηχανήματος έργου, από τον Δήμο Αιγιαλείας, όσες υπάρχουν με ίδια ημερομηνία, για το ίδιο μηχάνημα έργου, με τον ίδιο προϋπολογισμό και με την υποχρέωση, αυτό το ίδιο μηχάνημα να καθαρίζει ταυτόχρονα, σε δύο διαφορετικά διαμερίσματα του Δήμου.

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος