Loading...
 Start Page
Φορολογική δικαιοσύνη δεν έρχεται με αύξηση της φορολόγησης

Ο Βουλευτής του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κινήματος Νίκος Νικολόπουλος, προσκεκλημένο από την προσωρινή επιτροπή δράσης του Κινήματος, στο Μεσολόγγι και αφού ανέλυσε την τρέχουσα πολιτική κατάσταση, αναφέρθηκε στην “ΝΕΑ ΦΟΡΟΚΤΟΝΙΑ” που έρχεται αυτή την εβδομάδα στην Βουλή και συζητείται στην Βουλή ο νέος φορολογικός νόμος.

“Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο φέρνει αυξήσεις φόρων ύψους 3,5 δις ευρώ, π.χ. νέο φόρο ακίνητης περιουσίας για όλους ανεξαιρέτως τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν φόρο ίσο με το 0,18% της αξίας του ακινήτου.

Για τους ελεύθερους επαγγελματίες, η κατώτερη φορολογική επιβάρυνση αυξάνεται από τα 253 στα 500 ευρώ ετησίως με την αύξηση του τέλους επιτηδεύματος από τα 500 ευρώ στα 550-750 ευρώ. Περικόπτονται πολλά επιδόματα όπως το μηνιαίο επίδομα για κάθε παιδί, ενώ για όσους δεν έχουν ένσημα την τελευταία 5ετία, η επιδότηση της ανεργίας από 12μηνη περιορίζεται σε 9μηνη.

Μεγαλώνει το εισοδηματικό όριο για δωρεάν ιατρική-φαρμακευτική κάλυψη, ενώ αυξάνεται και η συμμετοχή του κάθε ασφαλισμένου. Γίνονται επίσης αυστηρότεροι οι όροι ιατροφαρμακευτικής κάλυψης για τους ασθενείς άνω των 70 ετών.

Τέλος, περικόπτονται άλλα 25 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Παιδείας. 

Ε, λοιπόν αυτό είναι κοινωνικά απαράδεκτο και οικονομικά αναποτελεσματικό”  είπε ο Νίκος Νικολόπουλος και συνέχισε:

“Ο πληττόμενος λαός δεν θα δώσει μεγαλύτερα έσοδα στο κράτος, γιατί απλά δεν έχει. Και την ίδια ώρα μάλιστα που ο φοροφυγάς εξακολουθεί να κάνει «πάρτι», στην πλάτη ενός κράτους που δεν μπορεί ή δεν θέλει να τον ελέγξει».

Ο Νίκος Νικολόπουλος κατέληξε ότι το ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ Κίνημα, επιμένει στην ανάγκη ενός σταθερού, δίκαιου φορολογικού συστήματος που ταυτόχρονα θα είναι και «εργαλείο» για την ανάπτυξη και την επανεκκίνηση της οικονομίας και ασκώντας αυστηρή κριτική στον Α. Σαμαρά είπε:

«Ο Πρωθυπουργός, την ανάπτυξη, την είχε ως στόχο- προμετωπίδα- ως αξιωματική αντιπολίτευση, προβάλλοντάς την ως ιδανικό και αποκλειστικό αντίδοτο στην κρίση.  Αποτελεί κοινό τόπο πλέον ότι η χώρα μας είναι σε βαθιά ύφεση, αλλά και ότι η έξοδος από την κρίση θα γίνει με την ανάπτυξη. Η ανάπτυξη όμως προϋποθέτει κεφάλαια, προσδοκίες, επενδύσεις και σταθερό φορολογικό σύστημα. Η ανάπτυξη είναι μια σύνθετη διαδικασία με πολλαπλές διαστάσεις, που έχει σκοπό τον μετασχηματισμό ολόκληρης της κοινωνίας και αποσκοπεί στην ευημερία όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων, για τούτο λοιπόν είναι αναγκαίο να συμβαίνουν και να υλοποιούνται πολλές δράσεις μαζί όπως:

  1. Οι μεγάλες επενδύσεις με εγχώριους ή ξένους επιχειρηματίες
  2. Η οργάνωση του τουρισμού για όλη τη χώρα.
  3. Οι μεσαίες και μικρές επενδύσεις στον αγροτικό χώρο.
  4. Επενδύσεις στην ύπαιθρο πολυτομεακού χαρακτήρα.

Για εμάς αποτελεί αναγκαιότητα η υιοθέτηση ενός παραγωγικού-αναπτυξιακού μοντέλου με ανθρωποκεντρική διάσταση

Η πρόταση μας αναφέρεται ασφαλώς και στο «χρυσοφόρο κοίτασμα» του ανθρώπινου δυναμικού της περιφέρειας, που με επιτυχία χειρίζεται προγράμματα τοπικής ανάπτυξης (LEADER, ΟΠΑΑΧ κ.α.) που μπορούν να γίνουν ο καταλύτης για την επιτάχυνση των ρυθμών ανάπτυξης- αναζωογόνησης της οικονομίας της περιφέρειας και ολόκληρης της χώρας

Μόνο με τη μεσαία τάξη ζωντανή και παραγωγικά ακμαία η Ελλάδα θα καταφέρει να σταθεί ξανά στα πόδια της.

Σε αντίθετη περίπτωση όσοι ζούμε στον επάνω κόσμο οδηγούμεθα προς τον κάτω κόσμο.

Αλλιώς δεν μπορεί η Ελλάδα να σηκώσει κεφάλι, να παράξει ανάπτυξη και να επιστρέψει στον δρόμο της δημοσιονομικής σταθερότητας με τα μεσοαστικά στρώματα βίαια συμπιεσμένα προς τη βάση της κοινωνικής κλίμακας”.

Τέλος επέμενε πως  : “Η φοροδιαφυγή δεν “θεραπεύεται” με φορολογική επίθεση, αλλά με σύλληψη της φορολογητέας ύλης που αποκρύπτεται. Το πνεύμα του νέου νομοσχεδίου, ωστόσο,  εκλαμβάνει τη φορολογική δικαιοσύνη ως αύξηση της φορολόγησης. Με αποτέλεσμα, εκείνοι που δεν κρύβουν, να γονατίσουν, και εκείνοι που έχουν να συνεχίσουν το βιολί τους.

Ενώ αναπτύσσοντας την θέση του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κινήματος Νίκος Νικολόπουλος είπε:

«Εμείς -οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες- ξεκάθαρα πιστεύουμε πως ενίσχυση των εσόδων του κράτους δεν γίνεται με φορολογική επίθεση κατά των πολλών και των εχόντων μεγάλη ανάγκη, αλλά με εντοπισμό και σύλληψη της φορολογητέας ύλης που αποκρύπτεται.

Στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλη φοροδιαφυγή, η οποία όμως αντικαθίσταται με… φορο-κτονία!!”

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος