Loading...
 Start Page
Ν.ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ : Στο δρόμο της δικαιοσύνης, η αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής ΑΝΑΘΕΤΙΔΗ-ΚΚΕ-Λαϊκής ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ , για την ΜΗ Πυρασφάλεια και τον «ΚΙΝΔΥΝΟ ΘΑΝΑΤΟ» στα σχολεία του Δήμου Πατρέων.

Μετά τις ραγδαίες εξελίξεις που είδαν το φως της δημοσιότητας ο Πρόεδρος των Ελλήνων Χριστιανοδημοκρατών , πρωην υφυπουργός και επι σειρά ετών πληρεξούσιος του λαου στο Εθνικο Κοινοβούλιο Νίκος Νικολόπουλος προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:

 

«Ως Δημοτική Παράταξη «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ», νιώθουμε δικαιομένη για την εξέλιξη που έλαβε η επιστολή μας στην Πυροσβεστική Υπηρεσία τον Οκτώβριο του 2022, σχετικά με την πυρασφάλεια των σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου Πατρέων.

Μετά την δική μας παρέμβαση, η Δημοτική αρχή της Λαϊκής Υποκρισίας ΚΚΕ ΑΝΑΘΕΤΙΔΗ , αναγκάστηκε να αξιοποιήσει την κρατική χρηματοδότηση των 900.000€ που ήταν για την σύνταξη μελετών και μέτρων πυρασφάλειας στα σχολεία, που είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ από τον Ιανουάριο του 2021.      

Με την επιστολή που έστειλε η Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αρμόδιο εισαγγελέα στις 29/3/2023, διαπιστώνετε ότι το 90% των σχολείων της Πάτρας δεν έχουν τα απαιτούμενα πιστοποιητικά Πυρασφάλειας, αλλά πολύ περισσότερο ο Δήμαρχος Πατρέων και οι συνυπεύθυνοι εκ του νομου δημοτικοί παράγοντες , δείχνουν , όπως σαφέστατα και αναφέρει στην επιστολή -ΑΝΑΦΟΡΑ-, μια Εγκληματική Αδιαφορία … 

Αποφεύγει λοιπόν να συνεργαστεί με την αρμόδια υπηρεσία της Πυροσβεστικής.

Μπροστά στον κίνδυνο να ζήσουμε μια νέα τραγωδία «ΤΕΜΠΩΝ», η Πυροσβεστική με την έγγραφη αναφορά της  , προσπαθεί να αποφυγει και τις δικες της ποινικές και διοικητικές ευθυνες και σταματά να συγκαλύπτει … υπογραμμιζοντας  τις βαρύτατες ευθύνες της ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ αδιάφορης Δημοτικής Αρχής.

Και αντί ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος της αδιαφορίας να ζητήσει, ως οφείλει, έστω και μια συγγνώμη, έχει το πολιτικό θράσος να προκαλεί.

Στο «απολογητικό υπόμνημα» - ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων επικαλείται δήθεν συκοφάντηση του έργου τη Δημοτικής Αρχής και την ποινικοποίηση.

Απαντήσεις όμως δεν δίνει στο λαό της Πατρας στους γίνεις και κηδεμόνες και στους εκπαιδευτικούς που τρομοκρατεί τραμπουκιζοντας εις βάρος όσων κατήγγειλαν την επικίνδυνη και ανέμελη πολιτικη που έχει να κάνει με την ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ και τον ΠΡΟΣΕΙΣΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ, γιατί καθυστέρησε χρόνια να προχωρήσει στις απαιτούμενες διαδικασίες και την προκήρυξη του διαγωνισμού, για την σύνταξη των μελετών Πυρασφάλειας στα σχολεία της Πάτρας.     

Ας ελπίσουμε ότι, μέχρι την στιγμή που θα ανεβαίνουμε τα σκαλιά του Δικαστικού  Μεγάρου της οδού Γούναρη, να μην έχουμε ζήση καμιά νέα Εθνική Τραγωδία, για την αδιαφορία που επέδειξαν, τόσο η Δημοτική Αρχή, όσο και οι Άφωνοι Εκπρόσωποι της Εκπαιδευτικής Κοινότητας.

Πρόσφατα,αμέσως μετά την δολοφονία των Τεμπών η κυβέρνηση, τα κόμματα, τα ΜΜΕ ανέδειξαν τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις μας και τις μηνυτήριες αναφορές που επίμονα για χρόνια ζητούσαμε ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ …

Προτιμάμε να μην γίνει το κακό και ας μην ακούσουμε πάλι το ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ …

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος