Loading...
 Start Page
Μήνυμα για την Αγιοκατάταξη του εκ Πατρών Αγίου Γερβασίου και η Πρόσκλησή του σε γεύμα από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κκ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ
Μήνυμα για την Αγιοκατάταξη του εκ Πατρών Αγίου Γερβασίου και η Πρόσκλησή του σε γεύμα από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κκ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΜήνυμα για την Αγιοκατάταξη του εκ Πατρών Αγίου Γερβασίου και η Πρόσκλησή του σε γεύμα από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κκ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΜήνυμα για την Αγιοκατάταξη του εκ Πατρών Αγίου Γερβασίου και η Πρόσκλησή του σε γεύμα από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κκ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ

Με αφορμή την Αγιοκατάταξη του Πατρός Γερβασίου εκ Πατρών και την συμμετοχή του σε μία τόσο Ιερή και ιδιαίτερη στιγμή για την Χριστιανοσύνη αλλά και την πόλη της Πάτρας, ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος κ. Νίκος Νικολόπουλος, από το «Φανάρι» όπου βρέθηκε, δήλωσε:

«Ρίγη συγκίνησης και συναισθηματικής φόρτισης αλλά και σκιρτήματα Ελπίδας προκάλεσε σε όλους εμάς, τους εκατοντάδες Πατρινούς, που Μας Αξίωσε να είμαστε εκεί, παρόντες, σε μια τόσο Ιστορική Ιερή στιγμή για την Ορθοδοξία μας, για την Πίστη μας, αλλά και για την ιδιαίτερη Πατρίδα μας, την Πάτρα.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως & Νέας Ρώμης κκ Βαρθολομαίος υπέγραψε το Χρυσόβουλο Πρακτικό της ΑΓΙΟΚΑΤΑΤΑΞΗΣ του Αγίου Γερβασίου του εν Πάτραις!

Στιγμές Μοναδικές, Ιερές…

Για εμάς, τα πνευματικά εγγόνια του παππούλη μας (…) είναι Ανάταση ψυχής!

Ας μας Προστατεύει ο νέος Δικός μας Άγιος!».


Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ κκ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ

Η παραμονή στην Κωνσταντινούπολη, του Προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος κ. Νίκου Νικολόπουλου συνοδεύτηκε από την ύψιστη Τιμή που Αξιώθηκε, αυτής της Πρόσκλησής του από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κκ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ σε γεύμα που παρατέθηκε στην Πατριαρχική Τράπεζα, μαζί με τους περί Αυτόν Αρχιερείς οι οποίοι μετέχουν στην Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Θρόνου.

Στην διάρκεια αυτή, ο κ. Νίκος Νικολόπουλος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με Αρχιερείς του Οικουμενικού Θρόνου, όπως της Αυστραλίας, της Κορέας, καθώς και με τον Γηραιότερο όλων, τον Βρυούλων κκ Παντελεήμονα. 

Κυρίως, όμως, Τιμή ιστορικής σημασίας για τον κ. Νικολόπουλο, αποτέλεσε η ευκαιρία της Ακρόασης που έτυχε προσωπικά από τον ίδιο τον Οικουμενικό Πατριάρχη κκ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ.

Κατά την οποία, ο κ. Νικολόπουλος είχε το Μοναδικό προνόμιο να επικοινωνήσει τις βιωματικές αναμνήσεις του από τα χρόνια της Κατήχησής του εκ του Αγίου Γερβασίου, τον εκ Πατρών, τον οποίο ο σημερινός Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος είχε την Τύχη να γνωρίζει ως παιδί και να λάβει την Ευλογία και Καθοδήγησή Του!

Όμως, η ακρόαση υπήρξε επίσης ευκαιρία ώστε ο κ. Νικολόπουλος να Ακούσει και να Διδαχθεί από την Σοφία του Οικουμενικού μας Πατριάρχη, από τον οποίο, όπως χαρακτηριστικά είπε, «Μόνο να εισπράξεις τα πολυτιμότερα αγαθά της Γνώσης και της Αγάπης έχεις αν Αξιωθείς να σταθείς απέναντί Του».


ΔΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ 

«Π. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟ» ΚΑΙ Η ΑΦΙΕΡΩΣΗ

Ο κ. Νικολόπουλος δώρισε στον κκ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ το βιβλίο για την ζωή και το έργο του Παναγιώτη Κανελλόπουλου, ακούγοντας από τον Οικουμενικό Πατριάρχη τις ευχαριστίες για το Δώρο αλλά και τις επαινετικές Του απόψεις για την Ιστορική πολιτική προσωπικότητα του Π. Κανελλόπουλου, την Συγγραφική αλλά και Πολιτική του προσφορά!

ΣΗΜ: Στην προσωπική του αφιέρωση προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη κκ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ ο κ. Νικολόπουλος έγραψε μεταξύ των άλλων:

«Σας αφιερώνω το «Διά χειρός Παναγιώτη Κανελλόπουλου», αναφερόμενο στον ομώνυμο Νέστορα της πολιτικής.

Η επιλογή μου αυτή είναι απολύτως συνειδητή, καθώς Σας παραλληλίζω με τον αείμνηστο συμπατριώτη μου και «βαθύ» Στοχαστή. Διότι διακρίνεστε κι Εσείς, Παναγιότατε, όπως και εκείνος, από τον καταλυτικά πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραμάτισε η Χριστιανική Διδασκαλία και ο ΕλληνοΧριστιανικός πολιτισμός στην διαμόρφωση των ηθικών αξιών και την αδήριτη ανάγκη να διατηρηθούν ζώσες.

Ειδικά, Εσείς, ως κόρη οφθαλμού διαφυλάσσετε τα Ιερά και τα Όσια του Γένους μας, σε τούτα τα πολυφίλητα χώματα, όπου «σημαίνει ο Θεός, σημαίνει η γη, σημαίνουν τα επουράνια, σημαίνει κι η Αγιά-Σοφιά, το Μέγα Μοναστήρι…».

Και μολονότι οι καιροί είναι χαλεποί και οι ποικίλες  ισορροπίες απολύτως εύθραστες, Εσείς τείνετε ευήκοον νους στις παντοειδείς προκλήσεις, αλλά και Ανθίσταστε παράλληλα, όπου και όταν απαιτείται…».

Με τον προσήκοντα σεβασμό και υιική αφοσίωση

Ν.Ι.Ν.Η ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΑΔΑ

Ο κ. Νικολόπουλος είχε επίσης την χαρά να αλιεύσει την «είδηση» του προγραμματισμένου ερχομού του Οικουμενικού Πατριάρχη κκ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ στην Λευκάδα, στις αρχές του καλοκαιριού του 2024. Ανανεώνοντας την Ιερή ευκαιρία, σε προσωπικό επίπεδο, για μία ακόμα Συνάντηση μαζί Του.ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Νικολόπουλος ενημέρωσε τον κκ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ για το ηχηρό ξεκίνημα του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, που σε συνεργασία με τους Ιταλούς Συντηρητικούς οι οποίοι μετέχουν στην Ιταλική Κυβέρνηση, κινείται και δρα με ορίζοντα τις Ευρωεκλογές. 

Στο πλαίσιο, όπως Του εξήγησε,  μιας αγνής όσο και βαθιάς Πίστης στην προσπάθεια που αποσκοπεί στην Υπεράσπιση των Ανεξάρτητων Λαών και Εθνών, που θα μπορούν να λειτουργούν και να προοδεύουν εντός μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης της Αλληλεγγύης και του Αλληλοσεβασμού, βασιζόμενης στα Αρχές και Αξίες που σφυρηλατούν μια κοινωνία «υψηλών» ιδανικών.


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΑΤΡΙΝΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ

ΑΞΙΩΘΗΚΑΝ ΝΑ ΠΕΡΙΣΤΥΧΟΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΜΑΣ

Να σημειωθεί, τέλος, ότι κατά την παρουσία του στο «Φανάρι», ο κ. Νικολόπουλος είχε επίσης την πολύτιμη δυνατότητα να συσφίξει δεσμούς εγκαρδιότητας με Πατρινούς οι οποίοι αξιώθηκαν να περιστοιχίζουν τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη κκ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ, πρωτίστως δε, τον από παιδιά φίλο του και συντοπίτη, τον Βοσπορίου Μαγκαφά ο οποίος ανεδείχθη Αρχιγραμματέας του Οικουμενικού Πατριάρχου κκ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ. Καθώς, επίσης, του π. Δανιήλ – Μιχαήλ Ζαφειρίου του οποίου μάλιστα η Διακόνισσα υπηρετεί στον Διευθυντή του Α' Πατριαρχικού Γραφείου & Καθηγητή Θεολογίας κ. Κωνσταντίνου Δεληκωνσταντή. 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος