Loading...
 Start Page
Σε λίγους μήνες δεν θα είναι τίποτα ίδιο με σήμερα.
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΠΑΛΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Οι υποκλοπές φέρνουν
τα πάνω κάτω.
 Σε λίγους μήνες δεν θα είναι τίποτα ίδιο με σήμερα.
Στη Κυριακάτικη συνάντηση της ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΓΕΝΙΑΣ στο ιντερνετικό «ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ» ο Πρόεδρος του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος Ελλάδος , πρώην βουλευτής και υφυπουργός Νικος Νικολόπουλος μεταξύ άλλων είπε:
Με μεγάλη ανακούφιση άκουσε ο δοκιμαζόμενος ελληνικός λαός
το ενδεχόμενο  να αναλάβει Πρωθυπουργός και πάλι ο Κώστας Καραμανλής με την σύμφωνη γνωμη και την ψήφο πολλών κομμάτων
να συγκροτήσει κυβέρνηση ειδικού σκοπού και “μεγάλου συνασπισμού”.
Και αυτό θα συμβεί αμέσως μετά τις προσεχείς εκλογές
της απλής αναλογικής με την παροχή ψήφου ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ απο τη πλειοψηφία των 300 βουλευτών .
Αυτή είναι η αναπόφευκτη λύση !
Ο Καραμανλής θα την αποδεχτεί γιατί όπως συχνά τονίζει ο ίδιος κανένα δημόσιο πρόσωπο δεν μπορεί να αρνηθεί το κάλεσμα της πατρίδας εφ όσον μάλιστα γίνουν σεβαστές καποιες απαράβατες προϋποθέσεις όπως για παράδειγμα:
Η κυβέρνηση ειδικού σκοπού να έχει οριοθετημένο χρονικό ορίζοντα και να έχει αυστηρά ξεκάθαρη ατζέντα και πολιτικές , στα εθνικά , κοινωνικά , οικονομικά ζητήματα με συγκεκριμενες κορυφαίες τομές και ρήξεις . Τον Κώστα Καραμανλή ασφαλώς και δεν τον ενδιαφέρει να ξανακάνει τον κομματάρχη ...
Η αποδοχή  αυτής της ιστορικής εθνικης ευθύνης , προσφέρει όμως τη μοναδική ευκαιρία , να γίνουν μερικά απο τα βασικά και μεγαλα… που ήθελε και δεν μπόρεσε στην προηγούμενη δική του μονοκομματική διακυβέρνηση .
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΡΙΒΕΙΝ ΔΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ …
Η ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ απο την αρχή που ξέσπασε το σκάνδαλο των υποκλοπών δημοσια τοποθετηθήκαμε και είπαμε πως ο Μητσοτάκης πρέπει να αναλάβει την προσωπική του ευθύνη και να παραιτηθεί προκηρύσσοντας ταυτόχρονα εκλογές.
Δυστυχώς όχι μόνον δεν το έκανε ούτε το κάνει ο Μητσοτάκης … αλλά αντιθέτως προσπαθεί να ξεφύγει από τη μέγγενη του σκανδάλου με διαρροές και τρολ επιδιώκοντας να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη.
ΔΟΓΜΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΔΙΑ ΠΑΣΑΝ ΝΟΣΟΝ ΜΑΛΑΚΙΑΝ και ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΝ …
Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε από το ρόλο του ενόχου,
τον ρόλο του ανίκανου και του ανίδεου και εφαρμόζει κουτοπόνηρα για την άμυνα του το απόρρητο «δια πασαν νοσον και μαλακιαν» δια πασαν εξεταστικήν της Βουλής ! Ο επερχόμενος οικονομικός-κοινωνικός “τυφώνας” και η θεσμική κρίση αλληλεπιδρούν και αναμένεται να επικαθορίσουν τις πολιτικές εξελίξεις που σας προανέφερα . Επί των ημερών του απερχόμενου Πρωθυπουργου Μητσοτακη αναμένεται να κλιμακωθεί η κρίση και όσο για την ακρίβεια;  θα προκύψει “τυφώνας”.
Αναφέρομαι στον συνδυασμό της ενεργειακής κρίσης με τον πληθωρισμό και την ανεπάρκεια των εισοδημάτων της μικρομεσαίας τάξης και των λαικών νοικοκυριών , δηλαδή του κορμού της ελληνικής κοινωνίας που δεν διαθέτουν αποθέματα και εναλλακτικές λύσεις..
Εκτός των προαναφερθέντων, μας υπενθυμίζει επίσης ο Σταύρος Λυγερός , πως όταν περισσότερο ή λιγότερο ανατρέπονται οι σταθερές του βίου της μεγάλης πλειονότητας των πολιτών, παράγονται πολιτικές-εκλογικές συνέπειες.
Η όποια κυβέρνηση –φταίει δεν φταίει– πληρώνει αναπόφευκτα το πολιτικό κόστος.Στην Ελλάδα το ζήσαμε πρόσφατα. Το άλλοτε κραταιό ΠΑΣΟΚ, στα χέρια του οποίου “έσκασε” η κρίση, έφθασε να πέσει κάτω και από το 5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ του 3-4% έφθασε… να σχηματίσει κυβέρνηση.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι εάν η κυβέρνηση Μητσοτάκη τελικώς επιβιώσει του σκανδάλου των υποκλοπών και εξαντλήσει την τετραετία, πιθανότατα θα βρεθεί απέναντι σε ένα κύμα αρνητικής ψήφου.
Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να μην πείθει την πλειοψηφία ως εναλλακτική λύση στο πρόβλημα διακυβέρνησης, αλλά αυτό δεν μπορεί για πολύ να διατηρεί το προβάδισμα της μητσοτακικής ΝΔ. Όπως είναι ιστορικά αποδεδειγμένο,
όταν κυριαρχεί η αρνητική ψήφος, οι πολίτες παύουν να συγκρίνουν
ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα προτιμούν για κυβέρνηση.
Κυριαρχεί η επιθυμία τους να τιμωρήσουν και να διώξουν
την κυβέρνηση “κι ας έρθει όποιος να ‘ναι”.
Η ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ και όλοι οι ΑΒΟΛΕΥΤΟΙ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΙ & ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ καλούμε πλέον τον ίδιο τον πρωθυπουργό
Κυριάκο Μητσοτάκη να προχωρήσει σε άρση του απορρήτου για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη και όλων των υπολοίπων πολιτικών και να βγουν όλα στο ΦΩΣ οπως ζήτησε εκ μέρους όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων !
ΥΓ: ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ
 
Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος