Loading...
 Start Page
Δεν ασχολείστε με το Δημοτικό Συμβούλιο" - Ανέβηκε η ένταση στη συνεδρίαση (βίντεο)
Θλιβερή εικόνα εμφάνισε το Δημοτικό Συμβούλιο στη χθεσινοβραδινή συνεδρίασή του. Το βάρος πέφτει στους ώμους της δημοτικής αρχής, η οποία με μία εμπρηστική ανακοίνωση τίναξε στον αέρα την ομόφωνη απόφαση που είχε λάβει το σώμα νωρίτερα για να σωθεί η πλατεία Καλλιπάτειρας. Αδίκησε εαυτόν, αλλά και το σοβαρό θέμα που συζητούσε το Δημοτικό Συμβούλιο εκείνη την ώρα για ευρείες πεζοδρομήσεις στην πόλη και το έργο της Κανακάρη.


Το φιτίλι άναψε ο χαρακτηρισμός «μαύρο μέτωπο» που απέδωσε η δημοτική αρχή στην αντιπολίτευση μέσω επίσημης ανακοίνωσης του Δήμου, προσπαθώντας να αμβλύνει τις εντυπώσεις για το θέμα της πλατείας Καλλιπάτειρας, αν και το σώμα συζητούσε για τις πεζοδρομήσεις και την Κανακάρη.
Ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος αρχικά και εν συνεχεία οι Νίκος Παπαδημάτος, Νίκος Νικολόπουλος, Γιώργος Ρώρος και Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος ζήτησαν εξηγήσεις για τα περί «μαύρου μετώπου» και ποιος διαχειρίζεται την ανάρτησή του στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου.
«Θα μάθω και θα σας ενημερώσω» απάντησε ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης. Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας δεν πείστηκε από την απάντηση και συνέχισε να ζητάει εξηγήσεις. «Δεν σας αφορά…Δεν ασχολείστε με το Δημοτικό Συμβούλιο. Με την επικοινωνία ασχολείστε όλοι σας…» αντέτεινε ο Κ. Πελετίδης και έψεξε μέλη της αντιπολίτευσης ότι την ώρα των συνεδριάσεων παίζουν με τα κινητά τους τηλέφωνα. Η μια κουβέντα έφερε την άλλη και οι τόνοι ανέβηκαν υπέρμετρα. Η αντιπολίτευση ζητούσε επίμονα να διακοπεί η συνεδρίαση για να δοθούν εξηγήσεις ενώ το προεδρείο και η δημοτική αρχή απαντούσαν ότι θα συνεχιστούν οι εργασίες του σώματος. Τα πνεύματα οξύνονταν αντί να ηρεμήσουν και στις ατυχείς στιγμές της συνεδρίασης ήταν η άσκοπη κίνηση του αντιδημάρχου Τάκη Πετρόπουλου προς την πλευρά του Γρ. Αλεξόπουλου. Ο πρόεδρος Παναγιώτης Μελάς τελικά διέκοψε προσωρινά τη συνεδρίαση για να ηρεμήσει το κλίμα.

Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης
«Μόνο ως κατάπτυστη και απαράδεκτη μπορεί να χαρακτηριστεί η ανακοίνωση του Δήμου» δήλωσε ο Νίκος Παπαδημάτος και έκανε λόγο για «προβοκατόρικες, σκοταδιστικές, σοβιετικές και μεσαιωνικές μεθόδους που δεν αρμόζουν σε επίσημο μέσο προβολής της πόλης της Πάτρας.».
Παρέμβαση για την ανακοίνωση του Δήμου έκανε και η δημοτική παράταξη «Ώρα Πατρών». Επέκρινε σκληρά τη δημοτική αρχή για το περιεχόμενο της επίμαχης ανακοίνωσης και πρόσθεσε ότι ο επικεφαλής της παράταξης Γ. Ρώρος ζήτησε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να μπει σε διαδικασία ψηφοφορίας το θέμα «της απόσυρσης της επαίσχυντης ανακοίνωσης» και κατήγγειλε ότι η ιστοσελίδα του Δήμου μετατρέπεται σε «παραμάγαζο του ΚΚΕ.».

Πεζοδρομήσεις και Κανακάρη
Η διευθύντρια αρχιτεκτονικού έργου Ελένη Αλεξοπούλου τοποθετήθηκε στο θέμα της Κανακάρη, κάνοντας μια αναδρομή στους σημαντικούς σταθμούς του έργου και ανέφερε ότι σε κανέναν από αυτούς δεν είχε τεθεί ζήτημα διαφωνίας για τις αντιδρομήσεις. Ενημέρωσε ότι η μόνη συζήτηση που γινόταν στα πρώιμα στάδια του έργου διάνοιξης της Κανακάρη ήταν σχετικά με την κατασκευή του με κλειστή ή ανοικτή διατομή.
Υποστήριξε ότι είναι άδικο να εστιάζεται η συζήτηση για τις πεζοδρομήσεις που έχει μελετήσει επίπονα το προσωπικό του Δήμου στο θέμα των αντιδρομήσεων, και επεσήμανε ότι οποιαδήποτε τροποποίηση ή καθυστέρηση στις πρώτες θα επιφέρει την απένταξη του έργου των σχεδιαζόμενων αστικών αναπλάσεων.
Στα ενδιαφέροντα που είπε η Ελ. Αλεξοπούλου για να ενημερώσει το σώμα ήταν πως η πεζοδρόμηση της Μαιζώνος υπολογίζεται να γίνει μετά από τρία χρόνια, αλλά και πως στις αρχές Ιουλίου του 2020 θα προκύψει εργολάβος για την ανάπλαση της Άνω Πόλης. Εν συνεχεία, όπως είπε, θα μπορούν οι δημοτικές υπηρεσίες να αναρτήσουν τα τεύχη για τη δημοπράτηση του έργου που αφορά στην ανάπλαση της Κάτω Πόλης. Στη συνεδρίαση που συνεχιζόταν μέχρι αργά χθες επρόκειτο να τοποθετηθούν εκπρόσωποι των κατοίκων της Κανακάρη και φορείς που θίγονται από τις αντιδρομήσεις.


Του Μιχάλη Βασιλάκη [email protected]
Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος