Loading...
 Start Page
Πορεία… εκ των υστέρων-Λίγες ώρες μετά τις ανακοινώσεις Καραμανλή για την έλευση της σιδηροδρομικής γραμμής

Πρώτα ο Υπουργός Υποδομών ανακοίνωσε τον τρόπο έλευσης της σιδηροδρομικής γραμμής και μετά η δημοτική Αρχή κοινοποίησε φορείς και κατοίκους για την υπογειοποίηση του τρένου.

Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε η πορεία αγώνα από την Πάτρα στο Ρίο με μοναδικό αίτημα την υπογειοποίηση του τρένου και τη δημιουργία γραμμικού πάρκου με την συμμετοχή χιλιάδων πολιτών.

Κ. ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ: ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ

Η κινητοποίηση ξεκίνησε με συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου, στην οποία ο Δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης σε χαιρετισμό που απηύθυνε ανέφερε μεταξύ άλλων πως «διεκδικούμε το δίκιο μας. Να υπάρχει ζωή στην πόλη μας. Παλεύουμε για την υπογειοποίηση του τρένου, την λειτουργία του προαστιακού, την δημιουργία του γραμμικού πάρκου στην επιφάνεια της σημερινής γραμμής. Ο δρόμος του αγώνα είναι ο μοναδικός που φέρνει αποτελέσματα. Τίποτε δεν θα μας χαριστεί. Ξέρουμε πολύ καλά γιατί αρνούνται να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματά μας, τα αυτονόητα δηλαδή. Διότι ό,τι χάνει ο πατραϊκός λαός το κερδίζουν αυτοί που κάνουν κουμάντο στην οικονομία. Δεν θα μπούμε σε διάλογο με την κυβέρνηση.

Δεν θα διαπραγματευτούμε οποιαδήποτε λύση που βλάπτει την πόλη μας και τους κατοίκους της. Το διαχρονικό αίτημα για σύγχρονο τρένο με υπογειοποίηση της νέας σιδηροδρομικής γραμμής -που θα επηρεάσει την Πάτρα για εκατονταετίες- την λειτουργία του προαστιακού και την δημιουργία Γραμμικού Πάρκου, πεζοδρόμων και ποδηλατόδρομου, είναι ρεαλιστικό και άμεσα εφαρμόσιμο, είναι προς το συμφέρον του Πατραϊκού λαού σήμερα, αλλά και των γενιών που έρχονται».

Αμέσως ξεκίνησε η πορεία η οποία κατέληξε στον σιδηροδρομικό σταθμό του Ρίου.

Εκεί ο Δήμαρχος Πατρέων  και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καστελλοκάμπου και της Επιτροπής Αγώνα των κατοίκων, Γιάννης Κανελλόπουλος, χαιρετίζοντας όσους συμμετείχαν τους διαβεβαίωσαν ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί με πολύμορφες δράσεις και κινητοποιήσεις, σημείωσαν ότι θα είναι μακρύς και δύσκολος και ότι ο πατραϊκός λαός ενωμένος πρέπει μέχρι τέλους να συνεχίσει τους αγώνες του για την υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής από το Ρίο και σε όλη την διαδρομή του τρένου στην πόλη.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Δημοτικών Οργανισμών, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και τα Διοικητικά Συμβούλια, Συλλόγων, Σωματείων και Φορέων.

Επίσης συμμετείχαν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων «Ώρα Πατρών», Γ. Ρώρος, «Νέα Πάτρα», Ν. Νικολόπουλος, «Ανυπότακτη Πολιτεία», Χρ. Πατούχας και «Πάτρα Διεθνής Σύγχρονη Πόλη», Αλ. Χρυσανθακόπουλος.

Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Η… «ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ»

Ο επικεφαλής της «Νέα Πάτρα», Νίκος Νικολόπουλος στον απόηχο της κινητοποίησης επεσήμανε πως «ένας υπουργός που τον Οκτώβριο δήλωνε «ξεχάστε το υπόγειο τρένο» και δήλωνε πως ένα έργο άνω των 200 – 250 εκ. ευρώ ήταν «φαραωνικό», εμφανίζεται τον Ιούλιο και μιλάει για υπόγειο τρένο και συνολικό έργο ύψους 500 εκ. ευρώ. Και ένας δήμαρχος που… αφότου έφυγε ο υπουργός, πραγματοποιεί μία κινητοποίηση που ναι μεν εδράζεται σε ένα δίκαιο αίτημα των πολιτών της Πάτρας, αλλά δεν δικαιολογείται ως προς τον χρόνο τέλεσής της.

Όπως φαίνεται λοιπόν, η «αμαξοστοιχία του παραλόγου» για την Πάτρα συνεχίζεται. Και οι Πατρινοί εξακολουθούν να παραμένουν επί χρόνια χωρίς τρένο, εξαιτίας υπουργών αλλά και «τοπικών αρχόντων» που επιδιώκουν μόνο τις εντυπώσεις, αδιαφορώντας όμως για την ουσία και δεν έχουν κανένα όραμα για την Πάτρα των επόμενων ετών. Η διεκδίκηση της υπογειοποίησης του τρένου στο σύνολο της διέλευσης από την πόλη λοιπόν, πρέπει να παραμένει ζωντανή, αλλά και ουσιαστική.

Τόσο οι «μηδενιστές», όσο και οι «ορθολογιστές», επιτέλους ας καταλάβουν το απλό: Η Πάτρα δικαιούται την πιο σύγχρονη σιδηροδρομική γραμμή, όσο και να κοστίσει. Και τη δικαιούται… χθες!».

 
Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος