Loading...
 Start Page
Υπόμνημα για περαιτέρω διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών κατέθεσαν οι Ν.Βασιλειάδης, Ν.Νικολόπουλος, Ν.Καραχάλιος και Π.Αποστόλου στον Ι.Ντογιάκο
«Οι αθώες αδικοχαμένες ψυχές πενήντα επτά ανθρώπων απαιτούν Δικαιοσύνη»
Υπόμνημα για περαιτέρω διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών κατέθεσαν οι Ν.Βασιλειάδης, Ν.Νικολόπουλος, Ν.Καραχάλιος και Π.Αποστόλου στον Ι.Ντογιάκο
 
 
Την άμεση απόδοση ευθυνών για το έγκλημα των Τεμπών και την περαιτέρω κινητοποίηση των εισαγγελικών και δικαστικών αρχών στην διερεύνηση των αιτιών της τραγωδίας απαιτούν με κατάθεση κοινού υπομνήματος οι επικεφαλής των κομμάτων της Ελεύθερης Πατρίδας, Ν.Βασιλειάδης, του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ν.Νικολόπουλος, ο πρώην επικεφαλής του πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ Νίκος Καραχάλιος και ο Παναγιώτης Αποστόλου.
 
Λίγη ώρα πριν προκηρυχθούν οι εκλογές, προσήλθαν στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου και κατέθεσαν το υπόμνημα στον Ισίδωρο Ντογιάκο.
 
Η αναφορά τους έρχεται ως συνέχεια της μηνυτήριας που είχαμε καταθέσει για το τραγικό δυστύχημα στο Άδενδρο η οποία τότε μπήκε στο αρχείο αν και υπήρξαν τρεις ανθρωποκτονίες.
 
Μεταξύ άλλων τονίζουν:
 
Αυτή τη φορά η δικαιοσύνη δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια.
 
Αφού ελέγξει όλα τα ντοκουμέντα, θα διαπιστώσει ότι στα Τέμπη συνέβησαν «ανθρωποκτονίες δια παραλείψεως» και θα επιβάλλει στους υπεύθυνους τις ποινές που προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας μόνο έτσι θα ικανοποιηθεί το περί δικαίου αίσθημα της κοινωνίας.
 
Εάν αυτό αποδειχθεί, τότε θα πρέπει να τιμωρηθούν υπουργοί και πρόσωπα που συμμετείχαν στις διοικήσεις των εταιριών, αυτοί δηλαδή που είχαν την ιδιαίτερη νομική υποχρέωση να προβούν σε ενέργειες για την αποτροπή των ανθρωποκτονιών των 57 αθώων…
 
Είναι γνωστό ότι η ανθρωποκτονία τιμωρείται όταν προκληθεί όχι μόνο από δόλο ή από ενδεχόμενο δόλο αλλά και όταν προκλήθηκε από αμέλεια…
 
Από την δικαιοσύνη περιμένουμε να διερευνήσει και να αναδείξει τις πραγματικές ευθύνες των πραγματικών ενόχων για σωρεία εγκλημάτων όπως την ανθρωποκτονία (299 Π. Κ.) κατά συρροή με ενδεχόμενο δόλο, δια παραλείψεως, διότι γνώριζαν οι υπουργοί και οι διοικήσεις πως θέτουν σε κίνδυνο καθημερινά τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων και αδιαφόρησαν.
 
Τέλος, όπως τονίσαμε εμφαντικά με την αυτοπρόσωπη παρουσία μας στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κύριο Ισίδωρο Ντογιάκο αναμένουμε την Ελληνική Δικαιοσύνη (υπό το άγρυπνο μάτι και της Ευρωπαϊκής Δικαιοσύνης) να πράξει το καθήκον της, αποδίδοντας τις ευθύνες σε όλους – πολιτικούς, οικονομικούς εθνικούς εργολάβους – που ευθύνονται και την απόδοση των ευθυνών που τους αναλογούν.
 
Στην περίπτωση λοιπόν του Αδένδρου – αλλά και των Τεμπών – έχουμε αφενός την ΕΡΓΟΣΕ, που γνώριζε ότι δεν είχαν γίνει από την ανάδοχο κοινοπραξία οι εργασίες σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης, γνώριζε ότι είχαν παρέλθει όλες οι αποκλειστικές προθεσμίες παράδοσης των επιμέρους εργασιών, είχε ζητήσει την αλλαγή του αντικειμένου της σύμβασης 717 με την υπογραφή νέας συμπληρωματικής σύμβασης με την ανάδοχο κοινοπραξία και αφετέρου οι Υπουργοί Μεταφορών που γνώριζαν όλα τα παραπάνω από τις πολλές κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις μας στις οποίες έδιναν γραπτές και προφορικές απαντήσεις .
 
Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία, Πρωθυπουργοί, Υπουργοί καθώς και οι διοικήσεις του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ γνώριζαν – άπαξ άπαντες -ότι δεν έχει εγκατασταθεί το σύστημα σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης και ως εκ τούτου γνώριζαν ότι κινδύνευε αόριστος και απροσδιόριστος αριθμός πολιτών, που είτε μετακινούνται με τρένο είτε κυκλοφορούν γύρω από τα σημεία που διέρχονται από τα τρένα.
 
Αυτά τα συγκεκριμένα πρόσωπα είχαν την ιδιαίτερη νομική υποχρέωση να προστατεύσουν τους πολίτες και όφειλαν, αφού γνώριζαν , να προβλέψουν ότι υφίσταται κίνδυνος για τη ζωή τους και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψουν τον κίνδυνο θανατηφόρων δυστυχημάτων όπως δυστυχώς τελικά αυτά που συνέβησαν.
 
Και τότε που προσφύγαμε στην δικαιοσύνη και σήμερα το ίδιο ακράδαντα πιστεύουμε ότι από όλα τα παραπάνω προκύπτει ότι στο δυστύχημα στο Άδενδρο και στα Τέμπη πληρούνται οι προϋποθέσεις του αδικήματος της ανθρωποκτονίας διά παραλείψεως είτε εξ αμελείας, είτε με ενδεχόμενο δόλο.
 
Δυστυχώς τα στοιχεία της προηγούμενης Μηνυτήριας Αναφοράς μας δεν διερευνήθηκαν από την δικαιοσύνη. Εάν τα εγκλήματα τότε είχαν τιμωρηθεί και είχαν μπει φυλακή τα μέλη της πολιτικοοικονομικής εγκληματικής οργάνωσης, ίσως να μην είχε συμβεί η μοιραία πολύνεκρη σύγκρουση στα Τέμπη.
 
Τα όσα καταθέσαμε σήμερα πιστεύουμε ότι συνιστούν ακόμα το ποινικό αδίκημα, το οποίο προβλέπεται στο άρθρο 291 του Ποινικού Κώδικα (επικίνδυνη παρέμβαση στην συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς, πλοίων και αεροσκαφών).
 
Υπάρχουν και είναι πάμπολλες οι λοιπές ευθύνες που μπορεί να έχουν οι υπεύθυνοι (συμβαλλόμενα μέρη της σύμβασης 717 και οι αρμόδιοι Υπουργοί Μεταφορών) ως προς τις ανθρωποκτονίες που συνέβησαν στο δυστύχημα του Άδενδρου και στο δυστύχημα των Τεμπών.
 
Υπάρχουν επίσης και για τις βαριές σωματικές βλάβες που έχουν υποστεί οι επιβαίνοντες στις θανάσιμες αυτές αμαξοστοιχίες .
 
Ασφαλώς όλα τα παραπάνω είναι θέματα που πρέπει να αναδειχθούν από την προανάκριση και προς τούτο πρέπει να ελεγχθούν τα πάντα.
 
Ο ελληνικός λαός απαιτεί να μην μείνουμε μόνον στα τραγικά λάθη του σταθμάρχη και των προϊσταμένων αυτού, αλλά να γίνει διερεύνηση των πάντων όσο ψηλά κι αν βρίσκονται… Κανένας δεν αποδέχεται ότι ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί του δεν γνώριζαν.
 
Η Ελληνική Κοινωνία παρακολουθεί και θα παρακολουθεί με εξαιρετικό ενδιαφέρον την καινούργια δικαστική έρευνα και ελπίζει ότι αυτή τη φορά θα είναι ενδελεχής και ότι δεν θα μείνει στα προφανή.
 
Και καταλήγουν:
 
«Αξιότιμε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κύριε Ισίδωρε Ντογιάκο,
Αξιότιμη Ευρωπαϊκή Γενική Εισαγγελέα, κυρία Λάουρα Κοβέσι,
 
Οι αθώες αδικοχαμένες ψυχές πενήντα επτά (57) ανθρώπων, νεαρών στη συντριπτική τους πλειονότητα, απαιτούν ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!
Εναπόκειται σε Εσάς να διερευνήσετε εάν τελέσθηκανεγκλήματα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο κατά συρροήν, απιστίας, παράβασης καθήκοντος και από ποιους. Τα στοιχεία που Σας παραθέσαμε φρονούμε πως αποτελούν πλούσιο ανακριτικό υλικό και θα συνδράμουν σημαντικά στο Έργο Σας, προκειμένου οι Πραγματικοί Ένοχοι να υποστούν τις συνέπειες των εγκληματικών πράξεων ή παραλείψεων.
 
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
Με Εκτίμηση
Νίκος Ι. Νικολόπουλος, Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος
Νίκος Α. Βασιλειάδης, Πρόεδρος Ελεύθερης Πατρίδας
Νίκος Δ. Καραχάλιος, Επικεφαλής Ελλήνων Δημοκρατών»

Πηγή 
Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος