Loading...
 Start Page
«Κίνηση των 13»: Συνέντευξη Τύπου – σάλπισμα για τη δημιουργία Εθνικού Συνασπισμού

«Το ερώτημα δεν είναι πια "τι συμβαίνει", αλλά "τι κάνουμε", καθώς δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο», τόνισαν οι συμμετέχοντες στην «αντί-ΔΕΘ»

 

Η φύση απεχθάνεται τα κενά, σύμφωνα με τη λατινική φράση. Το αξίωμα αυτό περί φύσεως βρίσκει απόλυτη εφαρμογή και στην πολιτική, με το σύνολο του ελληνικού λαού να αναγνωρίζει ξεκάθαρα πλέον ότι η μετακίνηση της Νέας Δημοκρατίας προς το Κέντρο έχει δημιουργήσει ένα σημαντικό κενό στην Κεντροδεξιά.

Ο κόσμος που παραδοσιακά στήριζε Νέα Δημοκρατία, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού του συνδέσει το όνομα του κόμματος με χαρακτηριστικά τα οποία έχουν πλέον εγκαταλειφθεί, αγωνιά, καθώς βλέπει την άλλοτε συντηρητική παράταξη να οδηγείται υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη σε εντελώς διαφορετικές ατραπούς.

Όταν μάλιστα καμπανάκια κινδύνου -όπως η επιστολή των 160, που προσφάτως δημοσίευσε η «δημοκρατία»- αγνοούνται, τότε προκύπτουν κινήσεις σαν αυτήν που έλαβε χώρα χθες, με τη διοργάνωση της συνέντευξης Τύπου «αντί-ΔΕΘ» από ομάδα ανθρώπων επονομαζόμενη μέχρι πρόσφατα ως «κίνηση των 13», η οποία, όπως προκύπτει, είχε χαρακτήρα «σαλπίσματος» για τη δημιουργία ενός νέου φορέα. Η πρόσκληση ήταν ξεκάθαρη: «Το ερώτημα δεν είναι πια “τι συμβαίνει”, αλλά “τι κάνουμε”, καθώς δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο».

 

Στη συγκεκριμένη κίνηση συμμετέχουν οι εξής: Βαλάνη Στέλλα (δικηγόρος / ΔΣΘ), Δημητριάδης Παύλος (εκδότης «Deal News», οικονομολόγος), Καζάκης Δημήτρης (πρόεδρος ΕΠΑΜ), Καραχάλιος Νίκος (πολιτικός επιστήμων, dimokrates.gr), Δρ. Κούβελας Δημήτρης (καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας ΑΠΘ), Μαντάς Παναγιώτης (μέλος Δ.Ε. ΔΗΚΚΙ / ιατρός), Νικολόπουλος Νίκος (πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος), Ντινόπουλος Αργύρης (πρ. ΥΠΕΣ / βουλευτής / δήμαρχος / δημοσιογράφος), Δρ. Παυλίδης Γιώργος (καθηγητής Πληροφορικής Πανεπιστημίου Πατρών), Πλαστήρας Δημήτρης (εκπρόσωπος Πολιτικής Συμμαχίας), Δρ. Τόμπρας Κυριάκος (οικονομολόγος, πρόεδρος ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ), Τσιτουρίδης Σάββας (πρόεδρος Κόμματος Ελλήνων Ριζοσπαστών), Χρήστου Γιώργος (πρόεδρος κίνησης ΕΜΠΡΟΣ).

Παρότι ο Σάββας Τσιτουρίδης δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στη συνέντευξη Τύπου, έστειλε χαιρετισμό, σημειώνοντας πως «στους αγώνες για το καλό δεν περισσεύει κανείς», ενώ στους συμμετέχοντες προστέθηκαν ο Γ. Μπουλούκος (πρ. αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου), ο Ιωνάθαν Κωνσταντίνου από το ελληνικό παράρτημα των Ρεπουμπλικάνων των ΗΠΑ και ο Ιωάννης Σακκάς (Κόμμα Δικαιοσύνης).

Περισσότερη δημοκρατία και προστασία της πατρίδας

Όπως τονίσθηκε από τους συμμετέχοντες, τα ζητούμενα γι’ αυτούς και τον Εθνικό Συνασπισμό που θέλουν να δημιουργήσουν είναι συγκεκριμένα: περισσότερη δημοκρατία, μεγαλύτερη κοινωνική ευαισθησία και, φυσικά, προστασία της πατρίδας, τόσο ως φυσικού περιβάλλοντος και γεωγραφικού χώρου όσο κυρίως ως εθνικής ταυτότητας.

Στο τραπέζι, μάλιστα, σε σχετική ερώτηση που απηύθυνε ο συντονιστής Νίκος Καραχάλιος στους παρευρισκομένους, έπεσαν συγκεκριμένες προτάσεις προς αυτή την κατεύθυνση, όπως το «εγγυημένο εισόδημα» για τους Έλληνες στο επίπεδο του κατώτατου μισθού, η επαναφορά του νόμου Καραμανλή για τα πανωτόκια, αλλά και το δικαίωμα των ιδιωτών για αγορά «κόκκινων» δανείων από τις τράπεζες

Το πιο σημαντικό, όμως, όπως τόνισαν οι συμμετέχοντες, είναι ότι δεν υπήρξαν διαφωνίες μεταξύ τους, παρά τις διαφορετικές τους καταβολές. Ανανέωσαν, μάλιστα, το ραντεβού τους για τον Οκτώβριο, για τα… επόμενα βήματα!

ΠΗΓΗ

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος