Loading...
 Start Page
Το κράτος μας χαρακτηρίζεται όχι απο το τι κάνει για τους πλούσιους και ισχυρούς,αλλά για το τι κάνει στους φτωχούς,τους αδύναμους,τους καταδικασμένους.Σε καμία περίπτωση δεν μπορέι να δώσει πίσω όσα πήρε απο τον Τζόννι Ντι,αλλά να δείξει ότι έστω και αργά ο θεσμός της Δικαιοσύνης λειτουργεί…”
 
Αυτά είπε μεταξύ άλλων στη Γερουσία των ΗΠΑ ο δικήγορος Μπράϊαν Στίβενσον όταν κλήθηκε για δημόσια ομιλία-ακρόαση ώστε το ευρύ κοινό να μάθει τα εγκλήματα της Δικαιοσύνης των ΗΠΑ απέναντι σε φτωχούς,αδύναμους.Είχε καταδικάσει σε θάνατο και τον Τζόνι Ντι Γουόλτερ Μακ Μίλιαν)για ένα έγκλημα στο Μονρόβιλ της Αλαμπάμα αν και ο καταδικασθείς δεν είχε πατήσει ποτέ το πόδι του στην πόλη αυτή.
 
Το κατέθεσε ένας λευκός,ο Τζόνι Ντι ήταν μαύρος και με την καταδίκη του γλίτωσε ένας λευκός που είχε βιάσει και σκοτώσει το νεαρό κορίτσι.
 
Ενας στους εννέα κατάδικους σε θάνατο ήταν αθώος και καταδικάστηκε για να γλιτώσει ένας ισχυρός.
 
To σκάνδαλο Λιγνάδη είναι σκάνδαλο κατά το μέρος που περιλαμβάνει βιασμό ανηλίκων και παράνομες πράξεις σε βάρος άλλων ατόμων.Και δεν πρέπει κανείς να θέτει ρατσιστικές πλευρές που θα οδηγήσουν ,έστω και προβοκατόρικα,στη συγκάλυψη και στην συσκότιση
 
Τα ανήλικα και γυναίκες που υποχρεώθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις παρά τη θέλησή τους και στο πλαίσιο εκβιασμού είναι οι πλευρές που αποδοκιμάζει γενικά ο νόμος.Ούτε οι φιλίες,ούτε οι έρωτες ενηλίκων κλπ
 
Μια σοβαρότατη πλευρά είναι η έρευνα που αφορά στα ανήλικα προσφυγόπουλα,είτε ασυνόδευτα,είτε συνοδευόμενα.
 
Μια σοβαρότατη πλευρά στην διακίνηση προσφύγων είναι η δραστηριότητες ορισμένων(όχι όλων φυσικά)Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και η πιθανή εκμετάλλευση ανηλίκων στα πλαίσια κερδοσκοπίας ή ακόμα και σεξουαλικών εγκλημάτων.
 
Για τέτοια ο Λιγνάδης δεν κατηγορείται.Ομως η Ελενα Ακρίτα έχει γράψει ότι φάκελλος ή φάκελλοι μιας τουλάχιστον υπόθεσης αυτής της κατηγορίας,έχει χαθεί.
 
Η Δικαιοσύνη ερευνά ήδη και τέτοιες υποθέσεις και προφανώς θα καλέσει και την κ.Ακρίτα να εισφέρει πληροφορίες,εάν κάνει πραγματική έρευνα και όχι έρευνα πρόχειρη και συγκαλυπτική.
 
Ο Νίκος Νικολόπουλος έχει καταγγείλλει και απο την βουλευτιή του περίοδο τέτοιες δραστηριότητες και ΜΚΟ.
 
 
 
Στη συνέχεια αυτών των αποκαλύψεων κλήθηκε να καταθέσει τη Δευτέρα 22/2 σε δικαστική έρευνα που διεξάγεται και αμέσως μετά δήλωσε:
 
«Εκλήθην από τον εισαγγελέα να απαντήσω σε πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα γύρω
από την δράση των μη κερδοσκοπικών οργανώσεων (ΜΚΟ) που έχει σημαδευτεί
από πληθώρα παραβιάσεων της νομοθεσίας και από την ενθυλάκωση σε πολλές
περιπτώσεις τεράστιων χρηματικών ποσών.
Πρέπει ο Ελληνικός λαός να γνωρίζει πως ήδη βρίσκονται στον εισαγγελέα 43
υποθέσεις με ΜΚΟ, που άρπαξαν δεκάδες ίσως και εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ
και τα έστειλαν σε υπεράκτιες τράπεζες!
Σήμερα λοιπόν επανέλαβα όσα είχα αποκαλύψει στη Βουλή. Συγκεκριμένα κατέθεσα
στην κυρία πταισματοδίκη, ότι από τις βασικές δραστηριότητες αυτών είναι και η
ενσωμάτωση των παράνομων μεταναστών και προσφύγων στην εΕλληνική κοινωνία
μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
«ΟΙ “άριστες” ΜΚΟ : από το ξέπλυμα χρημάτων στην έκνομη θεατρική “παιδεία”»
Σήμερα ο επικεφαλής του κινήματος «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ» κ. Γιώργος
Τράγκας στο crash-radio έκανε συγκλονιστικές αποκαλύψεις, για τη δράση
παιδεραστών και παιδόφιλων που ψαρεύουν θύματα από τα ασυνόδευτα αθώα
παιδιά μετανάστες, που δήθεν τα φροντίζουν διαβόητες ΜΚΟ, τις οποίες επιβλέπουν
εντιμότατοι και πέραν πάσης υποψίας φίλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Επίσης πρωτοσέλιδα -σημερινά- Αθηναϊκών εφημερίδων, καθώς και πλήθος
ιστοσελίδων αναφέρονται στην δράση παράνομων κυκλωμάτων αλλά και
Διεστραμμένων νοσηρών κρατικών κλπ. θεσμικών αξιωματούχων του ΕΠΙΤΕΛΙΚΟΥ
ΚΡΑΤΟΥΣ, που ενδεχομένως κλείνουν τα μάτια και τα αυτιά τους σε καταγγελίες που
δακτυλοδεικτούν εκείνους που βιάζουν κορμιά και ψυχές αθώων νέων παιδιών.
 
Επαναλαμβάνω λοιπόν ενώπιον σας, πως όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις
τελευταίες ημέρες δημιουργούν την εντύπωση αν όχι βεβαιότητα ότι υπάρχουν
αποχρώσεις ενδείξεις και για την οικονομική διαχείριση κάποιων ΜΚΟ αλλά και για
τις συνθήκες ασφάλειας των φιλοξενούμενων Ανηλίκων ασυνόδευτων παιδιών σε
συγκεκριμένες δομές – ΜΚΟ στην Αθήνα και αλλού.
Επειδή το πρόσχημα που χρησιμοποιούν για την εκ’ του πονηρού προσέγγιση των
ανήλικων ήταν και είναι τα προγράμματα θεατρικής παιδείας – πόρτα
χρησιμοποιούνται ως παιδαγωγικό εργαλείο – όμως που φαίνεται ότι κάποιοι τα
χρησιμοποίησαν για την εξυπηρέτηση άνομων σκοπών και ανηθικών πράξεων.
Για τούτο προτείνω η εισαγγελική έρευνα να εστιάσει και σε όσες ΜΚΟ έκαναν χρήση
των προγραμμάτων θεατρικής παιδείας και μέσω των οποίων το κύκλωμα των
διεστραμμένων Προσείλκυε ανήλικα παιδιά για να ικανοποιήσει τις ανήθικες
σεξουαλικές επιθυμίες των μελών του.
Μετά λοιπόν από όλες αυτές τις αδιερεύνητες ομολογουμένως καταγγελίες που
έφτασαν στο Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα Ελλάδος πιστεύω ότι είναι καθήκον της
δικαιοσύνης να διερευνήσει όλες τις ΜΚΟ που φιλοξενούν ασυνόδευτα
προσφυγόπουλα.
Στοιχεία για το ποιες είναι αυτές οι ΜΚΟ μπορούν να δώσουν εκ της θεσμικής
θέσεως των ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης – ο οποίος προΐσταται του
ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ για τη μετανάστευση, ο Άκης Σκέρτσος – ο οποίος έχει την
υψηλή εποπτεία «ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ», καθώς και η Ειρήνη Αγαπηδάκη
ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ αυτών των δράσεων».
 
Από την πλευρά του Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στο σκάνδαλο Λιγνάδη και στις εξελίξεις σε ανακόινωσή του αναφέρει ότι έγινε σχεδόν πολιτικό πραξικόπημα για να τοποθετηθεί ο Λιγνάδης στη θέση του Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου και να μην γίνει διαγωνισμός για τη θέση αυτή.

Το πρωτοσέλιδο του DOCUMENTO.
 
Την Πέμπτη στη βουλή αναμένονται καυτές αποκαλύψεις και συζητήσεις και σε αυτό προϊδεάζει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που είναι πραγματική βόμβα:
 
«Ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Μενδώνη είναι υπόλογοι για την επί 20 μέρες προσπάθεια συγκάλυψης. Το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να καλύπτει την κ. Μενδώνη ακόμη και σήμερα, με το σύνολο της αντιπολίτευσης αλλά και της κοινωνίας και του καλλιτεχνικού κόσμου απέναντί του, επιβεβαιώνει πως όλα έγιναν με δική του ευθύνη και δικές του εντολές.
 
ΙΣΤΟΡΙΚΟ
 
Τι είχε, όμως, προηγηθεί όλων αυτών:
 
7 Αυγούστου 2019
 
Ένα μήνα μετά τις εκλογές, η κ. Μενδώνη εμφανίζεται στη Βουλή για να ανακοινώσει την κατάργηση του διαγωνισμού για την θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου που είχε προκηρύξει η προκάτοχος της κυρία Μυρσίνη Ζορμπά, “για λόγους δημοσίου συμφέροντος” και τοποθετεί με ανάθεση στη θέση αυτή τον κ. Λιγνάδη.
 
2 Φεβρουαρίου 2021
 
Το υπουργείο Πολιτισμού, απαντώντας σε δημοσίευμα της δημοσιογράφου Έλενας Ακρίτα που έκανε λόγο για παραίτηση Λιγνάδη με αφορμή καταγγελίες, κάλυψε τον καλλιτεχνικό διευθυντή κάνοντας λόγο για “φήμες” και “ασαφείς σκοπιμότητες”. Ενώ η ίδια η κ. Μενδώνη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, δήλωνε ότι “το σενάριο που στήθηκε περί παραίτησης του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού δεν ευσταθεί” και “μη δημιουργούμε πλαίσιο ανθρωποφαγίας που δε στέκει σε κράτος δικαίου”.
 
6 Φεβρουαρίου 2021
 
Δημοσιεύεται η συγκλονιστική μαρτυρία για βιασμό, του Νίκου Σ. στον διαδικτυακό ιστότοπο 2020mag.gr. Ο κ. Λιγνάδης αναγκάζεται να υποβάλλει παραίτηση, αλλά η υπουργός ούτε τότε απευθύνεται στη Δικαιοσύνη.
 
8 Φεβρουαρίου 2021
 
Αντί η κ. Μενδώνη να απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη, σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, δηλώνει: “Για τον κ. Λιγνάδη μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επώνυμη καταγγελία. Όπως ο ίδιος λέει στην επιστολή του δεν μπορούσε να αντέξει όλο αυτό το κλίμα των φημών που δημιουργούσε έναν κλοιό γύρω του”. Ενώ σε σχετική ερώτηση για το αν η ίδια ζήτησε την παραίτηση Λιγνάδη, απαντά πως “την παραίτηση του κ. Λιγνάδη δεν την είχα ζητήσει και δεν την είχε υποβάλει πριν μερικές μέρες, που έγινε μία σχετική συζήτηση μέσω των social media. Υπέβαλε την παραίτησή του αργά το απόγευμα του Σαββάτου και την αποδέχτηκα λίγο μετά”.
 
Την ίδια ημέρα η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σία Αναγνωστοπούλου, καταθέτει επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή προς την κ. Μενδώνη, που αναφέρει: “Η απόφασή σας επί δύο εβδομάδες να επιβληθεί η σιωπή για την υπόθεση αυτή και άρα η ευθύνη της συγκάλυψης, παρά την κραυγή των σπουδαστών και σπουδαστριών της Ανώτατης Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, ήταν αποκλειστικά δική σας ή ενεργήσατε κατόπιν συνεννόησης με τον πρωθυπουργό του οποίου, ως γνωστόν, επιλογή ήταν ο κ. Λιγνάδης;”. Η ερώτηση αυτή μέχρι σήμερα δεν έχει απαντηθεί.
 
13 Φεβρουαρίου
 
Ο κ. Τσίπρας με ανάρτησή του καλούσε τον κ. Μητσοτάκη να πάρει θέση για τις καταγγελίες για τον κ. Λιγνάδη και να δώσει εξηγήσεις. Ανέφερε χαρακτηριστικά: “Για ποιο λόγο η κ. Μενδώνη, ενώ γνώριζε, επί δυο εβδομάδες παρείχε πλήρη κάλυψη στον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού; Αν ο λόγος δεν είναι οι εντολές του, τότε οφείλει να ζητήσει αμέσως την παραίτηση της υπουργού του”. Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου ήταν ότι πρόκειται για “χυδαιότητες”.
 
15 Φεβρουαρίου
 
Ο εκπρόσωπος του κ. Μητσοτάκη, κ. Ταραντίλης, διέψευσε ότι η παραίτηση σχετιζόταν με την καταγγελία του Νίκου Σ., αποδίδοντάς την σε “προσωπικούς λόγους”, παρά το γεγονός ότι έγινε αμέσως μετά την δημοσιοποίηση της καταγγελίας.
 
19 Φεβρουαρίου
 
Την ημέρα υποβολής της μήνυσης για μη παραγεγραμμένο αδίκημα σε βάρος του κ. Λιγνάδη, η κ. Μενδώνη ανακαλύπτει ότι τελικά πρόκειται για “επικίνδυνο άνθρωπο”, ισχυριζόμενη πως “εξαπατήθηκε από την βαθιά υποκριτική του τέχνη”.
 
22 Φεβρουαρίου
 
Σήμερα ο κ. Σκέρτσος διέψευσε τους Ταραντίλη και Μενδώνη, ισχυριζόμενος τελικά πως “την ίδια μέρα που υπήρξε η καταγγελία, ζητήθηκε και δόθηκε η παραίτηση Λιγνάδη”, αλλά χωρίς να εξηγήσει γιατί τότε δεν προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη».
 
Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ διατυπώνει «τα αναπάντητα ερωτήματα που προκύπτουν»:
 
1. Για ποιο λόγο η κ. Μενδώνη δεν απευθύνθηκε στη Δικαιοσύνη, την ίδια ημέρα της δημοσιοποίησης της δημόσιας καταγγελίας του Νίκου Σ. για βιασμό, δηλαδή στις 6/2, ή έστω όταν ο δικηγόρος του θύματος κατέθεσε αίτηση για εισαγγελική παρέμβαση στην εισαγγελία πρωτοδικών, δηλαδή στις 8/2;
 
2. Γιατί η κ. Μενδώνη προέβη σε συνέντευξη τύπου, δημόσια καταγγελία και μηνυτήρια αναφορά εναντίον του κ. Λιγνάδη, όταν και μόνο όταν της έγινε γνωστό ότι υπάρχει μηνυτήρια αναφορά θύματος για υπόθεση που δεν έχει παραγραφεί, δηλαδή στις 19/2;
 
3. Ζήτησε η κ. Μενδώνη τη παραίτηση του κ. Λιγνάδη στις 6/2 μετά τη καταγγελία Νίκου Σ., όπως δήλωσε σήμερα ο κ. Σκέρτσος ή ισχύει η αρχική της δήλωση, ότι ο κ. Λιγνάδης παραιτήθηκε αυτοβούλως;
 
 
 
Ποιος υπουργός λέει αλήθεια και ποιος ψέματα;
 
4. Με ποια αρμοδιότητα και μαζί με ποιον -αφού η κ. Μενδώνη μίλησε σε πρώτο πληθυντικό – ανέλαβαν ανακριτικές αρμοδιότητες και «πείστηκαν» ή «εξαπατήθηκαν» από τον κ. Λιγνάδη, αντί να απευθυνθούν στη Δικαιοσύνη για τόσο σοβαρές κατηγορίες; Μεταξύ αυτών που συνομίλησαν μαζί του ήταν και ο κ. Μητσοτάκης ;
 
5. Η ολιγωρία των σχεδόν τριών εβδομάδων της κυβέρνησης να ζητήσει συνδρομή της δικαιοσύνης οδήγησε ή όχι σε κρίσιμες καθυστερήσεις σε σχέση με τη συλλογή κρίσιμου υλικού για την υπόθεση από τις αστυνομικές και εισαγγελικές Αρχές;
 
6. Πόσο καθοριστικός ήταν εν τέλει ο χρόνος των τριών εβδομάδων για τον κατηγορούμενο, προκειμένου να μπορεί εάν θέλει να εξαφανίσει κρίσιμο για τις αρχές υλικό 3 εβδομάδες, να αλλάξει σπίτι, να εμφανιστεί αυτοβούλως στις Αρχές για να αποφύγει έρευνες στην οικία του, κατασχέσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών που ενδεχομένως να είχαν επιβαρυντικά στοιχεία;
 
7. Τέλος, ποιου επιλογή ήταν ο κ. Λιγνάδης και ακυρώθηκε ο διαγωνισμός για χάρη του. Της κ. Μενδώνη ή του κ. Μητσοτάκη; Και ποιος τελικά θα ζητήσει μία συγγνώμη και θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη για την επιλογή αυτήν;”
 
Να σημειώσουμε ότι ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Κ.Μαρκουλάκης με δημόσια ανακοίνωσή του καλεί τον ΣΕΗ(Ηθοποιοί)να ανακαλέσει φράσεις που τον στοχοποιούν άδικα,δηλώνοντας ότι ήταν έξω απο κάθε παράνομη πράξη και είναι στην πλευρά των θυμάτων και όχι των θυτών.Δεν αναφέρει καθόλου τον Λιγνάδη,αλλά αναφέρει ότι δεν είχε πέσει στην αντίληψή του κάποια παράνομη πράξη.
Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος