Είναι σκάνδαλο μέγα η διαδρομή της εταιρείας Folli-Follie ,η εταιρεία -οικογένεια που πήρε τα Καταστήματα Αφορολογήτων, μια από τις χρυσές όρνιθες του Ελληνικού Δημοσίου;

Ιδού δημοσίευμα του 2018 για τη βίλα Κουτσολιούτσων-Φολί:

“Όπως αναφέρει η έντυπη έκδοση της «Καθημερινής της Κυριακής» που αποκάλυψε την υπόθεση, το δάνειο και η προσημείωση σημαίνουν ότι η Petrus έχει δικαίωμα να πάρει τα ακίνητα και ουδείς άλλος, εκτός αν αποδειχθεί δόλος πίσω από τη συναλλαγή.

Εντύπωση προκαλεί όμως, εκτός της χρονικής στιγμής που η εταιρεία της Ελβετίας έδωσε το δάνειο στον Δημ. Κουτσολιούτσο, ενώ δηλαδή ο Ελληνας επιχειρηματίας βρισκόταν στο επίκεντρο ενός διεθνούς σκανδάλου, και το πώς «κατάφερε» η συγκεκριμένη εταιρεία να δανείσει την οικογένεια της Folli Follie με το ποσό των 36,4 εκατομμυρίων, αφού, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, είναι μια μικρή εταιρεία με μετοχικό κεφάλαιο μόλις 100.000 ευρώ.”

Ο Μάκης Μπαλαούρας (γνωστός περισσότερο για το κατόρθωμα της φωτογραφίας με τον Μ.Γλέζο…) την ονόμασε απλή “υπόθεση” στην προχθεσινή ανακοίνωσή του….

Ο Νίκος Νικολόπουλος στα χρόνια πριν τον ΣΥΡΙΖΑ και στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο βουλευτής όχι απλά με τις περισσότερες ερωτήσεις,αλλά με ερωτήσεις για θέματα που ελάχιστοι άλλοι πολιτικοί τολμούσαν να πιάσουν στο στόμα τους.Πολύ περισσότερο να κάνουν ερωτήσεις…

Ενα τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ θα τον ήθελε συνεργαζόμενο ακριβώς γιατί έκανε αυτά που δεν τολμούσε κανείς στο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει και να θίξει για την απίστευτη διαφθορά ορισμένων με ονοματεπώνυμα σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ.

Ενα μικρό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ,τόσο δά,κοντά στι 1,5%,που δεν γεμίζει ούτε μια… ντάτσα της πάλαι ποτέ σοβιετίας δεν τον ήθελε,γιατί είχε διάφορες φαντασιώσεις.Μια απο αυτές τις φαντασιώσεις είναι ότι τα σκάνδαλα,η λεηλασία δημοσίου χρήματος,οι άρπαγες ονομάζονται “υπόθεση” και δεν έχουν ονοματεπώνυμα.

Διαβάστε σήμερα δυο από τις πολλές ερωτήσεις του Ν.Νικολόπουλου προς την καρδιά της εξουσίας.Προς τον Υπουργό Δικαιοσύνη και προς τον Πρωθυπουργό.Διαβάστε πως κατονομάζει τις Τράπεζες(π.χ. την κρατική- με δικά μας έξοδα -σήμερα Πειραιώς κ.α) ερωτά τι έκανε ονομαστικά ο Στουρνάρας και ο Γκότσης της Τράπεζας Ελλάδας και Κεφαλαιαγοράς για μια υπόθεση που η φούσκα φαινόταν απο τον…πλανήτη Αρη (μπορεί και απο ΠΑΟΚ-ΗΡΑΚΛΗ…)και την κοινή επιτροπή …Γήϊνων και Εξωγήϊνων ,γιατί υπερέβαινε το δισεκατομμύριο.

ΟΙ ερωτήσεις είναι σε αυτό το κρίσιμο διάστημα που με μεγάλη ευκολία πλαστογραφούσαν κατά λάθος τραπεζικούς λογαριασμούς για να εμφανίζονται δις στα ταμεία χωρίς να υπάρχουν.Π.χ. το ΠΛΑΣΤΟ (κατά το ποσό) και ΓΝΗΣΙΟ κατά τα άλλα έγγραφο της Πειραιώς για δεσμευμένο δισεκατομμύριο λιρών…

Δείτε λοιπόν τι γινόταν επι ημερών ΝΕΑΣ Δημοκρατίας(σε οργανισμό της Μαρέβας είχε ενταχθεί και ο ανηψιός Kουτσολιούτσος σαν επιτυχμένός farmermarkets) αλλά και ΠΑΣΟΚ(τους έδωσαν τα Αφορολόγητα Καταστήματα)και τι έπρεπε να γνωρίζει και να ψάξει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ανύποπτος δεν ήταν κανένας.Αυτές οι ερωτήσεις και μερικές άλλες ακόμα πιο καυτές,για άλλα σκάνδαλα ΕΚΛΕΙΣΑΝ την πόρτα του ΣΥΡΙΖΑ για τον Νικολόπουλου και όχι αηδιούλες περι της “γλώσσας” του Νικολόπουλου.

Το 2015 ο γνωστός (μακαρίτης πια) Βασιλάκης που πήρε την Ολυμπιακή και έγινε άρχοντας-μονοπώλιο των αιθέρων απένειμε το βραβείο του καλύτερου επιχειρηματία διεθνώς στον…Κουτσολιούτσο!Ολοι μια μικρή ομάδα,όλοι μαζί η εξουσία…Η μαρμάγκα έτρωγε κάθε Νικολόπουλο που θα τολμούσε να αμφισβητήσει την ελίτ αυτή.

Ο Νικολόπουλος τότε έλεγε ότι είναι μέγα σκάνδαλο και όχι “υπόθεση Folli-Follie”,όπως γράφει ο θιγμένος επαναστάτης Μάκης…Τον Νικολόπουκλο έφαγε η μαρμάγκα,όχι τον θιγμένο επαναστάτη Μάκη,το δε φασιστικό κόμμα των χρυσαύγουλων που θα κυνηγούσε τους κλέφτες και τους διεφθαρμένους,ούτε είχε ακούσει τίποτα…

Η εύγλωττη φωτογραφία:


Νέα δικαίωση Νίκου Νικολόπουλου και για την folli follie

Η ερώτηση που ακολουθεί κατατέθηκε στον Υπουργό Δικαιοσύνης με αριθμό και ημερομηνία:

ΕΡΩΤΗΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Νο1

Αρ.Πρωτ. 2591/17-10-2018

Ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

ΘΕΜΑ: Κήρυξαν απαιτητό το χρέος της Folli Follie οι συστημικές τράπεζες;

Αληθείς είναι οι επιθέσεις κατά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ότι τάχα μου φταίει αυτή που έχασε ο κόσμος τα λεφτά του με τη Folli Follie. Ούτως ή άλλως, οι άνθρωποι έχουν πολλή δουλειά για να απασχοληθούν με αυτά τα… μικρά.

Κι αυτό, διότι ασχολούνται με τα νέα γραφεία τους, που θα βρίσκονται στην οδό Ιπποκράτους. Πρόκειται για το κτίριο όπου βρισκόταν η εταιρεία Hondos Παλλάς (πολυκαταστήματα), η οποία έχει πτωχεύσει και δεν σχετίζεται με τη γνωστή αλυσίδα καταστημάτων Hondos Center.

Το νέο συμβόλαιο μίσθωσης του κτιρίου εγκρίθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου από την επιτροπή και πλέον θα ξεκινήσει η διαδικασία μετεγκατάστασης.

Πρώτα, βέβαια, θα γίνουν κάποιες εργασίες αναδιάταξης του χώρου, η μελέτη για τις οποίες ανατέθηκε στην αρχιτέκτονα Μαργαρίτα Τσούκα, συνιδρύτρια του γραφείου Link Architects.

Στο μεταξύ, εγγράφηκε στα βιβλία του Υποθηκοφυλακείου Σπετσών σε δύο ακίνητα ιδιοκτησίας Δημήτρη και Αικατερίνης Κουτσολιούτσου προσημείωση- υποθήκη ποσού 36.450.000 ευρώ υπέρ ελβετικής εταιρίας με την επωνυμία Petrus.

Η εγγραφή έγινε τη 16η Ιουνίου, δηαλδή περί τις έξι εβδομάδες μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου στη Folli Follie, η οποία συγκεντρώνει αυξημένες πιθανότητες να είναι καταδολιευτική.

Είναι ενδεχόμενο ανάλογες προσημειώσεις να έγιναν και σε άλλα ακίνητα ιδιοκτησίας των ως άνω, σε άλλες περιοχές της Ελλάδος.

«Petrus» είναι η λατινική λέξη για την πέτρα (που χρησιμοποιείται σήμερα ως πρώτο συνθετικό για όλα τα «πέτρο-» ονόματα π.χ. «petroleum», «petrochemicals» k.lp.), όπως και ένα εστιατόριο στη Γενεύη.

Μπορεί να είναι και πραγματική εταιρία, αλλά μάλλον με holding μας μοιάζει.

Σε κάθε περίπτωση, ο δόλος προκύπτει σχεδόν αυτονόητα και μόνο λίγο χρόνο θα προσφέρει στους πραγματικούς ιδιοκτήτες των ακινήτων, εάν στοχοποιοηθούν από τα γαλαντόμα σε δικηγορικά έξοδα των ομολογιούχων…

Επειδή, προβάλει ως παλλαϊκό αίτημα η ανάγκη να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι για το σκάνδαλο Folli Follie.

Επειδή, ανησυχεί ο Γκάμπριελ Γκρέγκο, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Quintessential Capital management και σημειώνει ότι οι επιπτώσεις στο Χρηματιστήριο από το σκάνδαλο θα είναι βραχυπρόθεσμες, αλλά είναι πολύ σημαντικό να μην αποφύγουν οι δράστες την τιμωρία, ώστε να μην υποκινηθούν και άλλοι να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.

Ο κ. Γκρέγκο εκφράζει την εμπιστοσύνη του στον οικονομικό εισαγγελέα, Γιάννη Δραγάτση, που έχει αναλάβει την εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση, σημειώνοντας ότι δεν έχει λόγο να πιστεύει ότι οι υπαίτιοι δεν θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των πράξεών τους. Ταυτόχρονα, αποδομεί τη γραμμή άμυνας του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου («δεν ήξερα τι έκανε ο πατέρας μου με τη θυγατρική στην Ασία»), τονίζοντας ότι ο CEO του ομίλου όφειλε εκ της θέσεώς του να γνωρίζει τι συμβαίνει στις διεθνείς δραστηριότητες, αλλά και ότι η έρευνα της QCM ανέδειξε και άλλες περιπτώσεις κλειστών καταστημάτων, εκτός Ασίας, που δηλώνονταν ως ανοικτά (για παράδειγμα στις ΗΠΑ). Κατά τον κ. Γκρέγκο, ο Τζ. Κουσολιούτσος έχει τις ίδιες ευθύνες με τον πατέρα του, Δημήτρη, που ήδη παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Γκρέγκο, το «μαγείρεμα» των βιβλίων της Folli Follie κρατά πολλά χρόνια, ίσως και περισσότερα από δέκα. Η παραποίηση των στοιχείων εκτιμά πως άρχισε για να διορθωθούν τα μεγέθη ενός κακού τριμήνου, αλλά από εκείνο το σημείο άρχισε μία χιονοστιβάδα, που οδήγησε σε μία απάτη τεραστίων διαστάσεων.

Κατά την εκτίμησή του, τέλος η Folli Follie είναι μία εταιρία που δεν έχει πολλές ελπίδες να διασωθεί ούτε και είναι πολύ πιθανό να βρεθεί ένας στρατηγικός επενδυτής, που θα υποστηρίξει οικονομικά την αναδιάρθρωσή της.

Ερωτάσθε:

  1. Τελικά οι τράπεζες Alpha, Εθνική, Eurobank και Πειραιώς κήρυξαν και πότε ληξιπρόθεσμο και άμεσα απαιτητό το χρέος των 45.000.000 ευρώ;
  2. Πότε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζήτησε την παρέμβαση εισαγγελέα;
  3. Γιατί καθυστερεί η δικαιοσύνη και οι αρμόδιες αρχές και δεν προχωρούν σε μια γρήγορη παρέμβαση με απαγορευτικά μέτρα για τις διοικήσεις, με συλλήψεις, εντάλματα έρευνας κ.α.;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος”

ΕΡΩΤΗΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Ν2

Η ερώτηση-καταγγελία που ακολουθεί κατατέθηκε στον Πρωιθυπουργό της χώρας με αριθμό και ημερομηνία:

Αρ.Πρωτ. 3565/20-11-2018

 Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό

 ΘΕΜΑ: Γιατί οι αρμόδιες αρχές αδράνησαν για το σκάνδαλο της FollieFollie;

Οι αποκαλύψεις για την κακοδιαχείριση στη Follie Follie ήρθαν να επιβεβαιώσουν όσα καταγγείλαμε ως Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος με ερωτήσεις μας στο Κοινοβούλιο ότι δεν είχαμε να κάνουμε με μια επίθεση κάποιου κακόβουλου ξένου fund που επιβουλεύτηκε το ελληνικό success story όπως ήθελε να αυτοπαρουσιάζεται η εταιρεία της οικογένειας Κουτσολιούτσου.

Αντίθετα, αυτό που έχουμε είναι μια χωρίς προηγούμενο περίπτωση παραβίασης κάθε κανόνα υγιούς επιχειρηματικής συμπεριφοράς, που θα κοστίσει πολλά εκατομμύρια στο τραπεζικό σύστημα  και τα οποία θα καταβάλει ο φτωχοποιημένος ελληνικός λαός

Καταγγείλαμε μια πρακτική που μπορεί να θεωρηθεί επιχειρηματικότητα μόνο εάν θεωρήσουμε τα συστήματα τύπου «πυραμίδας» ως «επενδύσεις».

Η εταιρεία συνειδητά υπερδιόγκωνε τα αποτελέσματα, τον τζίρο, τις καταθέσεις και τα κέρδη της για να συνεχίσει να παίρνει μεγάλα τραπεζικά δάνεια, με την συνεργασία όλων όσων ενέκριναν αυτά τα δάνεια και βρίσκονται αυτοί οι τραπεζίτες τώρα με μια υπέρογκη ακίνητη και κινητή περιουσία και με off shore και με λογαριασμούς σε τράπεζες του εξωτερικού.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι υπερδιόγκωσε τεχνητά τον όγκο των εσόδων της κατά σχεδόν 1 δισεκατομμύρια δολάρια, τα αποθέματά της κατά σχεδόν 550 εκατομμύρια δολάρια, τα τραπεζικά διαθέσιμά της κατά 300 εκατομμύρια δολάρια.

Χάρη σε τέτοια στοιχεία μπορούσε να αντλεί μεγάλα δάνεια και να συντηρείται, χωρίς όμως αυτά να αντιστοιχούν σε ανάλογες παραγωγικές πρακτικές.

Η εταιρεία έχει υπαχθεί στις διατάξεις του πτωχευτικού κώδικα και όπως γράφεται στα ΜΜΕ  τώρα θα ξεκινήσει μια μακρά διαδικασία και δικαστικών αγωγών και διεκδικήσεων από όσους θεωρούν ότι έχασαν επενδύοντας στην εταιρεία.

Κατόπιν όλων αυτών καλείσθε να απαντήσετε:

1ον Όλον αυτόν τον καιρό γιατί καμία «διορισμένη» διοίκηση εκ των χρηματοδοτησάντων τραπεζών, καμία επιθεώρηση του κ. Στουρνάρα, καμία αρχή όπως η Επιτροπή Ανταγωνισμού καθώς και η  Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς γιατί δεν υπήρξε καν η υπόνοια ότι κάτι μπορεί και να μην πηγαίνει καλά και γιατί ενώ το ζητούσαμε ποτέ δεν ήλεγξαν εάν ίσχυε η υπερβολικά ρόδινη εικόνα που παρουσίαζε η εταιρεία;

2ον Πώς μπορούσε να γίνεται αποδεκτή μια εικόνα τεράστιων τζίρων στην Ασία και ειδικά στην Κίνα, όταν αυτό δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί από άλλα στοιχεία; Και τελικά γιατί χρειάστηκε η δραστηριοποίηση ενός μικρού και επιθετικού fund για να αποκαλυφθεί το πρόβλημα, αντί για τη δράση των οργάνων και των ελεγκτικών μηχανισμών που υποτίθεται ότι εγγυώνται ότι δεν φτιάχνονται «φούσκες στην αγορά»;

3ον Μήπως το πρόβλημα ήταν ότι πάρα πολλοί βολεύονταν σε αυτή την κατάσταση;

Μήπως βόλευε η εικόνα ενός success stοry ακόμη και εάν αρκετοί γνώριζαν ότι στην πραγματικότητα δεν έστεκε; Μήπως κάποιοι απλώς ήλπιζαν ότι δεν θα έσκαγε τώρα;

4ον Η κυβέρνησή σας και προπαντός ο έχων την πολιτική ευθύνη των Τραπεζών Υπουργός, τι πιστεύετε, μήπως ότι η  υπόθεση Follie Follie αφορά απλώς τους μετόχους και τη διοίκησή της,  μήπως μόνον τους μεγάλους και μικρούς Έλληνες και ξένους μετόχους ή ασφαλώς και το δημόσιο συμφέρον το οποίο ζημιώθηκε με πολλά πολλά εκατομμύρια ευρώ;

5ον Κατανοεί ο Πρωθυπουργός που διορίζει τους Υπουργούς και εγκρίνει τις επιλογές των προσώπων που τοποθετούνται στις διευθύνσεις των Τραπεζών , των Ελεγκτικών Αρχών και των Ανεξαρτήτων Αρχών ότι το διακύβευμα είναι εάν θα μπορέσουμε ύστερα από την καταλυτική εμπειρία των μνημονίων να δείξουμε ότι λειτουργούμε με κανόνες και έλεγχο, ότι δεν μπορεί κάποιος πλέον να εξαπατήσει το επενδυτικό κοινό, ότι όταν καλούμε επενδυτές τους καλούμε να επενδύσουν σε πραγματικές επιχειρήσεις, με πραγματικά έσοδα, πραγματικά διαθέσιμα και πραγματικά οικονομικά αποτελέσματα;

6ον Θα επιτρέψετε να συνεχίζεται η σιωπή των αρμοδίων φορέων πάνω σε όλα αυτά, που κάνει τα πράγματα πιο ανησυχητικά ή μήπως θα ζητήσετε να ασχοληθούν οι Οικονομικοί Εισαγγελείς και ο Διοικητής της ΑΑΔΕ κ. Γ. Πιτσιλής, ώστε να αποκλειστεί και  να καταφανεί εάν κάποιοι ιδιοποιήθηκαν τον πλούτο που λείπει σήμερα από τις Τράπεζες και τη follie-follie;

7ον Θα ζητήσετε να παραιτηθούν από τις διοικήσεις και τις θέσεις ευθύνης όσοι υπέγραψαν τα θαλασσοδάνεια της Follie-Follieπου ήδη ελέγχονται από την Ποινική Δικαιοσύνη και τις άλλες αρμόδιες αρχές;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος”

Οι ερωτήσεις-καταγγελίες  δεν αφήνουν αμφιβολία ότι όλοι γνώριζαν το μέγα σκάνδαλο.

Οι απαντήσεις που δόθηκαν είναι επίσης εύγλωττες.

Του Γιάννη Ντάσκα

Πηγή: ntaskaspress.gr