Loading...
 Start Page

                                                                                                     Aρ. Πρωτ:6647/22-3-2019

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών

 

Οι άνθρωποι που διατηρούν καταστήματα εστίασης στην Πάτρα, όπως οι περισσότεροι στην εποχή μας, αγωνίζονται σκληρά για να διατηρήσουν τις επιχειρήσεις τους. Στην συντριπτική τους πλειοψηφία δε, είναι οι άνθρωποι που στέκουν στην πρώτη γραμμή κάθε προσπάθειας να ομορφύνει αυτή η πόλη και να μετατραπεί σε έναν χώρο που θα χαίρεται ο καθένας να ζει.

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος στέκεται αγωνιστικά στο πλευρό των καταστηματαρχών για τα δίκαια αιτήματά τους, που αφορούν την φορολογική πολιτική της Κυβέρνησης, που ασφαλώς και είναι απολύτως άδικη και δυσβάσταχτη.

Επειδή, συνολικά ο κόσμος της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, πρέπει να αισθανθεί ανακούφιση και δικαιοσύνη. Αυτό δεν τίθεται καν υπό συζήτηση. Γι’ αυτό και σταθερά και διαχρονικά υποστηρίζουμε την ανάγκη ελάφρυνσης της φορολογίας, που πνίγει τους επαγγελματίες.

Επειδή, η κινητοποίηση του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης & Αναψυχής Ν. Αχαΐας που έγινε πριν λίγες ημέρες στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και αγκαλιάστηκε από ολόκληρη την κοινωνία του νομού, τόσο σε επίπεδο φορέων, όσο και σε επίπεδο πολιτών και εστάλησαν μηνύματα παρόμοιας αγωνιστικότητας σε όλη τη χώρα.


Η συμμετοχή ήταν καθολική και η συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων εστίασης και αναψυχής του νομού, συμπεριλαμβανομένου και του Αιγίου, παρέμεινε κλειστή στις,18/3, για ολόκληρο το 24ωρο.

Στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Γεωργίου, η οποία πλημμύρισε με χιλιάδες κόσμου, παρουσία όλων των φορέων της πόλης και των πολιτευτών της, συμπεριλαμβανομένων και των βουλευτών του νομού, η εστίαση «μίλησε», κατέθεσε ενώπιον όλων τα προβλήματά της και ζήτησε εγγυήσεις. Δεν υπάρχει άλλη ανοχή, ούτε χρόνος.

Οι καταστηματάρχες διαμαρτύρονται μεταξύ άλλων για τον υπέρογκο ΦΠΑ, τις χρεώσεις νερού και ρεύματος και δικαίως απαιτούν άμεσες λύσεις.

Επειδή, οι φορείς της εστίασης δεν αντέχουν άλλα βάρη, ήδη το κόστος τους έχει φτάσει στο 125% των μικτών εισπράξεων και όχι από επιλογή, αλλά από ανάγκη ακολουθούν παράνομη στρατηγική επιβίωσης και διαμαρτύρονται για να ζήσουν αυτοί και οι επιχειρήσεις τους.

Ερωτάσθε:

1ον Έχετε την βούληση να προχωρήσετε στη μείωση του ΦΠΑ, που σήμερα είναι 24% και στη μείωση του μη μισθολογικού κόστους, που μαζί με τις προσαυξήσεις, φθάνει στο 47% του μισθού;

2ον Τι θα πράξετε –νομοθετικά- για ένα ακόμα ζήτημα που επίσης θέτουν και είναι αυτό των εταιρειών πνευματικών δικαιωμάτων και για το οποίο ζητούν να πληρώνουν ένα τιμολόγιο στο κράτος και αυτό με τη σειρά του να αποδίδει τα χρήματα στις εταιρίες που με λίγα λόγια απλοποιεί τις διαδικασίες και ξεκαθαρίζει το τοπίο με τις εταιρίες πνευματικών δικαιωμάτων;

3ον Τέλος, τι θα πράξετε στο αίτημα της αλλαγής του νόμου περί 80 Decibel (αυτόφωρο- διασυρμός 10.000€ πρόστιμο) και για τον εξορθολογισμό και την επικαιροποίηση των 25 σημείων ελέγχου (πχ. κυτίο παραπόνων, μελέτη επικινδυνότητας, βιβλίο καπνού, πινακίδα απαγόρευσης εισόδου σε ανηλίκους κλπ);

 

 Ο Ερωτών Βουλευτής

 

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2021 Νίκος Ι. Νικολόπουλος