Loading...
 Start Page

Αρ.  Πρωτ.  6509  /  19-03-2019

 

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών

Αρκούσε η τραγωδία στο Μάτι για να μας υπενθυμίσει ότι και η Πάτρα έχει διάσπαρτες τοπικές κοινότητες και οικισμούς που εμφανίζουν ανάλογα προβλήματα, κάποια από τα οποία οφείλονται σε φυσικούς παράγοντες και αλλά σε ανθρωπογενείς.

Επειδή, οι αρμόδιες αρχές πρέπει ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ να παρέμβουν έγκαιρα για να εκτιμήσουν την μακροπρόθεσμη και την βραχυπρόθεσμη αλλοίωση της ακτογραμμής, προκειμένου να αμβλυνθούν οι αρνητικές επιπτώσεις.

Επειδή, καταγράφονται περιπτώσεις που για να περιφρουρηθεί έναντι των όμορων ιδιοκτησιών και να προστατευθεί ιδιωτική ακίνητη περιουσία από την διάβρωση, ιδιοκτήτες τους χρησιμοποίησαν διάφορα τεχνάσματα, όπως είναι η περιφράξεις, η τοποθέτηση ογκόλιθων μπροστά από δρομάκια που οδηγούν σε παραλίες και άλλα.

Επειδή, οι επιθεωρητές περιβάλλοντος και διαχρονικά οι πολεοδομικές υπηρεσίες με τον ένα και τον άλλον τρόπο, επέτρεψαν μία «επέλαση» στη θάλασσα, την οποία μπορεί να θέλουμε να αποδώσουμε στη φύση, αλλά στην πραγματικότητα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι οφείλεται κυρίως στον άνθρωπο.

Επειδή, όσο κλείνουμε τα μάτια απέναντι στην πραγματικότητα και ανεχόμαστε καταστάσεις άναρχης δόμησης και εγκαθίδρυσης ιδιωτικών συμφερόντων από μεμονωμένους ιδιοκτήτες και οργανωμένες κοινωνικές ομάδες, τόσο θα βιώνουμε τοπικές και εθνικές τραγωδίες.

Επειδή, είναι απαραίτητο ένα ξεκάθαρο χωροταξικό πλαίσιο που θα βοηθήσει τη χώρα να αποφύγει το μέλλον την επανάληψη μιας ακόμη εθνικής τραγωδίας όπως αυτή στην ανατολική Αττική.

Επειδή, οι ευθύνες, μεγαλύτερες και μικρότερες, υπάρχουν παντού, Σε κράτος, τοπική αυτοδιοίκηση, φορείς ακόμη και πολίτες.

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε:

  1. Οι πολίτες ζητούν ξεκάθαρα, εδώ και τώρα τον τερματισμό κάθε ανοχής του κράτους στην αυθαίρετη δόμηση, με τα καταπατημένα οικόπεδα και τις παράνομες αδειοδοτήσεις τέτοιων κατασκευών, ενώ παράλληλα ζητά την άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών κύρωσης των δασικών χαρτών και εφαρμογή του κτηματολογίου, εσείς ως συναρμόδιοι υπουργοί τι ακριβώς θα πράξετε, ποια μέτρα θα λάβετε και ποιες νομοθετικές πρωτοβουλίες θα αναλάβετε;
  2. Έχετε την βούληση να προχωρήσετε άμεσα στη πλήρη οριοθέτηση αιγιαλού παραλίας, ποταμών και χείμαρρων, μαζί με αυστηρές προδιαγραφές για την δόμηση έκτος σχεδίου;
  3. Έχετε την βούληση να προχωρήσετε σε πολεοδομικά σχέδια, ειδικά για οικισμούς που έχουν βιαστεί σε επίπεδο δόμησης, σχέδια που θα εξασφαλίζουν ασφάλεια στους πολίτες με την κατάλληλη ρυμοτομία, δρόμους και πεζοδρόμια με ικανοποιητικό εύρος, παρκινγκ αλλά και νέες τεχνικές επεμβάσεις που θα εξασφαλίζουν ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών;

 Ο Ερωτών Βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2021 Νίκος Ι. Νικολόπουλος