Loading...
 Start Page

Ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Η σύλληψη και πάλι του βασικού πρωταγωνιστή κ. Φλώρου, προφανώς διότι υπήρχαν σοβαρές υποψίες ότι θα προσπαθούσε να διαφύγει στο εξωτερικό όπως ο Χριστοφοράκος, δικαίωσε πλήρως το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος. Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η σκανδαλώδης αποφυλάκισή του έφερα με κατεπείγουσα ερώτηση μου το θέμα στην Βουλή για να αναζητηθούν οι ευθύνες, έρευνα του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδας που δικαιώθηκε ακόμη μία φορά.

Και από ότι προκύπτει από τα στοιχεία που γίνονται γνωστά, υπάρχουν τεράστιες ευθύνες σε μια οργανωμένη προσπάθεια, δεν θα διστάσω να το πω, αποφυλάκισης κ. Φλώρου. Μάλιστα, οι κακόπιστοι αναφέρουν ότι πιθανώς να ματαιώθηκε κάποια προσπάθειά του να διαφύγει στο εξωτερικό έτσι ώστε να αποφύγει τις βαρύτατες συνέπειες των πράξεων του. Όλοι μας ζήσαμε την «διευκόλυνση» των κ. Χριστοφοράκου και Καραβέλα να διαφύγουν στο εξωτερικό, «διευκόλυνση» που η Κοινή γνώμη λέει ότι προήλθε από αυτούς που «μαζί τα τρώγανε» με τους πρωταγωνιστές του σκανδάλου ENERGA.

Στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα μπαίνουν τα ιατρικά πιστοποιητικά του ΚΕΠΑ, που αποτέλεσαν το «πάσο» του «Mr Energa» Αριστείδη Φλώρου για την έξοδό του από τη φυλακή!

Μετά τον σάλο που προκάλεσε η αποφυλάκιση του 39χρονου επιχειρηματία, ο οποίος έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή κάθειρξης 21 ετών, ο (απελθών πλέον) υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής έδωσε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας, προκειμένου να εξεταστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες αποφασίστηκε η υφ' όρων απόλυση του καταδικασθέντος πρωταγωνιστή στο πολύκροτο σκάνδαλο της Energa-Hellas Power.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αντικείμενο της προκαταρκτικής εξέτασης είναι «η διερεύνηση τυχόν αξιόποινων πράξεων των οργάνων που πιστοποίησαν την αναπηρία του αποφυλακισθέντος Αριστείδη Φλώρου».

Από δημοσιεύματα, η εισαγγελική έρευνα φέρεται να έχει διαπιστώσει ότι ο γιατρός που εξέδωσε το πιστοποιητικό, σε γνώση του εξέδωσε πλαστό πιστοποιητικό, μη αποδεχόμενος ότι δωροδοκήθηκε για την παράνομη αυτή πράξη του.

Με έκπληξη μας διαπιστώνουμε ότι δεν υπάρχει κανένας έλεγχος για όσους αποφυλακίζονται για λόγους υγείας, έλεγχος μετά την αποφυλάκισή τους για το κατά πόσο το πρόβλημα υγείας παραμένει. Είναι σε όλους γνωστό ότι για όλους τους απλούς Πολίτες με προβλήματα υγείας προβλέπονται συνεχείς επανέλεγχοι για πάντα ώστε η Πολιτεία να είναι σίγουρη ότι το πρόβλημα υγείας παραμένει. Για τους κακοποιούς, τους μεγαλοεγκληματίες όμως δεν προβλέπεται τίποτα με συνέπεια, αφού εξασφαλίσουν το ελευθέρας με πλαστή γνωμάτευση γιατρού και με κλειστά τα μάτια του Δικαστικού συμβουλίου, να περνάνε ζωή και κότα γελώντας εις βάρος του ελληνικού λαού.

Επειδή, η υπόθεση «αποφυλάκιση Φλώρος», από την πρώτη στιγμή μας θύμισε τις αλησμόνητες «αποδράσεις» Χριστοφοράκου, Καραβέλα.

Επειδή και με τα νέα στοιχεία που προέκυψαν, συνάγεται ότι το κόλπο ήταν στημένο από εμπλεκόμενους στην Υγεία και ίσως και στην Δικαιοσύνη, εμπλεκόμενους που οφείλει η Πολιτεία να ανακαλύψει και να τιμωρήσει άμεσα. Είτε για την συνενοχή τους (βλ. πλαστά πιστοποιητικά), είτε για την ανικανότητά τους (βλ. ανικανότητα να διακριβώσουν την γνησιότητα των πλαστών πιστοποιητικών).

Επειδή, είναι λαϊκή απαίτηση και δημοκρατικό καθήκον να ερευνηθούν τα πιστοποιητικά μεγάλου προβλήματος υγείας από τρία κρατικά νοσοκομεία και στη συνέχεια από κρατική επιτροπή κ.λπ.

Επειδή, αν η τιμωρία όσων έδωσαν ψεύτικα σε περιεχόμενο πιστοποιητικά δεν είναι κακούργημα, τότε όχι μόνο δεν καταπολεμούν τα λαμόγια, αλλά αντίθετα τα ενισχύουν.

Επειδή, η πατέντα έρχεται από το παρελθόν. Όταν ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού και μετέπειτα του Κόκκαλη βρέθηκε μπλεγμένος στα εξοπλιστικά, παρουσιάστηκε με κολάρο και… ετοιμοθάνατος. Όταν τον «καθάρισαν» δικαστές πέταξε το κολάρο και εμφανίστηκε αθλητικότατος ως και σήμερα, 30 χρόνια μετά.

Επειδή, η πατέντα αυτή εφαρμόζεται από παραπολιτικά και παραδικαστικά κυκλώματα ως σήμερα σχεδόν σε όλες τις μεγάλες κομπίνες.

Επειδή και ο Άκης δεν είχε εμφανισθεί ετοιμοθάνατος πριν λίγο καιρό; Τώρα είναι τακτικός θαμώνας σε παραλίες και γήπεδα. Κοντεύει να μπει στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού να παίξει…

Επειδή, τα κυκλώματα πιστοποιούν σοβαρά ιατρικά προβλήματα όταν εξαντλούν τις άλλες πιέσεις προς δικαστές.

Επειδή, ακόμα και ο Γιάννος Παπαντωνίου που χαίρει άκρας υγείας και με προοπτική να φτάσει (μακάρι) τα 120 χρόνια. Αν τον «τσιμπήσει» για Κορυδαλλό η δικαστική έρευνα, τότε σε λίγους μήνες θα είναι του «θανατά»…

Τέλος, επειδή αν αληθεύουν οι φήμες περί προσπάθειας απόδρασης του κ. Φλώρου στο εξωτερικό, θα πρέπει τώρα η Πολιτεία να εξασφαλίσει ότι ο κ. Φλώρος, ασφαλής θα λογοδοτήσει για όλες τις ποινικές υποθέσεις που τον βαρύνουν και να τον προστατέψει από κάθε λογής κίνδυνο που ενδεχομένως διατρέξει εντός των φυλακών. Θα πρέπει να εξασφαλίσει ότι ο κ. Φλώρος θα ομολογήσει ποιοι ήταν αυτοί που τον διευκόλυναν στις παράνομες πράξεις του και να ζητήσει και την δίωξη αυτών για συναυτουργία.

Ερωτάσθε;

  1. Ποιοι εκλήθησαν και κατέθεσαν στην έρευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας;
  2. Έχουν τελεστεί κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα, όπως έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού, ηθική αυτουργία σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού, ψευδής αναφορά στην Αρχή, ενεργητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος από τον καταδικασθέντα επιχειρηματία και παθητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος από τους γιατρούς που βεβαίωσαν ότι ο 39χρονος έχει ποσοστό αναπηρίας 70%, ανοίγοντάς του τις πύλες εξόδου από τη φυλακή;
  3. Αληθεύει ότι ο εισαγγελέας έχει ζητήσει και τη διενέργεια νέας πραγματογνωμοσύνης από ανεξάρτητο πραγματογνώμονα, ο οποίος θα εξετάσει τον Άρη Φλώρο;
  4. Ποιος ήταν ο πλαστογράφος των ιατρικών πιστοποιητικών; Είναι ο ίδιος που πλαστογράφησε την υπογραφή δύο τουλάχιστον γιατρών ή εμπλέκονται περισσότερα πρόσωπα;
  5. Ποιος ή ποιοι ήταν οι εντολείς της πλαστογράφησης;
  6. Θα επεκταθεί ο έλεγχος και σε παρόμοιες ενδεχομένως, περιπτώσεις αποφυλακίσεων;
  7. Ποιες δικλίδες ασφαλείας διαθέτει το Ελληνικό Δίκαιο ώστε εάν εξαπατηθούν οι δικαστικοί λειτουργοί από απατεώνες που εκδίδουν πλαστά πιστοποιητικά να επανελεγχθεί η υγεία του αποφυλακισμένου σε τακτά χρονικά διαστήματα μετά την αποφυλάκισή του;
  8. Προτίθεστε να κάνετε πιο αυστηρό το σύστημα ελέγχου των περιπτώσεων αποφυλάκισης λόγω υγείας, πριν και μετά την αποφυλάκιση των καταδικασμένων που εμπίπτουν στο «νόμο Παρασκευόπουλου»;

 

 Ο Ερωτών Βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος