Loading...
 Start Page

Αρ.  Πρωτ.  6937  /  893  /  09-04-2019

 

Ερώτηση και ΑΚΕ

 προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Εχει επιβεβαιωθεί ότι στο παρελθόν σε επιτροπές τροποποίησης της νομοθεσίας μετείχαν δικηγόροι και του κοινού και του μη κοινού ποινικού δικαίου ,αλλά και της επιστήμης.

 Εχει επιβεβαιωθεί ότι δικηγόροι που υπεράσπιζαν σοβαρότατα εγκλήματα υπέβαλαν και εν τέλει επέβαλαν είτε δια της άμεσης συμμετοχής τους,είτε έμμεσα τροποποιήσεις που  εξασφάλιζαν στους κατηγορούμενους εντολείς τους ατιμωρησία για τα σοβαρότατα εγκλήματα.

Εχει καθιερωθεί στα Μέσα Ενημέρωσης και απο Μέσα Ενημέρωσης να αποκαλούν "νόμους σκούπα" διάφορα νομοθετήματα ,τα οποία φαινομενικά είχαν σκοπό την αποσυμφόρηση των φυλακών ,από μικροεγκληματίες και τον εκσυγχρονισμό του νομοθετικού πλαισίου.

 

Εχει καταγραφεί στα Μέσα Ενημέρωσης ότι μεγαλοεγκληματίες στα χρόνια του Αρχιερέα "καθάρισαν" τις σοβαρότατες κατηγορίες με "εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας και είχαν πετύχει με σχετική τροποποίηση το αδιανόητο:

Να απαλλαγούν αν και δεν εμφανίστηκαν ποτέ στον ανακριτή έστω για να δηλώσουν παρουσία και άρνηση της κατηγορίας.

Είχε καταγραφεί τότε ότι κατέβαλαν ένα τεράστιο ποσό σε μεγαλοδικηγόρο,γνωστό τοις πάσι και σήμερα και εκείνος,ισχυρίστηκε ότι πέτυχε το ακατόρθωτο με απλό νεύμα στη "βαριά" σκιά του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Τα βαρύτατα εγκλήματα που ουσιαστικά μέσω της επιτροπής και εν τέλεις της Βουλής ,διεγράφησαν στα πλαίσια του "εκσυγχρονισμού"άφησαν ατιμώρητη τη μεγαλύτερη λεηλασία χρυσού της υψηλής αθηναϊκής κοινωνίας και την "ξέπλυναν" στα νερά της Καραϊβικής,όπου και οι Μπαχάμες και ο Παναμάς και στα πολλά νερά των Αλπεων,όπου και η Ελβετία.

 Εχει καταγραφεί η παρουσία δικηγόρων ,οι οποίοι υποστηρίζουν κατηγορούμενους σε μεγάλα και καραμπινάτα εγκλήματα σε επιτροπές εκσυγχρονισμού του νομοθετικού πλαισίου.

Εχει καταγραφεί η παρουσία δικηγόρων που υποστηρίζουν κατηγορούμενους για μεγάλα και καραμπινάτα εγκλήματα σε ρόλο διδασκάλου νέων δικαστών.

Εχει καταγραφεί η διαδασκαλία αυτών των δικηγόρων σε γόνους δικαστών,οι οποίοι εκδικάζουν υποθέσεις,υποστηριζόμενες και απο αυτής της κατηγορίας δικηγόρους.

Κατα καιρούς οι αποκαλύψεις για αυτού τους είδους τις "διασταυρώσεις" έχει ξεπεράσει κατα πολύ το " Η σύζυγος του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι ,αλλά και να φαίνεται τιμία".

Εχει καταγραφεί η παρεϊστικη συμπεριφορά δικαστών,με την έννοια ότι αντι να συμπεριφερθούν  ως μέλη της τυφλής Δικαιοσύνης,η οποία δεν διακρίνει ονόματα και δεν επιλέγει ονόματα και υποθέσεις,παρά την εισαγωγή των κληρώσεων διατυπώνονται αμφιβολίες κατά πόσον αυτές είναι πραγματικά ουσιαστικές και τυφλές.

 Στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου εάν οι κληρώσεις είναι ουσιαστικές και τυφλές υποβάλλουμε σχετικό ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη,που υπαινίσσεται σαφώς τα αντίθετα.

Εχει καταγραφεί επίσης ότι υψηλό στέλεχος της Αντιπολίτευσης δέχθηκε στα δικαστήρια ,όπου είχε το ρόλο υπερασπιστή κατηγορούμενου για τεράστιο σκάνδαλο ,σχετιζόμενο με το δημόσιο χρήμα,σοβαρές απειλές απο τη λεγόμενη Μαφία των φυλακών,,απειλές για τη ζωή του,για τη ζωή των παιδιών του,ενώ ανάλογες απειλές δέχθηκε και ο πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων.Οι αποκαλύψεις γίνονται γνωστές λίγο μετά την δημοσιοποίηση βίντεο που δείχνει την εν ψυχρώ δολοφονία κρατουμένου και κρίσιμου μάρτυρα για την υπόθεση της Μαφίας των φυλακών.

Εχει καταγραφεί σε αυτή την υπόθεση η εμπλοκή τεραστίων δικηγορικών ονομάτων,πολλά απο τα οποία στις ελέυθερες ώρες τους διδάσκουν στην κοινωνία ,αλλά και στη Δικαιοσύνη ευνομία,ευταξία,πολιτική ορθότητα κλπ.

 Εχει καταγραφεί επίσης ότι στην υπόθεση αυτή της Μαφίας των φυλακών ενεπλάκη ως μάρτυρας στην ανάκριση και ο 'ανθρωπος που διοικούσε ουσιαστικά την Ελλάδα μέσω του ΔΟΛ και θαλασσοδανείων,αλλά εν τέλει στα δικαστήρια δεν κλήθηκε,αν και είχε παρουσία σε καίριο σημείο,όσο αφορά και πρόσωπα,τα οποία είχαν φτάσει στο παρελθόν και στο προεδρικό Μέγαρο ,αλλά  και όσο αφορά τον χρόνο που διαδραματίσθηκαν τα σκάνδαλα αυτά ,δηλαδή το 2012 και 2013.

Αλλοι επίσης βασικοί μάρτυρες στην υπόθεση αυτή έχουν δολοφονηθεί.

Παράλληλα στη Δικαικοσύνη εκκρεμεί σε δεύτερο βαθμό ,μετά βαρύτατη καταδίκη στον πρώτο βαθμό η υπόθεση τοκογλυφίας με καταδικασθέντα τον πρώην βασικό υπουργό στην ορχήστρα Σημίτη ,δικηγόρο και πρώην υπουργό και πρώην βουλευτή Ανθόπουλο.

Μάλιστα σημαντικό προσωπο και στενός φίλος του Κωνσταντίνου Καραμανλή, μάρτυρας και θύμα της τοκογλυφίας ,για την οποία καταδικάστηκε αυτό το στέλεχος είπε στο δικαστήριο ότι χλευάζεται απο την πλευρά του πολιτικού, διότι με την επερχόμενη τροποποίηση του νόμου η βαρύτατη καταδίκη του για κακούργημα θα πάει περίπατο και η υπόθεσή του,όπως και άλλες συναφείς θα γίνουν πλημμέλλημα,το οποίο έχει παραγραφεί,αφού η εκδίκαση καθυστέρησε εγκληματικά.

Στην υπόθεση αυτή δεν εμπλέκεται μόνο ο πολιτικός αυτός,αλλά και ηχηρά ονόματα της επιχειρηματικής σκηνής,τα οποία μάλιστα μετείχαν και σε επίσημα εταιρικά σχήματα.

 Μάρτυρας στη δίκη της Μαφίας των φυλακών ,είπε επίσημα ότι δεν ήθελε να λάβει ανταμοιβή εκατομμυρίων διότι αυτά είναι δημόσιο χρήμα το οποίο έχει υπεξαιρεθεί από τον εμφανιζόμενο ως θύμα και υποστηριζόμενο από τον μεγαλοεκδότη.

Δυστυχώς οι προηγούμενες καταγραφές έχουν επιβεβαιωθεί με το χείριστο τρόπο:Δηλαδή την καταδίκη μεγαλοδικηγόροων,μεγαλοπολιτικών,δικαστικών λειτουργών και επιχειρηματιών και σε ορισμένες περιπτώσεις με τρόπο που θυμίζει μεξικανικό η κολομβιανό κουβάρι.

 

 

 Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε:

1.Γίνονται πράγματι κληρώσεις ουσιαστικές η τυπικές στα δικαστήρια και σε ποιά ακριβώς και με ποιά ακριβώς διαδικασία;

2.Ο δικαστής που αναφέρεται στο ρεπορτάζ αυτό προέκυψε κατόπιν κλήρωσης, η οποία πότε ακριβώς και απο ποιά σύνθεση δικαστηρίου πραγματοποιήθηκε;

3.Ποιοί δικηγόροι και καθηγητές της Νομικής μετείχαν απο το 1990 και εντεύθεν σε επιτροπές του Υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικές με τροποποιήσεις οποιωνδήποτε νομοθετημάτων και κυρίως του Ποινικού Κώδικα,του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας;

Να κατατεθούν οι σχετικοί πίνακες του Υπουργείου Δικαιοσύνης απο το 1990 και εντεύθεν.

4.Ποιοί δικηγόροι και καθηγητές των Νομικών Σχολών  διδάσκουν στις Σχολές Δικαστών από το 1995 και εντεύθεν;Να κατατεθούν οι σχετικοί πίνακες.

5.Πράγματι το κακούργημα τοκογλυφίας γίνεται πλημμέλλημα και αυτη η τροποποίηση αφορά και την υπόθεση Ανθόπουλου,η οποία εκκρεμεί σε δεύτερο βαθμό;

  1. Τηρούνται μαγνητοφωνημένα πρακτικά στις σοβαρές ποινικές δίκες,ιδιαίτερα τις σχετιζόμενες με δημόσιο χρήμα,ώστε να προκύψει με ακρίβεια και ποιές απειλές δέχθηκε το υψηλό στέλεχος της Αντιπολίτευσης υπερασπιζόμενο τον καταδικασθέντα για την τεράστια υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος στο σκάνδαλο ΕΝΕΡΓΚΑ;

7.Γιατί στις αστικές υποθέσεις τηρούνται πρακτικά μαγνητοφωνημένα και στις ποινικές υποθέσεις και δεν τηρούνται και δεν επιτρέπεται καν η καταγραφή τους με μέριμνα διαδίκων;

8.Μετά τα όσα αποκαλύπτονται προτίθεστε να καθιερώσετε την τήρηση πρακτικών και στις σοβαρές ποινικές δίκες, ιδιαίτερα τις σχετιζόμενες με δημόσιο χρήμα, με δημόσια γη και ακίνητα του δημοσίου, με εγκλήματα κατά γυναικών, κατά ανηλίκων και ρατσιστικής μορφής εγκλημάτων;

 

Ο ερωτών Βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

 

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2021 Νίκος Ι. Νικολόπουλος