Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος: Πλήρη αναβάθμιση της πολίτικης προστασίας και θωράκιση της Πάτρας σε κάθε ενδεχόμενο «Κανένας απροστάτευτος, κανένας μόνος!»

 O τομέας της Πολιτικής Προστασίας σε κάθε σύγχρονη κοινωνία αποτελεί μία πολύ σοβαρή και υπεύθυνη προτεραιότητα. Και είναι απολύτως λογικό, καθώς έχει άμεση σχέση με την προστασία της περιουσίας των πολιτών ή ακόμα και την προστασία της ίδιας της ανθρώπινης ζωής και μάλιστα, σε μια εποχή πολλών κινδύνων και μεγάλων αλλαγών. Και ένα παράδειγμα είναι η κλιματική αλλαγή, που τα τελευταία χρόνια και στον τόπο μας έχει προκαλέσει μεγάλες καταστροφές και έχει επιφέρει πολλά δεινά.

«Ο Δήμος της Πάτρας, ως ένας από τους μεγαλύτερους της χώρας, οφείλει να πάψει να θεωρεί την Πολιτική Προστασία ως… πάρεργο και αγγαρεία» σημειώνει ο υποψήφιος δήμαρχος, Νίκος Νικολόπουλος, που στα πλαίσια του προγράμματος της παράταξης ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ, έχει αφιερώσει ένα ολόκληρο κεφάλαιο στον συγκεκριμένο τομέα, επιδιώκοντας ως η επόμενη δημοτική Αρχή της πόλης, την πλήρη αναδιάρθρωση και την απόλυτη αναβάθμιση της λειτουργίας του.

Μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα της ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ, προβλέπει τη δημιουργία Διεύθυνσης Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών και Κρίσεων, το οποίο θα επανδρωθεί με κατάλληλο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό για την αντιμετώπιση κάθε έκτακτης ανάγκης.

Επιπλέον, προβλέπεται η αξιοποίηση σημαντικών πόρων, είτε από κρατικές επιχορηγήσεις, είτε από το ΕΣΠΑ, για την προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού που θα διατίθεται στους υπαλλήλους του Δήμου, αλλά και σε κάθε φορέα που έχει άμεση εμπλοκή (Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ, κλπ) σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών.

Σημειώνεται πως μία από τις πρώτες προτεραιότητες της ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ είναι η επικαιροποίηση του Σχεδίου «Ξενοκράτης», αλλά και η κατά προτεραιότητα ένταξη της Πολιτικής Προστασίας στο γενικότερο σχέδιο «Ψηφιακή Πάτρα», όπου μέσω ευρυζωνικών δικτύων και δορυφορικής επιτήρησης, θα μπορεί να υπάρχει άμεση και on line ενημέρωση για κάθε συμβάν, καθώς και επιχειρησιακή συνεννόηση σε πραγματικό χρόνο με όλες τις τοπικές και εθνικές Αρχές.

Σημαντικό τμήμα του σχεδιασμού περιλαμβάνει επίσης, η εκπαίδευση και ο συντονισμός των εθελοντικών ομάδων του Δήμου, καθώς και η καταγραφή κάθε ιδιώτη και επιχειρηματία, ο οποίος μπορεί να συνδράμει σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης με εξοπλισμό και μηχανήματα (πυροσβεστήρες, μπουλντόζες, σκάλες, κλπ).

Τέλος, σημαντικός στόχος της ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ είναι η δημιουργία στην πόλη ενός πρότυπου Επιχειρησιακού Κέντρου, όπου μέσω ενός «Θαλάμου Επιχειρήσεων» θα μπορούν οι επικεφαλής όλων των αρχών ασφαλείας και των μονάδων Πολιτικής Προστασίας της περιοχής να συμμετέχουν, έχοντας τη μέγιστη δυνατή συνεργασία και αποδοτικότητα.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος, Νίκος Νικολόπουλος, σημειώνει σχετικά:

«Το δόγμα μας για την Πάτρα είναι: κανένας απροστάτευτος – κανένας μόνος. Και αυτό περιλαμβάνει και τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης που μπορεί να ανακύψουν, είτε από φυσικές θεομηνίες και καταστροφές, είτε από κάποιο μεγάλο ατύχημα, είτε ακόμα και από τρομοκρατική και εγκληματική ενέργεια. Οραματιζόμαστε την Πάτρα ως μία σύγχρονη και όμορφη μητρόπολη της Ευρώπης. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα. Κάθε άλλο. Η θωράκιση της πόλης έναντι οποιουδήποτε απρόοπτου συμβάντος, διασφαλίζει την κοινωνική ειρήνη και ευημερία. Και αυτή η θωράκιση θα γίνει με τον πλέον σύγχρονο και επαγγελματικό τρόπο. Γιατί ούτε τις περιουσίες, ούτε και τις ζωές μας πρέπει να τις αντιμετωπίζει η δημοτική Αρχή με ερασιτεχνισμό. Αρκετά πια με τους ερασιτέχνες των μεγάλων και σοβαρών, αλλά… επαγγελματίες μόνο στα κομματικά ένσημα!» 

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος