Loading...
 Start Page
«Δεν είναι ιδιοκτησία του ΚΚΕ οι αθλητικοί χώροι της Πάτρας»! Συνάντηση Νικολόπουλου με το Δ.Σ. του ΠΕΑΚ και δηλώσεις συμπαράστασης στο έργο του φορέα και στους συμβασιούχους εργαζομένους του

Μια ιδιαίτερη κατατοπιστική συζήτηση είχε ο υποψήφιος δήμαρχος της «ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ» Νίκος Νικολόπουλος με τον Πρόεδρο του ΠΕΑΚ Νίκο Κανελλάκη και μέλη του Δ.Σ. του φορέα, που πασχίζουν για να λειτουργεί εύρυθμα ο μεγάλος αυτός αθλητικός οργανισμός της πόλης.

Αναφερόμενος ο Νίκος Νικολόπουλος σε «καυτά» σημεία της ενημερωτικής συνάντησής του επισήμανε:

«Ήταν μια πολύ χρήσιμη επαφή γιατί έγινα κοινωνός προβλημάτων και δράσεων του ΠΕΑΚ, που έχουν συνάφεια με τον Δήμο της Πάτρας. Σπεύδω να πω με λύπη μου ότι, σύμφωνα με όσα άκουσα, η απερχόμενη Δημοτική Αρχή Πελετίδη είναι απούσα από την τιτάνια προσπάθεια της Διοίκησης του ΠΕΑΚ να φέρει σε «λογαριασμό» την λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Επί δικής μου Δημαρχίας, θέλω να διαβεβαιώσω το αθλητικό κίνημα της πόλης ότι το ΠΕΑΚ θα είναι «υπό τη σκέπη» και τη φροντίδα του Δήμου μας».

Ακολούθως, ο Νίκος Νικολόπουλος αναφέρθηκε στο μείζον ζήτημα των συμβασιούχων εργαζομένων του ΠΕΑΚ:

«Είναι αδιανόητο ένας τόσο μεγάλος αθλητικός οργανισμός να λειτουργεί μέσα στην αβεβαιότητα. Κάποτε είχε 37 εργαζόμενους και ξέμεινε με… δυο, μέχρι να γίνουν αναπληρώσεις με συμβασιούχους. Σήμερα εργάζονται 24 συμπολίτες μας, ενταγμένοι σε πρόγραμμα για έναν συν ένα χρόνο και μάλιστα χωρίς να είναι διασφαλισμένοι οι μισθοί τους, αφού το ταμείο του ΠΕΑΚ είναι ισχνό»!

Γι’ αυτό το τόσο λεπτό ζήτημα, ο επικεφαλής της «ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ» είναι κατηγορηματικός:

«Απαιτούνται 780.000€ για την μισθοδοσία και οφείλει η Γ.Γ.Α. να εγγυηθεί την κάλυψη των αναγκών του ΠΕΑΚ και να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας.

Στις 10 Ιουνίου λήγουν πολλές συμβάσεις και έγκαιρα πρέπει να ανανεωθούν. Είναι αδιανόητο, να θέλουμε από τη μία πλευρά μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις στην Πάτρα και να είναι σε πλήρη λειτουργία οι εγκαταστάσεις, αλλά από την άλλη να μην υποστηρίζεται η λειτουργική αναβάθμιση του ΠΕΑΚ.

Η «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» στέκεται αρωγός στο έργο του φορέα και δεσμεύομαι, με την ευκαιρία, ότι σαν βουλευτής θα παρέμβω κοινοβουλευτικά για να κατανοήσει η αθλητική ηγεσία ότι το ΠΕΑΚ χρειάζεται επειγόντως κρατική αρωγή».

Επανερχόμενος, στην αδιαφορία της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής, ο Νίκος Νικολόπουλος τόνισε:

«Θλίβομαι γιατί και στον αθλητισμό ο Πελετίδης ενεργεί φορώντας κομματικές παρωπίδες. Μου κατήγγειλαν οι άνθρωποι του ΠΕΑΚ ότι είναι παντελής η αδιαφορία του Δήμου. Ούτε ένα μηχάνημα έχει διαθέσει, έτσι για τα μάτια του κόσμου για την ολοκλήρωση των έργων ανάπλασης του ΠΕΑΚ.

Γίνεται, πράγματι, μια αξιόλογη προσπάθεια στο «Πεπανός», με τη δημιουργία γηπέδων τένις, μπάσκετ, παιδικής χαράς, πάρκου αθλητισμού κ.ο.κ., ωστόσο ο Δήμος αφήνει αβοήθητη αυτή τη προσπάθεια.

Η «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» δεσμεύθηκε στον κ. Κανελλάκη ότι κάθε μέρα θα είναι παρούσα και αρωγός του έργου που θ’ αναμορφώσει μια ολόκληρη περιοχή».

Ακολούθως, ο υποψήφιος δήμαρχος σχολίασε την κατάσταση του κολυμβητηρίου της Αγυιάς, επικρίνοντας την Δημοτική Αρχή, που δεν διευκολύνει τις εξελίξεις, όσον αφορά την χρήση γης της περιοχής:

«Αρκούμαι επί του παρόντος να πω ότι είναι διφορούμενα τα σχετικά έγγραφα του Δήμου και κατ΄ αυτό τον τρόπο τίθενται εμπόδια στην ανάπλαση της περιοχής. Έχει ξεκαθαρισθεί ότι το κολυμβητήριο βρίσκεται στη δικαιοδοσία της Γ.Γ.Α. και οφείλει ο Δήμος να είναι συνεργάσιμος. Δεν είναι, όμως, γιατί το ΚΚΕ θεωρεί… ιδιοκτησία του την Πάτρα. Ευτυχώς, για λίγες εβδομάδες ακόμη»!

Ολοκληρώνοντας, τις δηλώσεις του για το ΠΕΑΚ, ο Νίκος Νικολόπουλος είπε:

«Πληροφορήθηκα ότι από ένα χρέος ύψους 3 εκατ. ευρώ, σήμερα το ΠΕΑΚ οφείλει μόνο 250.000 ευρώ. Θέλω, χωρίς μεμψιμοιρίες, να πιστώσω την προσπάθεια εξορθολογισμού των οικονομικών του ΠΕΑΚ στην Διοίκηση του φορέα. Είναι ένας πρόσθετος λόγος αυτός για να δει και η Πολιτεία με έμπρακτο ενδιαφέρον την προσπάθεια της Διοίκησης, ενισχύοντας τον προϋπολογισμό της.

Αλλά και μεις, ως Πατρινοί, οφείλουμε να σταθούμε αρωγοί προκειμένου να μετατραπούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚ σε στολίδια της πόλης.

Σε ό,τι μας αναλογεί σαν «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» θα κάνουμε κάθε προσπάθεια για να τύχει χορηγικής ενίσχυσης το ΠΕΑΚ και από τον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να επιτευχθεί η συνολική αναβάθμιση των αθλητικών συγκροτημάτων της Πάτρας».

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος