Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος: «Οι Παράκτιοι στον… αέρα,  αλλά εμείς θα κάνουμε την Πλάζ, Ριβιέρα»!

«Ανησυχώ και πολύ φοβάμαι ότι θα εκτεθούμε!

 Η διοργάνωση των 2ων Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων είναι μια… αόρατη ιστορία, καθώς παρατηρούνται καθυστερήσεις που δεν επιτρέπουν αισιοδοξία στο τετράμηνο που μεσολαβεί μέχρι τη διεξαγωγή των Αγώνων. Η «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ», πάντως, θέλει να επαναλάβει ότι τάσσεται εθελοντικά στη διάθεση της Οργανωτικής Επιτροπής, για να διασώσουμε ό,τι είναι δυνατόν, προκειμένου να αποφύγουμε την κατακραυγή του διεθνούς αθλητικού κινήματος».

Εξαιρετικά προβληματισμένος εμφανίσθηκε ο ανεξάρτητος βουλευτής και  υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων Νίκος Νικολόπουλος μόλις ολοκλήρωσε την επίσκεψη του στο ερειπωμένο κολυμβητήριο της Αγυιάς  και το παραδίπλα «νεκροταφείο» των Μεσογειακών Αγώνων που ποτέ δεν έγιναν στην Πάτρα!

Ειλικρινά, δεν χαίρομαι καθόλου που επιβεβαιώνομαι και που, με βάση τις πληροφορίες και τα ρεπορτάζ των μέσων ενημέρωσης, οι Αγώνες δεν θα είναι τίποτα παραπάνω από μία… χαρούμενη καλοκαιρινή γιορτούλα με λυόμενες εγκαταστάσεις. όχι όμως και μία αθλητική διοργάνωση υψηλού επιπέδου και βεληνεκούς, που θα αφήσει κληρονομιά στην Πάτρα.

Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς με τους συμπολίτες μας, πρέπει όλοι να παραδεχτούμε ότι το μεγάλο όνειρο - όπως πλασαρίστηκε από κυβερνητικά στελέχη - αποδείχτηκε πολύ μικρό. Και η δημοτική Αρχή όμως έχει αποδειχτεί μικρή, ακόμα και στο επίπεδο που υποτίθεται ότι διαθέτει… τεχνογνωσία, δηλαδή της διεκδίκησης. Σε ό,τι αφορά δε, την οργάνωση και προετοιμασία της πόλης γενικότερα, παίρνει ήδη ένα μεγάλο μηδενικό, αφού μόνος στόχος της πλέον, ίσως είναι να βγάλει την ουρά της απ’ έξω και να αρχίσει τις καταγγελίες, μήπως και κοροϊδέψει πάλι κανέναν πολίτη, στην πορεία προς τις κάλπες.

Δυστυχώς, για όλους όσοι όμως ακόμα νομίζουν πως μπορούν να κοροϊδέψουν τους Πατρινούς, η τοπική κοινωνία έχει και κρίση και μνήμη.

Η ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ καλεί και πάλι το σύνολο των τοπικών φορέων, να κάνουν το καλύτερο δυνατό ώστε οι αγώνες να αφήσουν τουλάχιστον πίσω τους κάποιες καλές αναμνήσεις.

Ο υποψήφιος δήμαρχος, συνοδευόταν στην περιοδεία του από όλους τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού, θέλοντας να συμβολίσει με αυτόν τον τρόπο τη βούληση του ότι όλη η περιοχή της Πλάζ βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων της ΝΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Νίκος Νικολόπουλος ξεδίπλωσε το όραμά του, λέγοντας:

«Δέσμευσή μας πως το κολυμβητήριο της Αγυιάς και η πλαζ, θα αναπλαστούν, είτε με Παράκτιους, είτε χωρίς!»

«Δεσμεύομαι ως η επόμενη δημοτική Αρχή, πως όχι μόνο δεν θα εγκαταλείψουμε το έργο ανάπλασης της βόρειας παράκτιας ζώνης της πόλης, αλλά θα το υλοποιήσουμε με κάθε τρόπο, είτε σε αυτό συμβάλλει η κεντρική εξουσία, είτε όχι!

Το παλαιό κολυμβητήριο της Αγυιάς και ο περιβάλλον χώρος, μαζί με το… πάλαι ποτέ πάρκο των Μεσογειακών Αγώνων της Ηρώων Πολυτεχνείου, αλλά και την περιοχή της πλαζ, θα μετατραπούν σε στολίδι της πόλης, σε χώρο όπου οι πολίτες της Πάτρας θα απολαμβάνουν πολύτιμες ανάσες ζωής και αναψυχής,  αλλά και οι επισκέπτες της πόλης θα θαυμάζουν.

Γιατί μόνο αυτό αξίζει στην Πάτρα. Είτε με Παράκτιους, είτε χωρίς.

Γιατί η ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ έχει και μεράκι και σχέδιο για την πόλη μας!

Ο αείμνηστος Γεώργιος Παπανδρέου «έβλεπε» ένα όμορφο τουριστικό χωριό στην περιοχή της Πλαζ. Στα δικά μας μάτια σήμερα οφείλουμε να είναι πολύ πιο φιλόδοξο το όραμα.  Η δική μας Ριβιέρα»!

Δεσμεύομαι μόλις γίνω Δήμαρχος ότι θα θέσω άμεσα σε εφαρμογή το σχέδιο μας για την ανάπλαση της περιοχής και σε ένα χρόνο θα έχει αλλάξει όψη! Προσφέρεται αυτή η περιοχή του ιδιαίτερου αισθητικού κάλλους να έχει τις ενδεδειγμένες αθλητικές εγκαταστάσεις και να αποτελεί το ψυχαγωγικό και πολιτιστικό επίκεντρο  της πόλης.

Είναι αδιανόητο, επίσης, αυτό το τόσο μεγάλο ελκυστικό κομμάτι της πόλης να στερείται επενδυτικών πρωτοβουλιών, εναρμονισμένων με το περιβάλλον και τους όρους που διέπουν την προστασία του. Θέλω, τέλος, να υπογραμμίσω ότι σε αυτό το πλαίσιο της συνολικής ανάπλασης υπάγεται και η διάνοιξη της οδού Κων. Καραμανλή».

 

Σχετικές δηλώσεις on camera:

Οι Παράκτιοι Αγώνες στον... αέρα, η Πλαζ η δική μας Ριβιέρα ! https://www.youtube.com/watch?v=4ILJsQj59vI

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος