Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος: ΕΛ.ΑΣ και Δημοτική Αστυνομία σε σάρκα μία!

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

«Ο ΔΗΜΟΣ ΑΡΩΓΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΣΤΙΧΑ»!

Ο υποψήφιος δήμαρχος της «Νέας Πάτρας» Νίκος Νικολόπουλος είχε σήμερα το πρωί συνάντηση με τον Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας και συζήτησαν εκτενώς όλα τα προβλήματα που αφορούν τους αστυνομικούς της Πάτρας.

Ο Νίκος Νικολόπουλος άκουσε προσεκτικά τον Πρόεδρο Χάρη Τσίτσικα, τον αντιπρόεδρο Κωνσταντίνο Σακελλαρίου και τον Γενικό Γραμματέα Γιώργο Μπαλάση να εκθέτουν το σύνολο των προβλημάτων που δεν είναι και λίγα. Συγκεκριμένα έθεσαν το θέμα του νέου Αστυνομικού Μεγάρου, της ελλιπούς υλικοτεχνικής υποδομής, της ασφάλειας την πολιτών κ.ο.κ

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Νικολόπουλος, αφού ευχαρίστησε το Προεδρείο της Ένωσης για την κατατοπιστική ενημέρωση, είπε με έμφαση:

«Δεν ξέρω ποιο ήταν το επίπεδο των σχέσεων σας με άλλους Δημάρχους, εγώ εκείνο που θέλω να γνωρίζετε είναι ότι σας θεωρώ αυριανούς συνεργάτες μου. Θα είναι χρήσιμη σε εμένα η εμπειρία σας σε θέματα ασφάλειας, τάξης και εικόνας της πόλης.

Ο Δήμος θα είναι κοντά σας. Είναι αδιανόητο, είναι ντροπή να διαβάζουμε ότι δε μπορείτε να αντικαταστήσετε τα φθαρμένα λάστιχα των περιπολικών ή ότι δεν έχετε προστατευτικά γιλέκα, ή ακόμη και … χαρτί Α 4.

Είναι βούληση μου να «υπάγεται» άτυπα η τοπικη ΕΛ.ΑΣ. στον Δήμο -παράλληλα με την λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας- και να ενισχύεται ηθικά και οικονομικά το έργο σας»

Εξίσου σημαντική ήταν η δέσμευση του Νίκου Νικολόπουλου για μια πόλη χωρίς άβατα, ενώ επισήμανε ότι θα μπεί μπροστάρης στον αγώνα της απαλλαγής της ΕΛ.ΑΣ. από καθήκοντα που δεν είναι αρμοδιότητας των αστυνομικών (π.χ. παραεμπόριο, επίδοση δικογράφων κλπ).

Τέλος με απόλυτο τρόπο ο Νίκος Νικολόπουλος κατέστησε σαφές ότι διαφωνεί με την κατασκευή του νέου Αστυνομικού Μεγάρου στην θέση που έχει προβλεφθεί, λέγοντας:

«Στις συναντήσεις μου με τον Γενικό Περιφερειακό αστυνομικό Διευθυντή Νίκο Κοτρωνιά και τον Αστυνομικό Διευθυντή Βασίλειο Τσούρα γνωστοποίησα ότι η δική μου θέση είναι πως το νέο Αστυνομικό Μέγαρο πρέπει μα γίνει σε ελεύθερο, δημόσιο ακίνητο. Και υπάρχουν τέτοια ακίνητα, που μπορούμε να εξασφαλίσουμε. Αρκεί μια απλή συναίνεση από τον Πρωθυπουργό. Θα πάω να τον δώ και θα μου το δώσει!

Άλλωστε, όπως έχει πει και ο συμπολίτης μας Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Άρης Ανδρικόπουλος- που έχει δείξει έντονο ενδιαφέρον και του το πιστώνω- έχει εξασφαλισμένα τα χρήματα και μέχρι το τέλος του χρόνου πρέπει να αρχίσει εκταμίευση για να ξεκινήσει η κατασκευή του Μεγάρου σε ένα από τα αρκετά δημόσια ακίνητα που υπάρχουν περιμετρικά της Πάτρας.

Ολοκληρώνοντας, ο Νίκος Νικολόπουλος υπογράμμισε ότι θα στείλει στον Εισαγγελέα τους αξιωματικούς που αβασάνιστα έβαλαν την υπογραφή τους για να προχωρήσει η ΕΛ.ΑΣ στην διαδικασία της ανταλλαγής του ακινήτου της οδού Αμερικής, αφού πιθανολογείται ότι ζημιώνεται το δημόσιο συμφέρον, ενώ ενδέχεται να υπάρχει και δόλος με αντάλλαγμα τη προαγωγή τους!

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος