Loading...
 Start Page
Βόμβες για θαμμένα σκάνδαλα και ηχητικά ντοκουμέντα στη Novartis

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρίτη 08 Ιανουαρίου 2019

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βόμβες για θαμμένα σκάνδαλα και ηχητικά ντοκουμέντα στη Novartis

Νέα ερώτηση Νικολόπουλου: Δικαστές ερευνούν... 16 χρόνια μια καραμπινάτη μίζα!

 

Την περασμένη Παρασκευή δεν υπήρχε η παραμικρή πληροφορία ότι η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων θα έχει συνάντηση με τον Αρχηγό της Αντιπολίτευσης, όμως το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος ετοίμασε μια νέα τεκμηριωμένη κοινοβουλευτική παρέμβαση στη Βουλή για τα θαμμένα σκάνδαλα και ηχητικά ντοκουμέντα της Novartis.

Έγινε γνωστό ότι τελικά, έγινε η συνάντηση της Ένωσης Δικαστών με τον κ. Κ. Μητσοτάκη και προφανώς  η ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό αποκτά μετά ταύτα ιδιαίτερη σημασία αφού οι καταγγελίες από δεξιά και αριστερά, τα δημοσιεύματα των προπαγανδιστικών μηχανισμών, αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις, εγείρουν πολλά και πολύ σοβαρά ερωτήματα.

Εμείς οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες, ζητάμε από τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να υπερασπιστούν την ίδια την Δικαιοσύνη και τη δική τους Συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξαρτησία.

Να προχωρήσουν σε μια βαθειά αυτοκάθαρση και προπαντός να επιτελέσουν το καθήκον τους απερίσπαστοι και χωρίς να υποκύπτουν σε καμία πίεση, από όπου κι αν προέρχεται, είτε αυτή είναι πολιτική είτε από παράγοντες της Οικονομίας.

Ο Χριστιανοδημοκράτης ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος επαναφέρει το ζήτημα και το ζέον ερώτημα που θέτει προς τον Πρωθυπουργό  και προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, είναι το εξής:

Θα ζητήσετε κ. Τσίπρα από τις Εισαγγελικές Αρχές και όλες τις συναρμόδιες αρχές ενδελεχή ανεξάρτητη μεν, πραγματική δε έρευνα (π.χ. με άρση όλων των τηλεφωνικών και άλλων επικοινωνιών) για την υπόθεση που συγκλονίζει σήμερα το πανελλήνιο, δηλαδή του σκανδάλου ΝΟVARTIS;

Βάση της σημερινής κοινοβουλευτικής παρέμβασης είναι το παρακάτω σκεπτικό:

«H Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων λειτουργεί για να προασπίσει τις εργασιακές συνθήκες των δικαστικών λειτουργών και μεταξύ αυτών και εξασφάλιση  των συνθηκών εκείνων ,οι οποίες είναι απαραίτητες για την έκδοση αμερόληπτων αποφάσεων και δικαστικών πράξεων».

Ο Νίκος Νικολόπουλος, επίσης, δήλωσε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες:

«Με κύρια ευθύνη της πολιτικής εξουσίας οι συνθήκες για γρήγορη απονομή της δικαιοσύνης, δεν εξασφαλίστηκαν και μεταξύ των άλλων κακοδαιμονιών παρατηρήσαμε πως σε μερικές περιπτώσεις επέτρεψαν να εισέλθουν στα δικαστικά γραφεία οικονομικές και πολιτικές σειρήνες, οι οποίες προφανώς και επηρέασαν την έκδοση δικαστικών αποφάσεων διάτρητων και επί πληρωμή, είτε σε ρευστό, είτε σε πολιτικό χρήμα.

 Το αδιανόητο, δηλαδή να "φιλοξενούνται" στις δικαστικές αίθουσες και στις φυλακές πρώην δικαστικοί λειτουργοί, γιατί μέσω παραδικαστικών και παραπολιτικών κυκλωμάτων "τα’ παιρναν" χοντρά, συμβαίνει σε πραγματικό σημερινό χρόνο.

Ποιός θα φανταζόταν ισοβίτη, δίπλα στους κατά συρροή φονιάδες και δικαστή γιατί πωλούσε έναντι χρυσού δικαστικές αποφάσεις;

Όσον αφορά δε, τα όσα κατήγγειλε η Ένωση Δικαστών, έχω να πω τα εξής:

Γεγονός είναι ότι εδώ και έναν και πλέον αιώνα έχει γίνει μέρος της λειτουργίας του κράτους ο εναγκαλισμός δικαστικών λειτουργών με την πολιτική εξουσία, και δικαστές εισέρχονται, είτε πριν, είτε μετά την συνταξιοδότησή τους, στην πολιτική σκηνή, ακόμα και με την εκλογή τους στις δημοκρατικές εκλογές.

Το πόσο επιτυχής είναι αυτή η πορεία το δείχνει το γεγονός ότι δικαστικός λειτουργός που μπήκε στην πολιτική σκηνή, ήταν ο  πρώτος πολιτικός που οδηγήθηκε στις φυλακές για διαφθορά ,όταν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί άσκησαν πιέσεις ,καθώς διαπίστωναν ότι η μεταχείρισή του στην Ελλάδα και από τους πρώην συναδέλφους του, είχε συντεχνιακά χαρακτηριστικά, δηλαδή κάθε άλλο παρά αμερόληπτα αντιμετωπιζόταν.

Έκπληκτος ο Ελληνικός λαός είδε πριν λίγα χρόνια το κορυφαίο δίδυμο της Ένωσης δικαστών και Εισαγγελέων ,δηλαδή το Νο 1 Δημήτρη Κυριτσάκη και το Νο2 να καταλαμβάνουν,  πολιτικές θέσεις στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Μάλιστα προς χάριν του ο μισθός διπλασιάστηκε, μέχρι να ξαναγίνει φυσιολογικός έπειτα από σφοδρές αντιδράσεις και δημόσια κριτική.

Αλήθεια, υπάρχει ανακοίνωση ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ αυτού του συγκεκριμένου φαινομένου του διορισμού πρώην δικαστών (όπως και παρομοίων στο ΕΣΡ, στην Αρχή Προστασίας προσωπικών Δεδομένων κλπ) από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων;

Το ερώτημα λοιπόν αποκτά καίρια σημασία και είναι επίκαιρο μετά την πρόσφατη ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων ,η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει επί λέξει και τα εξής:

«Σε κάθε περίπτωση οι Δικαστικοί και Εισαγγελικοί Λειτουργοί έχουν μοναδικό τους καθήκον την ολοκλήρωση των ανατεθειμένων σ’ αυτούς δικογραφιών, με νηφαλιότητα και ψυχραιμία, τηρώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες, χωρίς να επηρεάζονται από την κλεψύδρα του πολιτικού χρόνου."

Ενώ η ανακοίνωση μοιάζει, σε πρώτη και πρόχειρη ανάγνωση, να τα λέει καλά ,έχουμε σε δεύτερο χρόνο, πλείστα ερωτηματικά στην προσεκτική της ανάγνωση και αν αυτά δεν απαντηθούν επαρκώς, μάλλον θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι ήταν μια πολιτική ανακοίνωση με στόχο να φοβίσει τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας και να υποστείλει και αυτός και εμείς και πολλοί άλλοι την σημαία της άμεσης και οξείας κριτικής ,στην οποία είναι ευεπήφορες ορισμένες προκλητικά έκνομες ενέργειες δικαστικών λειτουργών και μερικές πράξεις τους και αποφάσεις ,οι οποίες μόνο δίκαιο δεν απονέμουν.

Οι καταδίκες δικαστικών λειτουργών σε βαρύτατες καθείρξεις ,οι όλο νόημα παραιτήσεις ορισμένων, μόλις ξεκινούσαν έρευνες για έκνομες (δηλαδή έξω από τη στήριξη του νόμου) αποφάσεις ή πράξεις τους δείχνουν τα δυο πρόσωπα της Δικαιοσύνης. Δηλαδή εκείνους που λειτουργούν και μάλιστα σε τεράστιας οικονομικής σημασίας υποθέσεις-σκάνδαλα εκτός νόμου ,με πολιτικά ή οικονομικά κίνητρα και εκείνους που εφαρμόζουν το νόμο και καταδικάζουν και αυτούς τους δικαστές. Προστίθενται σε αυτή τη δεύτερη κατηγορία, στο καλό πρόσωπο και δεκάδες που έχουν πεθάνει πάνω από δικογραφίες για να αποδώσουν δίκαιο, που δολοφονήθηκαν ακόμα και μέσα στα δικαστήρια, που χτυπήθηκαν ακόμα και στα σπίτια τους.

Σε αυτήν ειδικά την ανακοίνωση, θα έπρεπε να αναφερθούν και τα ΔΥΟ πρόσωπα της Δικαιοσύνης για να μην μένει η εντύπωση, ίσως και βεβαιότητα, ότι η ανακοίνωση διαπνέεται μόνο από φιλικά προς την αντιπολίτευση κριτήρια.

Τόσο εγώ, κατά την άσκηση του κοινοβουλευτικού ελέγχου, όσο και δημοσιογράφοι, όπως- και όλως ενδεικτικά- οι Γιάννης Ντάσκας, Κώστας Βαξεβάνης, Πέτρος Κουσουλός, Μάκης Τριανταφυλλόπουλος αναφέρθηκαν και παλαιότερα, αλλά και μόλις τις τελευταίες ημέρες μέσα από τις επάλξεις τους (E-reportaz, Ζougla.gr, DOCUMENTO, KOUTI PANDORAS, NTOKOUMENTA.GR),αλλά και από εκπομπές τηλεοπτικών σταθμών, ακόμα και από την ΕΡΤ σε σοβαρότατες υποθέσεις ,οι οποίες ενταφιάσθηκαν με διάφορους τρόπους (παραγραφές, σκανδαλώδεις αποφάσεις, νομοθετικές (ν)τροπολογίες και συνδυαστικά αυτών) χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε κύρωση από τα εντός της Δικαιοσύνης όργανα.

Καταλήγοντας, νοιώθω την υποχρέωση να επισημάνω ότι αυτή τη στιγμή εκκρεμούν σε επιθεωρητικές διαδικασίες τέτοια δικαστικά εγκλήματα και το σημειώνω γιατί πρέπει να ελέγχεται και η πορεία αυτών των διαδικασιών, όταν μάλιστα ορισμένες υποθέσεις τίθενται και εκτός χρονικής κλεψύδρας, όπως πολύ σωστά επεσήμανε ο Υφυπουργός Υγείας.

Π.χ. στην δικογραφία για το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων το πρώτο έγγραφο, με αναφορά σε διάπραξη παρανομιών προς τον πρωθυπουργό της χώρας, στάλθηκε  στις 10 Μαρτίου 2003,όπως ρητά αναφέρει ο σημερινός ανακριτής εφέτης κ. Ορφανίδης ,το οποίο αποκάλυψε δημόσια ο δημοσιογράφος Γιάννης Ντάσκας.

Στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται ότι στις 19 Μαρτίου 2003 ,το σκάνδαλο αυτό κατήγγειλε η Νέα Δημοκρατία επίσημα, αλλά προστίθεται στο έγγραφο ότι η πρώτη χρέωση της δικογραφίας έγινε δυο ολόκληρα χρόνια αργότερα, στις 27 Απριλίου 2005.

 Από τότε οδεύουμε τον 16ο χρόνο (!) και η δικαστική έρευνα συνεχίζεται και μεταξύ άλλων έχουν σημειωθεί και έντονες αντιδράσεις κατά βαθμόν ανώτερων δικαστών για ενέργειες και κρίσεις κατωτέρων.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καλύπτει με την ανακοίνωσή της τον τομέα της ανεξάρτητης κρίσης κάθε δικαστικού λειτουργού και σωστά πράττει.

Όμως, δεν ομιλεί καθόλου για την ΑΡΝΗΣΗ απονομής δικαιοσύνης δια της μη έκδοσης οποιωνδήποτε αποφάσεων επί 16 χρόνια.

Και δυστυχώς τέτοιες περιπτώσεις ουσιαστικής και τυπικής αρνησιδικίας επί τόσα χρόνια, όσα απαιτούνται για την παραγραφή των εγκλημάτων, υπάρχουν πολλά και μάλιστα σε κορυφαία σκάνδαλα, από αυτά που γονάτισαν οικονομικά όχι μόνο πολίτες, αλλά και τη χώρα και είναι απόλυτα δικαιολογημένη η αναφορά του υφυπουργού Υγείας στην κλεψύδρα του δικαστικού χρόνου.

 Κοντολογίς: Πλείστα όσα εγκλήματα, όχι μόνο οικονομικά, αλλά και άλλων μορφών, συγκαλύφθηκαν με δόλιες ή μη χρονοτριβές και από δικαστικούς λειτουργούς και οι πολλαπλές καταδίκες της χώρας μας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για εγκληματικές καθυστερήσεις και παραβιάσεις κάθε έννοιας δίκαιης δίκης το αποδεικνύουν. Εκεί, γιατί δεν επιδεικνύεται η ίδια ευθιξία; Γιατί δεν στηλιτεύονται με τον ίδιο τρόπο τα κακώς κείμενα;

Στα "στέκια" τα πολιτικο-δημοσιογραφικά διαδίδεται έντονα ότι  “οι Αμερικάνοι κάποια στιγμή απηύδησαν με την προστασία που παρείχε η εισαγγελία διαφθοράς στο Μανιαδάκη, για τον οποίον είχαν σχηματίσει την άποψη ότι λειτουργεί ως Δούρειος Ίππος και  όταν συναντήθηκαν πριν λίγο καιρό οι αξιωματούχοι του FBI  με  εκπρόσωπο της  Ελληνικής Εισαγγελίας  Διαφθοράς, στην Βιέννη , έτειναν ένα "ντοκουμέντο" με τη φράση  “πάρτε αυτό το cd να ακούσετε ένα ωραίο άσμα.

Εάν επίσης ανατρέξει κανείς λίγους μήνες πίσω θα θυμηθεί ότι στις 18 Μαΐου 2018, μιλώντας στην Βουλή ο διοικητής της ΤτΕ Γ. Στουρνάρας, εκ των εμπλεκομένων από τις μαρτυρίες στην υπόθεση της Novartis, είχε ισχυρισθεί μεταξύ άλλων  : «Πρέπει να αποκαλυφτούν άμεσα οι μάρτυρες, να ελεγχθούν οι καταθέσεις τους, να εξεταστεί αν κάποιοι τους εκβίασαν ή συνεχίζουν να τους εκβιάζουν και να τιμωρηθούν οι φυσικοί αυτουργοί αυτού του εκτρώματος».

Επομένως, είχε προφητεύσει δημόσια ότι μήνες αργότερα θα προσπαθούσε κάποιος να διαφύγει και αν αποτύγχανε ή από το εξωτερικό εάν επιτύγχανε θα ισχυριζόταν ότι εκβιάστηκε να μιλήσει σε βάρος πολιτικών προσώπων, όπως υποστηρίζει σήμερα ο κ. Μανιαδάκης. 

Εάν δεν ήταν προφητεία ,μήπως ήταν πληροφορία και εάν ήταν πληροφορία έχει μεγάλη σημασία η προέλευσή της και η πηγή της και άρα και οι διασυνδέσεις αυτής της πηγής με «κανάλια» τα οποία μετέφεραν αυτή την πληροφορία στον Γ. Στουρνάρα.

Είναι πρόδηλο ότι ,εάν πράγματι οι Αμερικανοί αρμόδιοι είχαν προειδοποιήσει για τις επαφές του υπό προστασία μάρτυρα με εκείνους ,που ο ίδιος είχε καταγγείλει στις καταθέσεις του με απόλυτη σαφήνεια και ονομαστικά, πρέπει να ερευνηθεί αν ο εν λόγω μάρτυρας, όπως αναφέρουν διάφοροι κακόπιστοι, κατάφερε να ξεγελάσει τις δικαστικές αρχές και σε θετική περίπτωση ,πως ήταν δυνατόν να συμβεί αυτό, αφού είχαν προειδοποιηθεί από τους Αμερικανούς για το διπλό παιχνίδι του εν λόγω Μανιαδάκη, ο οποίος σε ραδιουργία θυμίζει τον συνεπώνυμο αλήστων εποχών.

Κατόπιν τούτων ζήτησα από τον Πρωθυπουργό να απαντήσει εάν:

  1. Θα διεξαχθεί έρευνα από τα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης, ώστε να διαπιστωθεί ποιά μεγάλα σκάνδαλα (π.χ. ΖΗΜΕΝΣ, ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Τραπεζικά, αρπαγής δημοσίων εκτάσεων και άλλα) ερευνήθηκαν δικαστικά για περισσότερα από 5-10 χρόνια και αρχειοθετήθηκαν για λόγους παραγραφής;
  2. Θα ερευνήσετε με ουσιαστική έρευνα, δια μαρτύρων και εγγράφων, υπό ποιές συνθήκες και στα χέρια ποιών προσώπων της Ανεξάρτητης Δικαιοσύνης παραγράφηκαν αυτά τα εγκλήματα;
  3. Παρακαλείσθε να πληροφορήσετε το Ελληνικό Κοινοβούλιο  καθώς και να καταθέσετε τα στοιχεία που διαθέτει ο αναπληρωτής Υπουργός κ. Π. Πολάκης ακριβώς για εκείνα τα εγκλήματα τα οποία γονάτισαν τη χώρα.

4.Θα λάβετε πρωτοβουλία, ώστε να τεθούν νόμιμοι φραγμοί στην δολίως ατέρμονη δικαστική δήθεν έρευνα, καθώς υπάρχουν δικογραφίες θαμένες σε δικαστικά συρτάρια, χωρίς ούτε μια κίνηση επι χρόνια;

  1. Θα ζητήσετε από τις Εισαγγελικές Αρχές και όλες τις συναρμόδιες αρχές ενδελεχή ανεξάρτητη μεν, πραγματική δε έρευνα (π.χ. με άρση όλων των τηλεφωνικών και άλλων επικοινωνιών) για την υπόθεση που συγκλονίζει σήμερα το πανελλήνιο, δηλαδή του σκανδάλου ΝΟVARTIS;
  2. Τελικά μπορείτε να μας πείτε μετά βεβαιότητος στη Βουλή αν έγινε προσπάθεια «διαφυγής» του κατηγορουμένου Μανιαδάκη;
  3. Θα ζητήσετε -ως οφείλετε - να ερευνηθεί ποιός ήταν ο τελικός προορισμός του και ποιά βασιμότητα έχουν οι πληροφορίες ότι σκοπός ήταν η διαφυγή και από ασφαλές καταφύγιο να ζητεί και άσυλο, ως πολιτικά διωκόμενος, κατά το παράδειγμα της δικαστικής λειτουργού Τόνιας Ηλία, με ανάλογη πολιτική εκμετάλλευση κατά τον κρίσιμο πολιτικό χρόνο, τον οποίο επισημαίνει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων;
  4. Θα παρακληθεί αρμοδίως η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, κατά τον προσήκοντα νομικά τρόπο, να εισφέρει πληροφορίες, δηλαδή δικαστικές αποφάσεις κλπ ,ώστε να διερευνηθούν οι ενδεχομένως έκνομες ενέργειες πολιτικών προσώπων, τις οποίες ρητά προσδιορίζει, όπως πχ. παραβίαση τεκμηρίου αθωότητας, διαπόμπευση προσώπων, παράνομη παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης ;

9.Γνωρίζετε εάν οι Ελληνικές αρμόδιες αρχές ,τούτων δοθέντων επιτέλους έχουν ήδη αναζητήσει το ηχητικό ντοκουμέντο (cd;) με το “ντουέτο”, ο ένας εκ των οποίων είναι ο μέχρι προ ημερών υπό προστασία μάρτυρας;

- Εάν ναι, πώς θα διασφαλίσετε ότι δεν θα παίζει το cd σε λίγες ημέρες στο διαδίκτυο και σε site όπως ακριβώς συνέβη επί κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου που «ανέβηκε» στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ και εκεί ακούγεται ο τότε Πρωθυπουργός να δίνει εντολή προς έναν ανώτατο δικαστικό λειτουργό με το παρατσούκλι «ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΑΚΙΑΣ»; 

  1. Εάν επαληθευτούν αυτές οι πληροφορίες, μήπως σχηματιστεί μία άλλη δικογραφία , εάν  από το ηχητικό ντοκουμέντο θα προκύπτει, ότι πολιτικός μετείχε  σε προπαρασκευαστικές πράξεις, προκειμένου να παρεμποδιστεί η δικαστική έρευνα, πράξεις που ενδεχομένως μπορεί και να επαναλάβει;
  2. Ο ερωτώμενος Υπουργός της Δικαιοσύνης,  θα ενεργήσει θεσμικά - ελεγκτικά  ούτως ώστε στην πολύκροτη υπόθεση του σκανδάλου Novartis , έστω και καθυστερημένα , να εφαρμοστεί το πνεύμα του νόμου 4022 αναφορικά με τις προθεσμίες της προκαταρκτικής έρευνας ;

 

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος