Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος εκ βαθέων: Για την Πάτρα, ρε γαμώτο, των ονείρων μας-  κι όχι του ΚΚΕ και της μιζέριας!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πέμπτη 03 Ιανουαρίου 2019

 

Νίκος Νικολόπουλος εκ βαθέων: Για την Πάτρα, ρε γαμώτο, των ονείρων μας- κι όχι του ΚΚΕ και της μιζέριας!

 

«Αν είναι να σώσουμε την Πάτρα από τη μιζέρια και από τη σταλινική, σκοταδιστική «οπισθοδρομική κομπανία» του Δήμου, ας μην γίνει πραγματικότητα το δικό μου όνειρο. Αν πάλι με θέλετε μπροστάρη, έτοιμος είμαι και αρματωμένος»!

Με την γνωστή του μαχητικότητα και σ’ ένα πολυπληθές ακροατήριο, όπου περίσσεψαν οι συναισθηματικές φορτίσεις, ο Αχαιός Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος ανέπτυξε τους προβληματισμούς του για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές, μα κυρίως άκουσε τους παρισταμένους που προέρχονται απ’  όλη σχεδόν την πολιτική και κοινωνική διαστρωμάτωση της πόλης.

Στην αρχή της παρέμβασής του, ο Νίκος Νικολόπουλος κινήθηκε σε δύο άξονες. Αφενός ευχαρίστησε τους πάντες για τους «αναρίθμητους» κοινούς αγώνες πάντα στην εμπροσθοφυλακή και το φως, ζητώντας παράλληλα από καρδιάς συγγνώμη για ό,τι λάθη έχει κάνει και αφετέρου γνωστοποίησε το σκεπτικό του για την ανάγκη ν’ απαλλαγεί η Πάτρα από την σταλινική, σκοταδιστική κομπανία του Δήμου.

Χαρακτηριστικά είπε:

«Είναι βαθειά η υποχρέωσή μου στο λαό της Πάτρας και του νομού για την εμπιστοσύνη και την πολύχρονη στήριξή του. Πρόκειται για την μακροβιότερη κοινοβουλευτική στήριξη που έχει βιώσει Αχαιός πολιτικός. Είμαι ευγνώμων, λοιπόν, γι΄αυτή την ύψιστη τιμή.

Σε μια τόσο μακρά διαδρομή είναι «αναρίθμητοι» οι αγώνες, πάντα στην εμπροσθοφυλακή και το φως. Γνωρίσαμε χαρές και πίκρες. Δικαιώσεις και απογοητεύσεις. Ό,τι επιτεύχθηκε, προέκυψε από την αξιοποίηση της δικής σας δύναμης. Υπήρξαν, όμως, και στενάχωρες στιγμές.

Νοιώθω, συνεπώς, ότι είναι μεγαλύτερο το χρέος μου, ακόμη και από την έκφραση ευχαριστιών για την εμπιστοσύνη των Πατρινών και Αχαιών στο πρόσωπό μου, να ζητήσω μια ειλικρινέστατη συγγνώμη για ό,τι λάθη έχω κάνει. Βρίσκομαι, πια, σε μια απόσταση από αυτά και μπορώ ταπεινά να υποκλίνομαι στην αξία και τη χρησιμότητα της αυτοκριτικής. Ουδέποτε, άλλωστε, διεκδίκησα το αλάθητο, γι’ αυτό και ουδέποτε δείλιασα μπροστά σε επιβεβλημένες διορθωτικές κινήσεις.

Γνωρίζω, ασφαλώς, ότι σας στεναχώρησα όταν παραιτήθηκα από Υπουργός…

Γνωρίζω ότι θυμώσατε όταν έφυγα από το σπίτι μας και έκλεισα με κρότο τη πόρτα…

Γνωρίζω ότι αγανακτήσατε όταν με είδατε στις Εξεταστικές Επιτροπές και στις δικές μου Εκπομπές στη τηλεόραση να τραβάω την κουρτίνα και να φαίνεται η γύμνια κάποιων… Κάποιων που μας έκαναν να ντρεπόμαστε γιατί έγιναν ίδιοι με τους Τσοχατζόπουλους.

Θέλω σήμερα, λοιπόν, να σας πω ότι μου λείψατε… Ότι και εγώ έκλαψα πολλές φορές σ’ αυτή τη μοναχική πορεία που διάλεξα…

Όχι γιατί φοβήθηκα τους Μπομπολαίους, τους Αλαφουζαίους, τους Κοντομηνάδες, τους Ψυχάρηδες και τους λοιπούς νταβαντζήδες…

Με αυτούς αναμετρήθηκα στη Βουλή και στα Δικαστήρια και η τιμωρία τους υπήρξε παραδειγματική…

Δεσμεύθηκε η περιουσία κάποιων, όπως του Μπόμπολα, βγήκε στο σφυρί η βίλα του Ψυχάρη, επεβλήθησαν δεκάδες εκατομμύρια φόρων στο Κοντομηνά… Όλα υπέρ του Δημοσίου…

Τους επεβλήθη φυλάκιση 28 και 22 μηνών και όταν ζήτησαν για… ρέστα 2-3-4 εκατομμύρια το δικαστήριο με δικαίωσε πλήρως.

Πέρασα δια πυρός και σιδήρου και κανένας δεν κατάφερε να μου φιμώσει το στόμα,  γιατί δεν βρήκαν κάτι το μεμπτό και αξιόποινο…

Δεν σας ντρόπιασα ποτέ…

Και όταν κάποιοι θέλησαν να πουν για τα 20 ή 25 ή όσα ακίνητα δήθεν διαθέτω, γελοιοποιήθηκαν γιατί εδώ είναι το Ε9… Εδώ είναι ακίνητα της οικογενείας μου… Και όποιος θέλει, έχω φωτοτυπίες για να πάρει και να ερευνήσει.

Εγώ πάντως στο όνομά μου δεν έχω ούτε το πατρικό μου, ούτε το πατρογονικό μου στη Ρακίτα.

Μόλις μου ζητήθηκε «να πέσω στα τέσσερα», αρνήθηκα, παραιτήθηκα από το Υπουργείο Εργασίας και τράβηξα τον δρόμο του μοναχικού λύκου. Πορεύομαι επί 7 χρόνια χωρίς συνειδησιακές αναστολές. Και πάντα με τη σκέψη και την ανάληψη πρωτοβουλιών, προκειμένου η παράταξη των μεγάλων, κατά τ’ άλλα, εθνικών επιλογών να διορθώσει την πορεία της. Διότι, είμαι βαθειά πεπεισμένος ότι αυτό είναι το αναγκαίο και εθνικά επωφελές. Κρίνομαι, άλλωστε και θα κριθώ και πάλι για τις επιλογές μου».

Ακολούθως, ο Νίκος Νικολόπουλος ανέλυσε τους λόγους που η Πάτρα βρίσκεται μπροστά σε μια ιστορική καμπή:

«Ο ιστορικός του μέλλοντος δεν θα συγχωρήσει και τούτη τη φορά την οποιαδήποτε αριβίστικη και επιπόλαιη πλάνη μας.

Η Πάτρα δεν έχει Δήμαρχο. Ένα… ρομπότ του ΚΚΕ κάθεται στην καρέκλα του Δημάρχου. Το φερέφωνο του Περισσού.

Αδυνατώ να πιστέψω ότι θα εμπιστευθούν πάλι οι συμπολίτες μου τον Πελετίδη. Γιατί τους διέψευσε, αφού δεν το εξέλεξαν Δήμαρχο για να περιφέρεται στην πόλη με την ντουντούκα του ΚΚΕ.

Έχουμε απέναντί μας μια Δημοτική Αρχή με δογματικές αντιλήψεις. Και προφανή στόχο. Θέλει την Πάτρα καθηλωμένη στην αδράνεια, για να διαχειρίζεται το ΚΚΕ τη φτώχεια της. Καμώνεται ότι εξαντλεί όλες τις ευαισθησίες της για το λαό. Μόνο που τα «ξεροκόμματα» και οι… ελεημοσύνες προσφέρουν πρόσκαιρη, μηδαμινή ανακούφιση.

Βραχυμεσοπρόθεσμη προοπτική δεν υπάρχει. Αντιθέτως, μόνο ο δόλιος σκοπός του ΚΚΕ επιτυγχάνεται (στον όποιο βαθμό…).

Κοντολογίς, ουαί κι αλίμονο αν η Πάτρα παραμένει υπό κομμουνιστική επιτροπεία. Ουαί κι αλίμονο, αν το 8% της πραγματικής δύναμης του ΚΚΕ στην πόλη «κατσικωθεί» στον σβέρκο της».

Ολοκληρώνοντας, ο ανεξάρτητος βουλευτής υπογράμμισε:

«Βρισκόμαστε μπροστά σ’ ένα ιστορικό σταυροδρόμι και καλούμαστε να μετρηθούμε και να στοιχηθούμε. Στο «κόκκινο φανάρι» της ακινησίας ας βρεθούν οι συμβιβασμένοι με τη μετριότητα και την οπισθοδρόμηση. Εμείς οι άλλοι, όμως, που αποτελούμε τη μεγάλη πλειοψηφία του Πατραϊκού λαού, που πολλάκις με την ψήφο μας σαν φιλελεύθεροι, ριζοσπάστες, κεντρώοι, σοσιαλιστές, σοσιαλδημοκράτες και πραγματικά προοδευτικοί αριστεροί, ανεξάρτητα από τις επιμέρους διαφορές μας, έχουμε τη βούληση να οικοδομήσουμε το ελπιδοφόρο μέλλον της Πάτρας, οφείλουμε να αναλογισθούμε την ιστορική μας ευθύνη όταν βρεθούμε μπροστά στην κάλπη του Μαΐου. Σε ό,τι επέρχεται δεν χωράνε κοντόφθαλμες λογικές. Ούτε, εκ των υστέρων, μετάνοιες.

Σε τούτο τον προεκλογικό αγώνα θα φέρουμε τα πάντα στο φως και θα ζητήσουμε από όλους καθαρές εξηγήσεις.

Δεν είναι δυνατόν ο λαός να μην εμπιστεύεται το ΚΚΕ για την κυβέρνηση της χώρας και να δίνει ποσοστό διακυβέρνησης της Πάτρας στον Πελετίδη, και ταυτόχρονα μηδενικό ποσοστό στον υποψήφιο της περιφέρειας και Βουλευτή του ΚΚΕ κ.Καραθανασόπουλο!

Είναι εγκληματικό να εμφανιζόμαστε σαν νάνοι στις κάλπες. Έχουμε ιερή υποχρέωση να μην χαραμίσουμε αλλά να σεβασθούμε την επιλογή μας, χάριν της πόλης που αγαπάμε και δεν την θέλουμε να κυλιέται στον βούρκο της μιζέριας και της αδράνειας.

Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι θα αναμετρηθούν με την ιστορία της Πάτρας και θα είναι αμείλικτη αν κάνουν ιδιοτελή παιχνίδια πίσω από την πλάτη της. Τώρα είναι υποχρεωμένοι να δεσμευτούν   όπως και εγώ, ότι δεν θα προσφέρουν δεκανίκια στον β’ γύρο, στον Πελετίδη.

Αν έχουν κατά νου να πάρουν την αντιμισθία μιας αντιδημαρχίας ή κάποιου φορέα του Δήμου θα καταγραφούν στα κατάστιχα της καταφρόνιας και της διαπόμπευσης. Καθαρές κουβέντες.

Πέρασαν πέντε χρόνια, φίλες και φίλοι κι ο Πελετίδης αλώνιζε μόνος. Η αντιπολίτευση είχε καταπιεί τη γλώσσα της. Το ζήσαμε κι αυτό, φίμωτρο ηθελημένα για μια χούφτα χιλιάρικα ή μια και επειδή… τεμπέλιαζαν ή δεν ήξεραν ή δεν ήθελαν για δικούς τους φτηνιάρικους λόγους να κακοκαρδίσουν τον Πελετίδη, οι άλλοι.

Αμ το άλλο; Μέχρι τώρα διαβάζαμε δημοσκοπήσεις και κυριαρχούσε δήθεν ο Πελετίδης στους ανύπαρκτους. Έστειλα επιστολή στις εταιρίες δημοσκοπήσεων να μην με μετράνε. Δεν θα κάνω την χάρη να είμαι παθητικός μέτοχος στα παιχνίδια κάποιων, που θέλουν την πόλη στα κοντά μέτρα τους. Που βρίσκουν τα λεφτά οι διάφορες μετριότητες και επαγγέλλονται πρωτοχρονιάτικα ότι θα σώσουν –τρομάρα τους- την πόλη;

Τίποτα δεν θα μείνει στο σκοτάδι. Τίποτα στο απυρόβλητο. Δεν έχει το περιθώριο η Πάτρα για άλλη μια 5ετία να παραμείνει δέσμια της παραδοξολογίας. Πού ακούσθηκε ένας κομμουνιστής με μπλε, ροζ και πράσινους κόκκους μετριοκρατίας και αναξιοκρατίας να διαφεντεύει την τρίτη πόλη της χώρας; Αυτό μας αναλογεί; Αυτό αξίζει στην Πάτρα;

Στις βαθιές, ειλικρινείς κουβέντες με τον εαυτό μας έχουμε τις απαντήσεις και στην κάλπη του Μαΐου έχουμε υποχρέωση να τις μετουσιώσουμε σε πράξη.

 

Έχω υποστηρίξει κι άλλες φορές ότι τα τρένα και τα καράβια που έφυγαν από την Πάτρα, πήραν μακριά μας τα όνειρα που είχαμε για τούτη την ευλογημένη πόλη και σαν αντιπαροχή η Πάτρα έλαβε κάρβουνο…

Και τώρα είμαι και πάλι ενώπιον σας να σας πω ότι είμαι έτοιμος για ακόμα μια φορά τα «θέλω» μου να μην γίνουν πραγματικότητα.

Ναι, ποιος δεν το ξέρει ότι το όνειρό μου δεν ήταν και δεν είναι να γίνω Πρωθυπουργός ή Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά Δήμαρχος της Πάτρας που γεννήθηκα, μεγάλωσα, διάλεξα εδώ να ζήσω εγώ και τα παιδιά μου, που εδώ είναι τα τίμια και άγια κόκκαλα των γονιών μου και του παιδιού μου.

Και όμως, αν βρεθεί κάποιος ή κάποια που μπορεί να διώξει τους Σταλινικούς σκοταδιστές και οπισθοδρομικούς από το Δημαρχείο, εγώ θα πάω δίπλα του… Μαζί του.

Που μπορεί να πάει η Πάτρα με μια κομμουνιστική αρχή που δεν θέλει αξιοποίηση των υποδομών;

Ξεκαθαρίζω, λοιπόν, όποιος ή όποιοι είναι με το Κομμουνιστή Δήμαρχο είμαι απέναντί τους… Είτε τον λένε Νεοδημοκράτη, είτε τον λένε Συριζαίο, είτε τον λένε ΠΑΣΟΚτζη…

Αυτή είναι η μόνη διαχωριστική γραμμή που βάζω…

Αν είναι να σώσουμε την πόλη μας από τη μιζέρια, ας μην γίνει πραγματικότητα το δικό μου όνειρο.

Αν πάλι με θέλετε μπροστάρη, έτοιμος είμαι και αρματωμένος»!

 

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος