Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος: Φυσικό αέριο για όλους , κόντρες για… λίγους !

Με αφορμή την πρόσφατη αντιπαράθεση της δημοτικής παράταξης ΡΑΠ με την Ανυπότακτη Πολιτεία, ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, προβεί στην ακόλουθη δήλωση:

«Δεν υπάρχει νόημα να συντηρούνται αντιπαραθέσεις και να διεκδικούν κάποιοι το δίκιο τους για ένα έργο που είναι στα…. χαρτιά και πολύ μακριά από την πραγμάτωση του.

Αναφέρομαι στον επικεφαλής της «Ανυπότακτης Πολιτείας» Χρήστο Πατούχα και στο στέλεχος της «Ώρας Πατρών» Γιάννη Λάμπρου, που προσεγγίζουν με διαφορετικό τρόπο το θέμα της έλευσης του φυσικού αερίου στην Πάτρα. Μάλιστα ο πρώτος με δηκτικό τρόπο, κάνει λόγο για «υποταγμένους σε συμφέροντα των ξένων και των ολίγων», στην προσπάθεια του να πλήξει τον…. συγγενή του, δημοτικό χώρο της ΡΑΠ.

Ουδόλως νοιάζονται οι συμπολίτες μας για τις όποιες προεκλογικές σκοπιμότητες. Έχω μάθει να προσλαμβάνουν πρακτική διάσταση οι απόψεις μου, γι αυτό και υποστηρίζω ότι το μείζον και το ωφέλιμο είναι να έρθει το φυσικό αέριο στην Πάτρα. Για όλους! Και για τις επιχειρήσεις και για τα νοικοκυριά.  Ένα τέτοιο δε, αίτημα της πόλης, καθ΄ όλα δίκαιο, χρειάζεται κοινός, πάνδημος αγώνας για να ικανοποιηθεί. Από εκεί και πέρα είναι δουλειά των ειδικών να μας μιλήσουν για τις προδιαγραφές, το χρονοδιάγραμμα, το κόστος και τη σκοπιμότητα ενός τόσο μεγάλου έργου.

Θα τους εξωθήσουμε να το πράξουν, γιατί μέχρι τώρα ο εθνικός σχεδιασμός στον τομέα της ενέργειας αποδεικνύει με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο ότι ο Νομός Αχαϊας αλλά και η ευρύτερη περιφέρεια δεν ανήκουν στις γεωγραφικές περιοχές προτεραιότητας για την κεντρική διοίκηση και τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών.

Ο Νομός Αχαΐας και η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος εξαιρέθηκαν από τον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας. Δεν συνδέθηκαν με τον αγωγό φυσικού αερίου , ούτε εντάχθηκαν σε συγκεκριμένο προγραμματισμό για επέκταση των υφιστάμενων δικτύων σε ορισμένο βάθος χρόνου, καθώς στις συμβάσεις για το φυσικό αέριο που υπέγραψε η χώρα απουσιάζει οποιαδήποτε σχετική πρόβλεψη.

Η ένταξη στο ενεργειακό ισοζύγιο της περιοχής φθηνής ενέργειας θα συντελέσει στην τόνωση της οικονομίας του Νομού, καθώς θα συμβάλει καθοριστικά στη μείωση του κόστους και την αναβάθμιση της ανταγωνιστικότητας υφιστάμενων επιχειρήσεων αλλά και στην προσέλκυση νέων επενδυτικών κεφαλαίων. 

Θυμίζω ότι επί τρείς ολόκληρες δεκαετίας έχω κάνει αλλεπάλληλες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, θεωρώντας ότι η έλευση του φυσικού αερίου στη Πάτρα θα αλλάξει τον αναπτυξιακό προσανατολισμό της πόλης. Εμμένω σε αυτή τη θέση και στο άμεσο μέλλον πρόκειται να αναλάβω σχετικές πρωτοβουλίες με κοινό παρονομαστή την ομόθυμη βούληση όλων των φορέων της Πάτρας, προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες για να έλθει στη πόλη το φυσικό αέριο για όλους» 

 

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος