Loading...
 Start Page
Γύρισαν πίσω τα δάνεια των κομμάτων και θα τα πληρώσουν, θέλουν-δεν θέλουν!

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ 24Η ΠΤΑΙΣΜΑΤΟΔΙΚΗ

 

Το… κόλπο με το ξεπούλημα των «κόκκινων δανείων» των κομμάτων σε ξένο fund ναυάγησε!

Ο κοινοβουλευτικός έλεγχος, που με τόση επιμονή άσκησε ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος, έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τα δάνεια επέτρεψαν στις Τράπεζες κι έτσι οι μέτοχοι δεν θα χάσουν τα λεφτά τους, αφού υπάρχει η εγγύηση της κρατικής χρηματοδότησης για την αποπληρωμή τους.

Η υπ. Αριθμ. 7120/26-6-2018 ερώτηση του Νίκου Νικολόπουλου προς τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης ήταν αποκαλυπτική των προθέσεων και των αποφάσεων της Attica Bank, που «πούλησε» τα δάνεια των κομμάτων έναντι πινακίου φακής σε Αμερικανικό fund και το τελευταίο αξίωνε μέχρι τελευταίου ευρώ την άμεση και ολοσχερή εξόφλησή τους!

Τότε, ο Αχαιός πολιτικός είχε υποστηρίξει:

«Δεν ξέρω αν πρόκειται περί αμέλειας ή αβλεψίας της Τράπεζας, που συνοδεύτηκε από τη διαβεβαίωση του Πρόεδρου της, Παναγιώτη Ρουμελιώτη ότι έδωσε εντολή για άμεση επιστροφή των δανείων στην διαχείριση της Attica.

Τα γεγονότα διαψεύδουν παταγωδώς τον κ. Ρουμελιώτη και διόλου απίθανο πίσω από την εκχώρηση των δανείων να βρίσκεται κάποιο σατανικό κόλπο, με το οποίο να επιχειρείται το «ξέπλυμα» των ποινικών ευθυνών για το σκάνδαλο των παράνομων τραπεζικών χρηματοδοτήσεων των δύο κομμάτων.

Σε κάθε περίπτωση αν υπήρξε δόλος είναι κάτι που ελπίζω πως θα διερευνηθεί και θ’ αποκαλυφθεί η αλήθεια. Αντικειμενικά, πάντως, το Αμερικανικό fund έχει δυνατό εκχωρημένο «χαρτί» στα χέρια του με ό,τι τούτο μπορεί να σημαίνει σε εκβιαστικό επίπεδο- και ο νοών νοείτω».

Ο ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΔΩΣΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ!

Στο δικαστικό σκέλος, η υπόθεση βρίσκεται στην 24η Πταισματοδίκη, η οποία σήμερα κάλεσε τον κ. Νικολόπουλο να καταθέσει αν υπήρξε δόλος από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας και αν υπήρξαν ηθικοί και άλλοι φυσικοί αυτουργοί πίσω από την εκχώρηση των κομματικών δανείων σε εξευτελιστική τιμή σε Αμερικανικό fund.

Ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος κατέθεσε ότι θα είχαν να προσφέρουν στην έρευνα, πολλά και σημαντικά στοιχεία, οι κατά τα φαινόμενα πρωταγωνιστές της φερόμενης πώλησης των «κόκκινων δανείων» των κομμάτων. Συγκεκριμένα ο κ. Παναγιώτης  Ρουμελιώτης,   τ. Πρόεδρος και τ. Υπουργός, οι Νομικοί Σύμβουλοι της Τράπεζας κ.κ.  Μπάχας και Γραμματίδης, ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Attica bank,κ. Τσακιράκης, ο οποίος -όπως πληροφορούμαι- είχε εξασφαλίσει την έγκριση  πωλήσης των «κόκκινων δανείων» της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ από τον κ. Θεόδωρο Πανταλάκη και βεβαίως ο κ. Ιωάννης Στουρνάρας Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ).

Πιστεύω ότι οπωσδήποτε πρέπει να κληθεί ο κ. Ιωάννης Στουρνάρας αφού λέγεται ότι έχει στα χέρια του, το υπόμνημα του κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη, αυτό που έχει δημοσιευθεί στο γνωστό έγκυρο τραπεζικό site banking news, το οποίο έγγραφο από μόνο του, όπως λένε έγκυροι νομικοί, μπορεί να  αποτελεί τη βάση της δικαστικής έρευνας, μαζί με την ανακοίνωση που είχε τον Ιούλιο δοθεί στα ΜΜΕ από την τράπεζα Αττικής  και στην οποία πάλιν ο ίδιος ο τότε Πρόεδρος κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης κατήγγειλε σκαστές παράτυπες ή και παράνομες διαδικασίες και πράξεις, που έκανε ο κ. Θεόδωρος Πανταλάκης, οι οποίες αξίζει να διερευνηθεί, πρώτον εάν όντως έγιναν, αλλά και αν είχαν δόλο ή άλλα ιδιοτελή κίνητρα.

Ακόμη προτείνω να κληθεί για να καταθέσει ο πρόεδρος του Κινήματος Δανειοληπτών «ΥΠΕΡΒΑΣΗ», οικονομολόγος κ. Κυριάκος Τόμπρας, ο οποίος έχει επανηλλειμμένως δημοσιεύσει πολλά ντοκουμέντα γύρω από την έρευνα που διεξάγεται.

ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΤΣΙΠΡΑΣ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ-ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

Είμαι σίγουρος ότι και ο ίδιος ο κ. Αλέξης Τσίπρας έχει υποχρέωση να κληθεί και να καταθέσει  ενώπιον σας, γιατί έδωσε εντολή –όπως εγράφη στα ΜΜΕ- να ανακληθεί αυτή η απόφαση πώλησης και γιατί ζήτησε να επιστραφούν αμέσως στη Τράπεζα οι δανειακές συμβάσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ.

Επιπλέον, πρέπει να καταθέσω ότι η Ν.Δ. βάσει των νέων δημοσκοπικών ευρημάτων, αλλά και του αποτελέσματος των Ευρωεκλογών θα πάρει πολύ μεγαλύτερες κρατικές επιχορηγήσεις και άρα η Τράπεζα Αττικής που έχει λάβει ως εγγύηση την εκχώρηση αυτών, δεν μπορεί να προχωρά σε τέτοιες εκπτώσεις των απαιτήσεών της, οι οποίες είναι βέβαιον ότι θα προκαλέσουν τεράστια ζημιά στο Δημόσιο και στους μετόχους της.

Είναι σκόπιμο ως εκ τούτου, να κληθούν να καταθέσουν και οι δύο Πρόεδροι των δανειοδοτηθέντων κομμάτων, δηλαδή ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης  και η κ. Φώφη Γεννηματά προκειμένου να προσκομίσουν τα παραστατικά των πραγματικών οικονομικών καταβολών, καθώς επίσης και τις γραπτές εγγυήσεις και λοιπές εκχωρήσεις, που έχουν προσφέρει στη Τράπεζα, για την κάλυψη των δανείων τους, καθώς και τα ποσά των κρατικών επιχορηγήσεων που έλαβαν από τότε που μπήκαν τα δάνεια σε καθυστέρηση μέχρι σήμερα.

Τέλος, θα ήταν παράλειψη να μην καταθέσουν ο πρόεδρος της Εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και υπουργός κ. Σωκράτης Φάμμελος, καθώς και ο εισηγητής της πλειοψηφίας , στην εν λόγω επιτροπή, κ. Σπυρίδων Λάππας».

Νικολόπουλος: Εμπιστεύομαι μόνο την Δικαιοσύνη

 

Εξερχόμενος από το γραφείο της 24ης Πταισματοδίκη, ο Νίκος Νικολόπουλος μίλησε στους δημοσιογράφους και είπε τα εξής:

«Δεν περιμένω ότι θα δω απόψε στα δελτία ειδήσεων την επιστροφή των δανείων των κομμάτων στις Ελληνικές Τράπεζες. Το τρικ για να διαγραφούν τα δάνεια απέτυχε! Οι υπόχρεοι θα κληθούν να τα αποπληρώσουν.

Μια τόσο σοβαρή είδηση, όταν εξαφανίζεται από την επικαιρότητα, δεν αφήνει περιθώρια για να οργισθεί ο κοσμάκης, αφού τον κρατάνε στο σκοτάδι της άγνοιας.

Φέρνω, φυσικά, στο νου μου τους δόλιους δανειολήπτες και τους δύσμοιρους συνταξιούχους, όταν διαπιστώνουν ότι κάνει φτερά το μεγαλύτερο μέρος της σύνταξής τους και αναλογίζομαι τι δουλειά και τι σχέση μπορεί να έχουν αυτοί οι άνθρωποι με τις Τράπεζες και τα κόμματα, τα οποία εκμεταλλεύονται τον δικό τους ιδρώτα…

Τέλος πάντων, δεν περιμένω από την κρατική και οικονομική εξουσία να ιδρώσει το αυτί τους. Περιμένω, όμως, από την Ελληνική Δικαιοσύνη να συνεχίσει το έργο της και ν’ αποδώσει ευθύνες σε όσους πρωταγωνιστούσαν σε τραπεζικά και κομματικά σκάνδαλα, υιοθετώντας πρακτικές μαϊμού εγγυήσεων και εκχωρήσεων, προκειμένου να χαθούν τα ίχνη των οφειλόμενων δανείων. Ελπίζω ότι στο τέλος κάτι καλό θα προκύψει, που θα δικαιώνει το περί δικαίου αίσθημα».

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος