Loading...
 Start Page
Μαζεύουν υπογραφές για να πάει ο Νικολόπουλος για Δήμαρχος Πατρέων και εκείνος απαντά: Αφουγκράζομαι τις αντιδράσεις και έγκαιρα θα πράξω αναλόγως!

Η Πάτρα, η πόλη της βιομηχανικής άνθησης στα μέσα του περασμένου αιώνα, η πόλη της σταφίδας, του εμπορίου, η πόλη της αστικής συνέπειας, της Ευρωπαϊκής αύρας και της Ιονιονησιωτικής επιρροής, η πόλη των Προέδρων της Δημοκρατίας και των Πρωθυπουργών, η αρχόντισσα και πρωτεύουσα του Καρναβαλιού, η Πάτρα του Παλαμά και του Π. Κανελλόπουλου, αρκείται τις τελευταίες δεκαετίες να διηγείται τα περασμένα μεγαλεία της…

Ναι, η Αχαϊκή πρωτεύουσα είναι μια πόλη που κείτεται πάνω στα παρακμιακά συντρίμμια της. Αν θέλουμε να είμαστε φιλαλήθεις, πρέπει να παραδεχθούμε ότι οι επίγονοι της ακμής της αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων.

Θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων ο Νίκος Νικολόπουλος;

Το πιο πάνω ερώτημα τις τελευταίες ημέρες τίθεται μετά τις «κινήσεις» που γίνονται από αυτοδιοικητικούς παράγοντες, πολιτικά στελέχη, επαγγελματίες, επιστήμονες, συνδικαλιστές  και κυρίως νέους,  χωρίς μάλιστα να είναι σε …γνώση του!

Επίσης, καθημερινά στα έντυπα μέσα ενημέρωσης, αλλά και στα social media, ποικίλουν οι αντιδράσεις πρωτοκλασάτων στελεχών της κεντροδεξιάς παράταξης,  για το «αντίπαλο δέος» το  οποίο αναζητείται προκειμένου να αντιπαρατεθεί με τον νυν δήμαρχο Κώστα Πελετίδη στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές της Πάτρας.

Οι απανωτές δηλώσεις και άρθρα που, είτε «φωτογραφίζουν» , είτε αναφέρουν ευθέως το όνομα του ανεξάρτητου βουλευτή, ως λύση για το Δήμο της Πάτρας, είναι πάμπολλες κάθε μέρα και έχουν προκαλέσει συζητήσεις για τις μελλοντικές πολιτικές στοχεύσεις του.

Η έντονη κινητικότητα φανερώνει ανησυχία για το μέλλον της Πάτρας

Ο μαχητικός και ασυμβίβαστος Νικολόπουλος ερωτηθείς, τόνισε:

«Έχω διαβάσει το σύνολο των δημοσιευμάτων και των αναρτήσεων. Η έντονη κινητικότητα που παρατηρείται  σίγουρα φανερώνει την έκδηλη ανησυχία των συμπολιτών μας για το μέλλον της Πάτρας, από την ώρα που ο δογματικός «ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΣ» δήμαρχος Κώστας Πελετίδης κατά τη διάρκεια της θητείας του δεν υπερέβη τον πήχη των προσδοκιών της πόλης».

Ο Νικολόπουλος –λαογέννητος γαρ- ανέκαθεν υπογράμμιζε πως διακαής πόθος του ήταν ο δημαρχιακός θώκος. Άλλωστε ξεκίνησε μεν ως μπροστάρης του νεολαΐστικου μεταδικτατορικού κινήματος, όμως ουσιαστικά το βάπτισμα του πυρός το έλαβε το 1986 όταν εξελέγη πρώτος των πρώτων, δημοτικός σύμβουλος Πάτρας μόλις 26 ετών τότε.

Πήρε ακριβώς τους διπλάσιους σταυρούς προτίμησης από τον πρώτο του εκλεγέντος Δημάρχου Καράβολα.

Πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένες θετικές προϋποθέσεις

Η πορεία του στην Αυτοδιοίκηση συνεχίζεται, όταν το 1990 κατέρχεται ως υποψήφιος Δήμαρχος και συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό που έλαβε ποτέ, υποψήφιος της κεντροδεξιάς.

Σήμερα, ο εν πολλοίς και ακτιβιστής Νίκος Νικολόπουλος δεν έχει χάσει το ενδιαφέρον του, αλλά όπως σημειώνει για να είναι εκ νέου υποψήφιος θα πρέπει να υπάρξουν συγκεκριμένες θετικές προϋποθέσεις.

Τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί και εκτός στόχευσης του δημαρχιακού θώκου, η σφοδρή αντιπαράθεση με το Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, για την αυθαίρετη βίλα Πελετίδη στα Αραχωβίτικα, που είχε σαν αποτέλεσμα να εμπλακεί στο θέμα και ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούπας. Συγκεκριμένα ο Γ.Γ. του ΚΚΕ μιλώντας, προ καιρού σε ανοιχτή εκδήλωση στην Πάτρα εξαπέλυσε δριμεία  προσωπική επίθεση στο Νίκο Νικολόπουλο, κάνοντας λόγο για «νεκρόφιλους του αντικομμουνισμού» επειδή ο Νικολόπουλος κατήγγειλε καταπατήσεις του αιγιαλού και του δημόσιου χώρου, μια εκ των οποίων είναι η «κόκκινη» βίλα του κομμουνιστή Δημάρχου.

«Μπαράζ» παρεμβάσεων μετά την αναπάντεχη απόσυρση του υποψήφιου Δημάρχου

Το κενό και το ένστικτο είναι δύο καθοριστικές παράμετροι σε κάθε έκφανση της πολιτικής λειτουργίας. Μετά την απόσυρση του ενδιαφέροντος του Κώστα Χριστόπουλου, για επανακάθοδό του στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου, άμεσα και ενστικτωδώς δημοτικοί, επιμελητηριακοί και άλλοι παράγοντες του κεντροδεξιού χώρου  και όχι μόνον, κατέθεσαν δημόσια και φωναχτά τον προβληματισμό τους:

«Και τώρα με ποιον σοβαρό και αξιόμαχο υποψήφιο Δήμαρχο θα πάμε στη μάχη των δημοτικών εκλογών, απέναντι στον απερχόμενο δήμαρχο Κώστα Πελετίδη»;

Είτε από τις συντεταγμένες και θεσμοθετημένες δυνάμεις του χώρου, είτε από τους κινούμενους στις παρυφές της, είναι πολλά τα ονόματα που έχουν ακουσθεί. Αλλά και ομολογημένο ότι κανένα δεν διαθέτει την πληρότητα των προδιαγραφών που απαιτούνται για ν’ αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά ο νυν Δήμαρχος.

Ο Νικολόπουλος κερδίζει τον Πελετίδη

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα οι επιφανείς παράγοντες και οι απλοί πολίτες δεν αρκέσθηκαν στην ρητορική εκδοχή του ερωτήματός τους. Το απάντησαν με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.  Και συμπίπτουν στη βεβαιότητα ότι ο καταλληλότερος για να αντιπαρατεθεί με τον Πελετίδη είναι ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος!

Για τον τελευταίο, ήταν απόμακρο το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την Δημαρχία την προσεχή Μάιο. Ωστόσο, οι «ογκώδεις» προτροπές και πιέσεις δεν τον άφησαν ασυγκίνητο, γι’ αυτό κι έκανε τη γνωστή δήλωση ότι «αφουγκράζεται τα πάντα και σε έγκαιρο χρόνο θα πράξει αναλόγως».

Μαζεύουν υπογραφές

Η κλιμάκωση των πρωτοβουλιών που έχουν αναληφθεί από παράγοντες του δημοκρατικού φάσματος «προβλέπει» πλέον και τη συλλογή εκατοντάδων υπογραφών για να διαφανεί το εύρος που θα έχει η απήχηση μιας πιθανής υποψηφιότητας του Νικολόπουλου. Το σχετικό κείμενο πλαισιώνεται από το σκεπτικό που υπαγορεύει την «επιστράτευση» του ανεξάρτητου βουλευτή και προτροπές όπου δει -και συγκεκριμένα στις πολιτικές ηγεσίες του δημοκρατικού τόξου- προκειμένου να στηριχθεί η υποψηφιότητά του.

‘Έγιναν οι πρώτες συνάξεις

Με δεδομένη την έντονη κινητικότητα των τελευταίων ημερών, ο Νίκος Νικολόπουλος δέχθηκε χθες το πρωί στο γραφείο του πολλά στελέχη του κεντροδεξιού χώρου και από άλλες παρατάξεις και στην ακολουθήσασα άτυπη σύσκεψη αντιλήφθηκε το ομόθυμο της βούλησης των παρισταμένων να ηγηθεί ψηφοδελτίου στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

Εξάλλου, το Σάββατο το πρωί, είχε προηγηθεί μια πλατιά σύσκεψη πρωτοκορυφαίων κοινωνικών στελεχών της Πάτρας και μάλιστα ετερόκλητων ιδεολογικοπολιτικών απόψεων, στο ξενοδοχείο Patras Palace, με σκοπό να πείσουν τον Νίκο Νικολόπουλο να «πάρει τ’ άρματα».

Νικολόπουλος: Δεν χωράνε βιασύνες…

Παρακολουθώ τις εξελίξεις με έκδηλο ενδιαφέρον

Μόλις ολοκληρώθηκε η σύσκεψη, ο Νίκος Νικολόπουλος δήλωσε:

«Ήταν μια συνάντηση που εγώ ήμουν καλεσμένος.

Ήταν πολλά τα συγκινητικά χαρακτηριστικά της συνάντησης, με παλαιούς και τωρινούς συναγωνιστές.

Σ’ ένα τέτοιο εγχείρημα δεν χωράνε βιαστικές κινήσεις γιατί το διακύβευμα είναι το μέλλον της Πάτρας, της τρίτης πόλης της χώρας, που δυστυχώς είναι αιχμάλωτη μιας «κάστας μετρίων» και αδυνατεί ν’ αναπτύξει ταχύ βηματισμό προς την πρόοδο και τον εκσυγχρονισμό της.

Θέλω να ελπίζω ότι η καθήλωση της Πάτρας στην αδράνεια θα ευαισθητοποιήσει όλους εκείνους που έχουν λόγο και δυνατότητα παρέμβασης για να περάσει η πόλη σε άξια και ικανά χέρια και  να δρομολογηθεί η ανάκαμψή της.

Παρακολουθώ τις εξελίξεις με έκδηλο ενδιαφέρον και επαναλαμβάνω ότι υπεύθυνα και έγκαιρα θα λάβω τις αποφάσεις μου…».

 

Δείτε σχετικές δηλώσεις:

Η ιστορική επιλογή του Μαΐου δεν χωράει διαχειριστές της παρακμής της Πάτρας https://www.youtube.com/watch?v=126PFkUEjXg&t=2s

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος