Loading...
 Start Page
«Κτύπημα της κόμπρας» στη ΝΟΔΕ από Κουνάβη! Δείχνει υποψήφιο δήμαρχο τον Νικολόπουλο

Τα πάνω –κάτω  στο ήδη διαταραγμένο τοπίο στη Νέα Δημοκρατία εν όψει των δημοτικών εκλογών, φέρνει η έμμεση, πλην σαφής, πρόταση του Αντώνη Κουνάβη να υποστηριχθεί από τη «γαλάζια» παράταξη ως υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων ο Νίκος Νικολόπουλος!

Πρόκειται για μια αναπάντεχη εξέλιξη που έχει προκαλέσει σάλο, προκαλώντας παράλληλα ένα μεγάλο ρήγμα στο «σύστημα Μαζαράκη».

Συγκεκριμένα, σε ένα πύρινο άρθρο που έστειλε στα μέσα ενημέρωσης, ο Αντώνης Κουνάβης καλεί τους βουλευτές Ανδρέα Κατσανιώτη και Ιάσονα Φωτήλα, τον πρώην βουλευτή Θανάση Νταβλούρο και τον προέδρο της ΝΟΔΕ Ανδρέα Μαζαράκη να αναλάβουν τις ευθύνες τους για το «μπάχαλο» (που όπως παραδέχεται επικρατεί) και να καθίσουν σε ένα τραπέζι για να βρουν από κοινού τον καταλληλότερο υποψήφιο δήμαρχο.

«Και αν δεν μπορούν να καταλήξουν συμφωνώντας σε κάποιο από τα πρόσωπα που ακούγονται ή επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα, ας έχουν κατά νου ότι υπάρχει και μια “χρυσή εφεδρεία”, ένας πιστός στρατιώτης γέννημα – θρέμμα της παράταξης που είναι έτοιμος να μπει μπροστά, σημειώνει με νόημα «φωτογραφίζοντας» σαφέστατα τον Νίκο  Νικολόπουλο!

Μόνο το όνομα του δεν αναφέρει, αλλά οι πάντες κατάλαβαν ότι ο Αχαιός βουλευτής είναι το πρόσωπο που υποδεικνύει για τη μάχη των δημοτικών εκλογών.

 

ΑΠΡΟΣΜΕΝΟ «ΠΛΗΓΜΑ»
Η έντονη και σαφής διαφοροποίηση του  Αντώνη Κουνάβη από την υπόλοιπη τοπική Νέα Δημοκρατία συνιστά ένα καίριο και απρόσμενο πλήγμα για το «σύστημα Μαζαράκη» από έναν δικό του άνθρωπο, σε μια περίοδο μάλιστα που αυξάνονται οι φωνές της κριτικής για την ανικανότητα της ΝΟΔΕ να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα στα δημοτικά πράγματα, ιδίως μετά από την απόσυρση του Κώστα Χριστόπουλου από την κούρσα των δημοτικών εκλογών.

Ως γνωστόν, ο πανίσχυρος επιχειρηματίας είχε στηρίξει τον Ανδρέα Μαζαράκη για την προεδρία της ΝΟΔΕ, από κοινού με τον Θανάση Νταβλούρο, τον οποίο βάζει τώρα επίσης στο κάδρο των υπεύθυνων (μαζί με τους κύριους εσωκομματικούς αντιπάλους του Ανδρέα Κατσανιώτη και Ιάσονα Φωτήλα) για τη σύγχυση που επικρατεί ως προς την επιλογή του υποψηφίου που θα πρέπει να στηριχθεί  από τη Νέα Δημοκρατία για τον Δήμο της Πάτρας!

Υπενθυμίζεται ότι το «σύστημα Μαζαράκη» είχε συμμαχήσει με τον Νίκο Νικολόπουλο στην προσπάθεια στήριξης του συνδυασμού του Αντώνη Κουνάβη στις εκλογές του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

Γιατί, λοιπόν, ο επιχειρηματίας ακολουθεί τώρα αυτή τη στάση «αδειάζοντας» εκτός άλλων τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ (που και ο ίδιος εξέλεξε) και  ανεβάζοντας τις μετοχές του Νίκου Νικολόπουλου στο πολιτικό παιχνίδι;

Σύμφωνα με γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα, ο Αντώνης Κουνάβης δεν ξεχνά τη στήριξη του βουλευτή στις επιμελητηριακές εκλογές και τώρα την «εξαργυρώνει» με τη συγκεκριμένη τοποθέτηση του.

Όπως και δεν ξεχνά και την πεισματική άρνηση του Ανδρέα Μαζαράκη να τού αναθέσει έναν τομέα της ΝΟΔΕ, που τόσο ήθελε, ως μια έμπρακτη αναγνώριση της συμβολής του στην ανάδειξη του στα ηνία της Οργάνωσης.

Αν μη τι άλλο, η συνέχεια που θα δοθεί από τις εμπλεκόμενες πλευρές αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

 

Το άρθρο που άναψε φωτιές

Στο άρθρο του, που έχει προκαλέσει αίσθηση και ποικίλα σχόλια, ο Αντώνης Κουνάβης αναφέρει επί λέξει τα εξής:
« Είναι πρωτοφανές το “μπάχαλο” που επικρατεί στην τοπική Νέα Δημοκρατία εν όψει των δημοτικών εκλογών. ΄

Είναι ένα ανεπίτρεπτο χάλι για μια ιστορική παράταξη, που βρίσκεται μάλιστα στον προθάλαμο της εξουσίας. Πρόκειται για μια απαράδεκτη κατάσταση που δεν γίνεται να συνεχιστεί και που θα πρέπει να λάβει ένα οριστικό και αμετάκλητο τέλος.

Είναι η ώρα της ευθύνης για τους δύο Αχαιούς βουλευτές, τον Ανδρέα Κατσανιώτη και τον Ιάσονα Φωτήλα, τον πρώην βουλευτή Θανάση Νταβλούρο και τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ανδρέα Μαζαράκη, που καλούνται να άρουν ένα άνευ προηγουμένου αδιέξοδο.

Έχουν την ηθική και πολιτική υποχρέωση έναντι των χιλιάδων μελών και ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να δώσουν μια κοινώς αποδεκτή λύση για τον Δήμο Πατρέων, με προοπτική νίκης.

Ας μη ξεχνάμε ότι ενδέχεται οι εθνικές εκλογές να προηγηθούν των αυτοδιοικητικών. Σε μια τέτοια περίπτωση κι έχοντας ως δεδομένο ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι κυβέρνηση, αντιλαμβανόμαστε ότι το «τάιμινγκ» θα είναι πολύ ευνοϊκό για τον υποψήφιο που θα υποστηριχθεί από την παράταξη στον Δήμο της Πάτρας.
Να καθίσουν, λοιπόν, οι έχοντες τον πρώτο λόγο και να βρουν από κοινού τον καταλληλότερο. Και αν δεν μπορούν να καταλήξουν συμφωνώντας σε κάποιο από τα πρόσωπα που ακούγονται ή επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα, ας έχουν κατά νου ότι υπάρχει και μια “χρυσή εφεδρεία”, ένας πιστός στρατιώτης γέννημα – θρέμμα της παράταξης που είναι έτοιμος να μπει μπροστά.

Διότι εκείνο που προέχει είναι το καλό της πόλης, που πρέπει να είναι υπεράνω όλων, ανεξαρτήτως εσωκομματικών διαφορών ή προσωπικών πικριών.

Να τον επιστρατεύσουμε για να δώσει μια μάχη που μπορεί να κερδηθεί, ακόμη και κόντρα σε βαρυσήμαντους οικονομικούς και «γαλάζιους» παράγοντες που υποστηρίζουν την προώθηση ΠΑΣΟΚογενούς υποψηφίου δημάρχου! Αυτή κι αν είναι πισώπλατη και εκ των έσω μαχαιριά στην καρδιά της Νέας Δημοκρατίας!

Απέναντι σε έναν κομμουνιστή δήμαρχο που αναδιανέμει την φτώχεια και κάνει συλλαλητήρια και  πανηγυράκια με σουβλάκια, η φιλελεύθερη παράταξη οφείλει να δώσει τη δική της αυτονόητη απάντηση, συσπειρωμένη γύρω από έναν υποψήφιο που ενστερνίζεται τις ιδέες της και τις αρχές της, έχοντας ως όραμα την πορεία της πόλης σε μια αναγεννητική, αναπτυξιακή, εποχή.

Ως εκ τούτου, περιμένουμε κύριοι να δώσετε την αρμόζουσα λύση, το συντομότερο δυνατό!».

Πηγή

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος