Loading...
 Start Page
Αυτοί είναι μέχρι σήμερα οι "διεκδικητές" του δήμου Πατρέων - Το προφίλ των υποψηφίων - Η Πρωτοχρονιά και οι ευχές που έγιναν ... δηλώσεις! ΦΩΤΟ

Αυτοί είναι μέχρι σήμερα οι υποψήφιοι για τον δήμο Πατρέων, μερικοί εκ των οποίων, επέλεξαν την Πρωτοχρονιά για να ανακοινώσουν το νέο τους βήμα. 

Ξεκινάμε από τον νυν δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, ο οποίος δηλώνει πρόθυμος να ανανεώσει την εμπιστοσύνη των Πατρινών για δεύτερη θητεία. 

Ο Κώστας Πελετίδης γεννήθηκε το 1953 στο ορεινό χωριό Ρυάκιο Κοζάνης και οι πρόγονοί του ήταν πρόσφυγες από τον Πόντο. Τελείωσε το δημοτικό στο χωριό του ενώ το γυμνάσιο και το λύκειο στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης. Μετέπειτα σπούδασε Ιατρική στην Ιταλία και έκανε ειδικότητα στην καρδιολογία στο νοσοκομείο Έδεσσας. Στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στην Πάτρα μαζί με τη σύζυγο και την κόρη του.

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2014 είναι δήμαρχος Πατρέων, διαδεχόμενος στο δημαρχιακό θώκο τον Γιάννη Δημαρά.

Είναι μέλος της νομαρχιακής επιτροπής Αχαΐας του Κ.Κ.Ε ενώ υπήρξε και υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος στις εθνικές εκλογές του 2007 και του 2009[1]. Το 2010 ήταν υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων με το συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση Πάτρας» υποστηριζόμενος από το ΚΚΕ, καταλαμβάνοντας στον πρώτο γύρο ποσοστό 16,52%, ήτοι 14.552 ψήφους, όπου και αποκλείστηκε[2]. Στις εκλογές του Μαΐου 2014 ήταν εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων με το συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση Πάτρας» και με ποσοστό 25,06%, ήτοι 24.880 ψήφους, πέρασε ως πρώτος στο δεύτερο γύρο μαζί με τον δεύτερο κατά σειρά ψήφων -συνυποψήφιο Κώστα Χριστόπουλο με τον συνδυασμό «Νέα Πόλη»- όπου επικράτησε του αντιπάλου του με ποσοστό 63,51%, ήτοι 60.225 ψήφους.

Είναι ο πρόεδρος του «Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών και Περιχώρων» ενώ έχει χρηματίσει και μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Γιατρών ΙΚΑ – ΕΟΠΥΥ.

Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών επί σειρά ετών, ο Γιώργος Ρώρος, είναι ο "εκλεκτός" του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μετά από πολλά χρόνια συνδικαλιστικής δράσεης σε έναν από τους μεγαλύτους εμπορικούς συλλόγους της χώρας, αλλά και με την εμπλοκή του στα ανώτερα συνδικαλιστικά όργανα του κλάδου, αποφάσισε να διεκδικήσει τον δήμο της πόλης, αναφέροντας τα εξής:

Παρουσιάζοντας τη διακήρυξη της παράταξης «Ώρα Πάτρας» ο Γιώργος Ρώρος, ξεδίπλωσε το όραμα του για την Πάτρα την «επόμενη ημέρα».

Παράλληλα, άσκησε κριτική στη δημοτική Αρχή του Κώστα Πελετίδη, κατηγορώντας τη πως υπήρξε απρόθυμη να αναλάβει αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και πως απέτυχε να δώσει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της πόλης (διαχείριση απορριμμάτων, κυκλοφοριακό, καρναβάλι, υδροδότηση, κτλ), αλλά και στα καθημερινά ζητήματα που απασχολούν τους Πατρινούς.

«Οι μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας αντιμετωπίστηκαν ως κίνδυνος. Ενώ προσπάθησε να αναδείξει το σοβαρό και υπαρκτό πρόβλημα της ανεργίας στην περιοχή μας, παρέμεινε στο επίπεδο της καταγγελίας με αδιέξοδες πορείες αφού η ανάπτυξη που θα μπορούσε να εξασφαλίσει θέσεις εργασίας αντιμετωπίστηκε ως επικίνδυνη προοπτική για τις λαϊκές ανάγκες και ως «μοχλός υποδούλωσης στα μονοπώλια»! Απέδειξε ότι πορεύτηκε, παρά τη την στήριξή της από ευρύτερες δυνάμεις, λειτουργώντας περισσότερο ως στενός κομματικός μηχανισμός και λιγότερο ως δημοτική αρχή που εκφράζει το σύνολο των δημοτών», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Ρώρος.

"Ώρα Πατρών" ο συνδυασμός του Γιώργου Ρώρου - Αυτοί είναι οι 280 που στηρίζουν τον υποψήφιο Δήμαρχο Πατρέων
 

Παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες του συνδυασμού «Ώρα Πάτρας» ο Γιώργος Ρώρος ανέφερε πως Δεκάδες είναι τα μεγάλα ζητήματα που τόσα χρόνια έχουν αφεθεί στην τύχη τους και που τώρα επιβάλλεται να κατατεθούν προτάσεις και να δοθούν λύσεις, όπως:

Η ανάγκη να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί η ανάπλαση του θαλασσίου μετώπου μετά την παραχώρηση στο Δήμο από την κυβέρνηση. Τα 270 στρέμματα της παραχώρησης μαζί με αυτά που θα προκύψουν από την υπογειοποίηση του τρένου δίνουν την δυνατότητα να σχεδιάσουμε την Πάτρα των επόμενων γενεών. Αυτή η ανάπλαση μπορεί και πρέπει να αποτελέσει την σημαντικότερη αστική παρέμβαση μετά το σχέδιο Βούλγαρη του 1828.

Η ολοκλήρωση του νέου λιμανιού της πόλης με την κατασκευή εμπορικού τμήματος και τη δημιουργία διαμετακομιστικού κέντρου που θα απαντά στις ανάγκες της παραγωγής και της μεταποίησης.

Η οριστική λύση στη διαχείριση των απορριμμάτων αφ ενός με τη λειτουργία του εργοστασίου επεξεργασίας και αφ ετέρου με την έμφαση σε προγράμματα και δράσεις ανακύκλωσης.

Η σύσταση του φορέα διαχείρισης του φράγματος Πείρου Παραπείρου με συμμετοχή του Δήμου Πατρέων.

Η δημιουργία κατάλληλων υποδομών για την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης.

Ο σχεδιασμός ενός συγκροτημένου αναπτυξιακού σχεδίου με δημιουργία ευρύτατου κοινωνικού μετώπου ώστε να αξιοποιηθούν δυνατότητες όπως η ένταξη στα προγράμματα αστικής ανάπλασης, οι παράκτιοι μεσογειακοί, κλπ.

Όσο για τον τρόπο που θα κινηθεί ως δήμαρχος Πατρέων, ο κ. Ρώρος ανάφερε:

Προτείνουμε μια πολιτική για την τοπική αυτοδιοίκηση που θα χαρακτηρίζεται από:

Δημοκρατία, αποκεντρωμένη λειτουργία και συμμετοχικούς θεσμούς ώστε όλοι μας να έχουμε λόγο για τα δημοτικά πράγματα στο χώρο που ζούμε, στο Δημοτικό ή Τοπικό μας διαμέρισμα, με ετήσια λογοδοσία και απολογισμό πεπραγμένων.

Διαφάνεια και χρηστή διαχείριση των πόρων του Δήμου.

Διεκδίκηση ανακατανομής πόρων και οικονομικής επάρκειας για την άσκηση οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής.

Βελτίωση των υφιστάμενων δομών αλληλεγγύης και πρόνοιας και δημιουργία και ανάπτυξη νέων, ενεργητικής αλληλεγγύης και κοινωνικής οικονομίας.

Διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος σε συνεργασία με την Πολιτεία αξιοποιώντας όλους τους διαθέσιμους πόρους και μέσα, με πνεύμα ευαισθησίας, ισότητας, δικαιοσύνης και αλληλοσεβασμού, μακριά από αποκλεισμούς, ακρότητες και μισαλλοδοξία.

Υπεράσπιση και αξιοποίηση της Δημοτικής Περιουσίας και της παραλιακής μας ζώνης υπέρ του κοινωνικού συνόλου.

Σεβασμό και προστασία του δημόσιου χώρου και του περιαστικού φυσικού περιβάλλοντος με ανθρωποκεντρικό χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό.

Δημιουργία και ανάπτυξη υποδομών πολιτισμού, αναψυχής και αθλητισμού.

Συνολικές και συνεκτικές πολιτικές ανάπτυξης που θα αξιοποιούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης όπως τη θέση της, την ιστορία της, τη θρησκευτική και πολιτιστική της κληρονομιά, τα επιστημονικά της ιδρύματα και τις εγκαταλελειμμένες υποδομές της.

Αποτελεσματική διεκδίκηση βασικών υποδομών όπως η ολοκλήρωση των οδικών και σιδηροδρομικών δικτύων, η ανάπτυξη νέων ενεργειακών, όπως το φυσικό αέριο, η υιοθέτηση σύγχρονων τεχνολογικών, όπως τα δίκτυα 5G, υποδομές τις οποίες δικαιούται και στις οποίες υστερεί τραγικά η πόλη μας.

Διεκδίκηση υπογειοποίησης του τρένου από Άγιο Ανδρέα μέχρι Πειραϊκή- Πατραϊκή και ανάπτυξη γραμμής τραμ στις νότιες συνοικίες, παρεμβάσεις που θα αναβαθμίσουν την περιοχή.

Ανήμερα την Πρωτοχρονιά και αφού ολοκληρώθηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η εκδήλωση ανταλλαγής ευχών για το νέο έτος, επέλεξε ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος, να ανεβάσει στην προσωπική του σελίδα στο facebook την ακόλουθη ανάρτηση, στην οποία υπογράφει ως Υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων

Ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος που υπογράφει πλέον και επίσημα υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων αναφέρει:

«Πρώτη του χρόνου.

Αφετηρία μιας νέας χρονιάς.

Αφετηρία για ένα νέο ξεκίνημα, για όλους.

Ένα νέο ξεκίνημα και για μένα, αν και σε ένα χώρο γνώριμο, οικείο και αγαπημένο, αυτόν της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αυτή την ημέρα θέλω να μοιραστώ μαζί σας την απόφασή μου να συμμετέχω στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του προσεχούς Μαΐου, ως Υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων.

Με τη θέληση να συμπορευτώ με τους συμπολίτες και τις συμπολίτισσες που πιστεύουν ότι η πόλη μας δικαιούται και μπορεί να ανακτήσει το ρόλο και την αίγλη της, ως τρίτη πόλη της χώρας, ως πρωτεύουσα της Νοτίου Ελλάδας.

Χωρίς διάθεση να μηδενίσω την προσφορά κανενός, όλο το επόμενο διάστημα θα καταθέσω στην κρίση σας ιδέες και προτάσεις. Ακόμα και με όσους διαφωνήσουμε, θα επιδιώξω να έχουμε έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Πιστεύω ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε μια πλατιά λαϊκή πλειοψηφία που θα γυρίσει σελίδα για την Πάτρα μας.

Ας είναι το 2019 η πρώτη χρονιά αυτής της δημιουργικής προσπάθειας. Για την Πάτρα και για όλους μας.

Τις θερμότερες ευχές μου η νέα χρονιά να είναι καλύτερη από τις προηγούμενες, να φέρει σε όλες και σε όλους μας υγεία, δύναμη, χαρά και ευόδωση των προσωπικών στόχων.

Γρηγόρης Αλεξόπουλος

Υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων»

Ο δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Γκοτσόπουλος και μέχρι σήμερα επικεφαλής του γραφείου επικοινωνίας της "Νέας Πόλης", δήλωσε υποψήφιος με την παράταξη που μέχρι πρότινος επικεφαλής της, ήταν ο Κώστας Χριστόπουλος.

Ο γνωστός εκπαιδευτικός με πλούσια εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση, δέχθηκε την πρόταση να μπει επικεφαλής της παράταξης από τον ίδιο τον Κώστα Χριστόπουλο, ο οποίος εκτίμησε ότι έκλεισε ο κύκλος του στην εμπλοκή του με την αυτοδιοίκηση. Ο Ηλίας Γκοτσόπουλος, θεώρησε ως τιμητική την πρόταση και αποφάσισε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του ως αρχηγός της "Νέας Πόλης" για τον δήμο της Πάτρας, στις εκλογές τον Μάιο του 2019.

Οι ευχές για το 2019 του Σπύρου Πολίτη, συνοδεύονται και με την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για δήμαρχος Πατρέων, ο οποίος επέλεξε την Πρωτοχρονιά να επισημοποιήσει τις προθέσεις του, υπογράφοντας ως "υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων": 

Λίγες ώρες έχουν περάσει από την ανατολή του 2019 και υποδεχόμενοι το νέο έτος  εύχομαι και προσδοκώ σε κάτι καλύτερο για την Πάτρα και τους συμπολίτες μας. Ευελπιστώ ότι αυτή η χρονιά, με τις κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις που έχουμε μπροστά μας θα είναι χρονιά σημαντικών αποφάσεων  και κατάλληλων επιλογών μέσα από ώριμη και σοβαρή σκέψη για το αύριο που πραγματικά θέλουμε.

Ελπίζουμε και σχεδιάζουμε για ένα περιβάλλον που θα βελτιώνει τα επίπεδα της ποιότητας της ζωής μας, για έναν Δήμο που θα μπορεί να διαχειριστεί με σύγχρονη αντίληψη και αμεσότητα τα προβλήματα της καθημερινότητας απαλλαγμένος από τις ασφυκτικές κομματικές επιταγές του χθες και που θα στοχεύει επιτέλους στα μεγάλα ζητήματα που αφορούν στο μέλλον της Πάτρας, με σοβαρότητα και στρατηγική.

Σε αυτή την στόχευση ο κάθε ένας από εμάς  έχει τον δικό του ξεχωριστό ρόλο. Οφείλουμε λοιπόν να σεβαστούμε και να αξιοποιήσουμε και την παραμικρή θετική δύναμη, δίνοντας πρόκριμα στην συνεργασία και την συνεννόηση σε μια κοινωνία μέσα στην οποία  η αξία του πολίτη θα αποκτήσει ιδιαίτερη σημασία!

Το 2019 εύχομαι να είναι μια χρονιά αλλαγών για τον τόπο μας και για την πόλη μας, να αρχίσουμε να συζητάμε, -ουσιαστικά- μεταξύ μας, να προτείνουμε και να σχεδιάζουμε, να εμπιστευόμαστε τις δυνάμεις μας , να ενδιαφερόμαστε για τον συνάνθρωπό μας  με έργα πρωτοβουλίες και πράξεις. Μαζί έχουμε να κάνουμε πολλά και να πετύχουμε ακόμη περισσότερα!!

Εύχομαι σε όλους τους συμπολίτες μας υγεία και ευτυχία.

Σπύρος Π. Πολίτης

Υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων

Στο "κάδρο" των υποψηφιοτήτων για τον δήμο Πατρέων, μπήκε και ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος, "ταράζοντας" τα νερά στην τοπική πολιτική σκηνή. Εν αναμονή επίσημων δηλώσεων αλλά, συναντήσεων και εκδηλώσεων που προγραμματίζονται, ήδη ο αχαιός βουλευτής έχε δεχθεί σκληρή κριτική και επίθεση από στελέχη της ΝΔ. Παράλληλα, όμως δημοσιεύθηκαν και επιστολές θερμής στήριξης του βουλευτή για την υποψηφιότητά του. 

Νικολόπουλος κατά τοπικής Ν.Δ: "Σπιτονοικοκύρης" της πόλης είναι οι πολίτες της και όχι οι... κατά φαντασία κομματάρχες"

ΝΟΔΕ ΝΔ Αχαΐας: "Ο Νίκος Νικολόπουλος δεν κάνει ούτε για διαχειριστής πολυκατοικίας..." - Σκληρή επίθεση στον ανεξάρτητο βουλευτή με αφορμή τα σενάρια για τον δήμο Πατρέων

Kόντρα συνδικαλιστών και ΝΟΔΕ Ν.Δ Αχαΐας για τη στήριξη σε Νικολόπουλο

Η επικεφαλής της παράταξης  «Όλοι μαζί, για την Πάτρα» και νυν δημοτική σύμβουλος, Βίβιαν Σαμούρη θα είναι και πάλι υποψήφια για τον δήμο Πατρέων. 

Μέχρι σήμερα, είναι η μοναδική γυναίκα υποψήφια για τον δήμο. 

Γεννήθηκε στην Πάτρα. 
Σπουδές: 
1982-1985 ΤΕΙ Πάτρας, Διοίκηση Επιχειρήσεων 
1986-1990 Νομική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών: Πολιτικές Επιστήμες Δημόσια Διοίκηση Νομική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών: Εξειδίκευση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Επικοινωνίας 
2008-σήμερα, Ανοικτό Πανεπιστήμιο Πάτρας: Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων 
Γνωρίζω την Γερμανική (Mittelstuffe II – Goethe Institut), την Αγλική ( Proficiency – University of Cambridge) και την Ισπανική γλώσσα. 
Επαγγελματική δραστηριότητα: 
Τραπεζικός, Αγροτική Τράπεζα Ελλάδος (ΑΤΕ Βank), από το 1990 έως το 2001 εργάστηκε στην ΑΤΕ Βank σε θέσεις ευθύνης στα καταστήματα Πάτρας, Ερυμάνθειας, Κ. Αχαΐας και το 2001 έως σήμερα εργάζεται στην ΑΤΕ Bank κατάστημα Κ. Αχαΐας. 
Επαγγελματικές Διακρίσεις: 
ΑΤΕ Bank : «Εύφημος μνεία» και το 2008: Έπαινος της Α.Θ.Π. του Οικομενικού Πατριάρχου. 
Κοινωνική δραστηριότητα - Θητεία στην Αυτοδιοίκηση: 
2007-σήμερα Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Πατρέων 
2007-2008 Πρόεδρος Δ.Σ. του Δημοτικού Ωδείου Πάτρας 
2009-σήμερα Πρόεδρος Δ.Σ. του Δημοτικού Βρεφοκομείου Πάτρας 
2006 Μέλος Δ.Σ. και εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΕ Παναχαϊκή 
2009 Ιδρυτικό Μέλος του Συλλόγου «Προβληματισμός και Δράση Γιώργου Σαμούρη» 
2007-2008 Μέλος Δημαρχιακής Επιτροπής Δήμου Πατρέων 
2007-2008 Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Δημοτικής Μουσικής 
2007-σήμερα Μέλος Δ.Σ. της «Αναπτυξιακής Δημοτικής Επιχείρησης Πάτρας – ΑΔΕΠ 
2007-σήμερα Μέλος Δ.Σ. του «Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης ΟΝΑΠ 
2010-2011 Αντιδήμαρχος Οικονομικής Διαχείρισης, Αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας και Κληροδοτημάτων Δήμου Πατρέων 
2012 Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας

Ο Χρήστος Πατούχας, είναι ο παλαιότερος στον "στίβο" της αυτοδιοίκησης. Ο επικεφαλής της "Ανυπότακτης Πολιτείας" θα ριχθεί και πάλι στη μάχη της διεκδίκησης του δήμου Πατρέων, έχοντας διαγράψει πολυετή πορεία στην αυτοδιοίκηση. 

Ο Χρήστος Πατούχας γεννήθηκε στην Ανω Xώρα Ναυπακτίας το 1951. Τελείωσε εκεί το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο στη Ναύπακτο.

Ζει με την οικογένεια του και δουλεύει στη Πάτρα από το 1975.

Από τα φοιτητικά του χρόνια εντάχθηκε στην Αριστερά, μετέχοντας  μαζί της στα πολιτικά  γεγονότα των τεσσάρων τελευταίων δεκαετιών .

Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τα ζητήματα της Αυτοδιοίκησης και το Δήμο της Πάτρας, έχοντας διατελέσει δημοτικός σύμβουλος  (1986-1990) με την παράταξη «Δημοκρατία – Πρόοδος» του αείμνηστου Δημάρχου Θεόδ. Κ. Άννινου, υποψήφιος δήμαρχος στις εκλογές του ‘90 και του ‘94 με την κίνηση «Λαϊκή Αυτοδιοίκηση» και του 2006 με την «Αριστερά στην Αυτοδιοίκηση – Ανυπότακτη Πολιτεία».

Δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον κατασκευαστικό κλάδο και είναι  πρόεδρος του Συλλόγου Πτυχιούχων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων  Πάτρας. Στις εκλογές του 2010 είναι υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων, επικεφαλής της παράταξης «Ανυπότακτη Πολιτεία».

Είναι παντρεμένος από το 1976 με την Ελένη Πατούχα και έχουν δύο παιδιά, τη Φωτεινή και την Παρασκευή και έναν εγγονό, τον ενός χρόνου Παναγιώτη.

Ο Νίκος Τζανάκος, θα είναι και πάλι υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων για την επόμενη τετραετία. Ο Νίκος Τζανάκος, κατάγεται απο τη Μάνη ε΄ναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. 

Εκπαίδευση:

Master στην Εκπαίδευση Ενηλίκων με διπλωματική στην Τηλεδιάσκεψη-Τηλεκπαίδευση.
Πτυχίο σχολής Διοίκησης και Τηλεπικοινωνιών Σχολή Ο.Τ.Ε Καλιθέας  - Αθήνα

Πτυχίο Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών- Ελληνικός Πολιτισμός- Ελληνικό   Ανοικτό Πανεπιστήμιο και

Φυσικομαθηματική Σχολή: Μαθηματικό  Πανεπιστημίου Πατρών

Πρόσθετες γνώσεις: Συνέδρια, σεμινάρια, ημερίδες.
Εισαγωγή στην Πληροφορική MS-DOS,MS-WINDOWS,MS-WORD,GW-BASIC. (  Πάτρα 1999 )

"LEP4-LEADERSHIP EXCELLENCE PROGRAM" Σεμπέμβρης-Οκτώβρης 2011 (OTEacademy-Αθήνα), 52 ώρες.
  Ενδοεπιχειρησιακή  κατάρτιση στις νεοαναδυόμενες ειδικότητες του εμπορικού τομέα των επικοινωνιών, στο πλαίσιο της ADAPT  (Πάτρα 2000 Ελληνική Εταιρία Διοίκησης Επιχειρήσεων)
Πωλήσεις νέων υπηρεσιών.  ( Σχολές ΟΤΕ  Αθήνα 1995 )
Εκμετάλλευση συστημάτων  HELLAS PAC – νέες υπηρεσίες (Σχολές ΟΤΕ  1994)
Κοινοτική Νομοθεσία και Πράσινη Βίβλος για τις Τηλεπικοινωνίες  (Green paper on Telecommunications) (Παρίσι 5/1994   ΟΤΕ-PTTI-AFETT-CFDT)
Νέες Τεχνολογίες στις Τηλεπικοινωνίες. (Αθήνα 1993 ΟΤΕ-PTTI-CFDT)
Αλλαγές δομών και μορφών των οργανισμών τηλ/νιών , της απασχόλησης και μεθοδολογίας οργάνωσης της εργασίας.(Λισσαβόνα 1994  SINTETELCO-AFETT-CFDT).
Παγκοσμιοποίηση και σύγκληση , μια πρόκληση για τις τηλεπικοινωνίες (ΟΜΕ-ΟΤΕ-ΡΤΤΙ- 12-22/8/1997  Μόντρεαλ Καναδά  –Παγκόσμιο συνέδριο τηλεπικοινωνιών)
Πολυεθνικές εταιρίες (Λισσαβόνα 1995 Παγκόσμιο συνέδριο τηλεπικοινωνιών)
Οι νέες τεχνολογίες και ο ανταγωνισμός, επίπτωση στην απασχόληση στον τηλεπικοινωνιακό τομέα. (ΟΤΕ-AFETT-PTTI  1995  Αθήνα)
Οργανωτικοί μέθοδοι εργασίας στους τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς-Το ευρωπαϊκό περιβάλλον και ο κοινωνικός χάρτης. (DTF-AFETT-NCU Δουβλίνο 1996 )
Επίδραση του ανταγωνισμού και της απορύθμισης στις τηλ/νίες και στην παροχή καθολικών υπηρεσιών. ( DTF-AFETT-NCU  Κοπεγχάγη 1996)
Διακρατικό  Σεμινάριο  ΄’Σύγχρονες Μέθοδοι Διαχείρισης Απορριμμάτων ( Δήμος  Ιερουσαλήμ 1998 )
Επεξεργασία τοξικών αποβλήτων ( Χαιφα 1998 )
Βιολογικοί καθαρισμοί- Σύγχρονοι τρόποι ανακύκλωσης (Τέλ-Αβίβ 1998).
Εξυπηρέτηση του πολίτη από ένα σημείο- Σύγχρονη διοίκηση και παροχή  υπηρεσιών στον πολίτη από ένα σημείο ( Ραμάλα 1998 )
Διάρθρωση ,Οργάνωση και Διοίκηση των Δήμων – Λειτουργία Κέντρων Πράσινης Τεχνογνωσίας-Διαχείριση  Απορριμμάτων σε παράκτιες περιοχές-Περιβαλλοντική αγωγή σε σχολεία ( Δήμος Τούρκου Φιλανδία 1997  )
Οργανώνοντας στο δίκτυο της οικονομίας, η κοινωνία των πληροφοριών, προκλήσεις και ευκαιρίες.  ( ΟΜΕ-ΟΤΕ –U.N.I.   Εδιμβούργο  2000 )
WINDOWS 3.1  Γλώσσες προγραμματισμού ( Πάτρα 1997  )
Απελευθέρωση των Τηλεπικοινωνιών –Μία νέα διεθνής οργάνωση στη νέα χιλιετία( Γενεύη  –C.I. 2002).
Δημόσια Διοίκηση Επιμόρφωση διευθυντικών στελεχών ( Εθνικό κέντρο δημόσιας διοίκησης  Πάτρα  2004 )
Διοίκηση  και τηλεπικοινωνίες  ( Ινστιτούτο  Verdi Βερολίνο 2006)
Αναερόβια μέθοδος κομποστοποίησης, παραγώμενη ενέργεια, μέθοδοι συλλογής απορριμμάτων  ( Swiftplan LTD Φρανκφούρτη 2001)
Διοίκηση μεγάλων μονάδων επιχειρήσεων- Καύση απορριμμάτων ( LTD Ααρχους Δανίας)

Στρατός: Ειδικές Δυνάμεις, Μεγάλο Πεύκο-575 - Τάγμα Πεζοναυτών

Γλώσσες: Αγγλικά

Δραστηριότητες:

Στο  Δήμο

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του του Δήμου Πατρέων ( 2003-2008)
Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Καθαριότητας (1995-1998)

Αναπληρωτής Δημάρχου (2009-2010)
Μέλος της Δημαρχιακής Επιτροπής (1999-2002)
Μέλος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Π. (1995-1996)
Πρόεδρος του Ε΄ Παιδικού Σταθμού (1995-1998)
Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. των Παιδικών Σταθμών (2003-2006)

Διεθνείς δραστηριότητες
Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της παγκόσμιας οργάνωσης  (I.C.G.)  το οποίο έχει τεθεί υπο την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (Δ.Ο.Ε.). Στο Διοικητικό Συμβούλιο μετέχουν 19 μέλη. Το 2005 στο Κλήβελαντ και το 2009 στο Κόβεντρυ ο Νίκος Τζανάκος εκλέχθηκε πρώτος σε ψήφους μεταξύ υποψηφίων απο 40 περίπου χώρες του κόσμου. Στους αγώνες έχουν πάρει μέρος 45.000 παιδιά-αθλητές εκπροσωπώντας 450 περίπου πόλεις και απο τις πέντε ηπείρους.

Στον Επαγγελματικό Τομέα
Διευθυντής του Συγκροτήματος Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης και Πωλήσεων του ΟΤΕ

Στο Συνδικαλιστικό κίνημα 
Πρόεδρος του πανελληνίου συλλόγου υπαλλήλων ΟΤΕ ( 1984-1995)
Μέλος του Δ.Σ.  της Ομοσπονδίας Εργαζομένων  ΟΤΕ (1984-2010)
Αντιπρόσωπος στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.
Συμμετέχει ως εκπρόσωπος της Ελλάδος σε παγκόσμια και πανευρωπαϊκά συνέδρια ( PTTI, PTT, IPCTT, IPTT, CI, AFFET, UNI, κ.α.)

Το "νήμα" στις επίσημες ανακοινώσεις για τον δήμο Πατρέων, έκοψε ο Αλέκος Χρυσανθακόπουλος, σε εκδήλωση στο ξενοδοχείο «Αστήρ».

Ο ίδιος μίλησε για το όραμά του για την Πάτρα, τονίζοντας, ότι στόχος της δημοτικής πρωτοβουλίας είναι να αναδειχθεί η Πάτρα, σε διεθνή καρναβαλική πόλη, αλλά και σε ανθρώπινη επισκέψιμη πόλη.

Είναι νυμφευμένος με την Δήμητρα Χρυσικού.

Σπούδασε ψυχολογία στην Πάντοβα της Ιταλίας. Μιλάει άριστα Ιταλικά και Γερμανικά, καλά Αγγλικά και μαθαίνει Ρώσικα.

Εξελέγη βουλευτής Αχαΐας με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις εκλογές του 1996 και του 2000. Επανεκλέχθηκε βουλευτής Αχαΐας με το ΛΑ.Ο.Σ. στις εκλογές του 2009.

Ο Θεόδωρος Ντρίνιας, επίσης έχει δηλώσει επίσημα ότι θα είναι υποψήφιος για τον δήμο της Πάτρας, επικεφαλής της παράταξης "ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΝ".

Γεννήθηκε το 1970 στο Αίγιο, από γονείς αγρότες. Σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών και αυτήν την εποχή ολοκληρώνει το διδακτορικό του για τις συνεταιριστικές οργανώσεις.

Έχει έντονη πολιτική και κοινωνική δράση ήδη από τα φοιτητικά του χρόνια.

Από το 1988 ζει μόνιμα στην Πάτρα. Εργάζεται ως στέλεχος σε συνεταιριστική επιχείρηση της περιοχής.

Πηγή

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος