Loading...
 Start Page
Έρχονται εξελίξεις στην υπόθεση Μανιαδάκη (VIDEO) Όλα όσα αποκάλυψε ο Γιάννης Ντάσκας στην ΕΡΤ-1 και στο «Απευθείας».

Ο δημοσιογράφος και Διευθυντής Σύνταξης του ntokoumenta.gr Γιάννης Ντάσκας μίλησε στο Νίκο Μερτζάνη και τον Κώστα Λασκαράτο, στην εκπομπή «Απευθείας», για το σκάνδαλο της Novartis αλλά και την υπόθεση Μανιαδάκη.

Τα ntokoumenta.gr ήδη από τις 29 Δεκεμβρίου είχαν αποκαλύψει πως, σύμφωνα με πληροφορίες, έρχονταν χειροπέδες για μίζες στο σκάνδαλο Novartis.

 
Η σύγχρονη Ελλάδα δεν έχει και πολλούς τομείς σε καλή κατάσταση, πόσο μάλλον σε θετικό πρόσημο για την οικονομία και τις εργασιακές θέσεις.

Η σημερινή κυβέρνηση παρέλαβε γεμάτους φορολογικούς παραδείσους, διαφθορά πολιτικών ΜΜΕ και Δικαιοσύνη σε αδράνεια στα καίρια θέματα διαφθοράς.

Εδώ και ένα περίπου χρόνο η ανεργία ακολουθεί θετική πορεία και περιορίζεται η τραγική κατάσταση που βρήκε το 2015 έναν στους τέσσερις Ελληνες ανέργους, έναν στους δυο νέους ανέργους και οι καλύτεροι των επιστημόνων να φεύγουν.

Το δυσεξήγητο με όρους λογικής είναι ότι τεράστιες πολυεθνικές φαρμακευτικές, θεωρούν αυτήν ακριβώς την Ελλάδα, περίπου σαν τόπο επαγγελίας και καλπάζοντας έρχονται δημιουργώντας μάλιστα και τοπίο καθορισμού της τιμής των φαρμάκων διεθνώς.

Δυσεξήγητο με όρους λογικής, αλλά όχι και σε όσους παροικούν την Ιερουσαλήμ και γνωρίζουν θηριώδη παράνομα κέρδη στο χώρο.

Στη Θεσσαλονίκη ο (τότε) εισαγγελέας διαφθοράς Αργύρης Δημόπουλος είχε αποκαλύψει τρεις γιατρούς δημοσίων νοσοκομείων με λογαριασμούς από 36 μέχρι 42 εκατομμύρια ευρώ.

Οχι μόνο δεν πήγαν φυλακή, όπως θα έπρεπε, αλλά ουσιαστικά δεν ενοχλήθηκαν…

Μάλιστα ο Νίκος Νικολόπουλος από τις τηλεοπτικές εκπομπές του, αλλά και με βουλευτικές παρεμβάσεις αποκάλυψε ότι μεγαλογατρός που ήταν κεντρικό πρόσωπο σε τεράστιο και «αυτόφωρο» σκάνδαλο παλεύει τώρα να μπει στην Ακαδημία και να διεκδικήσει και προεδρία…

Πριν έξι χρόνια είχε αποκαλυφθεί τεράστιο σκάνδαλο με πρωταγωνίστρια γερμανική πολυεθνική. Η έρευνα στη Γερμανία προχώρησε και υπήρξαν συνέπειες, αλλά στην Ελλάδα, παρότι μάρτυρες αποκάλυψαν δίκτυο χρηματισμού κρατικών αξιωματούχων δεν προχώρησε καμία έρευνα.

Σήμερα η χώρα συγκλονίζεται από το σκάνδαλο της ΝΟΒΑΡΤΙΣ, καθώς υπήρξαν βαρύτατες καταγγελίες και επώνυμες καταθέσεις και στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα για χρηματισμούς κρατικών αξιωματούχων.

Οι έρευνες, με κεντρικό πρόσωπο τον Κ. Φρουζή αρχικά μπλοκαρίστηκαν καθώς η πολιτική ηγεσία του έδωσε χρόνο το 2014 να τρομοκρατήσει με δικαστική επίθεση γυναίκα-κλειδί κοντά στον Φρουζή, η οποία έκανε αποκαλύψεις «μετά λόγου γνώσεως».

Δίπλα στον Φρουζή εμφανίσθηκε ως δικηγόρος του ο κ.Σεργάκης, πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος αντικατέστησε τον κ.Στέλιο Γκαρίπη, δικηγόρο, ο οποίος βοήθησε σημαντικά τον Ν. Ζήγρα να απεμπλακεί από το στρίμωγμα του Ακη Τσοχατζόπουλου, να μιλήσει και να οδηγήσει στην αποκάλυψη του σκανδάλου χρηματισμού.

Η προσπάθεια τρομοκρατίας συνεχίστηκε με την Εισαγγελέα Δκατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και τους συνεργάτες της, και καταβλήθηκε τεράστια προσπάθεια πολιτικών και δικαστικών κύκλων να εκδιωχθεί από τη θέση της, τόσο η ίδια,όσο και η πρώην Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, η οποία βοήθησε να μην περάσουν απανωτές απόπειρες δικαστικών πραξικοπημάτων.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας,αφού μαερικανός αξιωματούχος διαμήνυσε την δυσαρέσκεια των ΗΠΑ για τις προσπάθειες συγκάλυψης του σκανδάλου, προς την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, οι δυο ηγεσίες σταδιακά περιόρισαν τόσο πολύ συγκεκριμένα «κέντρα» των χώρων τους, ώστε αυτά να ετοιμάζονται για εσωκομματικές διασπάσεις…

Μικρογραφία
Αμέσως μετά την πρωτοχρονιά αναμένονται ομοβροντίες με υλικό από τις ΗΠΑ και την Ελβετία, χώρες στις οποίες είχαν πάει αναζητώντας στοιχεία κλιμάκια της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Στην Ελλάδα είχε αναπτυχθεί για χρόνια ένα σύστημα με σκόπιμες στρεβλώσεις της φαρμακευτικής πολιτικής,ώστε να ευνοούνται οι ξένες πολυεθνικές και είναι χαρακτηριστικό ότι ο ίδιος ο Φρουζής υπερηφανευόταν ότι είχε καταφέρει να επιβάλει στο Υπουργείο Υγείας και στην προηγούμενη κυβέρνηση μια «οργάνωση», η οποία ευνοούσε τις πολυεθνικές φαρμακευτικές με ηγετική θέση την ίδια τη ΝΟΒΑΡΤΙΣ.

Τα κέρδη απο την διαφθορά του χώρου είχε καταγγείλει ως ασύλληπτα, ο Κώστας Καραμανλής τις παραμονές της ανόδου του στην εξουσία και ουσιαστικά διατηρήθηκαν, αφού στην εξουσία στο χώρο της Υγείας μέχρι το 2015 εναλλάσσονταν μέλη του ίδιου «συστήματος».

Οι ελληνικές φαρμακοβιομηαχνίες αντιδρούσαν χωρίς αποτελεσματικότητα, αφού η εξουσία είχε ως το 2015 τρόπο να εκβιάζει και να επιβάλλει το ίδιο «σύστημα».

Πρόσφτα σε συνέντευξη τύπου μετά 7-8 χρόνοι όλοι οι Ελληνες φαρμακοβιομήχανοι παρουσίασαν στοιχεία για την συντριπτική υπεροχή των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών στην προσφορά θέσεων εργασίας και φτηνών φαρμάκων και εξέπεμψαν SOS.

Το γεγονός ότι οι δικαστικές έρευνες παρά τις φοβερές αποκαλύψεις διαφθοράς των πολυεθνικών κολοσσών είτε μπλοκάρονται, είτε προχωρούν με βήμα χελώνας είναι ενδεικτικό της απόλυτης νόθευσης κάθε μορφής υγιούς ανταγωνισμού, αφού ο κανόνας είναι ο χρηματισμός και αυτός παραμένει μέχρι σήμερα ατιμώρητος…

Το 2019 οι εξελίξεις στο χώρο της Υγείας με αποκαλύψεις χρηματισμών σε τεράστια έκταση και «χειροπέδες» σε πρωταγωνιστές θα είναι καταιγιστικές.

Για να εκιμήσετε σωστά τα τεράστια εμπόδια που παρεμβάλλονται στο χώρο αυτό δημοσιεύουμε απόσπασμα από ερώτηση – δήλωση του Νίκου Νικολόπουλου ,πριν σχεδόν ένα χρόνο:

«Ως μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας, έχω πάρει το φάκελο στα χέρια μου. Η αφετηρία της υπόθεσης Novartis είναι ασφαλώς δικαστική, αλλά παράλληλα, μπορεί να αποδειχθείένα πολιτικό σκάνδαλο μεγατόνων.

Με τη Novartis ασχολούνται εδώ και χρόνια, η Δικαιοσύνη των Η.Π.Α., το FBI, 29 κράτη συνολικά και τα χρηματιστήριά τους.

Ας αφήσουν, λοιπόν, τις φτηνές και ένοχες δικαιολογίες περί πολιτικής σκευωρίας και της δήθεν κατασκευής ενός σκανδάλου στην παρούσα πολιτική και χρονική συγκυρία και ας αρθρώσουν επιτέλους -πολιτικό και μη- λόγο για όσα τους καταλογίζονται.

Δεν μπορεί να συνωμότησαν εκατοντάδες ή και χιλιάδες αξιωματούχοι-ερευνητές ενός πολυπλόκαμου σκανδάλου για να πλήξουν 10-12 Έλληνες πολιτικούς …

Θυμίζω ότι έχουν προηγηθεί αλλεπάλληλες ερωτήσεις μου προς τους Πρωθυπουργούς και Υπουργούς όλων των Κυβερνήσεων τα προηγούμενα χρόνια και μέχρι και σήμερα .Κάθε στοιχείο που περιήρχετο σε γνώση μου πιστοποιεί «κραυγαλέα» ότι βρισκόμασταν μπροστά σ’ ένα σκάνδαλο τεράστιων διαστάσεων και ζητούσα την ανάληψη πρωτοβουλιών για να τιμωρηθούν όσοι αποδεδειγμένα ενέχονται και να επιστραφούν τα κλεμμένα δισεκατομμύρια.

Εξάλλου και οι πρωτοβουλίες που είχε αναπτύξει ο πρώην Υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, γύρω από τα «έργα και τις ημέρες» της Novartis στην Ελλάδα, πιστοποιούν ότι είχε γνώση η Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου του σκανδάλου. Και μην ξεχνάμε ότι Υπουργός Υγείας διορίσθηκε ο κ. Σαλμάς από τον τότε Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Θυμίζω δε, ότι μόλις χθες ο κ. Σαλμάς δήλωσε πως αυτός ήταν που ενημέρωσε τον Υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή για τη Novartisκαι ότι επί Υπουργίας του έστειλε δύο πορίσματα Επιθεωρητών, με λίστα 40 ατόμων που εμπλέκονται σε «αθέμιτες πρακτικές της Novartis».

Ομολόγησε δε, και το εξής φοβερό : «Είχαμε πιάσει τη Novartis να χρηματοδοτεί υπηρεσιακούς παράγοντες»!

Είπε όμως και το άλλο που προκαλεί σοκ, ο πρώην Υπουργός, ότι «μάρτυρας κατέθεσε πως η Novartis πλήρωνε για να «φαγωθεί» (ο Σαλμάς) από Υπουργός και γι’ αυτό, άλλωστε, εκλήθη και κατέθεσε (ο Σαλμάς) στις Η.Π.Α.

Η ΝΔ, ένα κόμμα αρχών, από το 1974 μέχρι πρότινος, όταν εμπλέκοντο τα ονόματα στελεχών της σε σκάνδαλα ή υποτιθέμενα σκάνδαλα, αυτόματα αφαιρούντο τα κομματικά αξιώματα και «παράσημά» τους, μέχρις ότου ανεπηρέαστα αποφανθεί η Δικαιοσύνη.

Αν, λοιπόν, με αφορμή το σκάνδαλο της Novartis, ασκηθούν διώξεις, το ίδιο πρέπει να γίνει και σήμερα με πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όπως, το ίδιο οφείλει να κάνει και το ΠΑΣΟΚ, καθώς φέρονται να εμπλέκονταικαι δικά του στελέχη στην πολύκροτη υπόθεση.

Πάντως, στις εξελίξεις των τελευταίων ημερών οφείλουμε να είμαστε ψύχραιμοι και προσεκτικοί. Ακόμη και εάν ασκηθούνδιώξεις, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υφίσταται το τεκμήριο της αθωότητας.

Εξάλλου, στην περίπτωση που ασκηθούν διώξεις, πρέπει να αναζητηθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί πολιτικών και λοιπών πρωταγωνιστών που κρύβουν δισεκατομμύρια ευρώ και προ παντός να γυρίσουν πίσω τα κλεμμένα.

Όποιοι κι αν τα «τσέπωσαν». Πολιτικοί ή μη.

Είτε, είναι πρώην Πρωθυπουργοί ή Υπουργοί, είτε έμπιστοι σύμβουλοί τους, γαλάζιοι, πράσινοι κι όποιας άλλης πολιτικής απόχρωσης.

Τέλος, αναρωτιέμαι κι έχω την περιέργεια να διαπιστώσω τι θα συμβεί με την κρατική οικονομική επιχορήγηση των κομμάτων, των οποίων στελέχη εμπλέκονται στο σκάνδαλο Novartis, αν και όταν ασκηθούν διώξεις ή από τώρα.»

Πηγή

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος