Loading...
 Start Page
Νέος γύρος αντιπαράθεσης Δημοτικής Αρχής και Νίκου Νικολόπουλου - Στο ...στόχαστρο συμβασιούχοι και Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες

Δημοτική Αρχή και Νίκος Νικολόπουλος διασταυρώνουν για μια ακόμη φορά τα ξίφη τους! Μετά τη νέα επίθεση του ανεξάρτητου αχαιού βουλευτή κατά του Κώστα Πελετίδη και τις κατηγορίες που εξαπέλυσε , πως ευνοούνται στις μονιμοποιήσεις εργαζομένων από τα προγράμματα ανεργίας του ΟΑΕΔ , όσοι στηρίζουν το ΚΚΕ , ο Δήμος πατρέων με ανακοίνωσή του δίνει απάντηση. Μάλιστα γίνεται αναφορά στο Νίκο Νικολόπουλο (χωρίς να τον κατονομάζει) , υποστηρίζοντας πως "καταφέρεται κατά των εργαζομένων με ασύστολα ψεύδη". 

Ωστόσο, σήμερα, ο αχαιός πολιτικός επανέρχεται, βάζοντας και πάλι στο στόχαστρο τη δημοτική αρχή με νέες κατηγορίες. Αυτη την φορά για το ζήτημα της διοργάνωσης των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων.

Συγκεκριμένα η δημοτική απαντώνας , επι της ουσίας στο Νίκο Νκολόπουλο, για το θέμα των συμβασιούχων σημειώνει:

Η Δημοτική Αρχή αγωνίζεται για μόνιμες θέσεις εργασίας με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Είναι γνωστές τόσο οι αποφάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου  όσο και οι κινητοποιήσεις μας. Θυμίζουμε την μεγάλη πορεία κατά της ανεργίας Πάτρα – Αθήνα με το κεντρικό αίτημα: «Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα».

Υπάρχουν προϋποθέσεις γι’ αυτό;

Υπάρχουν αλλά απαιτείται άλλος δρόμος ανάπτυξης που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του λαού.

Το τελευταίο διάστημα έχουν εργαστεί στον Δήμο μας 836 άτομα μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ κοινωφελούς εργασίας 8 μηνών, προσφέροντας σημαντικό έργο στις Υπηρεσίες του Δήμου.

Η Δημοτική Αρχή συμμετείχε και στήριξε τις κινητοποιήσεις τους και το δίκαιο αίτημά τους για παράταση του προγράμματος και την παραμονή στην εργασία τους, μέχρι την ολοκλήρωση των έργων καθώς και την εγγραφή όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις στο Ταμείο Ανεργίας, μετά την λήξη του προγράμματος.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αρνήθηκε να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους.

Οι εργαζόμενοι μετά την άρνηση της κυβέρνησης, εξαντλώντας όλες τις δυνατότητες που είχαν, κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα στα αρμόδια Δικαστήρια για την συνέχιση της εργασίας τους.

Έως τώρα εκδικάστηκαν τρεις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων. Οι δύο έγιναν δεκτές και παραμένουν στην εργασία τους 216 εργαζόμενοι, ενώ μια προσφυγή απορρίφθηκε από το Δικαστήριο.

Η Δημοτική Αρχή ήταν παρούσα και στα τρία δικαστήρια και υπερασπίστηκε το δικαίωμα των εργαζομένων στην δουλειά τους.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο την άμεση και χωρίς καθυστέρηση πληρωμή τους.

Το τελευταίο διάστημα κάποιοι είτε με δηλώσεις τους είτε με επερωτήσεις στην Βουλή καταφέρονται κατά των εργαζομένων και της Δημοτικής Αρχής που έπραξε το αυτονόητο, με ασύστολα ψεύδη.

Οι εργαζόμενοι βγάζουν τα συμπεράσματά τους και τους κρίνουν.

 

Νίκος Νικολόπουλος: «Μέτωπο» για τους Παράκτιους Μεσογειακούς

«Ή τώρα ή ποτέ», σημειώνει ο ανεξάρτητος βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος, τονίζοντας την ανάγκη άμεσης εκκίνησης των έργων και υποδομών των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων του 2019 ή διαφορετικά, την έγκαιρη ακύρωση της ανάληψης ευθύνης από την Πάτρα, καθώς φαίνεται να ελλοχεύει ο κίνδυνος ενός ακόμα «ιστορικού φιάσκου». Με αφορμή, τις πολύ μεγάλες καθυστερήσεις, ο κ. Νικολόπουλος, σημειώνει:

«Είμαι σχεδόν βέβαιος πως οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες του 2019 και η ανάληψή τους από την Πάτρα, κινδυνεύει να μετατραπεί σε μία… τσάτρα – πάτρα διοργάνωση που δεν θα ωφελήσει την πόλη και για την οποία θα στοιχίσει ο κούκος αηδόνι, χωρίς το ανάλογο όφελος.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, παραμένει άφαντος και δεν παρουσιάζει το χρονοδιάγραμμα και το κόστος των έργων και η οργανωτική επιτροπή παραμένει σε πλήρη ακινησία. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος, Κώστας Πελετίδης, πιέζει για τα χρήματα της διοργάνωσης, ώστε να κάνει προεκλογικό παιχνίδι, «μποναμά» που όμως μάλλον δεν θα του προσφέρει ο κ. Βασιλειάδης

Μ’ αυτά και μ’ αυτά όμως, ματαίως περιμένουμε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες δημοπράτησης των αναγκαίων αθλητικών υποδομών, ματαίως περιμέναμε και την εκπόνηση του μάστερ πλαν όλον τον Δεκέμβριο.

Φτάσαμε στο σημείο, οι Αγώνες να κινδυνεύουν να μετατραπούν σε μία πρόχειρη διοργάνωση που θα μας εκθέσει διεθνώς. Γι’ αυτό και όσοι νοιαζόμαστε για μια αξιοπρεπή διοργάνωση πρέπει ν’ αντιληφθούμε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για κανένα εφησυχασμό και για καμία προεκλογική σκοπιμότητα.

Άμεσα πρέπει να δημιουργηθεί ένα αρραγές παμπατραϊκό μέτωπο που θα πιέσει για την «εδώ και τώρα» εκκίνηση των έργων και της προετοιμασίας των Αγώνων, έστω και ερήμην της δημοτικής Αρχής, που μάλλον δεν μπορεί να αντιληφθεί το μέγεθος των καλών ή των κακών αποτελεσμάτων της διοργάνωσης.

Εξάλλου, ο ίδιος ο δήμαρχος της Πάτρας, μιλώντας πριν μερικές μέρες με τον Εμπορικό Σύλλογο της Πάτρας είπε για μία άλλη μεγάλη διοργάνωση της πόλης, το καρναβάλι, ότι «δεν είναι κέρδος» και ότι «στο Καρναβάλι δεν πρέπει να εργασθούν - όσοι θέλουν - υπερωριακώς…».

Τι μπορεί να περιμένει κανείς από έναν δήμαρχο που δεν αντιλαμβάνεται ως «οικονομικό πνεύμονα» το καρναβάλι;  Τίποτα! Με το «τίποτα» όμως και οι Παράκτιοι θα… βουλιάξουν.

Πηγή

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος