Loading...
 Start Page
Το σχέδιό του για τη «Νέα Πάτρα» παρουσίασε ο Νίκος Νικολόπουλος

Σε πρόσφατη δημοσκόπηση, που καταδεικνύει την είσοδό του στον δεύτερο γύρο των Δημοτικών εκλογών και επιβεβαιώνει και τα χαρακτηριστικά νίκης που προσλαμβάνει η υποψηφιότητα του, αναφέρθηκε ο επικεφαλής της «Νέας Πάτρας» Νίκος Νικολόπουλος, κατά τη συγκέντρωση που διοργάνωσε το απόγευμα της Δευτέρας 18 Φεβρουαρίου, στο ξενοδοχείο «Plaza» της Αθήνας.

Παρά όμως τα δημοσκοπικά ευρήματα της συγκεκριμένης σφυγμομέτρησης, ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων Νίκος Νικολόπουλος ξεκαθάρισε ότι η δική του προσπάθεια δεν στηρίζεται στα γκάλοπ, αλλά στην πραγματική κοινωνία: «Ξέρω ότι ο αγώνας είναι δύσκολος. Δεν τρέφω αυταπάτες. Ξέρω ότι θα είναι αγώνας δύο γύρων. Ο πρώτος είναι εκείνος, που θα ενισχύσει και θα διασφαλίσει την επιτυχία του δεύτερου. Και αυτόν τον αγώνα, ο Νικολόπουλος θα τον δώσει πόρτα – πόρτα και γειτονιά – γειτονιά. Όπως έκανε πάντα. Όπως ξέρει να κάνει από τότε που ξεκίνησε την πολιτική του διαδρομή. Μέχρι τον Μάιο θα γυρίσω όλη την Πάτρα 50 φορές. Και θα μιλήσω με όλες και όλους» ανέφερε.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της «Νέας Πάτρας» διεμήνυσε την απόφασή του να αλλάξει πλήρως την εικόνα και το «στάτους» της Πάτρας, φέρνοντάς τη στο επίκεντρο των πολιτικών και αυτοδιοικητικών εξελίξεων στη χώρα.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής και υποψήφιος δήμαρχος της Πάτρας, απευθυνόμενος σε ένα πλήθος ατόμων, αποτελούμενο από Πατρινούς της Αθήνας, αλλά και παράγοντες και φίλους του εξ Αθηνών, τόνισε πως η απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος συνοδεύεται από την πρόθεσή του να μετατραπεί η Πάτρα σε «οικονομική πρωτεύουσα» της Ελλάδας, βασιζόμενη πάνω στις δυνατότητες που έχει.

«Η Πάτρα έχει ανάγκη από μία δημοτική Αρχή που θα ξέρει και θα μπορεί να την μετατρέψει σε πραγματικό παγκόσμιο προορισμό προσκυνηματικού τουρισμού ως πόλη του Πρωτοκλήτου, Άγιου Ανδρέα. Αλλά και σε πόλη της χαράς και της νιότης με ένα καρναβάλι διάσημο σε όλη την Ευρώπη, όπως και σε πόλη όπου επιτέλους θα αξιοποιήσει το πολύ μεγάλο δυναμικό των δεκάδων χιλιάδων φοιτητών της πολύ πέρα από την οικονομική εισφορά τους στα καφέ και τα φαστ φουντ. Το κυριότερο όμως είναι ότι πρέπει να γίνουμε μία πόλη που θα έλξει επιχειρήσεις και επενδύσεις, που θα αναστήσει το εμπόριο και τις μεταφορές και τελικά, θα προσφέρει δουλειές και μεροκάματα της προκοπής.

Και μπορούμε να τα κάνουμε όλα αυτά. Γιατί δεν υπάρχει άλλη πόλη στην Ελλάδα που να απέχει τόσο λίγο από την πρωτεύουσα και με έναν καλό δρόμο και έναν καλό σιδηρόδρομο να μην να αναπτύξει το λιμάνι της σε κόμβο συνδυασμών μεταφορών στη δυτική Μεσόγειο. Γιατί δεν υπάρχει άλλη πόλη στην Ελλάδα που να έχει τρία ακαδημαικά ιδρύματα και τόσο μεγάλη παρουσία πλήθους ερευνητικών και τεχνολογικών κυψελών. Και γιατί δεν υπάρχει άλλη πόλη στην Ελλάδα που να βρίσκεται στο κέντρο των διαδρομών προς Αρχαία Ολυμπία, Δελφούς και Καλάβρυτα. Η Πάτρα μπορεί να γίνει οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, κέντρο εμπορίου και μεταφορών, κέντρο τεχνολογικής ανάπτυξης, κόμβος τουριστικής ανάπτυξης» τόνισε μεταξύ άλλων.

Ο Νίκος Νικολόπουλος αναφέρθηκε στο δυναμικό παρελθόν της Πάτρας, αλλά και στα χρόνια της μεγάλης ύφεσης και στασιμότητας, σημειώνοντας ότι η σημερινή δημοτική Αρχή εκμεταλλεύθηκε τον «στραβισμό» κυβερνήσεων και προηγουμένων δημοτικών αρχών, όμως στα τέσσερα χρόνια που διαχειρίζεται την πόλη, όχι μόνο δεν έκανε τίποτα για να αναστρέψει την στασιμότητα, αλλά «επένδυσε πολιτικά πάνω στη φτώχια και τη μιζέρια της πόλης για να πουλήσει… αγωνιστικές ιδέες, να βγάλει ντουντούκες και να παριστάνει τον φιλάνθρωπο ελεήμονα φτωχών και απόρων την ίδια στιγμή που κάνει αναθέσεις και δίνει εργολαβίες σε ανθρώπους του κόμματος».

«Η Πάτρα ζει σήμερα την απόλυτη αθλιότητα της κατρακύλας πολλών ετών και έναν αχαλίνωτο λαϊκισμό, από τους πιο στυγνούς κομματικούς εκπροσώπους. Από ανθρώπους που καθόλου δεν υπηρετούν την πόλη, αλλά όπως ομολογούν και οι ίδιοι, είναι πάνω απ΄ όλα, στελέχη του ΚΚΕ» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, υπογράμμισε πως ο συνδυασμός του θα απαρτίζεται κατά 70% από νέες και νέους. «… Από αυτούς που κάποιοι υποτιμητικά, αλλά εγώ με περηφάνια και αγάπη, λέω πιτσιρικάδες.

Πιτσιρικάδες… ζόρικους. Πιτσιρικάδες με… κυβικά. Πιτσιρικάδες που ξέρουν καλύτερα από εμένα και άλλους της ηλικίας μου τι πάει να πει 21ος αιώνας και πως… συλλαβίζεται το μέλλον. Αυτοί θα ξανακάνουν την Πάτρα διαμαντόπετρα της Μεσογείου! Εγώ είμαι απλά το μέσον».

Πηγή

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος