Loading...
 Start Page
Πάτρα: Το μεσημέρι ( 3 μ.μ) από το Μιντιλόγλι η κηδεία του εκδότη της "Αλλαγής", Γιώργου Αλεξόπουλου

Ένα μεγάλο κεφαλαίο του τοπικού Τύπου έκλεισε με την απώλεια του εκδότη της «Αλλαγής», Γιώργου Αλεξόπουλου, ο οποίος και ήταν ο τελευταίος της παλαιάς γενιάς εκδοτών της Πάτρας που «σφράγισαν» την εξέλιξη των έντυπων μέσων ενημέρωσης στην Αχαΐα.

Ο Γιώργος Αλεξόπουλος «έφυγε» από τη ζωή τα ξημερώματα της Κυριακής, σε ηλικία 80 ετών, μετά από χρόνιο πρόβλημα που είχε με την καρδιά του.

Μαζί με τον Χρήστο Χριστόπουλο της «Γνώμης» και τον Σπύρο Δούκα της «Πελοποννήσου» που «έφυγαν» μέσα στον τελευταίο χρόνο, ο εκλιπών κρατούσε παρά τις δυσκολίες «ζωντανή» την έκδοση της «Αλλαγής» μένοντας πιστός στον αξιακό κώδικα των ανθρώπων που υπηρέτησαν τον τόπο τους μέσα από τη δημοσιογραφία.

Η «Αλλαγή» ήταν το δεύτερο παιδί του, το οποίο λάτρεψε θυσιάζοντας πολλά από την καθημερινότητά του. Άνθρωπος ευθύς και ειλικρινής είχε άριστες σχέσεις συνεργασίας και με τον αείμνηστο εκδότη της «Γνώμης», Χρήστο Χριστόπουλο, στον οποίο κατέφευγε για να αντλεί κουράγιο και δύναμη στις δύσκολες εποχές.

Ο Γιώργος Αλεξόπουλος ανήκε στον προοδευτικό χώρο και το πρώτο του εκδοτικό εγχείρημα έγινε με την εβδομαδιαία «ΑΛΛΑΓΗ» το 1979 της οποία η εκτύπωση γινόταν στο τυπογραφείο Μεταξά.

Ακολούθησε το 1981 η έκδοση του ημερησίου φύλλου της ΑΛΛΑΓΗΣ (την 1η Νοεμβρίου) η οποία επί σειρά ετών αποτελούσε ένα από τα βασικά έντυπα έκφρασης του προοδευτικού χώρου στην περιοχή.

Με την αρθρογραφία του συνέβαλε στην διάδοση των αρχών της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της ισονομίας.

ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΤΟΥ, Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ

Δίπλα του κάθε στιγμή η αγαπημένη του σύζυγος, Ακριβή Κατριμπούζα, Βιβή όπως τη φωνάζουν όλοι, η οποία στήριζε κάθε προσπάθειά του, ενώ καθημερινά και η ίδια ήταν στα γραφεία της «Αλλαγής» συμβάλλοντας από τη δική της πλευρά στην έκδοση της εφημερίδας. Μεγάλο το πένθος και για τους μοναχογιό τους, Θανάση. Η καταγωγή του ήταν από τη Γουμένισσα Καλαβρύτων, ενώ στην Πάτρα η οικογένεια διέμενε στο Μιντιλόγλι.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 3 το μεσημέρι στον Iερό Ναό Αγίου Γεωργίου Μιντιλογλίου Πατρών. Η ταφή θα γίνει στο Κοιμητήριο Μιντιλογλίου.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΕΤΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ

Ο ανεξάρτητος βουλευτής, Νίκος Νικολόπουλος,  τονίζει-μεταξύ άλλων- ότι «Ο εκλιπών άφησεέντονο στίγμα στη δημοσιογραφία με την αιχμηρή γραφίδα του, υπηρετώντας πιστά, σταθερά και με ανιδιοτέλεια τις πολιτικές και κοινωνικές αρχές που πρέσβευε σε όλη τη ζωή του»

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Απόστολος Κατσιφάρας ανέφερε «η απώλεια του μάς κάνει όλους φτωχότερους. Άνθρωπος με βαθιά δημοκρατική συνείδηση, αμετακίνητος αγωνιστής της προόδου, υπερασπιστής των κοινωνικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, δημοσιογράφος με στιβαρή πένα, εκδότης ιδεολόγος, με ανήσυχο πνεύμα και ανυποχώρητη πίστη σε αξίες και αρχές, ο Γιώργος Αλεξόπουλος, μέσα απ’ τις σελίδες της εφημερίδας «Αλλαγή», εξέφρασε επί δεκαετίες τις αγωνίες και τους προβληματισμούς της τοπικής κοινωνίας, πάντα με γνώμονα το λαϊκό συμφέρον και την προάσπιση του δικαίου και της δημοκρατίας.  Ο Γιώργος Αλεξόπουλος, γενναίος έως το τέλος, θα λείψει απ’ όλους μας».

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, δήλωσε:«Ηταν ήταν από τους τελευταίους παραδοσιακούς εκδότες της Πάτρας που αφιέρωσε την ζωή του υπηρετώντας με συνέπεια τον τοπικό έντυπο Τύπο. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους φίλους του και στους συνεργάτες του».

Ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας και υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων Γρηγόρης Αλεξόπουλος, σημειώνει, μεταξύ άλλων: «Τολμηρός και επίμονος μας έδωσε μια εφημερίδα παρεμβατική, με καινοτόμες απόψεις, φιλόξενη για κάθε φωνή, κάθε νέα ιδέα, κάθε μορφή δημόσιου διαλόγου.

Όλοι όσοι τον γνωρίσαμε, θα έχουμε να θυμόμαστε έναν ωραίο άνθρωπο, έναν ενδιαφέροντα συνομιλητή, έναν επίμονο δημοκράτη».

Εξάλλου ο υποψήφιος δήμαρχος, Νίκος Παπαδημάτος σε δήλωσή του , ανέφερε, μεταξύ άλλων: « Η αιχμηρή και δηκτική πένα του, για τα κακώς κείμενα, ήταν και παραμένει παράδειγμα τήρησης των άγραφων κανόνων της δημοσιογραφίας.Γιατί ο Γιώργος Αλεξόπουλος με το ήθος που τον διέκρινε δεν παραβίαζε ποτέ τη δημοσιογραφική δεοντολογία, σεβόμενος πάντα τη διαφορετική άποψη»

O πρώην Νομάρχης, Δημήτρης Κατσικόπουλος δήλωσε-μεταξύ  άλλων-τα εξής: «Εφυγε ενας γνήσιος Δημοκράτης, ένας εργάτης της δημοσιογραφίας, ένας έντιμος άνθρωπος. Ανιδιοτελής και πιστός στις δημοκρατικές ιδέες του, έδωσε τη δική του μαχη για την κοινωνική δικαιοσύνη, την αξιοκρατία και τη σωστή ενημέρωση. Μεγάλη απώλεια για όλους μας»

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων και του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Συντακτών της ΕΣΗΕΠΗΝ, αναφέρουν ότι «ο Γιώργος Αλεξόπουλος» διέθετε πάντοτε χώρο για παρουσίαση και προβολή όλων των πολιτικών, κοινωνικών, πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων. Η απώλειά του αφήνει κενό στο χώρο του Τύπου»

Πηγή

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος