Loading...
 Start Page
Πάτρα: Οι εκλογές αποκτούν ονοματεπώνυμο, αλλά δεν τέλειωσαν ακόμα - Οκτώ υποψήφιοι,..οι εξής δέκα!
οριστικοποίηση των αποφάσεων της ΝΔ για τον Δήμο Πατρέων ήταν ένα από τα κομβικά σημεία που έλλειπε στο παζλ των δημοτικών εκλογών για την Πάτρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι η κατάσταση αποσαφηνίζεται πλήρως, σίγουρα πάντως οι εκλογές αποκτούν ονόματα και επώνυμα, αλλά και παραταξιακά πρόσημα, σε μεγάλο βαθμό.
Από το καλοκαίρι μέχρι και το τέλος Ιανουαρίου, κυκλοφορούσαν όλων των ειδών τα σενάρια σε σχέση με τον φιλελεύθερο και συντηρητικό χώρο και τις κάλπες του Μαϊου. Αλλοι είχαν τη φιλοδοξία τους, άλλοι τις προτάσεις τους, άλλοι τις επιδιώξεις τους και η Αθήνα- σε ένα πολυτασικό, πολυπαραγοντικό παρασκήνιο- «έπαιξε μπάλες διάφορες».
Επικράτησε εν τέλει η συνταγή της συμπαγούς έκφρασης στην κάλπη, στο πρόσωπο του Νίκου Παπαδημάτου, κατά αντίστοιχο τρόπο με τις περιφερειακές εκλογές, όπου ήδη από το φθινόπωρο είχε επικρατήσει η γραμμή της παραταξιακής υποψηφιότητας, καταλήγοντας στο πρόσωπο του Νεκτάριου Φαρμάκη.
Η στρατηγική αυτή αποσκοπεί στη διασφάλιση μιας συντεταγμένης πορείας του κόμματος προς τις εκλογικές αναμετρήσεις του 2019, συμπεριλαμβανομένων των εκλογών για τη Βουλή, με γνώμονα το σκεπτικό ότι οι πολυδιασπάσεις ή η στοίχιση πίσω από μη ομογάλακτους συνδυασμούς προκαλεί σύγχυση στο εκλογικό σώμα.
ΤΟ ΤΟΠΙΟ
Στην παρούσα φάση, βέβαιες για τον Δήμο δείχνουν οι υποψηφιότητες Πελετίδη, Παπαδημάτου, Αλεξόπουλου, Τζανάκου, Πατούχα, Σαμούρη«Κοινοτικόν»-Ντρίνια και Ρώρου, ως νέα εκδοχή της ΡΑΠ. Αλλά δεν τελειώνουμε εκεί, φυσικά.
>Τη Δευτέρα ανακοινώνει τις αποφάσεις του ο Νίκος Νικολόπούλος. Ολοι όσοι μιλούν μαζί του είναι κατηγορηματικοί: Εχει αποφασίσει να είναι υποψήφιος, καθώς άλλωστε αποδυναμώθηκε το ενδεχόμενο πρόωρων βουλευτικών εκλογών πριν από τον Μάιο. Ηδη χθες έκανε μια ακόμα ανακοίνωση που εμφανίζει εαυτόν ως υποψήφιο δήμαρχο και αντίπαλο του Κώστα Πελετίδη, καταγγέλλοντάς τον επειδή δεν προτίθεται η δημοτική αρχή να αναλάβει τις τύχες του φράγματος Πείρου.
>Χθες βράδυ επιδημοποίησε κάθοδος ο Πέτρος Ψωμάς, που ήδη ετοιμάζει συνδυασμό.
>Οριστικά εκτός κούρσας μένει η παράταξη του Κώστα Χριστόπουλου, αλλά και ο Ηλίας Γκοτσόπουλος, που φάνηκε ότι θα τον διαδεχόταν.
>Διαλύεται, εξάλλου, η παράταξη Τώρα για την Πάτρα, που είχε συστήσει ο Γιάννης Δημαράς, ενώ αναμένουμε τις αποφάσεις του Σπύρου Πολίτη που είχε δηλώσει διαθέσιμος να κατεβάσει συνδυασμό.
 
Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος