Loading...
 Start Page
Προεκλογικές ζυμώσεις στην κεντροδεξιά

Με έναν ακόμα «παίκτη» στο... γήπεδο της κεντροδεξιάς, τον Πάνο Καμμένο, κορυφώνονται οι ζυμώσεις, με φόντο τις επικείμενες εκλογικές μάχες. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, μετά το διαζύγιο που πήρε από τον Αλέξη Τσίπρα, πέρασε σε φουλ αντιπολιτευτικούς ρυθμούς και αναζητά τρόπους για την πολιτική του επιβίωση.

Μετά και τη διάλυση της Κ.Ο. του κόμματός του, όπως φάνηκε και από την τελευταία παρουσία του στη Βουλή και την κόντρα του με τον πρωθυπουργό, έχει αποφασίσει να περάσει στο «αντάρτικο». Με σημαία του τη στάση του στο θέμα των Σκοπίων και την ώρα που οι δημοσκοπήσεις τον θέλουν μακριά από τον στόχο του 3%, ο κ. Καμμένος προσδοκά να ξανακερδίσει τους ψηφοφόρους που τον εμπιστεύτηκαν το 2015, αναζητώντας ταυτόχρονα συμμάχους με τους οποίους θα μπορούσε να συμπορευτεί προς διευκόλυνση της εισόδου του στη Βουλή. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποίησε πριν από λίγες μέρες δύο πρώτες συναντήσεις με τον γραμματέα της κυβέρνησης Σαμαρά, Τάκη Μπαλτάκο, λίγο μετά το προσκλητήριο που απηύθυνε στις «πατριωτικές δυνάμεις» αλλά και σε πρώην βουλευτές του κόμματός του.

Πάντως, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα και αν δεν αλλάξουν πάλι αυτά, ο κ. Μπαλτάκος, μαζί με τον ανεξάρτητο βουλευτή Δημήτρη Καμμένο, με τον οποίο έχουν συστήσει τη Δύναμη Ελληνισμού, έχουν συμφωνήσει με τον Γιώργο Καρατζαφέρη να συνεργαστούν εκλογικά, πιθανότατα με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ στο ευρωψηφοδέλτιο και με τον Δ. Καμμένο στις εθνικές εκλογές.

Παράλληλα, όμως, ούτε ο κ. Καρατζαφέρης δείχνει διατεθειμένος να συνεργαστεί με τον Πάνο Καμμένο, ούτε ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ. Όπως δήλωσε πρόσφατα ο τελευταίος για τον κ. Καμμένο, «για να µπει κανείς σε µια διερευνητική διαδικασία µαζί του, πρέπει πρώτα να εξασφαλίσει εχέγγυα µιας σοβαρής και υπεύθυνης πολιτικής, απηλλαγµένης από τις συνήθειες και τις πρακτικές που ο ίδιος απεδέχθη από την τετραετή συνεύρεσή του µε τον ΣΥΡΙΖΑ». 

Ο κ. Μπαλτάκος, από την πλευρά του, υποστηρίζει ότι μόνο με τη σύμπραξη όλων των κομμάτων θα μπορέσει να εξασφαλιστεί το εισιτήριο εισόδου στη Βουλή. «Είμαι υπέρμαχος δύο ρητών: Η ισχύς εν τη ενώσει και οι καλοί παντού χωράνε», σημειώνει, αναγνωρίζοντας πάντως ότι ο ρόλος του είναι δύσκολος. Μάλιστα, προαναγγέλλει την προσπάθεια επικοινωνίας του με πρώην υπουργούς της ΝΔ που δεν θα είναι υποψήφιοι στις γαλάζιες εκλογικές λίστες.

«Πολιτικά ρετάλια»

Αντίθετα, αυτόνομα σκοπεύουν να κατέβουν με τα κόμματά τους ο Κυριάκος Βελόπουλος και ο Φαήλος Κρανιδιώτης. Ο πρώτος, επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης, διαμηνύει πως δεν θέλει καμία σχέση με τα «πολιτικά ρετάλια του παρελθόντος» και ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με κανέναν από το παλαιό πολιτικό σύστημα, ενώ υποστηρίζει πως έχει έτοιμα ψηφοδέλτια, με νέα άτομα, τα οποία «δεν έλαβαν μέρος με τις αποφάσεις τους εκούσια ή ακούσια στην πτώχευση της χώρας και κυρίως στο εθνικό έγκλημα του ξεπουλήματος της Μακεδονίας».

Ο πρόεδρος της Νέας Δεξιάς επίσης ξεκαθαρίζει ότι το κόμμα του θα κατέβει χωρίς συνεργασίες στις εκλογές. «Μετά από έναν κύκλο επαφών που διάφοροι δεν τήρησαν τον λόγο τους, καμία νεότερη συζήτηση δεν έχει γίνει με κανέναν», σημειώνει ο κ. Κρανιδιώτης.

Μέσα στις επόμενες μέρες, ο Ευάγγελος Αντώναρος προγραμματίζει να ανακοινώσει τη νέα του πολιτική κίνηση, την οποία προσδιορίζει στον χώρο του κοινωνικού κέντρου. Ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε κοινό εγχείρημα με Καρατζαφέρη, Μπαλτάκο και Καμμένο, με τον οποίο συνομιλεί αλλά οι διαφορές τους -όπως λέει- είναι πολλές.

«Η συμπόρευση με πολύ δεξιά στοιχεία θα έδιωχνε ανθρώπους που θα με στήριζαν», αναφέρει σε συνομιλητές του. Μιλά με αρκετά πρόσωπα που προέρχονται από τον χώρο της κεντροδεξιάς, με στελέχη που έχουν φύγει από τους ΑΝΕΛ, ακόμα και από το Ποτάμι, ενώ δεν αποκλείει κοινή πορεία και με τη Νέα Ορμή της Κατερίνας Παπακώστα. Μάλιστα, το κόμμα του κ. Αντώναρου, σύμφωνα με τον ίδιο, θα συμμετάσχει με δική του λίστα στις ευρωεκλογές.

Διαφορετικό δρόμο δείχνει να παίρνει ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος έχει αποφασίσει να διεκδικήσει τον Δήμο Πατρέων κατά τις προσεχείς εκλογές. 

Πηγή

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος