Loading...
 Start Page
Η καρδιά της Πάτρας χτύπησε και στην Αθήνα, στην εκδήλωση του Νίκου Νικολόπουλου

Την απόφασή του να αλλάξει πλήρως την εικόνα και το «στάτους» της Πάτρας, φέρνοντάς τη στο επίκεντρο των πολιτικών και αυτοδιοικητικών εξελίξεων στη χώρα, διαμήνυσε ο Νίκος Νικολόπουλος κατά τη συγκέντρωση που διοργάνωσε το απόγευμα της Δευτέρας, στο ξενοδοχείο «Plaza» της Αθήνας.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής και υποψήφιος δήμαρχος της Πάτρας, απευθυνόμενος σε ένα μεγάλο πλήθος ατόμων, αποτελούμενο από Πατρινούς της Αθήνας, αλλά και παράγοντες και φίλους του εξ Αθηνών, τόνισε πως η απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα για δήμαρχος συνοδεύεται από την πρόθεσή του να μετατραπεί η Πάτρα σε «οικονομική πρωτεύουσα» της Ελλάδας, βασιζόμενη πάνω στις δυνατότητες που έχει.

«Η Πάτρα έχει ανάγκη από μία δημοτική Αρχή που θα ξέρει και θα μπορεί να την μετατρέψει σε πραγματικό παγκόσμιο προορισμό προσκυνηματικού τουρισμού ως πόλη του Πρωτοκλήτου, Άγιου Ανδρέα. Αλλά και σε πόλη της χαράς και της νιότης με ένα καρναβάλι διάσημο σε όλη την Ευρώπη, όπως και σε πόλη όπου επιτέλους θα αξιοποιήσει το πολύ μεγάλο δυναμικό των δεκάδων χιλιάδων φοιτητών της πολύ πέρα από την οικονομική εισφορά τους στα καφέ και τα φαστ φουντ. Το κυριότερο όμως είναι ότι πρέπει να γίνουμε μία πόλη που θα έλξει επιχειρήσεις και επενδύσεις, που θα αναστήσει το εμπόριο και τις μεταφορές και τελικά, θα προσφέρει δουλειές και μεροκάματα της προκοπής.

Και μπορούμε να τα κάνουμε όλα αυτά. Γιατί δεν υπάρχει άλλη πόλη στην Ελλάδα που να απέχει τόσο λίγο από την πρωτεύουσα και με έναν καλό δρόμο και έναν καλό σιδηρόδρομο να μην να αναπτύξει το λιμάνι της σε κόμβο συνδυασμών μεταφορών στη δυτική Μεσόγειο. Γιατί δεν υπάρχει άλλη πόλη στην Ελλάδα που να έχει τρία ακαδημαικά ιδρύματα και τόσο μεγάλη παρουσία πλήθους ερευνητικών και τεχνολογικών κυψελών. Και γιατί δεν υπάρχει άλλη πόλη στην Ελλάδα που να βρίσκεται στο κέντρο των διαδρομών προς Αρχαία Ολυμπία, Δελφούς και Καλάβρυτα. Η Πάτρα μπορεί να γίνει οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, κέντρο εμπορίου και μεταφορών, κέντρο τεχνολογικής ανάπτυξης, κόμβος τουριστικής ανάπτυξης» τόνισε μεταξύ άλλων.

Για τις δημοσκοπήσεις

Ακόμα, ο Νίκος Νικολόπουλος αναφέρθηκε σε ένα γκάλοπ που έχει φτάσει στα χέρια του και τον φέρνει στον δεύτερο γύρο, σημειώνοντας ωστόσο πως η δική του προσπάθεια δεν στηρίζεται στα γκάλοπ, αλλά στην πραγματική κοινωνία. «Ξέρω ότι ο αγώνας είναι δύσκολος. Δεν τρέφω αυταπάτες. Ξέρω ότι θα είναι αγώνας δύο γύρων. Ο πρώτος είναι εκείνος, που θα ενισχύσει και θα διασφαλίσει την επιτυχία του δεύτερου. Και αυτόν τον αγώνα, ο Νικολόπουλος θα τον δώσει πόρτα – πόρτα και γειτονιά – γειτονιά. Όπως έκανε πάντα. Όπως ξέρει να κάνει από τότε που ξεκίνησε την πολιτική του διαδρομή. Μέχρι τον Μάιο θα γυρίσω όλη την Πάτρα 50 φορές.  Και θα μιλήσω με όλες και όλους» ανέφερε.

Σημειώνεται ότι πριν την ομιλία, ο Νίκος  Νικολόπουλος, έκοψε πρωτοχρονιάτικη πίτα, την οποία και ευλόγησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αβύδου, κ. Κύριλλος Κατερέλος. Τον Νίκο Νικολόπουλο προλόγισε η δημοσιογράφος Αμέλια Αναστασάκη, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν, ο πρόεδρος της Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο  καθηγητής, Διονύσης Χιόνης, ο πρώην υπουργός, Απόστολος Ανδρεουλάκος, ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Χατζής, ο διεθνολόγος, Γεώργιος Νούλας και δύο εκπρόσωποι των Πατρινών της Αθήνας που θα είναι και υποψήφιοι με τον συνδυασμό του Νίκου Νικολόπουλου, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Γιαννακόπουλος και ο επιχειρηματίας, Ανδρέας Καλογερόπουλος. Επίσης, παρόντες στην εκδήλωση ήσαν μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, ο καθηγητής Χρίστος Γούδης, ο στενός συνεργάτης του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή, Θεόδωρος Χαριτόπουλος κ.α.,

Πηγή

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2023 Νίκος Ι. Νικολόπουλος