Loading...
 Start Page
Εκ Δεξιών πρόταση να είναι ο Νικολοπουλος υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων-«Το θέλω και το σκέφτομαι» δηλώνει ο ίδιος

Ο συνδικαλιστής των εργαζομένων της ΔΕΗ Θόδωρος Κανελλόπουλος, έριξε στο διαδικτυακό τραπέζι την πρόταση να ηγηθεί συνδυασμού για το Δήμο της Πάτρας ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος.

Όπως ήταν φυσικό «εγένετο χαμός», μόνο που αυτή τη φορά δεν ήταν πρόξενος ο βουλευτής.

Ο Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος συνήθως είναι αυτός που πρώτος γνωστοποιεί την ατζέντα των προθέσεών του, αιφνιδιάσθηκε μεν (ευχάριστα, όπως λέει) και όπως ήταν φυσικό, τοποθετήθηκε στην πρόταση Κανελλόπουλου, που είναι πλέον και πρόταση πολλών άλλων, οι οποίοι έχουν τις ίδιες ανησυχίες με τον συνδικαλιστή.

Η θέση του Νίκου Νικολόπουλου

«ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ»

«Αξίζει να «εκτραπούν» οι πολιτικοί σχεδιασμοί μου για το 2019, από την ώρα που μιλάμε για τον Δήμο της Πάτρας, για τον οποίο ουδέποτε έκρυψα την «αδυναμία» μου, αρκεί να συντρέξουν επαρκείς λόγοι και προϋποθέσεις και κυρίως να διαπιστώσω ότι μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία θέλει το μέλλον της Πάτρας εντελώς διαφορετικό, από την μίζερη προσέγγιση του κομμουνιστή Δημάρχου».

Τι προσθέτει ο ανεξάρτητος βουλευτής:

«Δεν εννοώ να συμμετάσχω σε μια διαδικασία που θα είναι κατακερματισμένες οι κοινωνικές δυνάμεις της πόλης και κατ’ αυτό τον τρόπο θα κουβαλάνε νερό στο μύλο του Πελετίδη.

Η τελική μου απόφαση θα επηρεασθεί καταλυτικά από το όποιο κλίμα διαμορφωθεί. Έχω, ήδη, διεκδικήσει μια φορά τη Δημαρχία το 1990 και διετέλεσα επί 8 χρόνια δημοτικός σύμβουλος.

Το τοπίο είναι γνώριμο και αρεστό σε μένα και έχει νόημα τούτη τη φορά, εφόσον διαμορφωθούν ευνοϊκές περιστάσεις, να κάνουμε τον αγώνα μας για ν’ απαλλαγούμε από το «καθεστώς των μετρίων», που κρατάει καθηλωμένη την τρίτη πόλη της χώρας στη στασιμότητα».

Όπως προαναφέραμε η εμπλοκή του Νίκου Νικολόπουλου στις δημοτικές διεργασίες οφείλεται στην διαδικτυακή παρέμβαση του συνδικαλιστή Θ. Κανελλόπουλου. Ιδού το περιεχόμενό της:

ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Παράταξη «Νέα Πόλη», όπου ο επικεφαλής της κ. ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ δήλωσε ότι δεν προτίθεται να διεκδικήσει το Δήμο Πατρέων στις επερχόμενες εκλογές, θεωρώ ότι η Διευρυμένη Φιλελεύθερη Παράταξη θα πρέπει να αναζητήσει το πρόσωπο που θα ενώσει και θα διεκδικήσει τον Δήμο Πατρέων.

Όπως είναι γνωστό, σε κάθε εκλογική αναμέτρηση στο Δήμο Πατρέων κατ’ το παρελθόν, στην φιλελεύθερη παράταξη υπήρχαν φυγόκεντρες δυνάμεις ή διασπαστικά ψηφοδέλτια.

Στις περιπτώσεις όπου πολίτικα πρόσωπα (Βουλευτές ή πρώην Υπουργοί) ήταν επικεφαλής Δημοτικής παράταξης στο δήμο Πατρέων, τον διεκδίκησε με αξιώσεις, παρόλο που δεν ίσχυε η απλή αναλογική.

Θεωρώ σήμερα ότι η Φιλελεύθερη Κεντροδεξιά παράταξη θα πρέπει να αναζητήσει αντίστοιχο πρόσωπο. Δηλαδή από τους εν’ ενεργεία Βουλευτές του νομού, συμπεριλαμβανομένου και του Νίκου Νικολόπουλου που πιστεύω ότι δεν θα αρνηθεί να ηγηθεί μιας τέτοιας προσπάθειας.

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ & ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΔΑΚΕ

Από την πλευρά του, ο Νίκος Νικολόπουλος τοποθετήθηκε ως εξής:

Κύριο Θόδωρο Κανελλόπουλο

Συνδικαλιστή ΔΑΚΕ

Αγαπητέ μου Θόδωρε,

Με τιμάει η πρότασή σου, αλλά ταυτόχρονα μου προσθέτει ευθύνες και καθήκοντα που δεν είχα σκοπό να ζητήσω από τους συμπολίτες μου. Φυσικά, το μεράκι μου και το ενδιαφέρον μου για την γενέτειρα την δική μου, της γυναίκας μου, των παιδιών και των αδερφών μου είναι καταγεγραμμένο στην Πατραϊκή κοινωνία, μέσω της 30χρονης κοινοβουλευτικής μου δράσης, αλλά και της ενασχόλησής μου με το Δήμο Πατρέων, τόσο ως υποψήφιος Δήμαρχος, όσο και ως δημοτικός σύμβουλος παράλληλα με την βουλευτική μου ιδιότητα.

Επισημαίνω ότι δεν είναι αναγκαίο να νοιάζεται, κάποιος για την αγαπημένη του πόλη μόνο αν κατέχει το αξίωμα του Δημάρχου ή είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος.

Νοιώθω, λοιπόν, ευτυχής που είναι πιστωμένη η έγνοιά μου για την Πάτρα μας και δη με ανιδιοτελή τρόπο.

Επί του παρόντος, δεν ξέρω αν είναι ώριμες οι συνήθειες, προκειμένου να εμπλακώ ενεργά και επίσημα στα δημοτικά πράγματα. Βρίσκονται, φυσικά, στη σφαίρα των ενδιαφερόντων μου, αλλά θα συμφωνείς και εσύ ότι είναι σε συνάρτηση με διάφορες εύλογες παραμέτρους, που μόνο αυτές θα καθιστούσαν μια πιθανή υποψηφιότητά μου αποδεκτή.

Ασφαλώς, παρακολουθώ τις εξελίξεις, καταθέτω προτάσεις, εκφράζω ανησυχίες, ασκώ κριτική και επαφίεμαι στις προθέσεις και τη βούληση των συνδημοτών μας, που μόνο αυτοί καθορίζουν τις εξελίξεις και διευκολύνουν τη λήψη των όποιων αποφάσεων.

Φιλικά

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

«ΕΣΤΕΙΛΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΝ ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΟ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΕΛΕΤΙΔΗ»

Ειρήσθω εν παρόδω, άξιζε να υπενθυμίσουμε ότι ο Νίκος Νικολόπουλος συχνά- πυκνά παρεμβαίνει, σαν βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου σε ζητήματα της Πάτρας, που έχουν σχέση με τη Δημοτική Αρχή. Η άρνηση του thebest.gr να δημοσιεύσει δύο διαφορετικά banners της Δημοτικής Αρχής, επειδή η τελευταία αξίωσε να καταχωρηθούν στο portal άνευ προσφοράς, προσδιορίζοντας ο ίδιος ο Δήμος το ποσό, που ευθέως αγνοεί τον ανταγωνισμό, το ειδικό βάρος κάθε ΜΜΕ, την αναγνωσιμότητα κ.ο.κ., έδωσε το ερέθισμα στο Νίκο Νικολόπουλο να καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή. Εξηγεί την πρωτοβουλία του:

«Αυτή τη Δημοτική Αρχή θέλουμε; Όλα ίδια, όλα ισοπεδωτικά; Ένα ευρώ σ’ όποιους κάνουν «αρπαχτές», ένα και σ’ όποιο μέσο έχει αποδεδειγμένης αναγνωσιμότητα, διαθέτει πλειάδα συνεργατών, πληρώνει φόρους; Θέλουμε σ’ αυτή την πόλη με τέτοιους παραλογισμούς να πισωγυρίσουμε; Θα ξημερωθούμε ένα πρώι και πολύ φοβάμαι ότι σε κάποια πλατεία θα δούμε το άγαλμα του Στάλιν»!

Πηγή

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος