Loading...
 Start Page
Σε θέση «επιτελικού χαφ» ο Νίκος Νικολόπουλος στο παιχνίδι των δημοτικών εκλογών - Πώς και γιατί ενεπλάκη στα του δήμου Πατρέων

«Σημασία έχει να είσαι πάντα στο παιχνίδι», συνηθίζει να λέει ο Νίκος Νικολόπουλος. Ο ίδιος, στην πολυκύμαντη διαδρομή του, έχει υιοθετήσει επανειλημμένως στην πράξη το νόημα της προσφιλούς του φράσης.
Αλλά δεν επιθυμεί να είναι απλώς παρών στο πολιτικό παιχνίδι. Επιθυμεί και να πρωταγωνιστεί σ’ αυτό. Και στο συγκεκριμένο πλαίσιο εντάσσεται ασφαλώς και ο θόρυβος που ξέσπασε πρόσφατα γύρω από το όνομα του σε σχέση με τις επικείμενες δημοτικές εκλογές.

Όσοι τον ξέρουν καλά, ισχυρίζονται ότι ο δημαρχιακός θώκος ήταν ανέκαθεν ένας διακαής πόθος του Αχαιού βουλευτή. Τον διεκδίκησε στο παρελθόν με αντίπαλο τον Ανδρέα Καράβολα. Δεν κέρδισε τον Δήμο, αλλά άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του με το γνωστό επιθετικό ύφος του, εντός κι εκτός Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Ένας αυτοτροφοδοτούμενος ντόρος;

 

Τις τελευταίες μέρες, λοιπόν, το όνομά του ενεπλάκη εκ νέου στα δημοτικά πράγματα, προφανώς όχι τυχαία. Για την ακρίβεια, τον ενέπλεξαν πρόσωπα που κινούνται στον περίγυρο του και εντάσσονται στους κατά καιρούς σταθερούς συνομιλητές του.
Αρχικά βγήκε ο γνωστός συνδικαλιστής της ΔΕΗ Θεόδωρος Κανελλόπουλος και έριξε την ιδέα ο Νίκος Νικολόπουλος να είναι υποψήφιος δήμαρχος, ώστε να εκφραστεί μαζί του ο ευρύτερος δεξιός χώρος.

Ακολούθησε συμπτωματικά (;) ο Αντώνης Κουνάβης, ο οποίος αν και δεν τον κατονόμασε, τον «φωτογράφισε» σε ένα άρθρο του που έκανε αίσθηση ως τον καταλληλότερο για υποψήφιο δήμαρχο, πάντα εκ των δεξιών.

Και όλως… τυχαίως, ακολούθησε ο ίδιος ο βουλευτής με μια γραπτή δήλωση, στην οποία γνωστοποίησε  ότι αφουγκράζεται τις αντιδράσεις και πως θα πράξει εγκαίρως και αναλόγως!
Εάν συνθέσουμε σε παζλ όλα τα παραπάνω, έχουμε να κάνουμε με μια κλασική «Νικολουπουλική» τακτική. Την αντιλαμβάνονται όσοι έχουν πολιτική αντίληψη  και ξέρουν να διαβάζουν τις κινήσεις του, εύκολα αναγνώσιμες εδώ που τα λέμε. Γιατί μετά από τόσα χρόνια δράσης του, ο Νίκος Νικολόπουλος είναι πια «ανοικτό βιβλίο».

Κι αυτό είναι το μεγαλύτερο, ίσως, μειονέκτημα του. Είναι πλέον σχεδον προβλέψιμος, και μπορείς να σκεφτείς τι κρύβεται πίσω από κάθε του κίνηση και πού αποσκοπεί μ' αυτήν.

 

Δεν έχει να χάσει τίποτα    

 

Γιατί να θέλει, όμως, να επανακάμψει στα δημοτικά πράγματα;  Εδώ χωράει μεγάλη συζήτηση, μολονότι και στην προκειμένη περίπτωση είναι ευδιάκριτος ο αντικειμενικός στόχος του.

Αν και το ενδιαφέρον του είναι στραμμένο στην κεντρική πολιτική σκηνή, δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να τον δούμε να κατέρχεται για μια ακόμη φορά ως υποψήφιος δήμαρχος.

Στο κάτω – κάτω της γραφής δεν έχει και τίποτα να χάσει, ιδίως μάλιστα εάν οι αυτοδιοικητικές εκλογές προηγηθούν των βουλευτικών. Αντιθέτως, μόνο να κερδίσει έχει, υπό την έννοια ότι θα αποκομίσει πολλαπλά πολιτικά οφέλη, πέραν του θορύβου που γίνεται γύρω από το πρόσωπο του και είναι κάτι που επιδιώκει πάντα και με διάφορες αφορμές.

Πάντως, μια υποψηφιότητα του για τον Δήμο της Πάτρας θα ανακατέψει και θα ταρακουνήσει για τα καλά τον δεξιό χώρο. Και εννοείται ότι θα τον διασπάσει στην περίπτωση που καταφέρει η Νέα Δημοκρατία να έχει στις δημοτικές εκλογές  έναν προσκείμενο σ’ αυτήν υποψήφιο δήμαρχο.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ο ίδιος θα αποδείξει ότι δεν είναι «καμένο χαρτί» και ότι εξακολουθεί να επηρεάζει ένα σημαντικό τμήμα ψηφοφόρων της δεξιάς παράταξης.

 

 

Επιδιώκοντας να μπει

στο… μάτι του Μητσοτάκη

 

Περιττό να σημειωθεί ότι τα αισθήματα αντιπάθειας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι… αμοιβαία. Επομένως, αντιλαμβάνεται κανείς ότι μια πιθανή υποψηφιότητα του για τον Δήμο, συνοδευόμενη από μια αξιοσημείωτη παρουσία, θα είναι «κόλαφος» για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

Διότι μπορεί η Πειραιώς να δείχνει ότι δεν υπολογίζει τον Δήμο της Πάτρας στα πλάνα της εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, αλλά είναι  σίγουρο ότι μια ενδεχόμενη δυναμική εμφάνιση του Νικολόπουλου στις δημοτικές κάλπες, μόνο απαρατήρητη δεν θα περάσει από την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η συνέχεια, προσεχώς…

Πηγή

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος