Loading...
 Start Page
Πάρα πολλές συμμετοχές στον φετινό ποδηλατικό «Γύρο Θυσίας» την προσεχή Δευτέρα 25/3

ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ Χ. ΚΟΓΚΟΥ 

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι ετοιμασίες του Ποδηλατικού Ομίλου Πατρών ενόψει του μεγάλου αγώνα «Γύρος Θυσίας» που θα γίνει την Δευτέρα 25 Μαρτίου με μεγάλη συμμετοχή. Ο Π.Ο. Πατρών και η Οργανωτική επιτροπή του Γύρου, με συνδιοργανωτές και υποστηρικτές τους: Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Δήμο Δυτικής Αχαΐας, Δήμο Καλαβρύτων και ΟΛΠΑ και τους χορηγούς είναι σχεδόν έτοιμοι, προκειμένου να καλύψουν, με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο, τις ανάγκες των αθλητών και συνοδών που θα συμμετάσχουν στους αγώνες.

 

Στην κατηγορία Μάστερ συνεχίζεται η συνεργασία με την ΠΕΠΑ όπως και τα προηγούμενα χρόνια.Αυτή την χρονιά ο γύρος είναι αφιερωμένος «Στους μικρούς νικητές της ζωής» και την «Φλόγα» (Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια), προσφέροντας 1,00€ για κάθε αθλητή Μάστερ που θα συμμετάσχει στον αγώνα.Επίσης ο 42ος αγώνας «Θυσίας» την 25η Μαρτίου, ζητήθηκε από την Α.Ε.Α.Ε. (Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος) λόγω της ιστορίας του αλλά και της πολύ μεγάλης συμμετοχής όλα αυτά τα χρόνια, παράλληλα να γίνουν και οι 1οι Πανελλήνιοι ποδηλατικοί αγώνες αστυνομικών και έγινε αποδεκτό από το Δ.Σ. Προχθές έληξε η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων συμμετοχής των σωματείων. Τελικά θα συμμετάσχουν 48 σωματεία από όλη την Ελλάδα και 400 αθλητές σε όλες τις κατηγορίες, σύμφωνα με τις δηλώσεις συμμετοχής. Όλα δείχνουν πως θα έχουμε ρεκόρ συμμετοχών αφού έχουν δηλώσει συμμετοχή οι εξής: 118 Άνδρες – 43 Έφηβοι – 29 Γυναίκες - 39 Μάστερ Α - 86 Μάστερ Β - 48 Μάστερ Γ- 10 Μάστερ Δ. και 27 παίδες.

Η ΑΦΡΟΚΡΕΜΑ ΤΩΝ ΠΕΝΤΑΛ 

Στο αγωνιστικό διήμερο από 24 έως 25 Μαρτίου, η αφρόκρεμα των ελληνικών πεντάλ, θα διεκδικήσει την νίκη.Η έναρξη του Γύρου θα γίνει με το ατομικό χρονομέτρησης «Κ. Κανελλόπουλος» σε Κ. Αχαΐα - Άρλα, την Κυριακή 24 Μαρτίου και ώρα 15.00. Η εκκίνηση από την πλατεία Παπαγιαννοπούλου και ο τερματισμός πριν από την είσοδο στην Άρλα. Με το πέρας τον αγώνων θα γίνουν οι απονομές στους νικητές.Ο δεύτερος είναι αγώνας αντοχής 103 km Πάτρα - Ι.Μ. Αγίας Λαύρας, θα διεξαχθεί την 25η Μαρτίου στις 09.00. Η εκκίνηση θα δοθεί από την πλατεία Γεωργίου και ο τερματισμός στην Ι.Μ. Αγίας Λαύρας Ηρώων (μέσω Χαλανδρίτσας) όπου θα γίνουν και οι απονομές των επάθλων στους νικητές.Στον αγώνα Αντοχής θα γίνουν δύο ξεχωριστές εκκινήσεις. Στις 09.00 θα γίνει η εκκίνηση των Μάστερ (όλες οι κατηγορίες) και των Γυναικών, με προεκκίνηση έως την διασταύρωση Χαλανδρίτσας και στις 09.15 η εκκίνηση των Ανδρών και Εφήβων, με προεκκίνηση έως την είσοδο στην ΝΕΟ Πατρών-Πύργου στο ύψος των Ροϊτίκων. Οι αθλητές αφού φθάσουν στον Αλισσό μετά το φανάρι θα κατευθυνθούν δεξιά στην Π.Ε.Ο. μέχρι τα Ροΐτικα – Μιντιλόγλι - Οβρυά και μέσω Χαλανδρίτσας στην Αγία Λαύρα όπου θα γίνει και ο τερματισμός.Οι διοργανωτές με χθεσινή ανακοίνωση ευχαριστούν εκ των προτέρων την Ελληνική Αστυνομία (Τροχαία Πατρών – Αστ. Τμήματα Κ. Αχαΐας – Χαλανδρίτσας και Καλαβρύτων) για την άψογη συνεργασία. 

ΠΥΡΑ ΝΙΚΟΛΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΠΡΕΣΒΗ 

Θέση για το θέμα που προέκυψε ανάμεσα στον ΠΟΠ και τον Δήμο Πατρέων πήρε και ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος έκανε και δήλωση.Μέρος της δήλωσης, είναι η εξής: «Δεν θέλω να πιστέψω ότι η απερχόμενη δημοτική αρχή θα αποσύρει την αιγίδα της από τον ποδηλατικό αγώνα «Θυσίας» επειδή εκδήλωσε την επιθυμία να λάβει μέρος σε αυτόν ο λάτρης της ποδηλασίας, πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ. Το ΚΚΕ έχει όλο το δικαίωμα να θεωρεί ανεπιθύμητο τον κ. Πάιατ στο σπίτι του Περισσού.Ο Δήμος της Πάτρας, όμως, δεν δικαιούται να κλείνει κατάμουτρα την πόρτα  στον Αμερικανό πρέσβη και σε όποιον πολιτικό ή διπλωματικό παράγοντα ξένης χώρας επιθυμεί να συμμετάσχει σε εκδήλωση φορέα της πόλης μας. Ο κ. Πελετίδης δεν εξελέγη Δήμαρχος για να ασκεί εξωτερική πολιτική. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κ. Πελετίδη, σαν κομμουνιστής, να διαφωνεί με τις ΗΠΑ, οφείλει ωστόσο ως Δήμαρχος και οικοδεσπότης να είναι ευγενής και καταδεκτικός απέναντι στον καθένα θεσμικό παράγοντα ξένης χώρας, άρα και στον κ. Πάιατ».

Σ. ΠΟΛΙΤΗΣ: "ΜΑΣ ΛΥΠΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ Ο ΔΗΜΟΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ"

Ανάμεσα στους αθλητές που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο γύρο θυσίας είναι και ο Αμερικάνος Πρέσβης στην Ελλάδα Τζεφρι Πάιατ, γνωστός ποδηλάτης και είχε συμμετάσχει και πέρσι στον ποδηλατικό γύρο θυσίας βγάζοντας κανονικά την διαδρομή από την Πάτρα ως τα Καλάβρυτα. Η παρουσία του όμως έχει φέρει αντίδραση από την πλευρά του Δήμου Πατρέων ο οποίος με έγγραφό του ενημέρωσε τον ΠΟΠ πως δεν θα είναι συνδιοργανωτής μετά από 42 ολόκληρα χρόνια λόγω της παρουσίας του Αμερικανού Πρέσβη καθώς διαφωνούν οι ιδεολογίες. «Για πρώτη φορά ο Δήμος Πατρών, μετά από 42 χρόνια δεν θα είναι συνδιοργανωτής του Γύρου Θυσίας και αυτό μας λυπεί» ήταν το σχόλιο του προέδρου του ΠΟ Πατρών, Σπύρου Πολίτη ο οποίος πρόσθεσε: «Εμείς είμαστε αθλητικό σωματείο και δεν ασχολούμαστε με την πολιτική και αυτό που θέλουμε είναι να έχει επιτυχία μια διοργάνωση που έχει 42 χρόνια ζωής και είναι από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα. Είναι τιμή μας που στο γυρο θυσίας συμμετείχε ο Αμερικανός πρέσβης αλλά και οι 7 ακόμα Αμερικανοί που έχουν δηλώσει συμμετοχή. Πρόθεση του ΠΟΠ είναι ο γυρος θυσίας να μεγαλώσει και ετοιμάζουμε μεγάλους αγώνες το 2021 όπου θέλουμε να συμμετέχουν ακόμα περισσότεροι αθλητές».

Πηγή

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2022 Νίκος Ι. Νικολόπουλος