Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος: Έχει και όρια η αχαριστία του Ράμα!

Με παραστατικό και ακριβή τρόπο ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος εξιστόρησε τις αθλιότητες της Αλβανικής Αστυνομίας σε βάρος του ίδιου και των εκατοντάδων Ελλήνων που θέλησαν να παραστούν στο μνημόσυνο του Βορειοηπειρώτη μάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής μίλησε στα «Παραπολιτικά FM» στην εκπομπή του Αντώνη Κοκορίκου και ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός για τα συμβάντα στα σύνορα με την Αλβανία, όπου τα εκτελεστικά όργανα του Ράμα καταπατούν ανθρώπινα δικαιώματα και προσβάλλουν Έλληνες επισκέπτες και ομογενείς με αυθάδεια και προκλητικότητα.

Ξεκινώντας την περιγραφή του, ο Νίκος Νικολόπουλος είπε:

«Παίρνοντας διδάγματα από τον Ρ.Τ.Ερντογάν, οι Αλβανοί έπιασαν αιχμάλωτους Έλληνες και τους οδήγησαν σε πολύωρες ακόμα και ολονύκτιες ανακρίσεις στα σύνορα και στα αστυνομικά τμήματα των Αγίων Σαράντα και του Αργυροκάστρου.

Έχω χρέος να καταγγείλω στον Ελληνικό λαό, στη Βουλή των Ελλήνων και θα φτάσω στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια το γεγονός ότι η Αλβανική αστυνομία δεν επέτρεψε σε Έλληνες να περάσουν τα σύνορα, προκειμένου να πάνε στους Βουλιαράτες και μάλιστα με βίαιους τρόπους προσβάλλοντας την προσωπικότητα των πολιτών.

Λυπάμαι βαθύτατα που το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει αντιδράσει επίσημα στις πρακτικές εκφοβισμού εναντίον των Ελλήνων πολιτών και των βορειοηπειρωτών. Είναι προκλητικό και πρωτόγνωρο η αλβανική κυβέρνηση να θεωρεί επικινδύνους όλους τους Έλληνες πολίτες, ακόμα και τους Αλβανούς πολίτες ή τους ομογενείς κατοίκους της περιοχής που θέλησαν να προσευχηθούν για την ανάπαυση και την αιώνια μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Πρόθεση των Αλβανικών αρχών, κοντά εφτά ώρες μέσα στα άγρια μεσάνυχτα,  ήταν η κατατρομοκράτηση της Ελληνικής μειονότητας που παραμένει εκεί στις εστίες της ριζωμένη στις αλησμόνητες πατρίδες».

«ΜΕ ΤΙ ΜΟΥΤΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ Ε.Ε.»;

Ακολούθως, ο ανεξάρτητος βουλευτής υπογράμμισε:

«Η Αλβανία του Χότζα, του Αλία, του Μπερίσα και του Ράμα είναι εδώ και απέχει «έτη φωτός» από την Ευρώπη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Για την ιταμή πρόκληση των Αλβανικών αστυνομικών αρχών καταθέτω αύριο ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων και την απευθύνω στον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Επίσης έδωσα οδηγίες στους συνεργάτες μου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος θα ετοιμάσουν την προσφυγή μας στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια με βάση τα όσα ζήσαμε στο συνοριακό σταθμό-τελωνείο Μαυροματίου και στο αστυνομικό τμήμα των Αγίων Σαράντα».

Ο Νίκος Νικολόπουλος στη συνέχεια μετέφερε στους ακροατές της εκπομπής του Αντώνη Κοκορίκου, το πάθος για την Ελλάδα που έχουν όσοι κατοικούς στα άγια ιερά και όμορφα, σκληρά χώματα της Βορείου Ηπείρου λέγοντας:

«Δεν ξέρει κανείς τι πάει να πει, γενιές και γενιές Ελλήνων δίνουν αγώνα για να διατηρήσουν ακέραιες τις πατρογονικές εστίες, σε ένα περιβάλλον διαρκώς εχθρικό και απειλητικό. Η ουδέποτε πλήρως αναγνωρισμένη ελληνική μειονότητα της Αλβανίας αισθάνεται έντονη την ανάγκη να σηκώνει ψηλά την ελληνική σημαία και να χτυπάει δυνατά την καμπάνια της εκκλησιάς στα χωριά της Βόρειας Ηπείρου, γιατί αισθάνεται μονίμως υπό διωγμό και επί δεκαετίες εκλιπαρεί την Ελλάδα να στρέψει το βλέμμα της προς αυτή, με τις ελληνικές κυβερνήσεις όμως να επιδεικνύουν διαχρονικά, σκόπιμη ή μη, αδιαφορία. Η Ελλάδα ουδέποτε αμφισβήτησε τα κυριαρχικά δικαιώματα της Αλβανίας. Μπορεί, άραγε κανείς να υποστηρίξει και το αντίθετο, όταν ακόμα και εντός Ελλάδας εγείρονται ζητήματα περί “Μεγάλης Αλβανίας” ή περί “Τσαμουριάς”; Η Ελλάδα, σταθερά τάσσεται υπέρ της ευρωπαϊκής Αλβανίας και των φιλικών διμερών σχέσεων. Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας όμως, ακόμα και την ημέρα της κηδείας του Κ. Κατσίφα, φρόντισε να κάνει εμπρηστικές δηλώσεις και να χαρακτηρίσει “γουρούνια” και “γαιδούρια” όσους παραβρέθηκαν στην κηδεία. Ο ελληνικός λαός δεν έχει τίποτα να χωρίσει με τον αλβανικό. Όσοι όμως υποδαυλίζουν τον άκρατο εθνικισμό σε βάρος του γνήσιου πατριωτισμού, καθώς και όσοι δεν πιστεύουν στις πατρίδες και στα έθνη, ας ξέρουν αυτό: Η μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα θα μένει ζωντανή. Και θα αφυπνίζει τον Ελληνισμό!»

«ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΟΡΙΑ Η ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ»!

Κλείνοντας ο μαχητικός ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος είπε εμφαντικά:

«Αλλού οι μαγκιές από τους τρομοκράτες του Ράμα!

Άκουγα –και δεν ήθελα να πιστέψω- τα αγνώμονα και αχάριστα αισθήματα που εκδηλώνει σε βάρος μας η Αλβανική πλευρά. Σήμερα είμαι πια πεπεισμένος για τα αμέτρητα κόμπλεξ της εκάστοτε Αλβανικής πολιτικής ηγεσίας απέναντι στην Ελλάδα, τη χώρα που έχει προσφέρει απλόχερη στήριξη στη δεινοπαθούσα Αλβανία.

Η απάνθρωπη στάση των Αλβανικών δεν θα περάσει απαρατήρητη και γι’ αυτό καλώ τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο να προχωρήσει σε όλα τα απαραίτητα διαβήματα, όπου δει, για να καταδειχθεί η αμετανόητη συμπεριφορά των «πραιτωριανών» του Ράμα, που σκορπάνε φόβο και τρόμο στη Βόρειο Ήπειρο, νομίζοντας ότι οι βαρβαρότητες τους δεν θα έχουν επιπτώσεις».

Σχετικό οπτικοακουστικό υλικό:

Η τρομοκρατία κ’ η καταπάτηση των δικαιωμάτων των Βορειοηπειρωτών στη Βουλή-Ευρωπαϊκά Δικαστήρια https://www.youtube.com/watch?v=H57on4qufxo

Αλλού οι μαγκιές των τρομοκρατών του Ράμα. Η μνήμη του Κ.Κατσίφα θα αφυπνίζει τον Ελληνισμό! https://www.youtube.com/watch?v=aQB_Bn3sYJA&t=2s

Πηγή

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

Copyright © 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος