Loading...
 Start Page
Σιωπή από τον Γ.  Πιτσιλή της ΑΑΔΕ

ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΘΕΣΕ

Ο ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

«Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΑΔΕ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος, με τον έμπειρο κοινοβουλευτικό Πρόεδρο του Νίκο Νικολόπουλο, παρά τον περιορισμένο χρόνο κατάφερε να θέσει στον επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή πολλά ερωτηματικά που αφορούν σοβαρότατες υποθέσεις και με τις οποίες έχει ασχοληθεί στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, καταθέτοντας πάνω από 300 ερωτήσεις, στις οποίες όμως ο κ. Πιτσιλής διαχρονικά δεν έχει δώσει καμία επί της ουσίας απάντηση .

Ο Νίκος Νικολόπουλος μετά την κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Οικονομικών και Διαφάνειας δήλωσε :

«Η αδυναμία του κ. Πιτσιλή να ελέγξει την ολιγωρία των ελεγκτικών μηχανισμών και τη συνεχιζόμενη… επιλεκτική ανικανότητα άντλησης υπέρ των δημοσίων ταμείων εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, ήταν εμφανής. Δεν τόλμησε ούτε καν να ψελλίσει δυο λέξεις ακόμα και για το πολύκροτο ζήτημα των απαιτήσεων του δημοσίου σε βάρος του Δ. Κοντομηνά, ύψους 77 εκ. ευρώ, που ακόμα εκκρεμεί.

Δεν ήξερε ή δεν ήθελε να απαντήσει;

Δύσκολο να πιστέψει κανείς είτε το ένα, είτε το άλλο.

Κι όμως, στην κοινή συνεδρίαση των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών, ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργος Πιτσιλής δεν απάντησε ούτε σε ΜΙΑ ερώτηση του Προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκου Νικολόπουλου!

Μάλλον απίθανο να μην ήξερε για την υπόθεση του κέντρου διασκεδάσεως Nammos στη Μύκονο, ή για τις καταγγελίες Μαρτινη για το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών των επικεφαλής της «αμαρτωλής ΔΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ».

Επίσης, είναι αδιανόητο να μην ήταν ενημερωμένος ο κ. Πιτσιλής για τις υποθέσεις της ΔΟΥ Κηφισιάς, για τις παράτυπες βεβαιώσεις στο ζεύγος Παπαντωνίου, για τις πειθαρχικές διώξεις εις βάρος υπαλλήλων και για το που βρίσκεται το Πειθαρχικό εις βάρος της πρώην Διευθύντριας της εν λόγω Εφορίας.

Το μόνο που παραδέχθηκε ο κ. Πιτσιλής είναι ότι σε αρκετές Εφορίες, μεταξύ αυτών και της Κηφισιάς, οι προϊστάμενοι παρέμειναν στις θέσεις τους για σχεδόν δύο χρόνια μετά από τη λήξη της θητείας τους, καθώς δεν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής των στελεχών που θα τους αντικαθιστούσαν. Πέραν τούτου, καμία αναφορά στις ευθύνες της τότε Διευθύντριας Μαρίνας Δρυμαλίτου, για τις βεβαιώσεις οφειλών στη σύζυγο του Γιάννου Παπαντωνίου, ούτε γιατί διαχωρίστηκε η υπόθεσή της στο Πειθαρχικό, το οποίο τελικά απέδωσε ευθύνες δύο χαμηλόβαθμους υπαλλήλους, ούτε για το εάν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος των περιουσιακών στοιχείων των στελεχών της συγκεκριμένης Εφορίας.

 

 

«Άκρα του τάφου σιωπή» από Γ. Πιτσιλή για Μαρτίνη, Κοντομηνά. ΔΥΟ Κηφισιάς

 

Ο έμπειρος κοινοβουλευτικός, παρά τον περιορισμένο χρόνο κατάφερε να θέσει στον επικεφαλής της ΑΑΔΕ πολλά ερωτηματικά που αφορούν σοβαρότατες υποθέσεις και με τις οποίες έχει ασχοληθεί στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, καταθέτοντας πάνω από 300 ερωτήσεις, στις οποίες όμως ο κ. Πιτσιλής δεν έδωσε καμία επί της ουσίας απάντηση παρά την επάρκεια χρόνου που είχε.

 

Τα ερωτήματα που έθεσε ο Νίκος Νικολόπουλος στον διοικητή της ΑΑΔΕ αφορούσαν επίσης την απώλεια τουλάχιστον ενός δισ. ευρώ από τα πλαστά και εικονικά τιμολόγια και από το γεγονός ότι καθυστερεί η εφαρμογή του μέτρου της ηλεκτρονικής τιμολόγησης, που θα αντιμετώπιζε σε σημαντικό βαθμό το πρόβλημα.

Επίσης, ο βουλευτής Αχαΐας έθεσε και το θέμα των χιλιάδων δικογραφιών, που είχαν φτάσει στην ΑΑΔΕ με εισαγγελική παραγγελία για έλεγχο, αλλά επεστράφησαν χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές διαδικασίες. Απαντώντας εμμέσως ο κ. Πιτσιλής επιχείρησε να αποδώσει την εξέλιξη αυτή στις πρόσφατες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, για τον χρόνο παραγραφής του δικαιώματος του Δημοσίου για έλεγχο φορολογικών υποθέσεων πέραν της πενταετίας. Ωστόσο, ο διοικητής της ΑΑΔΕ υποστήριξε ότι η συνεργασία του με τους εισαγγελείς Οικονομικού Εγκλήματος και Διαφθοράς είναι εξαιρετική.

 

Τέλος, ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, κατήγγειλε τις επιδιώξεις των δανειστών να καταστήσουν της ΑΑΔΕ «δικό τους βασίλειο, καθώς θεωρούν ότι πρέπει να λειτουργεί ανέλεγκτα και να μη δίνει λογαριασμό σε κανέναν (ίσως μόνο στις Βρυξέλλες)»!

Ο βουλευτής επικαλέστηκε την έκθεση των «Θεσμών» για τη λειτουργία της Αρχής, όπου «χαρακτηρίζουν περιττή(!) τη διαδικασία γνωστοποίησης στο υπουργείο Οικονομικών εγκυκλίων και κανονιστικών αποφάσεων που εκδίδει η Αρχή. Ζητούν δε, την αλλαγή της διαδικασίας, ακόμα και μέσω νομοθετικής παρέμβασης»!

«Θεωρώ ότι ο ετσιθελισμός τους δεν πρέπει να μείνει αναπάντητος, γι’ αυτό η Κυβέρνηση οφείλει να βρει τη λύση, που θα επιτρέπει στους εγχώριους μηχανισμούς να κάνουν τη δουλειά τους με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον μας», κατέληξε ο Νίκος Νικολόπουλος.

 

Το βίντεο της τοποθέτησης του Ν. Νικολόπουλου στην επιτροπή οικονομικών:

Άκρα του τάφου σιωπή από Πιτσιλή για Μαρτίνη, Κοντομηνά, ΔΟΥ Κηφισιάς κ.α.

https://youtu.be/MCi7_R3lmts

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος