Loading...
 Start Page
Στο… περίμενε το σκάνδαλο Καρούζου

ΝΕΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Το σκάνδαλο του ομίλου Καρούζου επαναφέρει στην επιφάνεια ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος, με ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών, σημειώνοντας πως επιβάλλεται να ληφθούν όλες οι πρωτοβουλίες ώστε να επιστραφούν στο δημόσιο, ποσά ύψους 80 εκ. ευρώ από τους πρωταγωνιστές του σκανδάλου.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει ο κ. Νικολόπουλος, σε παλαιότερη απάντησή της, η υφυπουργός, κ. Παπανάτσιου είχε σημειώσει: «Σας γνωρίζουμε ότι με το άρθρο 7β του νόμου 3610/2007, όπως ισχύει, προβλέφθηκε ότι όποιος καταγγείλει και πιστοποιηθεί φορολογική ή τελωνειακή παράβαση δικαιούται από το Δημόσιο αμοιβής. Η αμοιβή αυτή ισούται με το 1/10 των προστίμων που εισπράχθηκαν για την παράβαση και καταβάλλεται μετά την είσπραξή τους στον δικαιούχο, με ευθύνη της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Οικονομικών.

Στο πλαίσιο της ρύθμισης αυτής και κατόπιν σχετικού αιτήματος της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου μας, προωθήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Α.Α.Δ.Ε. σχετικό ενημερωτικό σημείωμα, στο οποίο περιλαμβάνεται η άποψη ότι προκειμένου για την εφαρμογή της ανωτέρω διάταξης, θα πρέπει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, μεταξύ αυτών και η πράξη επιβολής προστίμου κατά του καταγγελλόμενου να υποβάλλονται προς το Ελεγκτικό Συνέδριο, γεγονός από το οποίο προκύπτει προβληματισμός περί ενδεχόμενης παραβίασης τόσο των διατάξεων περί φορολογικού απορρήτου όσο και των διατάξεων περί προστασίας του ατόμου από την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων. Περαιτέρω, εφόσον η αμοιβή που προβλέπεται για τον καταγγέλλοντα συνδέεται με το ποσό των προστίμων που εισπράχθηκαν για την παράβαση, ο καταγγέλλων θα λαμβάνει γνώση του ποσού του προστίμου που επιβλήθηκε στον καταγγελλόμενο, με αποτέλεσμα να θίγεται το φορολογικό απόρρητο.

Ως εκ τούτου, στο πλαίσιο των ανωτέρω, το Υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το βέλτιστο τρόπο για την εφαρμογή της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης».

Ο ανεξάρτητος βουλευτής ζητάει να πληροφορηθεί εάν είναι έτοιμη η εφαρμοστική διάταξη του Νόμου ή μήπως… δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να εκδοθεί, αλλά και γιατί επί 3 χρόνια, το υπουργείο δεν πήρε καμιά νομοθετική πρωτοβουλία

Επίσης, ρωτάει εάν αληθεύει ότι εισέπραξε προς ωφέλεια του, το Ελληνικό Δημόσιο από τις Καταγγελίες του Ιωσήφ Λιβανού, για το σκάνδαλο Καρούζου και εάν ναι, πόσα είναι τα χρήματα που μπήκαν στα ταμεία του κράτους, πόσο είναι το ύψος των πρόστιμων που έχουν επιβληθεί και ποιο το ύψος των κατασχεθέντων περιουσιακών στοιχείων των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο.

Ακόμα, ο κ. Νικολόπουλος ζητάει να πληροροφηθεί εάν έχουν σχηματισθεί δικογραφίες και εάν προκύπτουν και ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα, εάν αληθεύει ότι μία δικογραφία που διαβιβάσθηκε στη Βουλή από τον αναπληρωτή Οικονομικό Εισαγγελέα κ Γαληνό Μπρή εμπεριέχει τρεις φακέλους με σημαντικά στοιχεία από δεκάδες off shore εταιρείες που είχαν «παραμεληθεί» σε ένα ντουλάπι της Εισαγγελίας επί τρία χρόνια με αποτέλεσμα με το πέρασμα του χρόνου η ζημιά του Δημοσίου να γίνεται μεγάλη και εάν ο Διοικητής της ΑΑΔΕ έχει διατάξει ελέγχους ή θα ελεγχθεί για παράβαση καθήκοντος.

 

Σχετική δήλωση On camera : Σκάνδαλο Καρούζου είχαν "παραμεληθεί" σημαντικοί φάκελοι για τρία χρόνια! https://www.youtube.com/watch?v=NphfvhK9pYo

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
 
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media


@ninikolopoulos

© Copyright 2009 - 2024 Νίκος Ι. Νικολόπουλος