Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος:  Τεράστιος ο τζίρος του δουλεμπορίου ψυχών στο Αιγαίο!

Που είναι ο Γ. Μουζάλας, που μας έλεγε ότι δουλεύουν για την “ψυχή της μάνας τους”;

Δεν τιμά την ανθρωπιά των Ελλήνων η παθητική στάση του κράτους…

 

Η «περίεργη» δράση της ΜΚΟ ERCI στο Ανατολικό Αιγαίο, που στιγματίστηκε από την σύλληψη 30 μελών της, τα οποία κατηγορούνται πως διευκόλυναν λαθρομετανάστες να μεταφερθούν στα Ελληνικά νησιά, διακρίνεται για τον...αλτρουισμό και τα...φιλάνθρωπα χαρακτηριστικά της, με βάση βέβαια την ειρωνική εκδοχή της περίστασης!

Ανέκαθεν είχα την πεποίθηση ότι ο ρόλος κάποιων τουλάχιστον ΜΚΟ είναι (το λιγότερο) αμφιλεγόμενος και σε κάποιες άλλες περιπτώσεις κατάπτυστος και απάνθρωπος. Από την αρχή τόνισα μέσα και έξω από την Βουλή, κραύγασα και βροντοφώναξα σε “ώτα μη ακουόντων”, πως ανάμεσα στην παροχή βοήθειας από τη μία πλευρά και τη διευκόλυνση-διακίνηση λαθρομεταναστών από την άλλη, τα όρια δεν ελέγχονται γιατί είναι πλημμελής ή και ανύπαρκτος ο σχετικός έλεγχος από τα εντεταλμένα όργανα της Πολιτείας…».

Ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και Ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, προτίθεται να καταθέσει νέα ερώτηση προς τους συναρμόδιους Υπουργούς για τις 30 συλλήψεις.

 

Που είναι ο Γ. Μουζάλας, που μας έλεγε ότι δουλεύουν για την “ψυχή της μάνας τους”;

 

Με τις σημερινές δηλώσεις του επίσης φέρνει στο φως της δημοσιότητας απάντηση του πρώην Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μοπυζάλα, σε προγενέστερη του ερώτηση, σύμφωνα με την οποία η ERCI δραστηριοποιείται στην χώρα μας αφιλοκερδώς και για την «ψυχή της μάνας τους».

Διαπιστώνουμε πως ο ρόλος των ΜΚΟ με τις μυστικές υπηρεσίες, «αποστολές πολλαπλών ρόλων» ή την διακίνηση των λαθρομεταναστών είναι κάτι περισσότερο από αυταπόδεικτος, ενώ καταγράφεται –ίσως για πρώτη φορά- η σύνδεση της χρηματοδότησης μεταφοράς των λαθρομεταναστών από τις πατρίδες τους προς την Ευρώπη.

Επέμενα σε ανύποπτους χρόνους για την ανέλεγκτη δράση και τον «βρόμικο» ρόλο κάποιων ΜΚΟ και νοιώθω δικαιωμένος, αλλά το ζήτημα δεν είναι αυτή, η πικρή βέβαια, δικαίωσή μου.

Ιδού το αποκαλυπτικό απόσπασμα της απάντησης Μουζάλα στις 12 Σεπτεμβρίου 2017 : «Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση ERCI είναι εγγεγραμμένη στο Εθνικό Μητρώο Ελληνικών και ξένων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, αλλά δεν είναι εταίρος της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας και Επιχειρήσεων Ανθρωπιστικής Βοήθειας, ήτοι δεν χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ούτε από το Ελληνικό Κράτος. Ως εκ τούτου επί των ερωτήσεων δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε».

 

Έπαιρναν λεφτά κάτω από το…νερό!

 

Φυσικά ο Χριστιανοδημοκράτης Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος δεν «έχαψε» την «αγιοποίηση» της ERCI από τον Γ. Μουζάλα πολύ δε, περισσότερο όταν έγιναν οι συλλήψεις 30 μελών της στην Μυτιλήνη. Συνολικά 30 άτομα, μέλη της ΜΚΟ ERCI, συνελήφθησαν για την εμπλοκή τους σε οργανωμένο εγκληματικό δίκτυο που δρούσε τουλάχιστον από τα τέλη του 2015 στη Μυτιλήνη με στόχο τη διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπών στην Ελλάδα μέσω των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίο.

Η ERCI “τσέπωσε” μεγάλα χρηματικά ποσά

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με ενημέρωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, η οργάνωση αποκόμισε σημαντικά χρηματικά πόσα, το ύψος των οποίων αποτελεί αντικείμενο προσδιορισμού από αρμόδιες αρχές, όπως και η έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητάς της και οι διασυνδέσεις της.

Το “άγιο” και αδίστακτο πρόσωπο της ERCI!

Με αφορμή λοιπόν τις συλλήψεις αυτές ο Νίκος Νικολόπουλος, προτίθεται να καταθέσει, νέα ερώτηση προς τέσσερις συναρμοδίους Υπουργούς και εκμεταλλεύεται την ευκαιρία για να επισημάνει την δισυπόστατη δράση της ERCI παγκοσμίως. Αλλού -όπως δηλώνει η ERCI στην ιστοσελίδα της- συμπεριφέρεται με αλληλέγγυο τρόπο σε πρόσφυγες και μετανάστες και αλλού στέλνει ένοπλα τμήματα μισθοφόρων ανά την υφήλιο! Ειδικότερα, ο Νίκος Νικολόπουλος υπογραμμίζει : «Η εν λόγω ΜΚΟ δηλώνει, ότι μία από τις βασικές δραστηριότητές της είναι η ενσωμάτωση των παράνομων μεταναστών και προσφύγων στην ελληνική κοινωνία μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων που θα επεκταθούν, εκτός από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στην Αττική και την Βόρειο Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή - σύμφωνα με καταγγελίες οι οποίες είναι προς διερεύνηση- ο ιδιοκτήτης της συγκεκριμένης ΜΚΟ, είναι και ιδιοκτήτης της εταιρείας ένοπλων μισθοφόρων ASPIDA που συνοδεύουν πλοία στην Σομαλία, την Ερυθρά Θάλασσα, τον Ινδικό Ωκεανό και αλλού!

Δηλαδή -αν ισχύουν αυτά- ο ιδιοκτήτης της ERCI, έχει μία ΜΚΟ που εκτός της μεταφοράς ή διευκόλυνσης μεταφοράς αλλοδαπών προσφύγων ή παράνομων μεταναστών στα ελληνικά νησιά και ενσωμάτωσής τους στην ελληνική κοινωνία, έχει και ένοπλο τμήμα μισθοφόρων στο έτερο σκέλος των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων του, κάτι πρωτοφανές στα χρονικά των ΜΚΟ».

 

“Προφητικά” όλα τα ερωτήματα του Νικολόπουλου!

 

Εν προκειμένω, αξίζει να υπενθυμίσουμε τα “προφητικά” ερωτήματα που είχε θέσει ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, πριν ένα χρόνο από το βήμα της Βουλής στον Γ. Μουζάλα;

-Αν και πόσα κρατικά ή κοινοτικά κονδύλια και επιδοτήσεις έχει εισπράξει η εν λόγω ΜΚΟ;

- Ποιοι είναι οι ιδιώτες που χρηματοδοτούν με "δωρεές" την εν λόγω ΜΚΟ;

- Η Τράπεζα της Ελλάδος ποια στοιχεία έχει για την διακίνηση κεφαλαίων στους τραπεζικούς λογαριασμούς της εν λόγω ΜΚΟ και αν οι λογαριασμοί αυτοί συνδέονται με την εταιρεία μισθοφόρων αμέσως ή εμμέσως;

- Αν προβλέπεται στο έργο των ΜΚΟ η ενσωμάτωση προσφύγων και παράνομων μεταναστών στην ελληνική κοινωνία, όπως δηλώνει η ERCI, με δεδομένη την συμφωνία με την ΕΕ, η οποία απλά προβλέπει την φιλοξενία τους εντός του ελληνικού εδάφους και όχι την μόνιμη παραμονή τους;

- Αν υπάρχει άλλη ΜΚΟ της οποίας ο ιδιοκτήτης είναι ταυτόχρονα και ιδιοκτήτης εταιρείας μισθοφόρων;

- Σε ποια ελληνικά νησιά δραστηριοποιείται η εν λόγω ΜΚΟ και ποιες είναι οι ακριβείς δραστηριότητές της;

- Ποια μέλη της εν λόγω ΜΚΟ έχουν άδεια οπλοφορίας, εάν έχουν;

 

Οργιάζει το οργανωμένο έγκλημα και εμείς κλείνουμε τα μάτια…

 

Με αφορμή την πρόθεση του να καταθέσει νέα ερώτηση της ερώτησης του ο Νίκος Νικολόπουλος προέβη στην εξής δήλωση: «Είπα και προ ημερών και επιμένω, έχοντας πολλά πρόσθετα επιχειρήματα και αποδείξεις, ότι ο ρόλος κάποιων τουλάχιστον ΜΚΟ είναι -το λιγότερο- αμφιλεγόμενος και σε κάποιες άλλες περιπτώσεις κατάπτυστος και απάνθρωπος.

 

Εργάζονται σε ΜΚΟ και δεν ξέρουμε με τι πόρους διαβιούν…

 

Ανατρέχοντας στο αρχείο μου ανέσυρα την απάντηση του πρώην Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλα, ο οποίος διαβεβαιώνει ότι η ΜΚΟ ERCI,που δραστηριοποιείται στο Αιγαίο, δεν χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Κράτος!

Ο Γ. Μουζάλας έμεινε στην απάντηση του… Ώστε, δεκάδες μέλη της ERCI εργάζονται στην χώρα μας και δεν ξέρουμε με τι πόρους διαβιούν στα νησιά μας; Και μετά «πέφτουμε από τα σύννεφα» που συλλαμβάνονται δεκάδες μέλη της και κατηγορούνται για διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπών. Κάτω από την μύτη του οργίαζε το οργανωμένο έγκλημα και ο Γ. Μουζάλας αλλά και οι συναρμόδιοι υπουργοί, τότε και σήμερα, δεν μπορούσαν να διακρίνουν αν «νιάου – νιάου στα κεραμίδια» κάνουν γάτες ή…νυφίτσες!

Το πρόβλημα είναι τεράστιο και πολυπλόκαμο και δεν εξαντλείται σε μια σύλληψη, καθότι κάθε μέρα, κάθε ώρα εκατοντάδες διακινητές, «διασώστες» και πράκτορες εμπορεύονται με τον πιο αισχρό τρόπο την ελπίδα δύστυχων λαθρομεταναστών.

Μέχρις εδώ, λοιπόν, η υποκρισία. Είναι ώρα να θωρακίσουμε τη χώρα και τα συμφέροντά της. Και να σταθούμε απέναντι σε αυτές τις άθλιες και ύποπτες πρακτικές των διεθνών ΜΚΟ, οι οποίες λειτουργούν προς την κατεύθυνση αποδόμησης του κοινωνικού και οικονομικού ιστού της Ελλάδας. Πρέπει να απομακρύνονται άμεσα όλες αυτές οι οργανώσεις, που λειτουργούν με τεχνολογίες που μόνο κρατικές ιδικές υπηρεσίες εύπορων χωρών διαθέτουν».

 

Μπαίνει ζήτημα οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος…

Η ΑΑΔΕ έχει αναλάβει δράση;

 

Τέλος, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα που αναφέρθηκαν στην σύλληψη των 30 μελών της ERCI συντάχτηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία και υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, Αυτή, όμως, είναι μία διάσταση της υπόθεσης.

Εν προκειμένω, ο Νίκος Νικολόπουλος επεσήμανε: Υπάρχει και η άλλη του «οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος» για την οποία δεν υπήρξε καμία ενημέρωση.

Έγιναν «φύλλο και φτερό» τα βιβλία της εν λόγω ΜΚΟ; Οι κρατικοί μηχανισμοί και τα φυσικά πρόσωπα που αναζητούν το μαύρο χρήμα, που προΐστανται αυτών Εισαγγελείς όπως η κ. Ελ. Τουλουπάκη, η κ. Α Ζαίρη που καταπολεμούν την διαφθορά και το μαύρο χρήμα, αλλά και ο κ. Γ. Πιτσιλής των δημοσίων εσόδων, ανέλαβαν δράση για τις ΜΚΟ που “σκορπούν” χρήμα;

 

Να “πετάξουμε στην θάλασσα” τους υποκριτές της Ευρωπαικής Ένωσης

και τις όποιες προσταγές της Ε.Ε.

 

Η Ελλάδα επί χρόνια δείχνει την ανθρωπιά της σε πρόσφυγες, μετανάστες και λαθρομετανάστες. Αλλά, την ίδια στιγμή δείχνει και μία εξωφρενική ανοχή σε δράση δουλεμπόρων. Μία ανοχή που προσβάλλει την χώρα μας και την εξομοιώνει με τα «μούτρα» των υποκριτών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, που αντιμετωπίζουν της μεταναστευτικές ροές με στυγνή αριθμητική λογική. Δεν μας αναλογεί τέτοια δισυπόστατη συμπεριφορά, για αυτό πρέπει να αλλάξει η πολιτική μας στο Αιγαίο. Για λόγους ανθρωπιάς και μόνο, ας σηκώσουμε κεφάλι, πετώντας στην...θάλασσα τις όποιες προσταγές της Ε.Ε. Το οφείλουμε στην ιστορία και τον πολιτισμό μας».

 

Σχετική δήλωση On camera: Σταγόνα στο... Αιγαίο οι 5 συλλήψεις της ΜΚΟ του δουλεμπορίου ψυχών στο Αιγαίο. https://youtu.be/lMieNkK9DrU

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2021 Νίκος Ι. Νικολόπουλος