Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος: Πόσοι πράκτορες … «παραθερίζουν», άραγε, στη Λέσβο  και σ’ άλλα νησιά του Αιγαίου;

ΠΑΜΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ «ΚΑΜΟΥΦΛΑΡΙΣΜΕΝΩΝ» ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ!

Στις αρχές του καλοκαιριού στην περιοχή του αεροδρομίου της Μυτιλήνης σε έλεγχο που έγινε σε αυτοκίνητο τύπου βαν, που ανή¬κε σε ΜΚΟ, διαπιστώθηκε πως το αυτοκίνητο έφερε δεύτερες πινα¬κίδες κυκλοφορίας κάτω από τις ήδη υπάρχουσες, οι οποίες ανή¬καν σε αυτοκίνητο του Ελληνικού Στρατού!

Το γεγονός ανησύχησε τον Πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο, ο οποίος κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, διατυπώνοντας την υποψία ότι ξένοι πράκτορες «αλωνίζουν» σε νησιά του Αιγαίου.

Ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής θυμίζει ότι αυτό το περιστατικό έρχεται να προστεθεί στη δράση που είχε πριν από λίγα χρόνια στο νησί μία άλλη οργάνωση, η «one nation», που έχει ως έδρα την Αγγλία και έχει κατηγορηθεί για ακραία ισλα¬μική προπαγάνδα και για σχέσεις με προμηθευτές όπλων προς τους τζιχαντιστές.

Η συγκεκριμένη οργάνωση έχει παύσει να δραστηριοποιείται στη Λέσβο, όμως κατά την έξαρση της προσφυγικής κρίσης το 2015 ανέ¬βασε βίντεο το οποίο έδειχνε μέλη της να προσεγγίζουν λέμβο ανοι¬χτά της θαλάσσιας περιοχής στα ΒΑ του νησιού και να δίνουν οδη¬γίες για το πού θα δέσει η λέμβος. Σημειώνουμε πως όταν πλησία¬σαν τη λέμβο με τους πρόσφυγες απηύθυναν ισλαμικό χαιρετισμό, φωνάζοντας τρεις φορές «Αλάχου Ακμπάρ», δηλαδή «ο θεός είναι μεγάλος», και έλαβαν αντίστοιχη απάντηση.

Ακόμη, ο ανεξάρτητος βουλευτής επικαλείται τον Δήμαρχο Λέσβου που έκανε λόγο για τον «χορό» των κατα¬σκόπων που «οργιάζουν» στα σύνορα, ενώ όταν ρωτήθηκε για ύποπτη δράση ορισμένων ΜΚΟ, εκείνος απάντησε πως «δεν μπορώ να αποκλείσω πως υπάρχουν μέσα σε όλους αυτούς που έρχονται, τζιχαντιστές, τρομο¬κράτες ή Τούρκοι πράκτορες, άλ¬λωστε ο νόμος των πιθανοτήτων λέει πως υπάρχουν» και συνέχισε τονίζοντας: «Μην ξεχνάμε πως έχουμε ομολογία από πλευράς Ερντογάν ότι χρησιμοποιεί με¬τανάστες και πρόσφυγες ως «όπλο» προς την Ευρώπη, έχουμε ομο¬λογημένο επίσης από τουρκικής πλευράς πως υπάρχουν διεκδι¬κήσεις, άρα θεωρώ ότι ένας σοβα¬ρός άνθρωπος πρέπει να υποθέτει πως μέσα σε όλους αυτούς που έρ¬χονται υπάρχουν και πράκτορες».

Τα ερωτήματα του Νίκου Νικολόπουλου είναι σοβαρά και κρίσιμα από κάθε άποψη και γι’ αυτό είναι αναγκαίο να δοθούν σαφείς απαντήσεις από τον Υπουργό. Συγκεκριμένα:

1ον Έχετε τη βούληση να θωρακίσετε τα σύνορα και τα νησιά του Αιγαίου για να μην «αλωνίζουν» πράκτορες και ποια τα συγκεκριμένα μέτρα;

2ον Πώς αντιμετωπίζετε τον «χορό» των κατασκόπων στα σύνορα με την Τουρκία και σε νησιά του Αιγαίου;

3ον Από την διερεύνηση του συγκεκριμένου περιστατικού ποια συμπεράσματα προέκυψαν;

4ον Το αυτοκίνητο που έφερε δεύτερες πινακίδες σε ποια ΜΚΟ ανήκει;

5ον Έγινε κλοπή πινακίδων οχήματος του Ελληνικού Στρατού;

6ον Έγινε έρευνα για την αποκάλυψη των δραστών; Αν ναι, ποιο το αποτέλεσμα της; Ποιοι και πόσοι εμπλέκονται και ποιες διαδικασίες ακολουθήθηκαν σε βάρος τους; Αν όχι, γιατί;

7ον Έχετε διαπιστώσει αν κάποιες ΜΚΟ διαδραματίζουν ύποπτο ρόλο; Αν ναι, ποιες είναι αυτές και τι μέτρα έχουν ληφθεί;

8ον Εμπλέκονται, έμμεσα ή άμεσα, στελέχη της ΜΚΟ σε ακραίες Ισλαμικές προπαγανδιστικές δράσεις;

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2021 Νίκος Ι. Νικολόπουλος