Loading...
 Start Page
Νίκος Νικολόπουλος: Οι καθαρές τηλεοπτικές άδειες προϋποθέτουν έλεγχο  με «ψιλό κόσκινο»!

ΔΥΟ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΣΤΗΝ κ. ΑΝ. ΖΑΪΡΗ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΜΙΝΤΙΑΚΟ ΤΟΠΙΟ

 

Η καθαρότητα του τηλεοπτικού τοπίου, με αφορμή τις νέες άδειες, ήταν ανέκαθεν σαφής επιδίωξη του Προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, ο οποίος είναι γνωστό ότι έχει αναλάβει πολλές κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες κι έχει κάνει αλλεπάλληλες δημόσιες παρεμβάσεις για να παταχθούν η ανομία και η ασυδοσία στην μιντιακή ζοφερή πραγματικότητα.

Οι άοκνες προσπάθειες του Νίκου Νικολόπουλου επικεντρώνονται, αφενός στην εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος και αφετέρου στην υπερίσχυση της διαφάνειας, σ’ έναν νευραλγικό τομέα λειτουργίας της Δημοκρατίας, που επί 28 χρόνια είναι κράτος εν κράτει και φθάνει μέχρι τα όρια της μιντιακής «δικτατορίας»!

Στο πλαίσιο αυτό, ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής τον περασμένο μήνα (συγκεκριμένα, στις 6 και την 31η Ιουλίου), απευθύνθηκε εγγράφως στην αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και Πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής Έρευνας και Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματική Δραστηριότητα κ. Άννα Ζαΐρη.

Οι δύο επιστολές του Νίκου Νικολόπουλου συνοδεύονταν από στοιχεία για το καθεστώς λειτουργίας των μίντια και δη στοιχεία που σχετίζονται με το ενδεχόμενο ξεπλύματος «μαύρου χρήματος» και άλλων άνομων πράξεων από την πλευρά καναλαρχών και στελεχών των ΜΜΕ.

Αναφερόμενος στις εν λόγω τελευταίες πρωτοβουλίες του, ο Νίκος Νικολόπουλος υπογράμμισε:

«Βρισκόμαστε μπροστά σε ενέργειες που αποσκοπούν στην τακτοποίηση της πολύχρονης τηλεοπτικής αταξίας και δεν συγχωρούνται λάθη ή παραλείψεις για κερκόπορτες, που θα επιτρέψουν σε κάποιους νταβατζήδες της ενημέρωσης να συνεχίσουν τη λειτουργία των καναλιών σε θολά και ανέλεγκτα «νερά». Υπ’ αυτή την έννοια, το κόσκινο των κρατικών αρχών πρέπει να είναι «ψιλό», για να μην περάσει ούτε… κουνούπι παρανομίας απ’ αυτό.

Οφείλω να ξεκαθαρίσω ότι έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις ικανότητες και την επάρκεια της Προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής Έρευνας για την νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Άλλωστε με δική μου πρωτοβουλία έγινε συνάντηση μας στα γραφεία της, στις 4 Ιουλίου, σχετικά με θέματα της αδειοδότησης του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA, συμφερόντων Δ.Κοντομηνά, από 27 Ιουνίου 2018.

Εκτιμώ ότι πρέπει να διερευνηθεί από την αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου κ. Άννα Ζαίρη, η απόκτηση των μετόχων της ALPHA Δορυφορική ΑΕ, δηλαδή ο τρόπος μεταβίβασης και το πόθεν έσχες.

Το δημόσιο συμφέρον επιτάσσει τη διερεύνηση αυτής της υπόθεσης και των ευθυνών όλων των εμπλεκομένων. Και όπως πολλές φορές έχω πει, απέναντι στο δημόσιο συμφέρον και στις απαντήσεις που οφείλονται σε έναν λαό που έχει υποστεί τα πάνδεινα, δεν χωράει καμία… έκπτωση και κανένας συμβιβασμός!

Έχω τονίσει πολλές φορές ότι εμείς, το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος, θα επιμείνουμε για όλες τις περιπτώσεις που πιστεύουμε ότι η ελληνική δικαιοσύνη πρέπει να διερευνήσει, ξεκαθαρίζοντας υποθέσεις με έντονη… δυσοσμία, όπως για παράδειγμα είναι τα δάνεια των κομμάτων ή του σκανδάλου του προαστιακού, κλπ.

Ειδικότερα, για την περίπτωση του Δημήτρη Κοντομηνά, ο ανεξάρτητος βουλευτής επισημαίνει ότι ο επιχειρηματίας διώκεται για φοροδιαφυγή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ και ταυτόχρονα φέρεται να μεταβίβασε στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA και στην κόρη του, αχρεωστήτως, φόρους ύψους 77 εκ. ευρώ που του καταλόγισε η εφορεία το 2017. Επίσης, στην κόρη του μεταβίβασε και περιουσιακό στοιχείο αξίας 289.543.000 ευρώ, δηλαδή τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA, με το 100% των μετοχών της ALHA MEDIA GROUP χωρίς να πληρωθεί, ούτε φόρος μεταβίβασης, ούτε φόρος υπεραξίας, ούτε φόρος δωρεάς.

Απέναντι σε αυτή την υπόθεση, το ΕΣΡ φαίνεται πως ξεπέρασε με… ευκολία το γεγονός ότι από το 2012 έως το 2016 διενεργήθηκαν, αφενός τεράστιες αυξήσεις μτχ κεφαλαίου και από 177.000.000 ευρώ ανήλθε το μτχ κεφάλαιο στα 289.543.000 ευρώ, αφετέρου δε διενεργήθηκαν μεταβιβάσεις και αλλαγές στους beneficial owners και αυτή η τεράστια περιουσία των 289.000.000 ευρώ πέρασε εν μία νυκτί από τον Δημήτρη Κοντομηνά στην Μαρία Κοντομηνά, ενώ παραμένει άγνωστο εάν πληρώθηκε ο αναλογούν φόρος και παρότι Εισαγγελικές και Ανακριτικές Διατάξεις που ερευνούν τον Δημήτριο Κοντομηνά για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα είχαν απαγορεύσει ρητώς την μεταβίβαση των περιουσιακών του στοιχείων».

Ολοκληρώνοντας την δήλωσή του, ο Νίκος Νικολόπουλος τόνισε:

«Θα ήμουν επίορκος και υπόλογος στην συνείδηση μου και στους εντολοδόχους πολίτες -ψηφοφόρους μου εάν έμενα απαθής και δεν έστελνα στην Δικαιοσύνη αυτοβούλως και αμελλητί την υπόθεση της παράνομης αδειοδότησης, όπως έχω υποχρέωση για κάθε καταγγελία που εμπεριέχεται σε γνώση μου μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου ή ακόμα και των ΜΜΕ. Έτσι λοιπόν και με βάση το άρθρο 30 του Κ.Π.Δ., ζήτησα από την προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αρείου Πάγου την διερεύνηση πιθανών ποινικά κολάσιμων πράξεων και παραλείψεων όλων των εμπλεκομένων που ηθελημένα ή αθέλητα προκαλούν ζημιά στο Ελληνικό Δημόσιο.

Είμαι σίγουρος πως οι Έλληνες Εισαγγελείς, ενεργώντας όπως πάντα στο πλαίσιο του θεσμικού τους ρόλου, θα συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις στην αναζήτηση, ανάδειξη και απόδοση των ποινικών ευθυνών στους υπευθύνους της εθνικής αυτής καταστροφής».

Πολιτικό Γραφείο Πάτρα:
Διεύθυνση: Μιαούλη 48, Πάτρα
Τηλέφωνο: 2610344700 και 2610344702
Πολιτικό Γραφείο Αθήνα:
Διεύθυνση: Σέκερη 1, Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3624 992
Επίσημη Ιστοσελίδα Κόμματος:

Ακολουθείστε μας στα Social Media

© Copyright 2009 - 2021 Νίκος Ι. Νικολόπουλος